• header

THE BRUNCH DRESS

909a90450af6822f08aa02749b48e472

Dags för en liten uppdatering i bröllopskategorin! Denna gång är jag på jakt efter en klänning att ha på brunchen, dagen efter bröllopet. Brunchen kommer vara i en av slottets vackra salar och känslan där inne är lite kunglig. Tänker därför köra på den stilen med en guldig lövtiara på huvudet, samt fortsätta på vitt vad gäller klänningen. Dock en kortare modell för att skilja looken från min bröllopslook. :-)

// It’s time for a little update in the wedding category! This time I’m looking for a dress to wear at the brunch, the day after the wedding. The brunch will be in one of the beautiful halls at the castle and the feeling in there is a bit royal. So I’m gonna go for that style with a golden leaf tiara on my head, and continue with a white dress. A shorter model though, to make the look a bit different from my wedding look. :-)

863012_ou_xl

Här kommer några klänningar jag kikat på! Den här är från Rime Arodaky. ÄLSKAR överdelen och tror den hade varit perfekt med tiaran, men är inte lika säker på kjoldelen. Den hade varit så mycket finare om den inte var veckad.. Men den är absolut en bra kandidat för söndagens brunch!

// Here are some dresses I’ve been looking at! This one is from Rime Arodaky. I LOVE the top and I think it would have been perfect with the tiara, but I’m not so sure about the skirt. But it’s definitely a good option for the Sunday brunch!

20160808090710366731027576_sbig

Den här från By Malina har jag kikat på länge. Väldigt söt! Jag tror dock att den passar bättre för fredagens grillning/picknick?

// I’ve had my eyes on this one from By Malina a while now. Very cute! I think it will suit better for the bbq/picnic on Friday though?

r_LookBook_Head_123016_07

En liten Valentino-dröm.

// A little Valentino dream.

MNO_1025

Denna från Ida Sjöstedt påminner lite om min brudklänning (som jag skapat tillsammans med Ida) med de påsydda blommorna på kjolen. Kan ju vara kul att köra på något i samma spår, eller så kanske det är roligare att köra på något helt annorlunda.

// This one from Ida Sjöstedt reminds me of my wedding dress (which I have created together with Ida) with the 3d flowers on the skirt. It could be fun to go for something that is a bit similar to my wedding dress, or maybe it’s more fun to wear something completely different.

Denna från Oscar de la Renta SS16 är nog inte lätt att få tag på, men drömma kan jag ju. :-) Vore det inte så fint med off-shoulder till tiaran?

Vilken gillar ni mest? Ni kanske vet någon ännu finare som hade passat för brunchen?

// This one from Oscar de la Renta SS16 is probably impossible to find, but I can dream. :-) Wouldn’t it be pretty with off-shoulder to the tiara?

Which dress do you like the most? Maybe you know a prettier one that would suit for the brunch?

9187267379230

Nu över till något betydligt svårare – SKOR. För själva bröllopsdagen så vill jag ha något liknande ovan, men UTAN stenar och sånt vilket verkar vara rätt omöjligt att hitta. Jag hittar bara vanliga sandaletter då, men jag vill ju ändå att de ska kännas lite “brudiga” även om skorna inte kommer synas under klänningen. Det är viktigt för mig att klacken är bred (bröllopet är utomhus så måste kunna gå på grus och gräs) och inte högre än 5 cm. Tips någon?!

// Moving on to something way more difficult – SHOES. For the wedding day I want something similar to the shoes above, but WITHOUT embellishment etc which seems to be impossible to find. I can only find casual heeled sandals, but I still want them to feel a bit “bridal” even though you won’t see them under the dress. It’s important to me that it is a block heel (the wedding is outdoor on grass and gravel) and not higher than 5 cm. Any ideas?!

c10-1

För fredagen och söndagen (tänker att jag kan köra samma) så vill jag ha de här ballerinaskorna från Flattered x Lars Wallin. De är även ett bra alternativ för den sena bröllopsfesten på lördagen om jag får ont av klackarna! Har varit sugen på dessa enda sedan jag såg dem på Bella‘s blogg för några år sedan. Har bara väntat på den stora dagen. ;-)

// For Friday and Sunday (I think I can wear the same shoes), I want to have these ballerinas from Flattered x Lars Wallin. They are also a good option for the late wedding party on Saturday if my feet starts hurting from the heels! I’ve been wanting these since I saw them on Bella’s blog a few years ago. I just waited for the big day. ;-)

88 Comments

Erika

Säkert något du redan tänkt på men om inte så glöm inte att “gå in skorna” innan den stora dagen ? Annars aj aj aj

Reply
amanda

Den första klänningen från rime arodaky, helt klart!!!! Den känns kunglig och du skulle passa superbra i den ?

