• header

ON SUNDAY’S WE BRUNCH

KenzaZouiten_gp-5 KenzaZouiten_gp-6 KenzaZouiten_gp-4 KenzaZouiten_gp-2 KenzaZouiten_gp-3 KenzaZouiten_gp-1 KenzaZouiten_gpSt-1

Yesterday’s brunch at Greasy Spoon with my girls! My pretty pink set is from Hannalicious for Nakd. 

Kolla vilken PANGBRUNCH vi åt igår! Älskar att bruncha på helger, oavsett om vi ses och gör det ute eller att någon (inte jag, hatar att laga mat haha) bjuder hem. De där pannkakorna är förresten magiska, men jag fick skippa dem igår. Håller på och testar mig fram vad som funkar och inte funkar för min mage och sen en vecka tillbaka så testar jag att skippa gluten. Det är SÅ svårt. Drömmer om pizza och bröd… Ja jag vet det finns glutenfritt också men det är inte lika gott. Har inte haft ont i magen på hela veckan dock så min mage verkar må bättre av det.

PS. Kika in här om en stund så får ni min MÖHIPPA-video!!! :-)

// Look what a lovely brunch we had yesterday! I love brunching in the weekends, both out on restaurants or if anyone (not me, I hate cooking haha) invites to their home. Those pancakes are amazing btw, but I had to skip them yesterday. I’m trying to test what works and what doesn’t work for my stomach and for about a week now I’m not eating gluten. It’s SO hard. I dream about pizza and bread… Yes I know you can find gluten free bread/pasta as well but it’s not as tasty. I haven’t had stomach cramps for a week now though so my stomach seems to be better without it. 

PS. Check in here in a while and I’ll give you my BACHELORETTE PARTY video!!! :-)

28 Comments

Andrea

Hi Kenza! I’ve been following a gluten free diet for some months now due to some health issues and it’s not as hard as it seems at first! I have recently discoverd buckwheat and I’m it love with it! It’s completely gluten free and much tasty than the usual gluten free flours, I would even say that now I like much more buckwheat pankakes or crepes than the traditional ones. And the pasta is amazing!!! And much healthier! :)
Cheer up!! Lots of love from Spain!

Reply
Ioanna K.

Same problem with my stomach, I just cant test it as I cant resist to food like pasta hahaha (skipping “stomach-unfriendly” food when I have planned to go out , wearing tight clothes ??)

Reply
Josefin

Ta ett blodprov för glutenintolerans innan du utesluter gluten. Om du skulle vara glutenintolerant så syns det inte på blodprover om du inte äter det.

Reply
P

Håller också på att försöka hitta vad det är som jag får ont i magen av. Själv har testar jag nu minska på kaffe (så svårt!!), kött och mjölkprodukter och jag upplever en liten förbättring hittills iallafall.
Hoppas det funkar med att utesluta gluten. Uppdatera gärna om hur det går sen!
Ha det himla fint! Kram!

Reply
Julia

I recently have been doing the same since my allergy test didn’t show anything! White bread apparantly is less healthier than brown but it works better for me! And also my stomach reacts different in the morning than in the evening. Coffee is the worst in the morning!! Looking forward to finding out what triggers your stomach ache and goodluck ?

Reply
Lucinda

Hej fina! Jag kan ha missuppfattat men jag tolkar det som att du inte vill prata så mycket om bröllopet innan bröllopet? Kan vi inte (snälla!!!) få några inlägg om bröllopet efter bröllopet? Lite om planeringen, hur ni tänkte, osv?? Är så nyfiken!!

Reply
Denise

Får rysningar av videon, vilka underbara vänner du verkar ha! (Hahah älskar att du blev utkastad från killtoan)

Reply
Angelica

Haft gluten liknade problem med magen själv, det visar sig komma när det är mkt stress inblandat – då märks det av som mest! Möjligtvis testa yoga och meditation så att man lär sig försöka hantera stress på ett annat vis :)

Reply
Pia

Find someone who looks at you the way Angelica looks at Kenza in the fifth picture haha!
I love your blog and have been following you for years, please keep being the lovely person you are :)
Lots of love from Germany <333

Reply
Hedvig

Har du gjort en utredning för glutenintolerans? ? jag gjorde det som barn (tunntarmsbiops genom gastroskopi: blev nersövd och så tas ett prov från tarmen, vanligtvis går det att testa bara med blodprov men för säkra sidan gör dem ibland biopsi.) men hade tack och lov inte det! ? Både min bror och pappa har glutenintolerans ?

Jag rekommenderar dig att söka dig till vården iaf för att se om du har just glutenintolerans eller något annat!

Jag fick diagnosen Ibs ganska nyligen. Har haft så mycket problem med magen. Och kommer nog ha resten av livet.

Kram!

Reply
sofia

Jag fyller 18år i helgen och tänkte gå ut och bruncha med några vänner, vilka ställen rekommenderar du? Inte allt för dyrt men lite extra pengar kan vi lägga! (såklart ska de servera några goda drinkar också) ?

Reply
VMF

Hej! Testa att köra låg-FODMAP dieten… Jag har varit glutenfri i nästan fem år men har haft problem med magen (mycket gas och sånt) fortfarande. Jag har märkt att det har minskats rejält efter jag har följt låg-FODMAP dieten. Testa och ät ett äpple, det har mycket fruktos i sig och jag får ont i magen nästan direkt.

