• header

5 KM

The best way to start a Sunday!

Fan vilken hatkärlek jag har till löpning alltså. Hatar varenda sekund av det ileen efteråt känner jag mig så bra och vill jag bara göra det igen haha. Började dagen med en 5km-runda nere i Hagaparken! 29 min tog det mig, kan bättre men har inte sprungit på ett tag så det känns okej. Har nog aldrig sprungit mer än 7 km förresten, kanske ska försöka slå det rekordet någon gång? Kan inte ens tänka mig hur det är att springa 1 mil för jag vill typ dö efter 5km, men SÅ svårt kan det väl inte vara? Det får bli mitt mål denna höst/vinter!

Väl hemma igen gjorde Aleks omelett till oss, och sedan satt jag och jobbade från soffan med en kopp kaffe. Nu ska vi ge oss ut i det härliga vädret och senare ikväll kommer mamma och lillebror över på middag. <3

// Damn I have such a love-hate relationship for running. I hate every second of it but afterwards I feel so great and just want to do it again haha. I started this day with a 5 km run in Hagaparken! It took me 29 minutes, I can do better but I haven’t been running for a while so I think it’s ok. I’ve never done more than 7 km btw, maybe I should try to beat that record? I can’t even imagine how it is running 10 km because I kinda want to die after 5, but it can’t be THAT hard? That will be my goal this fall/winter!

When I got back home Aleks made us omelette, and then I got some work done from my couch with a cup of coffee. Now we’re heading out in the lovely weather and later tonight we’re having my mom and brother over for dinner. <3

51 Comments

Fijona

What do you mean you can’t imagine running 1 mile? If you ran 5-km that means you ran 3.1 miles. 1 mile = 1,6 km.

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: That was my Swenglish haha. ;-) 1 mil in Swedish is 10 km. :’)

Reply
Jessica

Vart är skorna ifrån? ?? letat sålänge efter ett par färg glada löpar skor o de va så snygga!!

Reply
Lise

5 km på 29 min är fan bra!! Speciellt om du inte sprungit på länge, slå inte ner på dig själv ;)
blir lite taggad på att också pucha mig till att springa, blir så nedslagen av att jag inte orkar eller har löpsteget som jag hade när jag var yngre :( men va fan, det är ju bara att köra det jag kan här o nu!

Reply
Ellen

Springer du 5 km på 29 minuter så lovar jag att du klarar en mil. Stressa inte! Spring långsamt så orkar du garanterat. jag blir så rastlös av att springa långsamt, men det är nyttigt att träna på!

Reply
Sofia

Fattar verkligen love-hate grejen! Du fixar lätt en mil, prova att springa typ 1-2 gånger i veckan, börja med 5km och varje eller varannan vecka så lägger du på 500 meter extra. Så 5km, 5,5km, 6km osv. Låt det ta tid, men 500 meter extra fixar du alltid, och tillslut så är du uppe på 10km! Heja!!

Reply
Ioanna K.

Same feelings about running , but I have to love it as it helps me so much hahah ! (still followng your tip to wear workout clothes all day so that I do not avoid working out <3)

Reply
L

Hej! Kan inte du berätta hur det har gått för dig gällande rökningen?? Har för mig att du har skrivit att du skulle sluta, och nu undrar jag hur det gått. Fråga mig inte varför haha! Har du slutat helt? Har du fortsatt med feströkning?

Kram!
Ps. Känns för övrig som att du rökte marlboro gold…stämmer det? ;)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja jag har slutat. Händer dock att jag feströker så därför försöker jag att inte festa haha. Jag rökte det mina vänner rökte, köpte sällan cigg själv. Kram!

Reply
Josefine

Snyggt jobbat! :) Löpning är så mycket jobbigare än man tror, haha.

5 km på 29 minuter är bra gjort, särskilt då du inte sprungit på ett tag. Men att du skriver ut det får mig att känna att du snarare vill få andra att jämföra sina prestationer med dina. Bättre att peppa andra att springa, om så bara två kilometer :) Allt är bättre än inget, oavsett kilometer eller tid.

Kärlek :) <3

Reply
Johanna

You go girl! Mitt rekord är 8 km, haha! Jag tänkte “idag känner jag mig pigg, jag kör på ett tag till” och vips sa RunKeeper “distans: 8 km” och jag blev helt chockad, haha! Så härlig känsla dock, att komma in i det och glömma av att man springer för att tankarna vandrar iväg på annat :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ah härligt! Jag kollar på appen varannan minut typ…… haha :-(

Reply
Emilia

Jag älskar dina videos och din blogg så mycket! Du är så bra på det du gör<3
Jag älskar videon när du visar dina designer väskor och undrar om du skulle kunna göra en ny uppdaterad. Med nya väskor och de väskorna som du inte visade/pratade om så mycket i den förra.
Kram<33

Reply
Anna Wallin

Idag gick ju rosa bandet-loppet på 1 mil. Testa satsa på det loppet nästa år! :D

Reply
Lucie

I love running so much! And if I’m honest, I’d say there isn’t that much of a difference between running 7 and 10 km… I find the 5 first km to be the hardest because that’s when you’re finding your rythm… Once that’s dones, every km just goes by a lot easier! ;)
Lucie, xx

http://thefrenchpier.blogspot.com/

Reply
Jennifer Nilsson

Bra jobbat! Ta inte ut dig för hårt i början så du får knäproblem. Utan spring sakta men säkert mer och mer. Tips från coachen ;) Din träningströja, var kan man hitta den? Ha en fin måndag!

Reply
alexi

Okay that is SO reassuring! I know you have a naturally good body but I kinda always thought that when you were running, you were running like 10 km easy (like so many girls). I definitely can’t do that, I did 10 km a few times and yes – died. My knees, my brain, my back… I’m really not sure that I have the body for that (and I have good shoes, no orthopedic insoles though). The push yourself harder moto is not always so good, especially if you don’t WANT to do more! I’m definitely a 5k, occasional runner girl and happy to be :) Thanks for sharing!

Reply
jennifer

Skaffa en löparklocka vettja! Då har du stenkoll på hastigheten och distansen hela tiden. Jag tycker att min löpning blev betydligt bättre med den. Har en Polar m400, enkel och snygg. Blir lite mer peppande.

Reply
Annie

Var är hörlurarna ifrån? letat efter ett par bra hörlurar att springa i så länge

Reply
Sofia

Vart kommer den gråa träningströjan ifrån? Letat länge efter en sådan och den ser supersnygg ut!!! Tack för världens bästa blogg, kram!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*