• header

Château de Chambord

A stop at this beautiful castle! My dress is from H&M, sandals from Zara.

Av en slump hamnade vi här påväg från Paris till La Rochelle. Jag tror vi såg Loire Valley på någon skylt och mindes att vi läst om att det finns en massa gamla slott där, och plötsligt så hamnade vi vid det största slottet av dem alla. Château de Chambord (eller “Chateau Bombarda” som Aleks kallade det, han är heeelt värdelös på namn och det är alltid lika roligt) byggdes under första halvan av 1500-talet för Frankrikes dåvarande kung. Han behövde nämligen en jaktstuga, haha. Mysigt osv. Mot betalning kunde man gå in i en del av slottet och kika men för oss räckte det att se det från utsidan. Det var så sjukt vackert! Och STORT!

Efter besöket där rullade vi vidare till La Rochelle där vi stannade en natt, följt av lunch i Bordeaux och sedan Biarritz ett dygn. Och nu är vi i Spanien! Är lite efter i uppdateringen här hehe, har lovat mig själv att bara ta upp datorn när vi sitter i bilen och Aleks kör. Tycker iallafall det är jättekul att visa er alla dessa platser, hoppas ni också tycker det! :-)

// By coincidence we ended up here on our way from Paris to La Rochelle. I think we saw Loire Valley on a sign and remembered that we read somewhere that they have lots of old castles there, and suddenly we were at the biggest castle of them all. Château de Chambord (or “Chateau Bombarda” as Aleks calls it, he is completely useless when it comes to names and it’s always so funny) was built during the first half of the 16th century for the king of France. He needed a hunting cabin, haha. Cozy and casual. You could pay an entrance fee and step inside a part of the castle but it was enough for us to see it from the outside. It was crazy beautiful! And HUGE!

After the visit we drove towards La Rochelle and stayed there one night, followed by a lunch in Bordeaux and then Biarritz for 24h. And now we’re in Spain! I’m a bit behind on the update her hehe, I promised myself to only work on my laptop while we’re in the car and Aleks is driving. I think it’s so much fun to show you all these places, I hope you think that too! :-)

51 Comments

Sara

Jaa så kul! Och så himla roligt att du tar dig tiden att dela med dig av dessa fina platser. Tack <3

Reply
noor

Yes, it’s so much fun to watch where you guys are going! Spain is beautiful, especially san sebastian! Spain has also a lot of hidden beautiful places!

Enjoy your stay!

Reply
Rimante

I used to hate road trips. I would hate everything about them, but now reading your posts I’m changing my mind! Probably, I wasn’t spending enough time in one place, because what I can remember is: driving and road, that’s all really. Now I’m inspired to give road tripin another try, because it just looks really tempting haha. Hope you are having a wonderful honeymoon, best wishes xxx

Reply
A

Känn ingen press med att blogga, du ör vara på smekmånad en gång (förhoppningsvis haha) så njut istället och blogga bara när du känner för det, tror de flesta förstår ❤️❤️❤️❤️

Reply
Kasia

Kenza, can you please write where did you buy this amazing playsuit in white and red stripes that Aleks put on snapchat picture of you? :) It’s amazing!

Reply
Julia

Åhh känner mig så privilegierad att vi får följa med på eran bröllopsresa såhär. Tänkte innan “åh nu står nog uppdateringen still ett tag”(hade verkligen unnat er det såklart!) men som sagt LEVER för alla vackra europa bilder jag får se!

Reply
Erika Swan

Så vackert. Jag uppskattar alla såna här bilder från vackra platser runt om i världen.

Reply
Luisa

I love your posts from the roadtrip! It’s so much fun to get surprised where you are now :)

Reply
Camilla

Ja det är jättekul älskar “resebloggar”! ??? Va fort det gick till Spanien ändå. Kanske ska man våga sig på att bila nån gång.

Reply
Dunja

Dear Kenza, amazing pictures as always! You’re such an inspiration for me. I truly admire your work, creativity and beauty. Enjoy your honeymoon, wish you all the best!

Reply
Lynn

Ni gjorde helt rätt i att stanna och kolla in Château de Chambord! <3 Jag bor i Paris och har besökt slotten i Loire Valley, så häftigt. Vilken tur att det var just Château de Chambord som ni såg, det är ju som sagt det största ;) Ha en underbar fortsatt resa !

