• header

TUESDAY LIST

It’s time for a little Tuesday list!

Vad åt du till frukost idag?
Jag åt ingen frukost. Vet inte hur det ens är möjligt men snoozade i 1.5 timme och fick sedan skynda mig till kontoret. Åt dock en asnajs pastalunch med min kollega Paulina!

Vad stör dig idag?
Massa, är inte på mitt bästa humör idag haha. Men stör mig som fan på att jag hamnat i någon slags “skugga” på Instagram? Mina bilder/mitt konto syns endast för de som redan följer mig, följer man inte mig ser man inte ens mina bilder under hashtags jag använt. Får även meddelanden från folk som undrar varför jag blockat dem? Det har jag inte gjort. Detta gör såklart att jag inte ökar följare utan nu tappar jag bara (tappar gör jag alltid, men brukar öka mer än jag tappar). Okej om det hade varit så för alla, men nu stör det mig att just mitt konto blivit drabbat av någon anledning. Det här är ju min business! Instagram, vad händer?!

Vad gör dig glad idag?
Att jag ska träna barre efter jobbet och sedan titta på Idol med barnen. <3

När grät du senast?
Förra veckan, pga dödsångest. Har alltid varit rädd för döden (främst att förlora någon) men den ångesten har blivit mer påtaglig på sistone, vilket inte är så konstigt. Då gör jag det jag gör bäst: trycker undan det och låtsas som ingenting. (OBS ej bra tips)

Vad längtar du efter just nu?
Nu har det gått över 3 veckor sedan vi kom hem från vår smekmånad och jag har börjat längta lite efter en ny resa. :-))) Tänkte dock vara hemma hela hösten pga mycket jobb, men i vinter planerar vi en resa med Ines & Daniel samt Dani & Babak! Vi åker nog direkt efter jul och det lutar åt Mexico. Har alltid velat åka dit!

Vad ser du mest fram emot denna veckan?
Eventen med Puma (imorgonkväll är det VIP-kväll och jag kommer köra live på min instastory. på torsdag är det för alla så jag hoppas vi ses då på Stadium Drottninggatan kl 16-18?!) samt middag med tjejerna imorgonkväll. :-)

// What did you have for breakfast today?
I didn’t eat breakfast. I don’t even know how it’s possible but I snoozed for 1.5 hours and then had to hurry to the office. Had a really nice pasta lunch with my colleague Paulina though!

What bothers you today?
Lots of stuff, I’m not in my best mood today haha. But it bothers me a lot that I’m in some kind of “shadow” on Instagram? My photos/my account is only visible for those who already follow me, if you don’t follow me you can’t even see my photos under the hashtags I’ve used. I also get messages from people asking why I have blocked them? I haven’t. And ofc the result of this is that I don’t gain any new followers, now I just lose followers (I always lose followers but I usually gain more than I lose). Okey if it was like this for everyone, but now it bothers me that my account is affected for some reason. This is my business! Instagram, what’s going on?!

What makes you happy today?
That I’m gonna do a barre workout and then watch Idol with the kids. <3

When was the last time you cried?
Last week, because of death anxiety. I’ve always been scared of death (mostly of losing someone), but the anxiety obvious lately, which isn’t weird at all. So I do what I do best: push it away and pretend like everything’s fine. (not a good advice)

What are you longing for right now?
It’s been more than 3 weeks since we go home from our honeymoon and I’m starting to long for a new trip. :-))) I’m planning on staying home all fall though due to lots of work, but this winter we’re planning a trip with Ines & Daniel and Dani & Babak! We will probably go right after Christmas, and we might go to Mexico. I’ve always wanted to go there!

What are you looking forward to the most this week?
The events with Puma (tomorrow it’s VIP night and I will go live on my insta story. on Thursday it’s for everyone so I hope to see you at Stadium Drottninggatan between 16-18?!) and also dinner with the girls tomorrow night. :-)

46 Comments

Fanny

Hej Kenza! Det med dödsångest kan jag relatera till.. och det känns inte som att det finns någon metod som funkar.

Ville bara säga att du skrev för några inlägg sen hur trött du är. Har du funderat på att göra blodprov? Du kanske har järnbrist eller annat som orsakar din trötthet. Eller börja äta D-vitamin! Lite tips som har hjälp mig och min trötthet :-) Kram!

Reply
Ilmira

Dear Kenzas,

I’m following you for a few years now))) In love with you and your style <3 I wish I would live in Sweden, so I could visit the Puma event and meet you…But I guess I will watch you live on Instagram. <3

The same thing is happening to me on Instagram too. I have both work and personal accounts. And for more than a week this is happening. I'm in the "shadow". Please let us (followers) know if you find any solution.

Have a great day! :* :* :*

Thank you,
Ilmira

Reply
K

Kenza. Har också lidit av ångest i många år utan att göra något åt det. Förra året tog jag tag i det och det har förändrat mitt liv. Sök hjälp, livet är för kort att sådant som vi faktiskt kan rå över ska få påverka oss negativt. Det är dessutom najs att få prata om sig själv en hel timme varannan vecka, hur självcentrerat det än låter, haha.

