• header

NERVES

KenzaZouiten_hej-1

Get my dress here (adlink!)

Folk i min närhet har frågat mig i ett par veckor nu om jag börjar bli nervös inför bröllopet och jag har svarat nej varje gång. Men inatt hade jag den sjukaste drömmen någonsin och när jag vaknade upp så kände jag det att HELVETE snart gäller det haha! I min dröm så gick ALLT fel. Brudtärnorna hade satt på sig helt fel kläder (tror detta har att göra med att min syster skickade en bild på ett par flipflops igår och skrev att hon tänkt ha dem till sin klänning, och jag gick på det såklart), det VRÄKTE ner, mormor och morfar stack innan vigseln ens hann börja och jag blev skitledsen, när vigseln väl börjar har de glömt ställa upp “bågen” med blommor vid vigselplatsen så de börjar bära in den när vi står där och den välter och alla blommor förstörs. Och Aleks kostym var skitful. Haha.

Nu var ju det här rätt extrema grejer men jag har förstått att det inte är någon idé att stressa upp sig över saker som kan gå snett, för en del saker kommer inte bli exakt som man tänkt sig. Men man kommer vara så lycklig ändå så sånt kommer inte spela någon roll! Vore dock intressant att höra, ni som gift er, var det något som inte blev som ni tänkt er på er bröllopsdag? Och gick något riktigt snett?

PS. Igår provade Aleks äntligen kostym och han var SÅ FIN!! Blev helt tårögd. Kan inte fatta att han snart är min make. <3  Iallafall, det lutar åt en mörkblå. Och så kör hans marskalkar svart. Det blir väl fint till mina tärnors grå/rosa klänningar?

// People around me have been asking me for weeks now if I’m starting to get nervous about the wedding and I’ve said no every time. But last night I had the sickest dream ever and when I woke up I just felt FUCK it’s almost time haha! EVERYTHING went wrong in my dream. My bridesmaid had put on wrong clothes (I think this might be because my sister sent me a photo of slippers yesterday and said she wanted to wear them with her dress, and I fell for it ofc, the rain was POURING down, my grandparents left before the ceremony even started and I got so sad, and when the ceremony started they had forgot to put up the “arch” with flowers at the altar so they came with it when we stood there already and it fell down and all the flowers were destroyed. And Aleks suit was really ugly. Haha.

Ok these things were a bit extreme but I’ve heard from others that there’s no idea to stress about things that might go wrong, because some stuff won’t be exactly the way you’ve planned. But you will be so happy anyway so stuff like that won’t matter! But it would be interesting to hear though, for those of you who are married, was there anything that didn’t turn out the way you had planned on your wedding day? And did something go really wrong?

PS. Aleks finally tried on suits yesterday and he was SO BEAUTIFUL!! I almost cried. Can’t believe he will be my husband soon. <3 Anyway, we think he will go for a dark blue suit. And his best men will have black ones. Wouldn’t that be nice together with my bridesmaids grey/pink-ish dresses?

83 Comments

Jenny

På min kompis bröllop skar serveringspersonalen upp tårtan fel, vilket ledde till att det inte räckte till de sista 10-15 gästerna.
De lyckades ordna fram nån vegansk glass istället ;)

Reply
C

Hahah ååh, jag sitter på jobbet och tjuvläser din blogg och börjar skratta för mig själv över din dröm. Vad ens hjärna kan hitta på alltså!
You will be fine :D <3

Reply
Veronika

Hey think about it this way: you’re not getting married just for the wedding. you’re getting married because you love Aleks and because you want to spend the rest of your life with him. If anything goes wrong you better don’t stress about it cause there will be things that won’t go as planned but you know what? Fuck that. Things are what they are and the most important thing is you’re happy and everyone, especially you two, have a brilliant time! I know you want it to be perfect but life’s not always perfect but it is exactly what it should be.

Reply
Lenka

Dear Kenza :-) I got married a week ago and believe me that I had the same dreams as you before our big day haha (for example that my make up artist didn´t come :D) :-) I was so nervous to have everything under control. I must say that if you have right people aroung you don´t be worry. Everything will be perfect. I was still saying that the sun will be shining and the weather will be amazing and it was! We had so much fun and amazing wedding exactly how we want. It is important to leave some stuff on your friends who can help you because a week before wedding is the most important one to get everything done. We also had a three day wedding I almost didn´t eat because of a lot of work on our big day but it was worth it ! I´m sure you will be the most beautiful bride I´ve ever seen and your effort that you put on wedding day will result in the most beautiful and amazing wedding. Hugs and Kiss <3

Lenka

Reply
Lilla z

Inget som gick snett faktiskt, dagen blev allt vi någonsin drömt om! MEN – vi missade att be någon filma talen, och som vi ångrar det! Så mycket vackert sas, och det hade varit så fint att ha kvar. Så det är mitt bästa tips – filma ALLT! <3 Grattis och lycka till på den stora dagen!

Reply
johanna

oh no, vilken hemsk dröm! Tycker ofta man drömmer konstiga och jobbiga saker inför något stort som exempelvis bröllop.. :)

Reply
Laura

Altså mer eller mindre allt blev fel.. han som hade lovat ta hand om musiken (vi gav honom helt fria händer) släppte ur sig kvällen före att han inte gjort något eller planerat något alls. Så min man och min bror körde till en kompis och lånade högtalare, mikrofoner och sådant medan jag satt vaken till halv tre på natten och mixade ihop låtar på spotify. Vilket resulterade i att jag var så trött följande dag att jag knappt minns något av det hela.

Min mamma bor i en annan stad än där vi gifte oss och har ingen bil så jag hämtade henne på morgonen före jag skulle få håret fixat. (Och mitt hår är så tjockt att vi med en halvtimme kvar fick panik när hårsnodden som höll allt på plats sprack..! Frisyren höll sig helt okej under fotograferingen men efter vigseln såg det inte längre så bra ut..)

En annan kompis hade lovat fixa programblad till kyrkan och festplatsen, det meddelade de på onsdagen att de inte hade gjort. Min klänning var allt för stor och skulle sys in, den blev sydd för liten, sedan för stor, tror hon sydde om den 5 gånger allt som allt..

Min familj som kom från utlandet hade inte bokat hotell åt sig och inte heller hyrt en bil så det blev jag som skjutsade dem och inkvarterade dem i vår lägenhet. Min mans bestman insåg kvällen före att han inte köpt en vit fluga åt sig (något jag bett honom om flera månader innan).