Reply
Ulrika

Vill bara säga att det är en -väldigt- dålig idé att utesluta en viss sak ur sin kost om man inte har testat för intolerans innan. Anledningen är dels att det inte alltid dyker upp på tester om man utesluter det innan (som en annan kommentar sa) men framförallt för att generna i din kropp aktiveras och stängs av beroende på vad du äter. Dvs om du har en funktionell gen som kodar för ett enzym (laktas) som kan bryta ned laktos (tex då) så stängs den av (typ att den lägger sig i koma) om du helt utesluter laktos ur kosten, då den inte behöver producera det enzymet längre! Då kan du kanske prova att äta laktos igen efter några månader, men DÅ får du verkliga problem för att du inte längre producerar enzymet laktas som kan bryta ned det. Förlåt om det låter rörigt men man ska alltså inte lita på alla trenderna som går nu om att göra egna experiment med sin kost och hälsa, när det finns folk som faktiskt är utbildade i många många år som faktiskt vet vad de håller på med och vad konsekvenserna blir.

Reply
M

Nu säger du ju att du inte gillar att laga mat men ett tips är att kolla in organicbymommy.se för massa bra recept på allt från bröd till desserter som är glutenfritt (& mycket annat som är bra för kropp & själ:))

Reply
Lisa

Hej Kenza!

Jag känner igen mig i de magproblemen som du beskrivit under en lång tid. Jag har själv haft samma problem med magen i 14 års tid. Jag har testat allt, uteslutit gluten, laktos och alla möjliga saker. Undvikit att äta vissa tider, undvikit att äta olika kombinationer osv… Blev tipsad om att få till en reflexion, något jag aldrig innan skulle trott på men efter 14 år är man desperat av hjälp när inte läkarvård hjälper. Jag har varit hos en reflexolog två gånger nu i juli och har blivit hjälpt, hon gav mig olika enzymer och bakterier osv – känns som jag kan leva ett nytt friare liv!

Reply
Matilda

Såg att några redan skrivit, men det är väldigt viktigt att kolla upp på VC innan man utesluter gluten helt. För om du har celiaki (intolerans) är det viktigt att veta så kroppen bryter ner sin egen tarm, vilket obehandlat ger kroppwn mycket skada och även ökar risken får tarmcancer något enormt! Det räcker med att äta ur samma smörpaket eller få i sig minsta smula för att tarmen bryter ner sig. Man tar ett blodprov, men måste först äta gluten för att hitta antikropparna. Jag hade som tur var inte celiaki, men är känslig mot gluten så undviker det i den mån jag kan, men äter fortfarande soya till sushin, choklad och alla kryddor osv. Och vanlig pasta ibland.

Reply
Evelina

Hej!

Håller med om många människor här i tråden. Sluta inte äta gluten på test. Gå och lämna ett snabbt blodprov först, annars blir resultaten missvisande om du nu skulle märka att du mår bättre av glutenfritt och behöver en diagnos senare.

Jag är glutenintolerant sedan ett år tillbaka och ja, det är krångligt och jobbigt. Men man vänjer sig och det finns faktiskt bra alternativ om man vet var man ska leta. Du som bor i Stockholm har definitivt något bra glutenfritt bageri som fixar färdiga pizzabottnar som du kan bunkra upp med. Och för mig som hade ont i magen i fyra år innan jag fick min diagnos… krånglet med maten vägs upp med att slippa ha ont.

Ta hand om dig och lycka till!

Reply
Therese Sundin

Hej!

Håller med med flera av de som redan lämnat en kommentar. Sluta inte äta gluten utan gå och lämna blodprov först.

Jag är glutenintolerant sedan typ 16 år tillbaka (är 32 år nu) och ja, i början är det är drygt och jobbigt att behöva fråga vad maten inhåller men det finns så mycket idag man kan äta.

Om du nu skulle vara glutenintolerant och ändå äter gluten så ökar risken för tarmcancer samt så kan fertiliteten påverkas, alltså att det blir svårare att få barn.

Dumt att riskera något och så lätt att bara lämna lite blod.

Lycka till!

Reply
Stina

Testade också att äta glutenfritt ett tag och gör det fortfarande ibland när jag inte vill äta för mycket bröd/pasta på en dag. Har alltid haft problem med magen men ett tips är att testa att köpa probioplex, finns på tex apotea, som är mjölksyrebakterier. Räddade min mage! Jag själv tål inte heller ägg eller kakao (ja det låter konstigt) men undviker jag att äta det så mår jag så mycket bättre! Undviker också laktos/mjölkprodukter så mycket det går, köp laktosfritt eller tex havreprodukter, de är till och med godare! Och undvik för mycket fibrer, jag tål också vitt bröd mycket bättre än mörkt. Var också försiktig med äpple/lök/paprika t.ex. som är jobbigt för magen. Drick mycket vatten! Lycka till! Och följ gärna upp på bloggen hur det går :))

Reply
Glutenfri Olycka

Människan är utstuderad och naiv.
Helt plötsligt är alla glutenintoleranta och mår såååååå mycket bättre, ja hela livet blir en fest – bara man utesluter gluten etc. Herrejösses.
Undrar om intresset är lika stort om några år.

Jag tror snarare att det är mer sannolikt att dina magbesvär beror på att du lever med en kamera uppkörd i nyllet 24/7 och stressen det skapar.

Grattis till giftermålet btw, hoppas att det inte var gluten i bröllopstårtan!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*