• header

OUR HAPPY PLACE

KenzaZouiten_herrang-1

Efter frukost imorse hoppade jag och min syster in i bilen och körde mot vårt happy place. Ett ställe jag inte besökt på 18 år – nämligen Herräng.

När vi var små både mormor och morfar i ett rött hus ute i Herräng. Det finns en bild på mig och mormor utanför huset när jag bara är en liten bebis, så från dess till att jag var 8 år, tillbringade vi alla våra somrar och ibland även vinterloven hos mormor och morfar ute i Herräng. Det fanns inget bättre än att åka till Sverige och hälsa på mormor och morfar. Jag har inte många lyckliga minnen från min barndom. Eller nej det var fel att säga, jag har en hel del såklart, men när jag tänker tillbaka så tar de jobbiga minnena alltid över. Iallafall, mina lyckligaste minnen från min barndom är från just detta ställe.

// After breakfast this morning, my sis and I got in the car and drove towards our happy place. A place I haven’t visited in 18 years – and that is Herräng.

When we were kids, our grandparents lived in a red house in Herräng. There’s a photo of me and my grandma outside that house when I’m just a little baby, so from that time til I was 8, we spent all our summers and sometimes also the winter breaks at grandma and grandpa’s in Herräng. There was nothing better than going to Sweden to visit grandma and grandpa. I don’t have many happy memories from my childhood. Or that was wrong of me to say, I have quite some, but when I look back the tough memories takes over. Anyway, my happiest memories from my childhood is from this place. 

KenzaZouiten_herrang_st-1 KenzaZouiten_herrang-17

Det tog ungefär 1 timme och 40 minuter att köra dit (när vi var små kändes det som en evighet dock, och jag blev alltid åksjuk där i baksätet på morfars bil och fick spy i en påse haha) och när vi kom fram åt vi en lunch i marinan. Här brukade vi kolla på båtar, kasta sten i vattnet och använda duschrummet när vi skulle snåla på vattnet hemma i huset.

// It took about 1 hour and 40 minutes to drive there (it felt like forever when we were kids though, and I always got so car sick in the back of grandpa’s car and had to throw up in a plastic bag haha) and when we arrived we had a lunch in the marina. Here we used to look at boats, throw rocks in the water and use the shower room when we had to save water at our house.

KenzaZouiten_herrang-16

Det är så sjukt hur allt som kändes så stort när man var liten, nu är jättelitet. Den här gamla gruvan ligger nära vårt gamla hus och här brukade vi leka (dock kröp vi inte igenom staketet som vi gjorde nu hehe). Då var gruvan ENORM. Och rätt läskig.

// It’s crazy how everything that felt so big when you were little, is now very small. This old mine is close to our old house and we used to play here (we didn’t go through the fence like we did now though, hehe). Back then this mine was HUGE. And pretty scary.

KenzaZouiten_herrang-13

Avstånden som då kändes svinlånga, visade sig bara vara ett stenkast bort. Jag minns att det var långt att gå och hämta posten, ett äventyr. Det var på andra sidan gatan, haha.

// The distances that felt really long back then, turned out to be very short. I remember that it was a long walk to go and get the mail, it was an adventure. It was on the other side of the street, haha.

KenzaZouiten_herrang-12 KenzaZouiten_herrang-11

Längs vägen plockade vi smultron, precis som förr! Här brukade även jag och mormor gå på snigeljakt varje gång det hade regnat. Det innebar att vi gick och räknade sniglarna som hade kommit fram. :-)

// We picked wild strawberries along the road, just like we used to! On this road, grandma and I also went on snail hunt every time it had rained. It ment that we walked and counted the snails. :-)

KenzaZouiten_herrang-9 KenzaZouiten_herrang-7

Och sen….. Huset!!!! Alltså ÅÅH! Vi samlade modet och ropade hallå. En av de som bor där nu var så snäll och lät oss gå runt och kolla. Vi fick till och med gå in och kika. Det kändes som att tiden hade stått still och plötsligt så mindes jag så mycket mer.

// And then…. The house!!! Oooooh! We gathered our courage and yelled hello. One of those who lives there now was so kind and let us walk around and check it out. We even got to step inside and look. It felt like time had been frozen and suddenly I remembered a lot more stuff.

KenzaZouiten_herrang-8

Vår gamla röda cykel var till och med kvar!! Haha!

// Our old red bike was even there!! Haha!

KenzaZouiten_herrang-6

Min syster och jag! Så fina minnen vi har ihop från detta ställe. Synd att inte vår lillebror var med också. Han minns ingenting från Herräng, han är född 96 och de flyttade därifrån 99, men det hade ändå varit roligt att ha med honom.