Mina svärföräldrar gjorde absolut ingenting. Min mormor fick en hjärtattack i kyrkan under vigseln. (Hon är okej och var med på festen ändå).

Så ja, allt möjligt kan gå fel! Men det viktigaste är att ni får varandra och sedan börjar livet som herr och fru! Önskar er all lycka och hoppas er stora dag är så lång ifrån vår som bara möjligt!

Reply
Anna

Men herreminskapare. Det var det värsta jag har hört! :O Stackare!
Jag bor i UK och ska gifta mig med en engelskman. Vi har bestämt efter 6 år som förlovade att vi tänker rymma till Gretna Green I Skottland och gifta oss, bara vi två, nästa sommar. Det blir bäst så för oss.

Reply
Anonym

Förlåt men jag gråter av skratt, roligaste jag läst på länge! Hjärtattack?! Herregud! Skönt att hon mår bra nu. Men jeeesuz vilket bröllop!

Reply
Jennifer

Du har TT, allt kommer inte gå som planerat, det som är bra är att ingen vet exakt hur ni änka a TT det ska vara, så är såsen till huvudrätten inte den ni beställde (eller huvaligen såsen kanske inte ens finns på tallriken) så vet ju ingen det utom ni :)

Under vår vigsel kom vi på mitt i att ingen hade ringarna (vi gifte oss utomhus och ringboxen låg i huset i närheten), jag viskade i mungipan till min man och frågade om han eller best man hade dem, han sa nej, vi fick panik, jag tog ett litet odiskret (hur diskret kan man vara när man är brud under en vigsel haha) steg till min syrra/tärna som tog ytterligare ett steg bort mot sin man som sen kutade ner till huset och hämtade ringarna och sen smusslade dem till min syrra, lyckligtvis innan det var dags att sätta på ringarna. Vi skrattar åt det, de oplanerade sakerna gör det bara mer personligt och minnesvärt. Vt dock inte hur mycket jag hade skrattat om jag eller någon spillt rödvin över hela klänningen… hoppas inte det händer! Lycka till!

Reply
Michelle

Gifte mig förra sommaren och det sista man tänkte på var på om något skulle gå snett. “Värsta” som hände var väl att prästen tappade ringen i kyrkan, det var lite sjukt haha men typ lite skönt så kunde man skratta istället för att det bara skulle vara stelt i kyrkan. Allt kommer gå super för er ❣️

Reply
Emma

När jag gifte mig så var det egentligen bara en grej som gick snett, det var i kyrkan precis innan vi skulle gå in. Vi hade gömt oss lite på sidan i ett hörn så man inte skulle se oss innan ingångsmusiken började och när vi hörde musiken upptäcker jag att slöjan och släpet virat ihop sig och jag får panik och min man får fixa till det samtidigt råkar han snudda mot en vit vägg som dammar av sig på hans axel. Mitt släp hamnade tillslut rätt och dammet på axeln borstade prästen av lite snyggt eftersom han gick bakom oss. Men jag kommer verkligen ihåg paniken, tänkte typ skrika “stoppa musiken” vi börjar om, ??

Reply
Pillan

Gud vad jag känner igen mig i dessa drömmar!
Jag gifter mig nästa månad och igår hade jag sista prövningen av klänningen och jag drömde att jag skulle börja blöda näsblod och totalt bloda ner heeeeeela klänningen! Plus att sömmerskan skulle ha gjort om den totalt och inte skulle passa mig längre och den skulle se ut som en trasig sopsäck!

Känns som detta är normalt att drömma även om man vaknar helt blöt av svett och smått i panik ;D

Reply
Maida

Fotografen var nästan 2 timmar sen, bandet 3 timmar sent, det var dåligt väder även om det var i början av augusti.. Men vi hade årets fest (med massor av god mat och dans non-stop) för vår älskade familj, släkt och vänner som varade till klockan 7 på morgonen (och det var endast för att vi fick putta ut de sista gästerna genom dörren, hahaha). Mycket kan gå fel, men glöm inte att NJUTA av varandra och era gäster! Den dagen kommer aldrig igen <3

Reply
Karin

Svårt och mörkblått brukar inte funka så bra ihop. Inte för att klaga. Ert bröllop blir så fint hur som helst. Kram ❤

Reply
Julia

Det där är en så sjukt oklar och gammal regel. Jag tycker det är ursnyggt med svart och mörkblått ?

Reply
Marta

Both I and my fiance have those dreams all the time so I think it’s pretty nomal :) last night I dreamt that I did my makeup completely wrong and only then I remembered that I had booked makeup appointment which I obviously missed by then haha…

Anyway, I feel that we’re in the same place in life right now! I’m getting married in three weeks (!!!) after 10 years of being together with my man, we moved in to our new apartment just back in January and we also had multiple problems with renovation etc. So I wish you all the best Kenza, from the bottom of my heart <3

Reply
Nathalie

Åh jag är så himla avundsjuk på alla som får gå på ert bröllop, älskar själv bröllop och skulle kunna ha som jobb att bara gå och kolla på alla bröllop! *wierd* I know! Ska bli så spännande när ni äntligen är husband and wife!!!! shit vad galet, har följt dig sedan du flyttade till din första lägenhet och nu ska du bli Mr. Valentines fru.
Så fint att vi alla läsare får vara med om denna fina dag och alla förberedelser inför ert kommande bröllop. <3

Reply
Emma

Vi ska också gifta oss i sommar 29/7, vore kul om du kunde lägga ut lite inspirationsbilder på eran bröllopstårta, det tycker jag är det svåraste valet just nu. Och allt det andra är nästan klar, så är bara tårtan kvar.

Reply
Ema

Svart kostym är mer formell än en mörkblå vilket översatt skulle betyda att tärnorna är mer formella än du vilket hade varit, vilket är konstigt. Om Alex skall ha en mörkblå kostym hade jag valt gråa till hans marskalkar!

Reply
Sofia

Håller med – inte svart det blir fel. Grå matchar också bättre med tärnornas klädsel.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha jag som tycker ljusgråa kostymer är så fula och tråkiga… Dessutom är två av tärnornas klänningar åt det gråa hållet, så det hade inte funkat ändå. Kanske blir svart på alla grabbarna men att Aleks kostym, fluga etc är mer speciell!

