• header

WHEN IN ROME

A quick stop in Rome! 

Rom var ett av våra kortaste stopp på vår roadtrip. Hur länge var vi där… Kanske 12 timmar? Haha. Vi hade inte alls planerat att besöka den staden, men påväg från Cinque Terre ner till Amalfi-kusten så kunde vi inte låta bli när vi ändå åkte förbi. Den staden är ju så himla vacker! Kan gå där i flera timmar och bara titta på alla gamla byggnader. Vi kom fram dit på kvällen och gick ut och käkade på Antica Pesa. En mysig restaurang med Michelin-stjärna som en vän till oss tipsade oss om. Åt en carbonara (den godaste jag någonsin ätit) till förrätt och sedan en helt galet god fiskrätt. Morgonen där gick vi upp tidigt och promenerade runt i stan, besökte några historiska platser och så köpte vi med oss frukost och satte oss i en trapp och åt. :-)

Vi ville dra förbi Colosseum och ta en sån här bild som vi tog för 6 år sedan, men det hann vi inte. Vi var tvungna att röra oss ner till det som blev mitt andra favoritstopp (tillsammans med Calella de Palafrugell) på hela resan – Positano!

// Rome was one of our shortest stops on our roadtrip. How long were we there…. Maybe 12 hours? Haha. We wasn’t planning on visiting that city but on our way from Cinque Terre down to the Amalfi coast, we couldn’t just pass it. That city is so damn beautiful! I can walk there for hours and just look at all the old buildings. We arrived there in the evening and went out for dinner at Antica Pesa. A friend told us about this cozy restaurant with Michelin star. I had a carbonara (the most delicious one I’ve ever had) for starter, and then an incredibly delicious fish. The next morning we went up early and walked around in the city, visited some historical places and then we bought breakfast with us and sat down in some stairs. :-)

We wanted to go by the Colosseum and take this photo again that we took 6 years ago, but we didn’t have time. We had to start driving down to the place that became my other favorite stop (together with Calella de Palafrugell) on the whole trip – Positano!

35 Comments

Louise

Wow! Ser så härligt ut! Upplever att ni verkar ha haft väldigt bra väder under hela resan, måste varit underbart :D jag har en liten fråga hur ni lade upp planen för resan rent ekonomiskt, kan tänka mig att det är lätt att kostnaderna skenar iväg. Även om det är ett tillfälle när man säkert inte vill behöva tänka på pengarna utan bara leva livet o ha det bra (det är ju ändå bara en gång i livet, förhoppningsvis :D) så är man kanske ändå lite begränsad. Hade ni någon tanke på budget och hur ni fördelade den? Liksom att typ sikta på att snitta på en kostnad per dygn eller leva snålare varannan dag eller något sådant? Måste vara jättesvårt att inte tänka för mycket på det men samtidigt kanske ni hade en liten grundplan? Jag är inte intresserad av att veta några summor utan mer nyfiken på tips på hur man kan tänka och man blir ju mer erfaren för varje resa man gör :) jag tycker alltid att kostnaderna tenderar att dra iväg när man är ute och åker även om man har en plan innan, så tre veckor är lite av en utmaning för min del men något som jag skulle vilja göra i framtiden. Sen undrar jag om smekmånaden blev som du tänkt dig, vet att du velade om destinationen innan. Var det någon gång du kände dig stressad eller otålig av att vara på resande fot eller tyckte du att ni hann få samma tid och lugn att njuta av varandra och få semwster som ni hade fått på t ex en resort i maldiverna? Kram

Reply
Alice

Hey Kenza! I really love the strapless top you are wearing in the pictures! Where did you get it?? It’s so beautiful!

Reply
Johanna

Hej Kenza!
Er bröllopsresa verkar ha varit underbar, så himla fina bilder!
Undrar bara lite om priserna på Antica Pesa. Ska ta med min pojkvän hit på hans 25-årsdag och på hemsidan så verkar pastan ligga runt 20 euro vilket låter billigt för en Michelin restaurang och i gamla omdömen står det att restaurangen är väldigt “pricey”, så därför undrar jag hur du upplevde priserna? Vill inte boka bord och så visar det sig att pastan är fyra gånger så dyr när vi väl är där .. :)
Kram!

Reply
Yana

Hi Kenza, i really wanted to know which camera you use for the pictures in your blogposts?
I love your blogs and vlogs so much!

xxx

Reply
My

åh ser helt magiskt ut! har alltid velat åka till ROM så det är på min lista av ställen att besöka. So tur är så reser vi ofta så det ska vi se till att bocka av!

Reply
Emmy

Kan du inte göra ett inlägg om alla bloggdesigner du haft? Tycker att det skulle vara jätteroligt att se, ifall man kommer ihåg någon och så :) kram.

Reply
Sandra

Kan du inte göra ett inlägg om dina fransar? Hur gör du får att få som så fina? Mascara? Ögonfransböjare osv osv? ?

Reply
Selena

Haha wow, how much you guys have grown up since the photo of 6 years ago. So amazing that you guys are still together and now married. Seems like a dream come true. :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*