Reply
Maria

Översta klänningen hade en väldigt fin nyans och modell som nog passar med temat, fint med armar och en midjemarkering till en lite större modern kjol ;)

Reply
Maria

I like the dress from Ida S. and Oscar de la Renta. Ida’s dress looks expensive, classy and chic. I don’t know which concept do you want – to be a cute girl or a luxury woman haha it sounds strange but I hope you understand what I mean. Anyways, that dress looks awesome.

The first one looks old fashioned to me (and not like retro, vintage or classy), it looks like the dress from 2010 because of the skirt. The second is pretty, but really casual, I imagine you in that dress at any other event or even just an outfit shooting.

Reply
Bella

My favorite dress out of these 5 is for sure the oscar de la renta. what a dream!!!! But i also love the ida sjöstedt one, which is close second. but since its similar to your wedding dress i would go for a dress which is different :)) i feel like the by malina one i have already seen on you? or a very similar to this? number one and three are not so nice in my opinion. now that i know what you searching for i will let you know if i see another good option :)) the ballerinas are beautiful and so are the shoes you have in mind for the wedding day (without the embellished thing). i will let you know if i see some shoes like this. <3

Reply
Nathalie

Denna kanske? Fick lite känsla av att den kunde vara något du skulle tycka om! På sista bilden används den som en klänning vid bröllop dagen innan/efter:)

https://www.net-a-porter.com/it/en/product/677977/Self_Portrait/guipure-lace-crepe-and-tulle-mini-dress?cm_mmc=LinkshareUK-_-oaQeNCJweO0-_-Custom-_-LinkBuilder&siteID=oaQeNCJweO0-oFmeGd.aSoS63dOcdxC2PA&APPRL=APPRL

Här ser du en bild med den på:
http://petra.metromode.se/files/2016/07/Österlen-Bröllop-Skåne.jpg

Reply
Julia

När jag såg bröllopsklackarna kunde jag inte annat än tänka på skorna min mamma bar på sitt bröllop 1999. Kommer ihåg att jag lånade dom och gick runt med hemma när var liten och kände mig sååå fin <3

Reply
My

Jag kikade på dansskor.se
Flera fina och bekväma eftersom det ska gå att tävlingsdansa i dem. Inte så farligt dyra heller, de flesta under 1000-lappen ?

Reply
X

By Malina till grill/picnic. Till brunch kan jag tänka mig något som bryter av från spets/3D-blommor. Har inga förslag men en vag vision om silke, siden, luftig (men ej lös)? Tror att vad du än väljer så kommer det att sitta som en smäck

Reply
Dixi Wonderland

Asos har en hel avdelning med bröllopsklänningar i en massa olika modeller, där tror jag du har möjlighet att hitta en väldigt fin klänning :)

Reply
S

Första eller sista klänningen helt klart. Känns så DU!!!? Fallande enkel uppsättning till :) sagolik !!! Eller någon klänning m tunna axelband kanske lite ljup i ryggen hade oxå varit fint :) eller du kanske vill köra på den oskyldiga söta looken hehe. Vilket som kommer du vara jätte vacker

Reply
doraa

i would love to see you in a off-shoulder dress because its different from the wedding dress. the first one and the Ida one look too much alike with your main dress. and the off shoulder style goes perfectly with a tiara/hair jewerly piece. like a princess! my cousin also found great shoes for her wedding but gave them to a shoemaker to remove the embelishments properly because she didnt like them. and he put some material over it and you couldnt know they were any different. kiss

Reply
Sofia

Vad är det för klädkod som gäller på brunchen? Tänker att det är dagtid och du kanske inte vill vara så uppklädd? Kanske något lite somrigare och mer “flowy”? Varför inte en snygg byxdress med lite vidare ben i något tunnare material? Har för mig att By Malina har snygga och även fina sommarklänningar. Lycka till ?