Reply
Betsy

Alltså, vem bryr sig om hur det SKA vara?! Vi fick så många såna kommentarer inför vårt bröllop förra året men utgick helt från hur vi VILLE ha det och det blev toppen! Det är ju er dag och så länge ni är nöjda så är allt precis som det SKA VARA :)

Reply
Anna Söderhjelm

Jag drömde också helt sjuka saker innan bröllopet!
Det är en fantastik dag men också jätte konstig. Det som gick totalt snett för oss var att vår ena toastmaster som också skulle spela på vigseln blev sjuk samma dag. Tur att vi hade en toastmaster kvar och en annan som kunde spela :P
Lycka till med allt och njut av dagen, den går tok snabbt :)

Reply
Victoria

Vår bil krånglade så alla gäster åkte förbi. Jobbigt då men kul minne nu!

Sedan skulle fotografen iväg. För han var bokad på em utan att vi visste det, så fick inga bilder med bilen.
Men det var nog lika bra det, för blev inte nöjd med korten. Hade önskat att vi valt en annan fotograf istället!
Som tur är så är min svägerska duktig och tog en del fina kort och några från fotografen är helt ok :)

Men det är nog icke-problem för er. Ni är ju så snygga båda två och har vana vid fotograferingar, så ni hade säkert fixat det ändå :)
Och åker ni bil och den krånglar så blir det bara ett kul minne efteråt :)

Reply
Sara

När vi gifte oss förra sommaren hade vi bestämt oss för att fotograferas innan vigseln för både nerver och gästers skull. Vi åkte till olika platser med fotografens lilla van. Det var superbra för den hade AC, gott om plats och godsaker. När det var ca 40 min kvar till vigseln ville fotografen plötsligt åka till kyrkan och förbereda för film och fotografering där. Detta hade vi inte pratat om innan så vi visste inte hur vi skulle reagera. I efterhand känner jag mig snuvad på den tiden då vi hade kunnat få fler fina bilder. Dessutom släppte fotografen av oss på platsen där vi skulle ha middagen, jag går in utan att tänka mig för… Där inne fanns nämligen stor del av våra gäster som hade checkat in på sina rum och höll på att göra sig fina för vigsel. Jag fick gömma mig på toaletten i 30 minuter för att ingen skulle se mig innan kyrkan. Satt där och kände mig misslyckad tills alla gäster åkt till kyrkan och jag vågade komma ut och själv kasta mig in i bilen för att hinna i tid. Hahaha! Man kan ju skratta åt det i efterhand men jag var nära till tårar många gånger. Lycka till på er stora dag! En av de bästa dagarna man har i livet <3

Reply
Sandra

Det VRÄKTE ner på mitt bröllop! Shit va det regnade! Som tur är hade vi inte bröllop utomhus men herregud! Men jag tänkte inte ens på det på själva dagen. Jag visste ju på förhand att det fanns en chans det kunde regna så hade ju paraply osv. Det var en helt magisk dag och alla bekymmer man hade innan bara försvann! På måndag har jag och min man 8 års bröllopsdag (vi gifte oss tidigt) och jag kan bara blicka tillbaka och säga wow! Du har verkligen något att se fram emot! Att man får gifta sig med sitt livs kärlek tar bort varenda grej som går “fel”. Det blir bra oavsett om hela skiten rasar! Det är eran dag för evigt!

Reply
Sabrina

Inte mitt egna bröllop, men jag brukade jobba på en restaurang som låg fint vid vattnet där folk ibland bokade in bröllop på somrarna. De hade vigseln ute på terrassen och festen på restaurangen. Superfint, älskade att jobba bröllop.
En gång så hände det som inte fick hända. När jag kom till jobbet och började fixa och dona med mina kollegor så stod där två hinkar fulla med röda rosor. Veckan innan hade vi haft ett bröllop där de ville att rosbladen skulle spridas ut på borden och dekorera hela stället i princip. Jag frågade min kollega som var ansvarig för kvällen vad vi skulle göra med rosorna, och om vi skulle göra som förra gången. Han tvekade lite men sa att jo, så var det nog. Så, jag och en annan tjej började dra av bladen och dekorera hela stället med rosblad (skitfint och mysigt blev det).

Sedan kom en av gästerna som hade hand om själva planeringen. Hon stannade upp och såg förskräckt ut när hon såg alla rosblad. Det var bara någon timme kvar tills gästerna och brudparet skulle anlända. Vi undrade vad som var felet. Hon frågade med darrande röst om alla rosbladen tillhörde rosorna de hade lämnat på morgonen, varpå hon fick ett “ehm ja… var det inte så det skulle dekoreras?”. Hon förklarade då med lätt panik i rösten att rosorna var till gästerna, varje gäst skulle få en ros, sedan skulle de få fästa en lapp på rosen, skriva något fint om paret och i slutet av middagen skulle alla rosorna samlas ihop som en stor bukett till brudparet, med massa fina meddelanden.
Vi stod där som fån… vad gör vi nu?! Det var en söndag i juli dessutom… (alla ställen har väl inte riktigt öppet). En av kockarna fick ta bilen till en Ica 40 minuter bort, där de hade 60-70 röda rosor (som vi paxat på telefon). Allt löste sig som tur var, men fasen det blev stressigt och det hjälpte ju inte med den stressade och otåliga blicken man hela tiden fick från “planeraren”.
Det glömmer jag aldrig. Men, det löste sig, det gör det alltid :D Ditt bröllop kommer säkerligen bli magiskt!! Kram :)

Reply
Luise

Haha, när min morbro giftade sig så drömmde hans fru att han kunde inte komma till bröllopet, eftersom han måste jobba.

Reply
sandra

haha minns dem här drömmarna som om de vore igår fast än jag gifte mig 2011. Vet du att jag minns att det va så mcket som inte gick som planerat men det enda jag verkligen minns va när jag fick min brudbukett i handen o alla rosor bara föll ner… Jag började nästan gråta, men tackar för min fotograf, han ringde blomsterkillen som kom dit lite snabbt oh fixade den (medan vi blev fotade utan den) och som förlåt för besväret har han torkat blommorna efter bröllopet och nu har jag dem i min vitrinskåp så fina :)

Reply
Sofia

Haha åh vad jag känner igen mig!! Hade en liknande dröm natten innan bröllopet – vaknade helt kallsvettig!
Några saker gick inte riktigt som det skulle under dagen: min fjäderjacka jag skulle ha under vår dans var inlåst i bröllopssviten som ingen hade nyckeln till. Kökspersonalen hade slarvat bort våra blommor till tårtan och middagen drig ut på tiden så vi fick rodda om i tårt-, dans- och fyverkerischema. Det som räddade oss var att vi hade mina tärnor och våra mammor som visste varenda detalj under kvällen (mycket var överraskningar för gästerna), och jag kände att jag kunde släppa mitt annars extrema kontrollbehov och låta dem lösa det som ev gick snett – VÄLDIGT skönt!!

