• header

MY WEEKEND IN PHOTOS

Här kommer min helg i bilder! Bilderna är tagna med mobilen så det är inte så superbra kvalle, men av vad jag har förstått så verkar ni inte bry er så mycket om det. :-)

I fredags körde vi AW med hela Ivyrevel-teamet! Eller nästan alla, några saknades så vi var runt 20 pers. Först hängde vi på kontoret där vi körde quiz och drack bärs. Sedan promenerade vi iväg till kvällens middagsställe…

// Here’s my weekend in photos! The photos are taken with my phone so the quality is not the best, but from what I’ve understand you don’t seem to care so much about that. :-)

On Friday we had an “afterwork” with the whole Ivyrevel team! Or almost everyone, some were missing so we were around 20 people. First we hung out at the office, played quiz and had beer. Then we took a walk to the dinner place…

…som var Kasai! Där delar man på massa goda asiatiska smårätter och dansar i sofforna samtidigt. Älskar Kasai, det borde finnas fler sånna ställen i Stockholm!

// ….which was Kasai! A place where you share a bunch of delicious asian tapas and dance on the sofas at the same time. I love Kasai, I wish there were more places like that in Stockholm!

Jag bar en festlig liten topp som vi släpper på ivyrevel.com i dagarna, tillsammans med ett par höga svarta jeans, bälte och spets-bh (en gammal en också från Ivyrevel).

// I wore a party top that will be out on ivyrevel.com this week, together with a pair of high-waisted black jeans, a belt and a lace bra (an old one also from Ivyrevel). 

Tights from Zara, shoes from Adidas, sweater and jacket from Ivyrevel

På lördagsmorgonen åt vi äggmackor till frukost och sedan gav vi oss ut på en promenad i regnet. Aleks är en sån som måste känna att han har “gjort något” för att vara nöjd med sin dag, så även om vi bara ville ligga på soffan och käka chips och titta på serier medan regnet vräkte ner utanför så var vi iallafall tvungna att gå en liten promenad först, haha.

// On Saturday morning we had egg sandwiches for breakfast and then we went out for a walk in the rain. One thing with Aleks is that he needs to feel that he has “done something” to be satisfied with his day, so even though we just wanted to be on the couch, eat chips and watch tv-series while the rain was pouring down outside, we just had to go for a walk first, haha.

Påväg hem köpte vi dillchips (jag var en sourcream & onion-person innan jag flyttade ihop med Aleks, men det blev lättare att tycka om samma chipssmak så jag gick över till dill) och nya blommor till vardagsrumsbordet.

// On our way home we bought dill chips (I used to be a sourcream & onion person before I moved in together with Aleks, but it was easier if we liked the same chips so I went over to dill) and new flowers to the living room.

Vi skulle precis lägga oss på soffan när barnen ringde och vi var tvungna att springa över till dem. Aleks bror var iväg till Apoteket och tjejerna hade börjat bråka haha. Känner igen det så mycket från när jag och syrran var små, vi bråkade hela tiden. Vår stackars ensamstående mamma som slet dag in och dag ut på jobbet fick ta emot så mycket telefonsamtal. Mest från mig då: “ZAHRA SLÅÅÅR MIIIIIIG!!!” Att jag hade provocerat livet ur henne nämnde jag ju såklart inte. ;-)

Vi gick iallafall över (så smidigt att bo i porten mittemot!) och fick agera fredsmäklare. Aleks och minsta tjejen la sig på soffan och tittade på tv, och jag och de andra två turades om att spela datorspel.

// We were just about to take a nap when the kids called and we had to run over to them. Aleks brother was at the pharmacy and the girls had got into a fight haha. I recognize it very well from when me and my sis were kids, we fought all the time. Our poor single mom who was fighting day in and day out at work, received so many phone calls. Mostly from me: “ZAHRA IS HITTING MEEE!!!” I did not mention that I had provoked her. ;-)

Anyway we went over (the perks of living across the street!) and forced them to make peace. Aleks and the youngest one lay on the couch and watched tv, and me and the other two played computer games. 

På kvällen åt vi pasta med köttbullar och tittade på flera avsnitt av Bron. Alltså jag är HOOKED! Brukar inte gilla svenska (/danska) serier eller filmer men denna är så bra. Ni som sett serien vet ju att Saga är lite speciell, men det fattade ju inte jag i början av första avsnittet utan jag ba “HAHAHA VAD DÅLIG SKÅDIS!” :’)

PS. Nya favoritglassen från Magnum!! Dock inte denna smak, utan white såklart. Men den har jag ätit upp så nu testade jag denna.