Reply
Hanna

Håller med, skulle inte välja en helvit ‘brudig’ klänning mera på brunschen dagen efter utan istället någon lite annorlunda dock festlig/somrig i pudernyans (persika, mintgrön, svag babyblue, ljusgrå etc)

Reply
Linnéa

Första klänningen tycker jag! Såå fin :) Och skorna från Flattered har jag också redan bestämt att jag ska ha den dagen jag gifter mig haha.

Reply
Martha

Hey!
I really like the Malina dress and Ida’s dress ( I think better for brunch).
Also Self-portrait has some beautiful dresses http://www.self-portrait-studio.com/azaelea-dress-white

or maybe something like this, more bohemian http://www.bhldn.com/shop-the-bride-little-white-dresses/brynn-dress/productOptionIDS/a7468505-d6db-4ac6-b442-05c2dce5b309

I found these Stuart Weitzman shoes http://www.stuartweitzman.com/products/brnearlynude/?DepartmentId=813&DepartmentGroupId=20&ColMatID=27566 they look nice, only problem is that the heel is 8cm.

Good luck! I hope you’ll find everything you’re looking for! But as you know, you ALWAYS look incredible no matter what you’re wearing (also sweatpants, hehe)
The big day getting closer and closer! Ahhh, can’t wait!

Reply
Ka

Hello Kenza,
you are probably getting very excited. Here are a few ideas:

http://www.bergdorfgoodman.com/Nanette-Lepore-Dandelion-Short-Sleeve-Lace-Shift-Dress-White/prod129280162/p.prod

http://www.neimanmarcus.com/en-de/kate-spade-new-york-3-4-sleeve-lace-flounce-shift-dress-fresh-white/prod200180121/p.prod?
ecid=NMAF__polyvore.com

http://www.asos.com/little-white-lies/little-white-lies-brigette-wrap-dress/prd/7731423?&pubref={affiliate_id}&utm_source=Affiliate&utm_medium=LinkShare&utm_content=UKNetwork.1&utm_campaign=Hy3bqNL2jtQ&link=10&promo=236989&source=linkshare&MID=35718&affid=2134&channelref=Affiliate&pubref=Hy3bqNL2jtQ&siteID=Hy3bqNL2jtQ-4XNqqLeRJOo4TWBSykZDhQ

http://www.newyorkdress.com/Clarisse/3214.html

https://www.bloomingdales.com/shop/product/bardot-gia-lace-dress?ID=2585499&PartnerID=LINKSHAREUK&cm_mmc=LINKSHAREUK-_-n-_-n-_-n&LinkshareID=Hy3bqNL2jtQ-YiBkhN8jt8AXdzkWvttbBw&ranPublisherID=Hy3bqNL2jtQ&ranLinkID=9351221040193&ranLinkTypeID=15

http://www.asos.com/chi-chi-london/chi-chi-london-lace-bandeu-midi-dress-with-sweetheart-neck/prd/8033953?&pubref={affiliate_id}&utm_source=Affiliate&utm_medium=LinkShare&utm_content=UKNetwork.1&utm_campaign=Hy3bqNL2jtQ&link=10&promo=236989&source=linkshare&MID=35718&affid=2134&channelref=Affiliate&pubref=Hy3bqNL2jtQ&siteID=Hy3bqNL2jtQ-zZh6vibPI8ueRmVl85aDSQ

http://www.asos.de/asos/asos-sage-brautschuhe-mit-mittelhohem-absatz/prd/7205637?iid=7205637&clr=Elfenbein&SearchQuery=wedding%20shoes%20woman&pgesize=36&pge=1&totalstyles=321&gridsize=3&gridrow=8&gridcolumn=1

good luck to you!

Reply
Lari

maybe the steve madden IRENEE shoes will be what you are looking for? they are pretty much the same from those you proposed but without embellishments and they have it in different materials also.

Reply
Tove

Men Kenza!!!