Det kommer gå finfint Kenza, något litet händer säkert men allt annat kommer vara så magiskt att det inte gör någonting.
Vi fick ett tips av en vän några veckor innan bröllopet som vi verkligen tog åt oss av: Smit iväg bara ni två några minuter under kvällen och njut av det som händer. Man är annars fastklistrade bredvid varandra hela dagen men hinner knappt prata med varandra för man vill också umgås med gäster, ska vara med på bilder osv.

Hoppas ni får en fantastisk helg!! Kram!

Reply
Cecilia

Jag gifte mig förra året i SAN Diego. DEN bästa investeringen var helt klart min bröllops planerare!! Jag står och väntar i ett rum innan vigseln med en av mina tärnor och känner att oj vad nervös jag börjar bli kan vi inte bara köra!? Min tärna försöker prata med mig och lugna mina nerver men jag vill ju bara gå. Äntligen kommer min bröllops planerare och säger “ok är du redo?” Jag tänker “är jag redo!? Klart jag är redo!! Klockan är redan 1610 lets go!” Visar sig att vår präst hade rullat in för bara 5 min sedan han hade åkt fel!!! Men min bröllops planerare sa ingenting förrän 3 månader efter vigseln Hahaha!! Tacka gudarna att ingen sa något på min bröllops dag jag hade fått panik. Visade sig att min bröllops planerare hade fått ett brekadown på prästen och var tvungen att guida honom över telefonen ! Så kul nu i efterhand men som sagt, tacksam att ingen sa något när kl var 16 på min bröllopsdag!

Lycka till Kenza! Har följt dig innan jag ens flyttade till USA för 10 år sedan!
Kram!

Reply
Sandra

Although you had a bad dream I think everything will be fine on your wedding if you do not over-worry :-) The love between Aleks and you is the most important thing! And if something does go wrong, I hope that both of you will be back to look back and have a good laugh! because sometimes it’s the messy things that makes life more memorable! Also…just wondering… are you and Aleks going to have Mani at the wedding? Is he going to wear anything or play a special role? :-)

Reply
Elisabeth h

Vi våknet natten før bryllupet av at en skitfull fremmed prøvde klatre inn gjennom vårt soveromsvindu og ville “prate med Tove!!” (Ingen med det navnet i vår krets). Siden kom blomsterbuketten på døren alt 7.30 på morgenen, så vi måtte opp tidlig. Ca en time og en halv før taxi’ skulle hente oss, prøvde min bedre halvdel dressen/kostymen og buksen var for liten (jeg hadde typ spurt ham flere ganger om den var okej….). Jeg fikk jo panikk, men han bare drog fram symaskinen, sprettet opp buksen i linning og i baken, la den ut og sydde alt pent som bare det, strøk hele buksen og var helt ferdig da taxi’ kom, mens jeg, helstresset, knapt rakk å gre håret! Da vi skulle hjem etter fotografen for å dra til bryllupsfesten, var det kaos i Oslo, ingen taxi, så vi tok tunnelbanen, med brudekjole, brudebukett og det hele, midt i rushtrafikken! Ha ha, det ble bra stemning på banen hvertfall. Og, kronen på verket, min far hadde glemt at vi var 5 som skulle ta drosje videre til festen, og det var jo bare plass til fire, så jeg fikk ligge oppå de andre i baksetet,mens taxisjåføren var dritnervøs for å bli stoppet, og SELVSAGT var det kontroll på veien vi kjørte,men vi ble ikke ‘tatt’! Nå har vi snart vært gift i 33 år, så at ting går litt snett behøver ikke være et dårlig omen….lykke til, vakre Kenza!

Reply
Elin

Gifte oss i smyg. Vår vigselförrättare talade så tyst att de två vittnena inte hörde. I sitt tal pratade han bland annat om att vi nästa år skulle bråka massa för någon av oss skulle glömma bröllopsdagen. Jag sjöng en sång och han säger “jaja nu till de väsentliga”. Noll humor.
Men vi var glada. :-)

Reply
anna

Jag är vigselförrättare och har vigt en del par. Som TUR är har jag själv inte gjort något fel, än i alla fall (kontrollfreak… vilket är en bra egenskap ibland haha), men det värsta misstaget jag varit med om var nog på en herrgård när den som skulle spela/sjunga all musik inte dök upp. Visade sig att han hade tagit fel på helg och befann sig en timme bort just då, han erbjöd sig att köra dit även om han inte hade övat in låtarna..! Brudparet tackade såklart nej (såklart!!!) Men de tog fram låtarna på sin mobil och så lyssnade vi på dem runt en iPhone haha! Det var bara paret och ett par vittnen, så vi var inte många, men jag tyckte sååå synd om dem! Men tror att de blev nöjda med helheten ändå, för det är ju faktiskt ATT man gifter sig som är grejen, de små misstagen är liksom inte lika viktiga i helheten, och nåt som förhoppningsvis går att skratta åt i efterhand :)

Reply
Sandra

Allt gick felfritt när jag gifte mig förra sommaren bortsett från en festlig grej: Det började brinna! Vi hade fyrverkerier på kvällen och när de avtog steg en rökridå mot skyn. Plötsligt såg några gäster att det brann i det torra gräset och en av mina tärnor ringde till brandkåren som kom med bil och helikopter. Jag bara stod där och tokskrattade i min vita klänning medan personal och gäster släckte småbränder med vatten från blomvaser, vattenglas – ja allt de kunde hitta innan brandmän släckte större eldhärdar. Ingen kom till skada så olyckshändelsen var bara kul eftersom branden sparkade igång den festliga delen av bröllopsfesten. Min man och jag skrattar varje gång vi ser vår bröllopsfilm där elden finns med. ?Lycka till!

Reply
Elin

Inte svarta kostymer! Svart är sån begravnings/studentkille-färg. Ljusblå/grå är mycket snyggare till bröllop!

