• header

MAGICAL PLACES

Some of my insta photos from our honeymoon roadtrip!

När jag tittar tillbaka på mina bilder från vår resa så känner jag mig så himla lyckligt lottad som fått besöka alla dessa vackra platser. Förutom Danmark, Tyskland och Belgien, som vi egentligen bara körde igenom/övernattade i, så hann vi besöka Luxemburg, Frankrike, Spanien, Andorra, Italien, Monaco, Liechtenstein, San Marino och Österrike. Över 10 000 km körde vi. Några av er har frågat om det inte var jobbigt men nä, det var bara mysigt! Vi lyssnade på dokumentärer, åt massa snacks och napade (eller ja, jag sov och Aleks körde hehe). När vi hade varit på ett ställe i mer än två dagar längtade vi efter att hoppa in i bilen och köra iväg till nästa ställe. Det var ett sånt äventyr! Saknar det redan.

Jag är så glad över att vi valde att göra detta och inte bara tillbringa smekmånaden på ett och samma ställe (t.ex. Maldiverna som vi pratade om). Det kan väl också vara mysigt, men det här var mer för oss.

// When I look back at my photos from our trips I feel so lucky that I got to see all these beautiful places. Except for Denmark, Germany and Belgium, countries we just drove through/slept in, we visited Luxemburg, France, Spain, Andorra, Italy, Monaco, Liechtenstein, San Marino and Austria. We drove more than 10 000 km. Some of you asked if we got tired of it but no, it was just cozy! We listened to documentaries, ate lots of snacks, and took naps (well, I slept and Aleks drove hehe). When we had been at the same place for more than two days, we just wanted to get in the car again and drove on to next place. It was such an adventure! I miss it already. 

I’m so happy that we chose to do this roadtrip and not just spend our honeymoon at one place (like the Maldives, that we talked about). I guess that can be cozy too, but this was more us.

42 Comments

A

Såg helt fantastikt ut :-) Det inspirerar verkligen en till att vilja resa mer! Dina semesterbilder är alltid så otroliga!

Reply
Dixi Wonderland

Va härligt att du känner så :D Kan tänka mig att det var ett riktigt äventyr. Man vet ju inte hur framtiden blir men jag tror det var perfekt för er två att göra detta bara ni. Kan tänka mig att det kanske inte är lika enkelt om man har barn :)

Reply
Malin

Ni ser ut att ha haft det underbart! Jättefina bilder :)
Får man fråga vad resan kostade per person ungefär? Är själv sugen på att göra en liknande resa nästa år nämligen :)

Reply
Maria

Jag har gjort en liknande resa (dock bott på billiga hotell och en hel del i bilen) det går åt vansinnigt mycket pengar ändå, fast vi försökte vara snåla. Vi åkte 900 mil och då tror jag att vägtullar och bensin gick på ungefär 13.000 kr. sen är det ju all mat och boende och shopping så klart…. billigt kan man räkna med typ 2000kr per dag för 2 personer. + bensinen =)
Men det är helt magist att åka runt i europa sådär ! jag har gjort det 3 gånger =)

Reply
sofia

Undrar också ungefär vad en sån här resa skulle kosta? Ser ut att ha varit jättespännande!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har inte stenkoll på allt vi spenderade pengar på, men hotell gick på runt 40k (genomsnitt 1.5k per natt), bensin och tull (södra europa är knas, vägavgifter var 15e minut typ) typ 25k. Mat vill jag inte ens tänka på, vi åt i snitt för kanske 1500 kronor per dag (ännu mer i Positano, svindyrt där) så det blev en hel del.. Och så alla andra små kostnader. Vi kanske gjorde av med 120 000? Tur att vi fick lite bidrag till smekmånaden i bröllopsgåva haha!

Reply
Eline

I’ve been following your blog for about 7 years and I love how your blog keeps evolving and getting better. I’m really loving the pictures and lay-out your using lately!! love from NL

Reply
Indira

Vilken polaroidkamera använde ni under resan? Är ni nöjda med den?

Ni är sååå snygga!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Istax mini 90! Den är bra i bra ljus och inte för på långt avstånd. :-)

Reply
Stina

Hur fina är ni inte! Har så många frågor men väljer en. Hur visste du att Aleks var the one?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag bara visste det. Det kändes i hela kroppen, varenda dag. :-)

Reply
Johanna

Så fina bilder!
Är någon av dessa redigerade i vsco? Isåfall vilka filter? :) älskar din blogg!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag la på filter (lite A1 plus grain och lite blå shadows tint) i vsco-cam i efterhand efter att ha redigerat dem i Lightroom. Kram!

Reply
Mia

Fantastiska bilder! Så roligt att ni hade en bra smekmånad och trivdes med livet! Det kan ni verkligen behöva i det tempo som ni håller!
VI brukar också bila i europa på somrarna och även om vi kör en mycket mera low-budget-style, så tycker jag också att det är underbart!
När jag ser dina bilder med alla fina kläder kan jag inte låta bli att undra hur stor din packning i bilen var egentligen? Av egen erfarenhet vet jag att det brukar ta mer plats än man tror… :) Fick allt plats utan diskussioner?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha jadu… Jag hade en hel del med mig. Vi hade hela bagageluckan full, samt baksätet. Aleks hade en bag. :-))) Använde dock bara hälften, men så är jag alltid haha. Kram K

Reply
Bec

Please do a post of all your outfits!!! I love your wardobe!

With love from Australia :)

Reply
Johanna

En fråga… Varför är bara du med på alla bilder från ER smekmånad… Ville inte Aleks vara med på foton?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Han är med på massa bilder också, men jag postar inte allt här. ;-)

Reply
Rebecka

Ser ut som en underbar bröllopsresa! Du som har rest så himla mycket mycket, har du något tips på var man kan åka i juni? Min sambo och jag firar tio år nästa år och vill gärna boka in en resa då. Inom eller utanför europa spelar ingen roll men helst något romantiskt ställe. Har du och Aleks något favoritställe av alla platser ni besökt? =)

Reply
Veronica

Halloj! En annorlunda men fantastisk idé till att spendera smekmånaden.
Du skrev förut om en app där man kan boka hotellrum som släpps för natten till ett billigare pris. Vad heter den och funkar den om man vill bila genom endast Sverige? Jag och min bästis vill bila genom Sverige. Förvisso nästa sommar men ändå ? Vore grymt om det fanns ett smidigt sätt att hitta hotellrum.

Reply
Johanna

Men alltså shit vilka grymma bilder ni tar!! Och hur är det möjligt att vara så snygg? ;) Själv blir man stel som en glasspinne på bild haha.. Er resa ser ut att ha varit helt fantastisk i alla fall, tack för att du delar med dig.

Reply
Anaïs

Hey Kenza ! Been Following you for years now, I wish you all the best with Aleks! You guys are truly an inspiration. Your honeymoon is exactly the sort of honeymoon I want when I get married. Discovering new places together is the best thing ever.

Ps: I have a dying question: from where are the color changing glasses of Aleks ?? My boyfriend loves them!

Reply
Emily

Hej! Älskar den gröna klänningen du hade på dig vid slottet i Frankrike, såg att den var från H&m, men vet du vad klänningmodellen heter?
kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*