Skit att kjolen är veckad på bilden för det syns inte lika mycket IRL. För hallå, har du verkligen spanat in ryggen? https://cache.net-a-porter.com/images/products/863012/863012_bk_xl.jpg Jag döööööör, och tänker faktiskt beställa den själv om några månader när jag nått min slutvikt. Typ det vackraste jag någonsin sett när det kommer till korta vita klänningar.

Malina-klänningen är ju väldigt “gjord” nu? Alla kändisar har ju haft på sig den, och jag tycker du ska ha något unikt på ditt bröllop. Den passar nog bättre till BBQ:en, men tror att du kan hitta något ännu finare!

Reply
Emma

Ellos har några varianter på klackskorna men utan stenar, du kan ju kika där :)
Av klänningarna tyckte jag verkligen den från Ida Sjöstedt var finast. Tycker det hade varit fint om klänningarna matchade lite så man ser det som ett genomgående tema, och så är jag väl kanske lite gammaldags när jag tycker att man inte ska ha för kort klänning på ett bröllop haha.

Reply
Vera

If I were u I would wear that one white Ivy Revel Dress from I think 2014? with an open back looking like a diamond, laces, short and very tight… It was also available in Black. I have it and looking forward to wear it on my wedding days :)) I just think its perfect!

Reply
Nattiz

Klänning nummer 1 ska du ha, den var sååå fin och du skulle passa så bra i den! Snälla välj den ?

Reply
V

Jag tycker (men det är ju inte mitt bröllop förstås!) att det vore finast om du INTE bar vitt på middagen dagen innan eller på brunchen. Istället tycker jag att du skulle välja nån skräddad cocktail-klänning på middagen – kanske i någon färg som bröllopet går i? Och på brunchen något lösare och med mer flow, betänk att du kommer vara trött och troligen bakis ;) Jag tänker mig något mönstrat faktiskt, kanske blommor? Dovt grönt passar dina färger, guldtiaran och känns “kungligt”.

Hejsvejs från motvallskärringen :)

Reply
J

Jag tycker den första eller Idas klänning :) by Malinas som du säger till dagen innan istället.
På mitt bröllop hade jag klackar i Burgundy som matchande mina blommor men iaf om du vill ha stilettklack kan jag tipsa om att där finns små pluppar du sätter på stilettklacken som gör att du kan gå på gräs, funkade hur bra som helst. Sen drog jag bara av dem efter vigseln. Sök på stilettklack i gräs som kommer de säkert upp :)

Reply
Camilla

Vackra klänningar, den första och sista var favoriterna hos mig. Men en fråga: Vrf en vit klänning? Du är så vacker i färg och vitt speglar oskulden som enligt “tradition” inte är befintlig dagen efter bröllopet. Tänkte att det kunde bli konstigt? Men bara en tanke.
Tycker du passar bra i färg <3

Reply
Maria

Kenza, du kommer vara den VACKRASTE bruden i hela Sverige. Kan inte sluta längta efter dagarna efter ert bröllop när du äntligen lägger upp bilder från den stora dagen. Haha känner redan ångesten/stressen över att klicka in på din blogg hundra kommer om dagen i väntan på att de första bilderna ska ha trillat in ?

Reply
Rebecca

Kika in KAVIAR GAUCHE! Det är ett märke från Berlin och de har en liknande stil som Ida, supermodern och fin!

Reply
Sarah

CHANEL har ett par vita klassiska skor.. deras sling back, och klacken är bred och 5-6cm.. googla sling back chanel och du kan se sj!

Reply
Linnéa

Oscar de la Renta, HELT KLART! Så otroligt vacker, den vore så bedårande på dig!! Stort lycka till med allt, ?

Reply
caroline

Ett tips är shoesofprey.com, en hemsida där du kan skapa dina egna skor. Du bestämmer själv höjd och stil på klacken, peep toe eller closed toe, material och färger. Skorna kommer i världens finaste paket och det bästa av allt, om skorna inte passar kan du skicka tillbaka de gratis och de gör om skorna i rätt storlek åt dig gratis!

Reply
Veronica

Välj Oscar de la Renta eller Valentino klänningen. Ida Sjöstedt klänningen är skitsnygg den med. Vilka drömklänningar. ❤

Reply
Zinnia

Off shoulder – jaa!!