Reply
Hanna

Mitt bästa tips är att du ska äta bra mat!! Vi åt nämligen på en pizzeria dagen före bröllopet och det resulterade i världens matförgiftning. Det fullkomligt sprutade ur samtliga hål (ursäkta infon). Mirakulöst nog vände det typ i samband med vigseln och jag lyckades vara med på hela bröllopsfesten. Jag åt dock ingenting och skålade i resorb när de andra drack campange. Trots detta så är bröllopsdagen den bästa i mitt liv. All lycka till er ♡.

Reply
Sara

Hahaha, alltså jag känner igen mig så himla mycket med konstiga drömmar. Jag och min man gifte oss i Sverige. Han är från USA och jag är född och uppvuxen strax utanför Göteborg. Anyway. Det konstiga började cirka två veckor innan bröllopet när jag och min man träffade prästen, jag hade varit i mailkontakt med prästen sedan innan. Hade kontaktat prästen pch förklarat att vi önskade att så mycket som möjligt av vigseln var på både svenska och engelska pga amerikansk man + gäster. Inga problem sa han då. När vi väl träffade prästen pratade han BARA svenska med oss och svenska direkt till min man som i princip bara kunde säga småfraser och kanonkula, haha. Mannen min fick panik och jag med för den delen. Väl på bröllopsdagen löste sig allt och prästen kunde faktiskt engelska (tack gud). MEN såklart var något tokigt tvunget att hända. Vi var båda såååå nervösa, jag fulgrät hela vägen ner till altaret pga så lycklig och nervös. Vid välsignelsen av ringarna hittade inte min man sin ring. Den var helt spårlöst försvunnen. Där och då tänkte jag att jag aldrig skulle bli gift. Hans pappa tog av sig sin ring som fick bli temporär vigselring, haha. Allt gick bra ändå. Påväg ut ur kyrkan gick min man till badrummet och där låg ringen på handfatet och väntade på honom hela tiden. Fy satan vad stressigt det var där och då, men nu skrattar vi bara åt det.

Reply
Josefine

1. Vi hade hyrt ett gigantiskt cirkustält och lånat ihop allt som behövs..stolar bord m.m Jag hade sytt 99 st vita stolsöverdrag till stolarna. Nu till grejen! Kvällen innan när allt var färdigpyntat så var det världens storm och panikåskväder! Så ALLT i tältet blev vått å fuktigt. Det ordnades sig till sist!

2. I kyrkan var det så kvavt (åskvärme) så det var såååå varmt! När solisten sjöng och vi stog å “tittade på dem” så rann mina tårar givetvis.. vad händer då! Jo gästerna i kyrkan börjar att skratta!? (Det visade sig sen att samtidigt som jag hade torkat tårarna så hade min man torkat svetten! Haha

(Vill du se bilderna så går det säkert söka på Google jmgustafssons + bröllop !? )

Kram

Reply
Z

Jag och min man planerade att gifta oss för några år sedan. Hade planerat ett stort bröllop med ca 300-400 gäster (båda har stora familjer o släkt), superfin brudklänning, tårta, middag, blommor o allt man kan tänka sig. Allt skulle bli så bra! Men tyvärr blev bröllopet inställt pga olika anledningar. Min familj kunde t.ex. inte acceptera att vi ville fatta våra egna beslut. Vi gifte oss några månader innan planerat och hade ett jättelitet bröllop med 9 gäster, ingen fest eller ens tårta. Men det var ändå den lyckligaste dagen i mitt liv! Och jag skulle lätt göra om det för att få leva med min drömman :) Jag fattade då att bröllopsfesten faktiskt inte är det viktigaste, utan viktigast var att vi skulle få leva ihop.

Reply
noor

RELAAAX KENZA! I am not married and I dont know how I would feel but… you need to relax. Enjoy the wedding, be excited about the wedding, think about the good atmosphere at your wedding because you will celebrate it with the people you love! And if something goes ”wrong” well… then you have a beautiful memory when you’re 100. It’s a wedding, not a contest.

Reply
Dana

Gifte mig för bara 3 veckor sedan och visst – det är ALLTID något som går fel.

Vi hade ett lite mindre bröllop i en stor villa som vi hyrt vid stranden i Kroatien. Efter att ha varit på fotografering körde vi till villan för själva vigseln och bröllopsfesten. Där ser jag att det endast finns BARBORD och inga stolar. Då hade cateringfirman (som även stod för bord och stolar) tagit sig friheten att bestämma att vi skulle äta middag stående vid höga barbord! Fick panik men det var inget att göra åt saken – det var redan för sent. Det löste ju sig iom att folk hade loungesoffor att sitta i och vi alla var unga och taggade på att dansa/stå upp ?

På själva fotograferingen fotades vi vid en båthamn och min klänning blev blöt i släpet, inget farligt tänkte jag det var soligt och varmt så den torkar väl snabbt. Direkt efter gick vi utmed kullerstensgator och tog massa bilder. Den blöta klänningen blev då KOLSVART i släpet eftersom den drog med sig all smuts från gatan!!! Mina föräldrar hjälpte mig och sköljde klänningen med en trägårdsslang typ 20 min innan vigsel för att försöka få den ren och vit igen haha.

Sedan blev jag magsjuk på kvällen och spenderade flera timmar på toaletten där jag bara spydde och spydde (åt musslor så det var nog därför) Jag missade en hel del av själva “festen” och många saker blev ej av eftersom jag ej var där, typ hålla tal och lekar vi planerat och första dansen!! ?

Men – i stora drag var det perfekt ändå! Alla hade kul och vi fick dela dagen med våra nära och kära ❤

Lycka till med allt!

Reply
Mona

Vår bröllopstårta raserade vid leverans(de hann baka en ny som tur va), min telefon gick sönder, missade nästan vigseln för vi tappa bort oss i trafiken, klänningen gick sönder i ryggen(och att skräddaren sydde den för kort), massa småfel med musiken, dekorationer, maten, kaos med gästerna, flera som ställer in i det sista osv. Myyycket gick fel MEN det var den bästa finaste dagen och alla hade så kul och ingen märkte nått! Så det kommer bli toppen och man måste våga slappna av och njuta av dagen!