// My sister and I! So beautiful memories we have together from this place. Too bad our brother wasn’t with us today. He doesn’t remember anything from Herräng, he’s born 96 and they moved away from there 99, but it still would have been fun to have him there too.

KenzaZouiten_herrang-2

Vi avslutade med en glass i kiosken, där vi alltid köpte våra glassar. Och Tia-lotter. Men det hade de inte längre, haha. Innan vi körde tillbaka till Stockholm så svängde vi förbi badplatsen där vi brukade bada, men eftersom att det bara var 16 grader så blev det inget dopp. Lika bra, mormor var ju inte där så vi kunde ändå inte simma mellan hennes ben som en tunnel. ;-)

Så fin dag.

// We finished the day with an icecream in the little store, where we always bought our icecreams. And lottery tickets but they didn’t have that anymore, haha. Before we drove back to Stockholm, we stopped by the beach where we used to swim, but since it was only 16 degrees we didn’t jump in. Which was fine, cause grandma wasn’t there so we couldn’t swim between her legs like a tunnel anyway. ;-)

Such a beautiful day.

69 Comments

-Jenny-

Vad vacker din syster är! Ni är för övrigt svinlika ju. Dragen. Munnen, näsan, ögonen.

Reply
Agnes

Åh vad fint skrivet Kenza! Och jag känner verkligen igen det där med avstånden, att allt kändes så stort när en va liten <3

Reply
Gina

Så himla fint inlägg! mysigt, hjärtligt och personligt. <3 Jag är ledsen att din barndom innehöll så mycket tråkigt men jag är glad att du jade såna här fina ljuspunkter.

Reply
Tanja

I loved this post. It’s so nice to hear stuff from your childhood.. it makes me think of mine too haha.
Glad you had a nice day! Greets from (also pretty cold) Austria! xx

Reply
Ninon

It must have been a wonderful day for you :) it’s great that you could do this with your sister before your wedding, like a little transition between childhood and grown up time.
Lovely photos too!
Have a nice day,

Ninon (from France)

Reply
Martina

Hej Kenza eller god (sen) kväll ?!

Vilket härligt och fint inlägg, och kul att få höra lite om din barndom. För mig är det alltid det mest roligaste och spännande att få höra om folks historia, och deras minnen – både bra och dåliga. Det är trots allt dem som formar en och gör en stark. Kan också tänka mig (i alla fall om jag själv för säga det, då jag haft en rätt så jobbig början på livet och barndom) att dessa stunder och minnen som du skriver om, är otroligt viktiga för en och betyder mest ?

Tycker också att det är en fantastisk resa du har gjort. Också helt fantastiskt hur långt du har och kommer att komma ännu mer med din blogg, IvyRevel och allt annat. Du är en otroligt ambitiös, stark, fantastisk och viljestark människa som jag verkligen ser upp till! Tack för all inspiration du ger oss och din fantastiska blogg!

Ps: sry för så många “fantastisk/a/t” ? Ta hand om dig och lycka till med bröllopsplaneringen?

Reply
Julia

Ahhhw so nice to go to nostalgic places ?. Your sister is so pretty! Both great genetics and natural beauty’s ?.

Reply
Amanda

Vilken nostalgi ❤ Min farmor och farfar har precis sålt deras 53 år gamla sommarställe i Finland (pga ålder och ork) och jag har spenderat ca 23 av mina 27 somrar där. Nu känns det tomt när man tänker på att man aldrig kommer åka dit igen, iallafall inte med dom.

Reply
Elin

Such a lovely post, it was so sweet to read your childhood memories.
All the best, Kenza :)

Reply
Anna

Kul att läsa om dina barndomsminne! Och kul att få se din syster! Så fina ni är :)

Reply
Dixi Wonderland

Älskar att du delade med dig av detta! Måste varit så konstigt att gå in i huset och få se allt trots att det inte var er mormor och morfars möbler i huset. Vilket fint sommarminne :D

Reply
Martina

Kenza you make me cry with this post. You make me remember my happy memories from my childhood, when I spend my holidays at my grandma and grandpa place – they had a farm with a lot of animals in a such a beautiful nature. I get so emotional, because back than we all live so carefree and the only “problem” was what are we are going to play. These are really treasure to our hearts.

Love*

Reply
Lollo

Åh vilket fint inlägg, så härliga bilder och fin text. Du och din syster är verkligen så vackra! <3

Reply
ule

What a lovely post! I love it when you tell stories. The place looks very nice, too.

Reply
Anna

Hey Kenza! That’s sounds like a lovely trip down memory lane. It’s good that you cherish the good moments from your childhood and spend time with your siblings. Your sister looks so beautiful!
I wish you all the best for your wedding <3

Reply
Merk

Kenza, this must be one of the best articles ever written here. Simple, nostalgic, beautiful. Write down more articles with such content instead of fashion stuff.