Måste du köra på vitt helt igenom? Haha. Lite blush/nude istället kanske?

Har du kollat skor på lightinthebox? Tar ju tusen år att gå igenom allt men du kan säkert filtrera. På lightintebox har de också roliga bröllopsdekorationer!!

Reply
Petra Szabo

The Oscar de la Renta dress is the most beautoful one, but the Valentino is also very pretty!:)
I also love the second dress you posted for tge bbq!

Reply
Sanna

Har du kollat skopunkten för klackarna? Såg ett par exakt som på bilden men utan smycken. Kanske mer åt läderhållet och kanske inte den kvalitén du söker men det finns :)

Reply
Frida

Det är verkligen jättesvårt att hitta den stilen, det närmaste jag hittade var ett par från Office UK (de skickar till Sverige).

Stilen du har på bilden är Moonson Charis Block Heel Sandal, 70mm klack, jag hittade en som heter Office Finley, 54mm klack (läder, ej satin dock och liiite för höga…)
http://www.office.co.uk/view/product/office_catalog/2,33/2676210060

Tycker ändå att den är nätt, fin och Office har bra kvalitet – Hoppas att du hittar vad du leter efter! Älskar också Lars Wallin skorna by Flattered!

Reply
Enna

De två första tyckte jag var riktigt snygga plus den från Ida. Hade varit kul om den klänningen liknar din bröllopklänning’!!!
Hoppas vi får se vad du väljer tillslut!

Reply
Elsa

Kanske du ska gå helt på ett annat spår och kanske ha jumpsuit istället?! Skulle vara perfekt till brunchen!! Någon lyxig modell.. kanske Teotoki har vita som du la upp om förra veckan? :-)

Reply
Umberta

I remember for my wedding the most difficult to find were the shoes indeed! Our wedding was on the beach so I needed something in which I could easily walk and also I wanted to be able to dance all night. Eventually, I bought a pair of dancing shoes (mine were for salsa, but if you want something more embellished or sparkling you should check tango shoes) & then you go to a shoe repairer to add a sole to the shoes – dancing shoes are not made to walk outside, but they’re so comfortable & nice! ;)

Reply
Nina

Kolla Scorett! Där köpte jag mina brudskor och det är sådana utan stenar på :)

Reply
Maria H-P

Första klänningen absolut! Tvåan kan du inte ha, den hade Kronprinsessan Victoria på Prins Oscars dop, jättesöt men det går inte. De andra är för “brudiga”. Men ettan går bra, skippa guldtiaran bara, något med blommor eller band och en helt annan frisyr än på bröllopsdagen. Du vill väl inte konkurrera med dig sjäv hahaha. Och du passar faktiskt i ALLT så förstår att det inte är lätt!

Reply
Joanna

Alla var jättefina och du kommer säkert vara vacker oavsett vad du väljer. Men den sista var ju en dröm asså ?

Önskar dig all lycka på bröllopsdagen!

Reply
Rizlaine

The Rime Arodaky and Oscar de la renta are so bomb and kind of match your style!!

Wich you the best in the name of all moroccans girls you’re such a role model to all of us love Kenza cant wait to see your weddings posts.

Reply
S...

Oj alltså jag får ångest av alla valen haha. Ska också gifta mig i sommar men vi gör det hemligt o enklast möjliga (för det är vad VI vill), hade inte ens tänkt ha klänning utan ba typ nå sommarkläder från garderoben.. Men så sprang jag på en vit spetsklänning på en klädeskedja häromveckan o blev helt förälskad i den, brukar inte ha klänning o än mindre spets.. Så lite “speciellt” blir det ändå fast det inte var meningen… Med det sagt så ska det bli oändligt kul att se bilder från ditt o Aleks bröllop o framförallt så roligt att se er ta detta steg tillsammans, har följt dig så himla länge… O du förtjänar verkligen all glädje o lycka i livet <3

Reply
M

Hej de skorna med klack som du vill ha finns på skolunkten om du inte redan har hittat dem annan någonstans. Jag skulle kunna skicka bild på dem om du är intresserad.

Ha en fin dag :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*