Reply
M

Inget gick snett på vårt bröllop, det enda jag “ångrar” lite såhär i efterhand är att jag inte njöt av stunden. Var så himla nervös innan själva vigseln så visste knappt vad jag hette. Dagen gick så snabbt och var helt plötsligt slut. Kommer ihåg att jag kräktes på natten när jag kom hem när all press och stress släppte. Men jag är ända jättenöjd och hade en fantastisk bröllopsdag. Men mitt tips till dig är att verkligen njuta av stunden! Hoppas ni får en fantastisk dag, det är du värd! Kram!

Reply
Johanna

Det enda som blev helt fel på vårat bröllop va tårtan! Vi hade bröllopsmiddag och festen på ett hotell och de fixade tårtan, vilket jag kan ångra då det såg ut som ett barn hade gjort den… Vi hade valt vit sugarpaste överdrag med blåa blommor och “pärlor” och våra namn på, blommorna va så fula, pärlorna va stenhårda sockerkulor så man nästan bet sönder tänderna och tårtan va torr och smaklös (skulle smaka vit chokladmousse och jordgubbskompott). Som tur va så blev allt annat så lyckat och det var verkligen den bästa dagen i mitt liv! Har aldrig gråtit så mycket av ren glädje.

Grattis och all lycka till er!

Reply
Josefine

Hej Kenza! Jag brukar aldrig kommentera, mrn jag gifte mig för snart två år sedan och jag hade också sånna konstiga drömmar innan, att folk inte skulle komma, att vissa gick innan osv. Drt är fullt normalt ;) vi hade vissa saker som inte blev som planerat men drt var småsaker som inte spelade någon roll i efterhand, och nu har jag till och med glömt bort vad drt var haha. Så se bara till o njut, tjut o va lycklig ? ❤️

Reply
Matilda Danielsson

Det kommer gå utmärkt på ert Bröllopp, Kenza! Jag kan tänka mig att jag kommer vara likadan om jag en dag får äran att gifta mig. Hade liknande tankar kring min student, och ska absolut inte tänka så mycket när (om) jag har min bröllopsdag. Så fokusera bara på att ha kul så löser sig allt! Puss!

Reply
Johanna

Haha mardrömmarna känner man igen..
Det “värsta” som hände under vår dag var att vigselförrättaren, som vi hade sagt gärna fick tala lite fritt under vigseln om kärlek och erfarenheter, började prata om sin skilsmässa.. Men nu i efterhand är det något vi bara skrattar åt. Minns knappt ett ord av vad han sa ändå :)

Reply
Hanna

Jag ska gifta mig i sommar och har istället massa drömmar där jag är otrogen mot min blivande man. Och det är konstiga otrohetshistorier också! I en dröm så var det en man som åkte rutschkanan och jag tyckte att det var så sexigt att jag inte kunde motstå honom (fast han var jätteful). I en annan så hånglade jag med en 15 åring utanför dotterns förskola medans jag väntade på att min blivande man skulle komma och tänkte “hoppas han inte ser oss”. Haha jaaa… massa otrohetsdrömmar trots att han är den enda jag vill ha i resten av mitt liv.

Man kan följa vår resa till bröllopet på fuckedbylife.blogg.se

Reply
Sandra

Vi gifte oss för snart två år sedan och det var lätt en av de bästa dagarna i mitt liv. Hade också konstiga drömmar innan och trots att jag inte tyckte att jag var någon “bridezilla” eller kontrollfreak så var jag nog ganska stressad över dagen eftersom det ligger så mycket planering bakom. Gäller att inte glömma bort varför man faktiskt gifter sig. Allting blev i princip som vi planerat med undantag fär att corsagerna till min man, bestmen och hunden “försvann” (hamnade troligen hos bröllopet bredvid då vi hade hyrt varsin del av stället där vi hade festen). Som någon annan skrev så se till att talen filmas, vi hade bett några familjemedlemmar att göra det men det glömdes nog lite bort under festen tyvärr. Men vi har så otroligt många andra fina minnen och hade en helt fantastisk dag!!! Ni har något otroligt häftigt framför er så njut!

Reply
Thessan

Du har så rätt, du kommer inte bry dig om något går snett!

Vi gifte oss i Sydafrika och hade hemifrån bokat en veteranbil som skulle ta oss från vingården vi bodde på till själva vigseln som skulle äga rum i ett litet kapell beläget långt ut på vischan mitt bland vinrankorna (fullkomligt idylliskt), bilfärden dit skulle ta ungefär en timme och vi hade bunkrat upp med en liten picknick-korg innehållandes skumpa och lite goda tilltugg som vi skulle njuta av under färden. Vi hade inga kontaktuppgifter till vigselförrättaren eller bröllopsplaneraren och hade bara bestämt en tid när vigseln skulle äga rum och de for dit tidigare för att förbereda allt, efter ungefär en halvtimmes bilfärd började bilen krångla och vi blev ståendes längst med vägkanten med en chaufför hängandes över motorhuven! Just där och då trodde vi aldrig att vi någonsin skulle komma fram och att ringa en taxi mitt ute på vischan i Sydafrika fanns liksom inte på kartan.

Två gånger stoppade bilen på vägen men vi kom slutligen fram i tid och herre min gud vilket roligt minne detta blev! Jag förevigade såklart ögonblicket och filmade en snutt med mobilen när jag och min make sitter bak i bilen, fullkomligt nervösa och samtidigt står chauffören och ojar sig om sin bil….han får dessutom en rejäl stöt så att han flyger en halvmeter bak (kanske inte den bästa bilen men den var så himla fin och passade så otroligt bra in i miljön) och allt blev bara så komiskt i det hela.

Reply
Mari

Gifter mig i Juli och min blivande man (hur sjukt!!!!!) ska ha mörkblå kostym och lite roligare detaljer som livar upp det hela. Blir SÅ himla fint, det kommer bli magiskt oavsett ❤❤❤

Reply
Sandra karlsson

När vi sprang ut ur kyrkan (som var en masugn) fastnade min frisyr i knapparna som jag hade längst ryggen. Så jag stegar ut med magen först och har 5 nyfunna dubbelhakor. Satt helt fast så kroppen blev ju helt skev. Folk kastar ris, kamerablixtrar överallt och jag försöker få min mans uppmärksamhet men han hör inget i allt jubel. Bilderna från det ögonblicket får mig att dö av skratt. Om det fotot hänger inramat på väggen? Eeeh JA! Bästa kortet ever.
Det är när det går fel som gör det unikt.
Ni kommer att ha den bästa dagen med trasig klänning, fel musik, borttappade ringar och mosad tårta men ni kommer inte vilja ändra något! All kärlek till er!