Reply
The Gluten Free Guide to Everything

Sorry to hear about your death-anxiety! It scares me a lot too, however I think I’m even more scared of growing old (and losing the ability to do some things) scares me even more. So cool that you’re planning to go to Mexico, I look forward to the photos! And last, I have no idea how to help you with Instagram, it sounds so strange! Have you edited your account-name maybe or did something go wrong with the scheduling of the posts if you use that?

Reply
Sandra Sarah

När ska ni åka till Island!?!?! så peppad på att få höra hur du tyckte det var!

Reply
Nine

I also have death anxiety. Such an horrible anxiety to have… but i feel like everyone has it, just some people more then the others.
We are highhhh on empathy I guess. I found that when treat myself nice and do things I really really enjoy like SPAS and baths then the anxiety goes away a bit.
Have nice afternoon <3

Reply
Jennifer

Kul med Mexiko!! Och maten!! En sak bara (som du säkert har koll på), vet inte om det är dags för er än men om du planerar bli gravid så kolla upp zika-risken i Mexiko, tidigare har läkare rekommenderat att hålla sig borta från sydamerika pga zikarisk om man vill bli gravid inom den närmaste tiden (pga risk för microcephaly-missbildning). Men har ni tänkt vänta till nästa år med att försöka så är det ju inget problem (eller åker till ett lågriskställe i Mexiko) :)

Reply
Carola

Hey Kenza! I heard that a lot of bloggers are having the same problem with Instagram, there’re losing more and more followers. I think Insta is making a huge cleaning among the users. I’m so happy you’re coming to Mexico! I’m mexican! Where exactly in Mexico are you planning on going? Kisses!!

Reply
Rut

Hej Kenza!

Vad som händer efter döden är en viktig fråga som vi alla bör ställa oss. Kenza fundera, stanna upp och reflektera över döden, ge Gud och Jesus en chans. Eftersom Jesus är enda vägen till Gud i himlen. Om du inte har en Bibel så köp gärna en.

“Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv.” Johannes 3:16

Kram

Reply
Maria

The same story with my Instagram! It lasts already 2 years! I remeber that I got around 300-500 new followers every day, I had 222k followers and that happend. Now I only loose followers (around 30-50 people per day) and I have 217k now. I wrote to help service billion times and I have never get an answer. It’s too sad.

Reply
Sara

neeeweej Kenza! Inte Mexico varit där 3 ggr senast förra året! Och tidigast för 5 år sedan.
Blivit sååå amerikaniserat! Satsa på Costa Rica det äääär magiskt! Maten naturen och stränder! LOVAR

Reply
Therese

Log in to Instagram in Safari. Go to settings and check your authorized apps, and revoke access to the apps that may be the cause of this problem. Hope it’ll work ?

Reply
Nina

Så glad att någon tar upp detta med IG, mitt konto har också utsatts för något skit från IGs sida, tappar likes och followers plötsligt. Det värsta är att IG inte svarar på några frågor eller kommer med någon info, så tack för att du tar upp det, kanske lyssnar de på någon av din kaliber – hoppas <3

Reply
Lucy

Hey babe! A few weeks ago did you randomly get logged out from Instagram and had to log back in? I’m in a facebook group called ‘Instagram issues’ and a lot of members in that group say that ‘shadow ban’ thing happened to everyone who got randomly logged out of Instagram a few weeks ago. But 90% got free of the ban after exactly 2 weeks of being shadowed. I have no idea what’s going on with Instagram it’s so fucked up! I’m a small blogger and my reach is awful, people just don’t see my posts although I put so much work into it and try my hardest to make it into my job. But as you have such a big account maybe you should try and contact Instagram and see what the fuck is up? Wish u luck X

Reply
Sara

Vill bara informera att om det finns någon tanke att bli gravid inom två år så rekommenderas inte Mexico pga zikaviruset…. Män som blir smittade kan smitta vidare upp till två år enligt min barnmorska.

Reply
Anna

Vet inte om det är till någon tröst, men jag kan se människor som har gått bort (så som du såg pojken på hotellrummet för många år sedan) fast jag gör det mer eller mindre varje dag. Är helt övertygad om att det finns något annat efter detta livet. På samma sätt som ett foster i magen aldrig kan på något sätt föreställa sig livet utanför så kan inte vi som är på jorden föreställa oss hur livet är när vi lämnar den här kroppsformen.
Och vi möts alla igen där sen. Och då är alla bekymmer lösta <3

Reply
Mona

Det låter som att du blivit Shadowbanned! Det är inte så att du använder samma hashtag ofta på instagram? Eller en bot… Googla på shadowbanned så kan du nog också hitta lösningen.

Reply
Mila

You have probably been shadowbanned on Instagram. So many people complain about this… It could be due to your use of repeated hashtags (like, always sticking to the same few hashtags in every post), which was what happened to my business account. Just try to switch it up, if that’s the case… Other reasons could be following/unfollowing accounts in a robot-like manner, etc. Luckily, my shadowban was lifted in a month or two automatically. It will be alright :)

Reply
My

Jag förlorade min pappa för 6 1/2 år sedan, i cancer. Mejla om du bara behöver någon att maila med och bolla med. Jag finns här. För dig och för mig, hade varit skönt att prata med någon.

