• header

HOME SWEET HOME

Klockan sex igårmorse körde Aleks kusiner oss till Dubrovnik där vi hoppade på planet hem till Stockholm. Det var lite tråkigt att lämna, ha verkligen haft världens mysigaste vecka med barnen, Ines & Daniel och alla andra! <3 Detta måste vi göra om. På planet hem roade jag mig med att lägga Snapchat-filter på Aleks som sov med öppen mun hahaha. Skrattade så jag grät.

// At six yesterday morning, Aleks cousins drove us to Dubrovnik where we took the flight back home to Stockholm. It was a bit sad to leave, we’ve had the coziest week ever with the kids, Ines & Daniel and all the others! <3 We have to do this again. On the flight back home I amused myself by adding Snapchat filters on Aleks who was sleeping with his mouth open hahaha. I laughed so much that I cried.

Vi landade i ett varmt Stockholm och tog flygbussen hem (som stannar ett kvarter från vår lägenhet! så smidigt). Väl hemma packade vi upp och jag körde både inpackning och ansiktsmask, kändes som att det behövdes efter allt saltvatten. :-)

// We landed in a hot Stockholm and took the bus home (it stops just around the block from our apartment!). When we got home we started unpacking and I did both a hair mask and a face mask, it felt like I needed it after all the salt water. :-)

Efter en dusch tog vi itu med tvätten. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – SÅN JÄVLA LYX att ha tvättmaskin och torktumlare i badrummet! Bästa beslutet någonsin. Jag ville faktiskt inte att vi skulle ha det, sa till Aleks att det hade varit bättre med ett stort och rymligt badrum istället plus att tvättstugan ligger en trappa ner. Det händer inte ofta men ibland får Aleks bestämma och denna gång var det bra. ;-)

// After a shower, we started with the laundry. I’ve said it before and I’m gonna say it again – SUCH A LUXURY to have washing machine and dryer in the bathroom! The best decision ever. I actually didn’t want us to have that, I told Aleks that it would be better with a big bathroom instead. Plus the laundry room is just downstairs in the building. It doesn’t happen so often but sometimes Aleks gets to decide and this time it was a good choice. ;-)

På eftermiddagen gick vi och hämtade Mani hos Aleks pappa som hade haft honom över natten. Vi åt lite mat där, pratade om resan och sedan tog vi en tupplur. På kvällen åkte vi och köpte pizza på Birkastans – bästa och största pizzorna i stan!

// In the afternoon we went to Aleks dad to get Mani, he had him over the night. We ate some food there, talked about the trip and then we took a little nap. In the evening we went to buy pizza at Birkastans – the best and the biggest pizzas in town!

Såhär låg vi sedan och tittade på några avsnitt av Orange is the new black. Vår förra soffa i förra lägenheten var större och lite mer bekväm än vår sammetssoffa, men titta vi får plats att ligga ändå! :-) Tanken var att vi skulle sätta oss med lite bröllopsplanering men vi båda somnade på soffan rätt tidigt, så vi ska göra det ikväll istället.

Idag är jag tillbaka på jobbet och det blir två hektiska dagar nu innan jag drar till Italien. Är tillbaka på torsdag och då ska vi förbereda all mat för midsommarafton! Min favorithögtid!

// Then we laid like this and watched a few episodes of Orange is the new black. Our previous couch in our previous apartment was bigger and a bit more comfortable than our velvet couch, but look we can fit here too! :-) The plan was to do some wedding planning but we both fell asleep early on the couch, so we’re gonna do that tonight instead.

Today I’m back at work and I will have two busy days now before I go to Italy. I’m back on Thursday and then we need to prepare all the food for Midsummer’s Eve! My favorite holiday!

30 Comments

Kenza Z

Kenzas svar: Shortsen (ser ut som en kjol hehe) är från Ivyrevel och toppen från H&M! Kram K

Reply
Mia - Träningstokig ung mamma

Vad skönt med flygbussen där, guld värt ju :)
Mycket ni hann med ändå, när jag är ute och reser gör jag knappt något alls dagen jag kommer hem. Det gör jag dagen efter eller helgen efter beror på ;)

Reply
Jessi

Borta bra hemma bäst ;) Kommer det upp någon Montenegro VLOG ? ? Annars kan du väl ge oss en riktig bild bomb o berätta om resan :-) kram

Reply
Eva

Hi Kenza,
do you have any tips for foreigners for midsummer, like where to go etc.?
Will be in Stockholm from Friday to Sunday.
Love your blog! :)
Cheers from Berlin!

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Midsummer here is all about being with friends and family at someone’s place, so I’m not sure where to celebrate it in the city.. :-( Maybe one of my readers have a tips? Just comment here! <3

Reply
Elina

My best tip is to go to the outdoor museum Skansen at the island Djurgården (don’t worry, it’s really central). They have a traditional midsummer celebration every year and is quite popular – it can get crowded!
I haven’t celebrated midsummer there (I’ve always been with my family at home), but it looks like fun. :)

Reply
Dixi Wonderland

Underbart att ha dig tillbaka här på bloggen men skönt att du haft en så bra semester :D Och tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin är ett måste! Vår tvättstuga ligger inte ens i vårt trapphus utan måste gå via källaren för att ta mig dit och vi bor högst upp utan hiss :( Tur så har vi 3 tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum så det funkar men eget är bäst! Diskmaskin har vi dock inte </3

Reply
Anna

Hi Kenza! Weird question but where do you buy your no-show socks? Mine always slide down past my heel and it is so annoying haha. Thanks, and love your blog!

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I buy them at H&M! But they also slide down sometimes, I agree it’s very annoying haha. :P xx

Reply
Sanna Fredriksson

Hej! Vart är den vita toppen ifrån som du hade på 3e bilden? Superfin!

Reply
C

Konstig fråga kanske men hur har du smock-toppar/tröjor utan att nippsen blir irriterade? Tycker alltid det är skitjobbigt även med typ ribbade linnen hahah! Svider och blir röd och irriterad :/// nipple covers kanske?

Reply
Alisha

Hi Kenza I wanted to ask you when you will post more about your rennovation and your appartment? I am really in love with your home and it would be great if you could show us the rest of your perfect apparment. :)
lots of love

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*