Reply
L

Min sminkös hade provsminkat mig en månad innan vigseln och det blev superfint. På bröllopsdagen börjar hon sminka mig. Hon berättar att hon innan mig varit på ett iranskt bröllop där hon fick sminka både brud och tärnor. Det märktes på min sminkning kan jag säga. Blev en väldigt hård sminkning och jag blev så missnöjd men jag var ung och konflikträdd på den tiden så jag vågade inte säga ifrån. Hon hade även sparat en liten burk med foundation som vi provade ut på provsminkningen men nu var den alldeles för gul. Hon använde den ändå, för hon hade inte med någon annan. Denna sminkös var från M.A.C. Då tror man ju inte att något sådant ska hända. Något annat som blev gult var tårtan som var i marsipan, men ofärgad=gulaktig istället för vit som jag bett om.
Min klänning gled ner hela tiden över pattarna också så på några av bröllopsbilderna som vi skickat ut till släktingarna såg jag sedan att man ser lite av min korsett. =D
Jag hade inte gått in skorna så jag fick skoskav.
Sedan var min brudtärna kass och brydde sig bara om sig själv, typ hur hennes lockar såg ut. Höll inte ens ett tal, samt sket i att fixa min möhippa så en annan av mina vänner fick ta tag i det men den blev väldigt halvdan.
Det är väldigt vanligt av vad jag märkt på andras bröllop också att vissa vänner till bruden tenderar att bli väldigt avundsjuka och därmed inte vill utföra sina uppgifter/sabotera/sura. Jag fick tillexempel hoppa in och hjälpa ett par vänner som gifte sig då brudtärnan satt och surade under middagen/festen och inte ville hjälpa till.

Reply
Magali

När min moster skulle gifta om sig för 10 år sen inträffade en liten olycka… Dom skulle ha vigseln i stadshuset och vi var bara 5 pers som var där och sen skulle det vara en stor bröllopsfest för släkt och vänner. Innan vigseln skulle vi ställa upp oss för fotografering, det fanns ett litet grönområde med buskar och träd som fotografen tyckte vi skulle så framför. Han tar ett par bilder och ber oss backa lite. Problemet var bara att det var en jäkligt hög trottoarkant där som ingen av oss sett och den backar vi ju in i såklart. Min moster (BRUDEN) trillar baklänges och drar med mig och jag i min tur drog med mig min kusin. Hon bröt handleden och jag bröt näsan, tyvärr gick allt bra för min kusin eftersom han landade på oss. Så vi, alltså bruden och jag som var tärna fick åka in till akuten stället för att gå in till stadshuset.

Men vigseln hölls ändå fast på akuten medan dom gipsade hennes handled (vigselförrättaren åkte faktiskt från stadshuset till sjukhuset för att viga paret!) och i efterhand har moster sagt att det fortfarande är den mest fantastiska dagen i hennes liv. Dock tillägger hon att det förmodligen mest beror på allt morfin hon fick haha… Jag fick också en hel del morfin. Kan ju lugnt säga att jag och min moster roade oss kungligt under bröllopsfesten! Vi skrattar gott än idag åt alla bilder och jag såg ju verkligen hemsk ut med min jäkla näsa. Vigseln blev senare än tänkt och likaså festen men det är ett kärt minne för oss alla som var där. Det gäller att göra det bästa av även de värsta situationer!

Reply
Minna

Vi hade ett ganska enkelt bröllop men på en vansinnigt vacker plats (Arilds vingård i Höganäs) med smarrig mat i fokus. Vi hade heller inte någon aning om vad våra toastmasters skulle hitta på så allt blev bara överraskningar vilket passade oss utmärkt. Vigselförrättaren var lite sen och stressad för att han skulle vidare till nästa vigsel men det brydde vi oss inte om. Så nej, tack vare att vi inte hade så många krav blev allt jättebra!

Reply
Rebecca

Jag hade 14cm klackar på mitt bröllop, och största skräcken var att jag skulle snubbla i altargången. Vilket jag också gjorde. Men där och då så lättade det bara upp stämningen och nu är det ett roligt minne. Det gjorde om möjligt dagen ännu mer perfekt!

Reply
Nagham Badawi

I am Jordanian girl married to native Swedish man ( so swedish) and in our wedding alot went wrong example before the exchange rings we did some rehearsal and forgot to took of the ring so when the time came to wear the ring it was already there … believe me no one noticed and we laugh every time we remember this , most important that you don’t focus on this let it be as it will be and enjoy the moments all the missed up things will turn into laughs in the future

Reply
Bea

Jag spillde Red Bull på hela mitt släp 15 minuter innan vigseln, haha… Som tur väl var syntes inte den ljusgula färgen mot det vita. Men den paniken…! Önskar er en helt fantastisk dag <3

Reply
Alexandra

Min man var supernervös innan vigseln men av någon anledning så var jag helcool. Så lugn att jag tyvärr glömde min magiska brudbukett ! När jag kommer fram till vigselplatsen som var en bilfärd bort frågade min pappa mig vart jag har brudbuketten..och jag blev såå ledsen ville verkligen ha den med och den var så fin! Fanns ingen tid att åka efter den så min pappa kastade sig ner i ett dike med kostym och grejer och plockade ihop en ny bukett till mig. Den blev om möjligt ännu finare :)

Stort lycka till när dagen är här! Alla små detaljer man oroar sig för spelar i slutändan ingen som helst roll :)

Reply
Natalia

Hahaha, som jag skrattade nu när jag läste.. alltså, hur mycket som helst kan ju gå fel men i slutändan är man ju (förhoppningsvis) gifta ändå och kan skratta åt det.
Vårt bröllop gick verkligen heeeeeelt åt skogen, idag skrattar jag när jag berättar men då ville jag bara dö.
Vi gifte oss i Frankrike, och hade bara bjudit med våra nårmsta vänner som skulle vara med.

Det första som händer när vi kommer ner, tre dagar innan vigseln, är att mannen blev magsjuk. Alltså, höll på att smälla av när folk tipsade om Cola på nätet för att lugna magen men han bara kaskadkräktes. Han han som tur var bli bra till dagen innan.

Nästa som hände var att INGEN av våra vänner kom, för naturligtvis skulle det ju blir flygstrejk just exakt då. Alltså skjut mig.