Reply
Valerie

Hi Kenza! I can’t view your Instastories anymore??? I follow you, but when I click your instastory, this red circle just spins around. It’s been doing this for about two weeks now. Any advice?
xo Valerie

Reply
Jonna

Oj vad märkligt! Jag har ett konto på 6000 följare och får helt plötsligt en räckvidd på det dubbla, vissa bilder når alltså ut till 12.000.

Reply
R

I 15 år har jag också haft mycket dödsångest men också allmänt existentiell ångest och vart nedstämd mycket. Har gått i terapier och försökt fatta varför just jag mått så upp och ner. Märkte dock, trots lite oregelbunden mens, att det verkade vara sämre kring mens och ägglossning. Hade kanske 5dagar i månaden där jag mådde ganska bra och var glad. Sökte hjälp hos gyn och där sa dom att jag skulle prova slut med mina cerazette och nu efter ett halvår fattar jag vafan dom gjorde med mig! Jag mår bättre än aldrig förr! Mindre ångest. Knappt dödsångest och dödstankar. Mindre pms. Regelbunden mens. Jag trodde jag var en nedstämd person. Jag är inte det! Det va jäkla cerszette som gjorde det! Så Kenza och alla andra. Om ni känner er deppiga och oroliga. Dålig sexlust eller har ont vid sex. Prova håll upp med era hormoner! Helt sjukt vad vi håller på med! Jag är mitt rätta jag och fattar inte varför jag inte slutade tidigare!

Reply
Sofia

Hej! Hade en kort liten fråga… gällande resa. Du nämnde Mexico, men har ni i åtanke zika viruset? Jag blev tipsad av en kollega att undvika de delar, då blir man drabbad tar det 2 år innan viruset lämnar kroppen. Och för de som planerar att skaffa barn bör tänka på det extra mycket. Också Kenza… vill du berätta lite mer om rädslan för döden? Får du inte panik ibland typ eller är det bara att du trycker ner allt? Vad säger Alex?

Reply
Alexandra

Påverkar skuggan dina Stories? Om inte kanske du får satsa mer på stories tills instagram löst det, då vet du iaf att du hamnar längst upp hos följarna.

Reply
Fanny

Jag kämpar också ganska mycket med dödsångest. Det var otroligt jobbigt ett tag där i vintras, så att jag inte kunde sova för att jag var rädd att aldrig vakna igen (och då tänker hur min familj kommer må, mina vänner, hur jag inte vill lämna dem, vilket sedan spinner vidare till hur jag inte vill förlora någon av dem osv…). Flyttade till Bryssel helt själv nu för ett par veckor sedan och har klarat det relativt bra hittills, men är skraj för när första “smällen” kommer. Oj, vad jag öppnade mig här nu. Du är iaf inte ensam, och nu vet ju jag med att jag inte heller är det :) Kram!

Reply
Maja

I can help you with INSTAGRAM. Change password (try first that). Sometimes INSTAGRAM makes a shadow version if somebody is trying to hack your insta. And also if you are not active on it (commenting on other pages on insta or even likes) …. some pages after some time gonna be unffollowed. Hope that I help.

p.s loove your blog and vlogs and instagram! :D
missing vlogs actually :(

Reply
Denise Nordén

Jag har också blivit “shadowbanned” så fruktansvärt tråkigt. Förstår ingenting och förstår inte hur det kan ha blivit så. Tappar fler följare än jag och mina likes sjunker.. hoppas att det fixas snart!

Reply
Emelie

Well, to be fair så har ni kunnat använda och i princip annonsera gratis på Instagram till era miljontals följare, så det är väl egentligen inte så konstigt om plattformen nu vill ha en del av kakan genom att få influencers att betala för sponsrat material – precis som alla andra annonsörer och varumärken. Risken att ni skulle överge plattformen är ju dessutom extremt liten så det blir ju en win-win för Instagram.

Reply
Angelique

jag har också haft jättemycket dödsångest bara typ senaste veckan/veckorna. Jag har haft det tidigare också men då har liksom tanken slagit mig och sen har det försvunnit, nu tänker jag på det flera ggr per dag och tänker om allting bra/mål jag har i livet osv “men vad är meningen med det? Jag kommer ju ändå dö och då försvinner alla tankar, känslor, upplevelser osv som jag nånsin haft” usch det är verkligen hemskt, ibland önskar jag att jag trodde på liv efter döden för att kunna slippa denna ångest

Reply
Melissa

Yes Mexico, you should visit Tulum! I was there in July and it’s amazing! I’m sure you would love it there!! ? Melissa

Reply
Sandra Nilsson

Du är så otacksam och negativ…
Du har nog det bästa livet för en tjej i din ålder.

Reply
Zarah-Lou

Meeeexicoooooo!
Du/ni kommer INTE att ångra er om ni åker till Yucatanhalvön! Drar dit för 5:e gången nu i vinter, tröttnar aldrig och finns SÅ mycket att se och uppleva! <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*