Reply
Lisa

Gud vad roligt, bor i Hallstavik samhället ni körde igenom påvägen, vi har vår båt i marinan synd att jag inte var där så jag kunde fått träffa dig!

Reply
GoForFit

Det ser verkligen HELT idylliskt ut! Perfekt ställa att ladda batterierna liksom ☺️ Och håller med, allt upplevdes så annorlunda när man var liten. Allt var gigantiskt, främmande och SPÄNNANDE, varje steg ett äventyr ?

Reply
My

Oj så underbart och vilken nostalgitripp även jag fick nu! Bodde själv i Herräng som barn och älskar platsen. Såg att vi är lika gamla men jag tror era morföräldrar bodde på en annan plats än vi (Uddhamn). Om ni var där något på vintern kanske även ni åkte pulka ner för sligen? Kullarna till höger om marinan om du vet :) den platsen var vår bästa lekplats som små och kändes som att vara på månen ? Härligt det bäst!

Reply
M

Ooooh Thank you dear Kenzas for having share with us your memories and this part of your life…. I can feel what you felt through my own memories because I did the same few mounths ago in Italy by my grand parents place, and shared this moment with my love….. Ooooh what a day!
Thank you again! I really enjoyed reading your post!
Huuuuug from France

M

Reply
Lotta

Åhh älskar sån här nostalgi. Påminner om min mormor och morfars sommarställe där vi var som barn på Orust på Västkusten. Så konstigt att allt som var jättestort då är pyttelitet nu, en stor backe när man var liten är ju bara en liten sluttning nu, ha ha… Så härliga minnen av landet med utedass, avhuggna huggormshuvuden, smultron på strå och gräs i mitten på grusvägen där man gick barfota för att inte bränna fotsulorna på somrarna…

Reply
Petronella

Sounds like such a nice cozy day! I’m glad you got to visit one of your happy places from your childhood. It’s always so nostalgic!

Reply
Jade Mercedes Fraser

This is SUCH a cute post!! It’s so nice that you make the effort to do things like this, most people wouldn’t bother to make the time together. It sounds like a lovely place to be with all that space and nature, you don’t get that here in London. I’m seeing my grandparents next weekend and you’ve also reminded me to take photos of my siblings and I inside the house to look back on in many years’ time <3. Thanks for sharing with us Kenza. Jade x

My ‘Luxe for Less’ Blog: Jade With Envy | My YouTube Channel

Reply
Diana

Thanks Kenza for sharing your memories from your childhood with us! It’s so sweet :-*

Reply
Ebba Blom

Så himla kul! Min mamma ringde mig nyss och berättade att du hade varit där igår men min mamma var inte där utan vår granne släppte in dig hos oss. Exakt i den del av hus du har bott i bor jag nu tillsammans med min mamma! Väldigt fina bilder. Älskade herräng! Bara att komma och hälsa på igen om du känner att du vill det! Ha det bäst!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Åh! Vad gullig du är! Kanske kommer om ytterligare 18 år…. ;-) Är så avis på er. Hoppas ni får fina minnen därifrån. Kram!!

Reply
Jessica

Den gula tröjan på din insta händelse: I lööööve. Vart har du köpt Den?

Reply
Emma

Så fina bilder på dig och din syster! Man blir varm i hjärtat! Att ha en syster är det bästa som finns! <3 Ha en fin sommar Kenza! :D

Reply
noor

I really loved reading this article. I felt very relax haha. This can maybe sound weird but I’ve felt how you felt because of the article:-)

Reply
E

Blir nästan tårögd av att läsa detta inlägget. Kan känna din lycka och se dina minnen framför mig. Så himla fint inlägg. <3

Reply
Kristin

Min mormor och morfar hade också sommarstuga i Herräng, världens bästa plats! Såldes förra året. Har mycket fina och oförglömliga barndomsminnen därifrån!!

Reply
Mary

Ah this is very emotional and the place looks really peaceful. By the way your sister is so beautiful.

Reply
Sofia

Satan vad kul att besöka ett sånt ställe där man var mycket som liten. Det skulle jag också vilja göra! Du och din syster är himla lika för övrigt. Syns tydligt att ni är systrar. :)

Detta var nog det mysigaste och mest personliga inlägget jag har läst på din blogg. Riktigt kul att läsa och se bilderna. :) Inlägget lämnar liksom en härlig myskänsla hos en.

Reply
Rebecca

Vilket underbart hus, precis så jag vill bo! Ett äldre hus med en mysig trädgård i utkanten :) Förstår att ni har fina minnen därifrån!

Reply
Janina Englund

Åh vad kul att kika in och se att du besökte Herräng. Jag har själv bott där för några år sedan men bor nu mera i Skebobruk. Det är så himla vackert där ute. :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*