Hopp, bara vi två då. Ja men dagen innan ska jag in i en fransk kemtvätt och hämta tillbaka brudklänningen – då har jävla maskinen gått sönder så de har inte kunnat stryka klänningen! Säger att den sKA vara klar till morgonen på bröllopsdagen men jåklar vad jag svettades här, och grät floder ska du tro!

Klänningen blev klar tillslut så den kunde jag hämta upp damma morgon. Svängde även förbi franska floristen och hämtade ut en bukett som såg ut som…. jag vet inte vad… låååååångt ifrån min drömbukett som jag beskrivit så noga och visat bilder på. Blev så besviken!!

Påväg ut till frisören då, det sista som händer.ja då slår världens jäkla värmebölja till så fe vackra lockarna jag hade fått gjort, ja de blev ju bara helt platt och svettigt och blött av luftfuktigheten.. så såg ju ut att vara nyduschad på bröllopet..,, haha alltså, ja du hör ju…

MEN, vi blev gifta, min man ville ha mig ändå haha.. och minnena från detta glömmer jag aldrig. Det var, trots allt som gick fel, ändå helt fantastiskt.
Ingen tvekan om att ert bröllop kommer bli helt magiskt oavsett! ❤️❤️❤️

Reply
Malin

Hej! Visst skulle ni dansa till ed sheran – perfect?
Skulle vara så kul om du la ut en film på dansen☺️ Hade varit kul att se för jag ska själv dansa till den på mitt bröllop i augusti :)

Reply
GH

Jag och min man gifte oss i New York för snart ett år sedan (30juni). Vi hade anlitat en wedding planner och bestämt att vigseln skulle äga rum på central park i ladies pavilion. Vi reste en måndag och skulle gifta oss på torsdag. Det som hände var att vårt bagage inte följde med flyget. Paniken växte mer och mer för varje gång vi gått ner till lobbyn och fått höra att väskorna fortfarande var borta. Bröllopskläderna var i bagaget!
Onsdag morgon sa min man att han nu minsann skulle ner till lobbyn och om väskorna inte har kommit skulle han tillbringa hela dagen med att ringa till flygbolaget och flygplatsen tills vi får väskorna. Nervösa med gråten i halsen går vi ner till lobbyn varav tjejen i receptionen meddelar att de har fått en leverans från flygplatsen den natten. Hon öppnar dörren till förvaringsrummet och där såg jag våra väskor. Jag grät så mkt av lättnad, vi skulle ju gifta oss dagen efter och vi kunde ÄNTLIGEN slappna av och njuta av resan. Det blev den bästa resan i våra liv trots den tråkiga starten. Nu kan man skratta åt det :)

Reply
Moa

Jag är själv ännu inte gift men har jobbat med catering på väldigt många bröllop… Ett av dem glömmer jag aldrig. Det skulle hållas i en bygdegård ute på landet, jättefint läge och ett riktigt mysigt bröllop. Det är bara det att världens åskväder drog in strax innan gästerna och brudparet kom från kyrkan. Vi hade precis fått ur förrätten ur ugnen när strömmen går, pga att åskan slagit ner i en elledning. Vi har alltså ingen ström och inget vatten. Katastrofen var ett faktum. Vi lyckades få ut förrätten, tände massor av ljus och ringde till mina föräldrar för att de skulle köra ut vatten. Därefter var det ju dags för varmrätten. Och vad ska man göra? Det hela slutade bra, en bonde i närheten hade ett elkraftverk som vi kunde sätta igång. Men ja, maten blev någon timme sen. Men det var ett fantastiskt par och fantastiks gäster som höll igång stämningen hela kvällen!

Reply
Laura

The stylist that had to make my hair was sick on my wedding day so another woman styled me and it was just super ugly. So I went home and did my hair myself. It was not perfect but I still felt pretty ?

Reply
Linn T I

Åh underbara bröllopsbubbla!!!
Vi gifte oss för 2,5 vecka sen och jag är fortfarande i bröllopsbubblan i huvudet. Man är lite (väldigt) extra känslosam, lite trött, väldigt lycklig och glad och lite virrig;)
Vår dag blev helt underbar, det mesta gick perfekt och tur var väl det efter 2 års planering… Några saker som kändes extra bra var;
filmning under HELA dagen plus hela middagen med alla tal. Påminn gärna filmaren om att filma även spontana tal eller saker som dyker upp – de är ibland de bästa.
Tänka på att underhålla alla gäster före och under middagen, göra en amningshörna, ett photo Booth, en godis buffé, ha GÄSTBLAD vid platsen med frågor då många inte vill/har fantasi för gästbok, tipsrunda om brudparet osv.
Tycker också det är smart att ta det lite lugnt nu innan som du skrev, det gjorde jag med och det behövs.
Det jag skulle kunna göra lite annorlunda är t.ex. vid bröllopsvalsen, att ha två långsamma låtar i rad så man hinner dansa med pappa osv., planera in en lugn helg efteråt, jag fick världens migränanfall dagen efter när allt släppte, och var beredd på att dagen kommer kännas helt overklig och försök “åk med” så fort som möjligt.
Men oavsett hur mycket man sett sin dag perfekt framför sig så tror jag man tycker den dagen man får, är helt perfekt. Det var min och jag är övertygad om att du kommer få en drömdag. Så skratta åt mardrömmarna, för du kommer garanterat ha fler (tyvärr) och njut sista tiden nu.
Lycka till!!
Kram

Reply
Elin

Det var gaaaalet varmt när vi gifte oss på midsommardagen 2010. Allt flöt på som det skulle. Min brudtärna Emma hade ordnat med saft till oss och påminde oss om att dricka hela tiden innan vigseln. Vi gifte oss i slottskyrkan i Kalmar, kyrkan ligger alltså inuti slottet och är liten. Varmt + litet = jättevarmt. Min blivande man svettades massor och jag var rätt så orolig att han skulle tuppa av. Men det gjorde han inte. Utan Emma gjorde det! Jag hörde hennes klack mot golvet och fort som tusan så var jag där och fångade henne mitt i fallet! Kära nån! En kompis slet åt sig en vattenflaska från min mamma och sprang fram med den till henne. Hon satt ner en stund men mådde ändå bra. Hon gick med oss ut sen och allt var okej. Sen kunde hon även inleda sitt tal med “jag har ju redan gjort bort mig idag så jag är inte så nervös som jag trodde” :D Haha! Nu i efterhand är det en rätt rolig anekdot, när allt ändå gick så pass bra! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*