Reply
Natalija

Tycker det är bra att du njuter av smekmånaden och inte behöver uppdatera. ❤

Reply
jenny

Det är bra! njut av er smekmånad och uppdatera bara när ni inte är tillsammans och njuter :)

Reply
Liron

Sure !! in everyday i woke up and open your blog and waiting to yor photos . love it ! hope you enjoy in your trip .kisess

Reply
Hafsa

Yeaah it’s so cool and kind from you to share with you all those beautiful places! I hope you enjoy your trip so much! Congratulations guys, I wish you the best !

Reply
sam

such a beautiful place & your dress! yes please share more, loving these road trip posts

Reply
Vera Lein

Beautiful pictures! ?
Congratulations to your wedding!:)
Ps: is this a dress of the current collection of H&M?

Kiss: vera

Reply
Matilda

Hej!

Hoppas ni har en fin resa! Jag och min sambo har själva gjort många roadtrips runt om i Europa. Tänkte ge dig några tips som alla ligger i södra Frankrike men som är något annat än Tropez osv.

Vi bodde på ett litet bed and breakfast i en liten supermysig by. B&B Les Carmes i Le Thor precis utanför L’isle-sur-la-Sourge. Vi ÄLSKADE boendet! Dagen efter vi åkte skulle där vara ett stort bröllop och de höll på att pynta medan vi var där. SÅ jäkla fint. Nu drömmer vi om att gifta oss där också… Som sagt, ett B&B så inget femstjärnigt lyx men herregud så bra. Vi köpte med ost och chark från byn och åt middag på terassen. Sök på Les Carmes på instagram så borde du kunna se bilder!

Från boendet är det typ 2 timmars körning en ett underbart ställe där man kan paddla kajak. Man kör genom lavendelfält på landsbygden (haha massa turister står överallt i fälten – bara det roligt att beskåda!) Googla “Gorges du Verdon i Provence” så hittar du paddelstället! Så kul att göra ngt aktivt på semestern!

Sen bodde vi i Marseille som faktiskt var över förväntan! Det var EM (VM??) final i fotboll (killen som gillar sport, haha) den kvällen när vi var där och Frankrike spelade så det var bra drag! Vi åt på en restaurang som hette L’Arome Restaurant, TIPS!

30 minuters körning från Marseille vandrade vi i några timmar till en sjukt bra strand! Googla “Les Calanques utanför Marseille”. Kör dit tidigt (innan alla andra och innan det blir för varmt), vandra och bada – gå sedan tillbaka och ät lunch (alt ha med er matsäck, men tänk på finns inga papperskorgar). Ganska “tuff” vandring – alltså inte ens stig utan mer berg men inte älskligt utan bara kul. SÅÅ fina vyer!

Kommer säkert mer tips från mig när ni närmar er Italien! Älskar Europa och att bila – bästa semestern! Vi var precis två veckor i Portugal!

Önskar er all lycka! Kram!

Reply
Dixi Wonderland

Gud vilket vackert slott. Kan inte ens förställa mig hur mäktigt det måste ha varit att se det i verkligheten :D Jag älskar att du delar med dig och klart att du ska njuta av er smekmånad. Känns som att ni är ute på ett riktigt äventyr! Måste vara betydligt roligare än om man hade varit på en och samma plats :)

Reply
Sofia

Åh va mysigt ni verkar ha det! Om ni fortsätter ner vid Spaniens kust borde ni verkligen besöka Fonts de l’Algar. Ligger rätt så nära Benidorm. Finns massa vattenfall och fin natur. Hoppas ni får en fortsatt bra resa!

Reply
Ida

JAAA så kul att få se alla platser! Visa mer! Vill också göra en sån resa nu, ni verkar ha det jättemysigt <3

Reply
Natalie

Hejsan fina!
Hoppas du har en underbar smekmånad!
Jag hoppas Du kanske hinner svara på denna kommentar ändå så jag chansar och frågar.. Har du tips på fin restauranger i NY? (Helst me vacker vy över staden) åker nämligen dit på vår första bröllopsdag och skulle vilja ha tips! Tack på förhand!

Reply
Eilys elisabet

Yeahhh Kenza keep them coming because that castle is on my list when I next visit France again, hmay I ask you… how long it takes from paris to the castle? Thanks.

Have fun! Blessings for you guys and safe trip!

Xoxo

Reply
Filippa

Så himla härligt att följa er resa! Och grattis igen! Ni får mig verkligen att tro på äkta kärlek! Åker mi till Barcelona, som jag verkligen hoppas att ni gör eftersom det är din favoritstad, så åk upp til tibudabo och ta ett glas Cava på hotellet där, och ät sedan tonfisktartaren på restaurangen Santagustina i El Born. Det kan vara den godaste måltid jag ätit där!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*