// In the evening we had pasta and meatballs for dinner and watched several episodes of Bron. Seriously I’m HOOKED! I usually don’t like Swedish (/Danish) series or movies but this one is so good. If you’ve seen it you know that Saga is a bit special, but I didn’t get that in the beginning of first episode and I was like “HAHAHA SUCH A BAD ACTRESS!” :’)

PS. My new favorite ice-cream from Magnum!! Not this flavor though, but white is. But I’ve finished it so now I tried this one.

Old sweatpants from Ivyrevel

På söndagen vaknade vi upp till ännu en regnig dag och jag tog första promenaden med Mani.

// On Sunday we woke up to another rainy day and I took the first walk with Mani.

Efter frukost kom barnen över och medan jag och Aleks gjorde oss i ordning så lekte dem “Youtubers” i badrummet med allt mitt smink. :-)) Blir så chockad när jag hör dem prata engelska så bra. Jag har ju känt dem sedan de var små pluttar i blöjor och nu börjar de bli så stora. <3

// The kids came over after breakfast and while Aleks and I got ready, they played “Youtubers” in the bathroom with all my make-up. :-)) I get so shocked when I hear them speak good English. I’ve known the since they were babies in diapers and now they’re getting so big. <3 

Vi tog hundarna och promenerade till Akademibokhandeln! Där köpte vi pysselböcker.

// We grabbed the dogs and took a walk to the book shop! We bought some activity books there.

Väl hemma igen så käkade vi lunch och sedan kom Humlan över för att hjälpa mig rensa mina garderober. Mina vänner vet att om man hjälper mig rensa så får man första tjing haha! Det tog några timmar men jag blev iallafall av med tre sopsäckar med kläder och jag kunde äntligen hänga in det nya i garderoberna. Nu är det ordning och reda igen!

Ni är många som frågat om fler bilder på vår lägenhet. Vi pausade inredning och sånt pga bröllopet men nu försöker vi ta itu med allt igen. Det måste bli klart snart! Här i vår walk-in-closet fattas det fortfarande lampa (tips på vad för lampa som skulle passa?) och lite annat. Våra garderober är från Ikea men med luckor och knoppar är från Superfront, spegeln är gammal (från Mio tror jag?) och pallen kommer från Ruth & Joanna.

// When we got home we ate lunch and then Alexandra came over to help me clean out my closets. My friends know that if they help me clean out, they also get to choose from the stuff first haha! It took a few hours but I got rid of three big black bags of clothes and I could finally hang in the new stuff in my closets. Now it looks good again!

Many of you have been asking me about more photos of our apartment. We took a break from interior and stuff because of the wedding but now we’re trying to deal with it all again. We need to be done soon! In our walk-in closet we’re still missing a lamp (what kind of lamp do you think we should have in here?) and some other stuff. Our closets are from Ikea but with doors and handles from Superfront, the mirror is old (I think from Mio?) and the footstool is from Ruth & Joanna.

Och som alltid på söndagar så blev det pizza från Birkastan’s pizzeria. Ost, lök och ruccola, och så ska det såklart doppas i bea! Fattar inte hur man kan äta pizza utan det haha..

// And as always on Sunday’s we had pizza from Birkastan’s pizzeria. Cheese, onion and ruccola, and of course we dip it in bearnaise sauce! I don’t understand how someone can eat pizza without that haha..

Efter några avsnitt av Narcos så kröp vi ner i våra nya bäddset (i linne) från Ellos. Och det var min lilla helg det!

// After a couple of episodes of Narcos, we went to sleep in our new bedsheets (in linen) from Ellos. And that was my little weekend!

70 Comments

Ulrika

Yay kul att se mer vardagliga bilder igen!
Det att det är mobilbilder gör verkligen ingenting, innehåller är ju i grunden djupare än en högupplöst out-fit bild :)

Reply
Maria

Åh bästa inlägget på typ år!! Positivt menat. Så långt o intressant o “personliga” bilder :D fortsätt så!

Reply
Sandra

Älskar när du kör din helg i bilder, super kul, och nej det är inte det viktigaste att du har världens bästa bilder. Största delen av ens dagar tas med mobilen (iallafall för mig) så det blir liksom naturligt iallafall :)
Kram <3

Reply
Alexandra

Åh, bästa inlägget på länge! Förså gången jag kommenterade i bloggen var för några veckor sen när du frågade vad vi ville se mer av i bloggen och det känns redan som du lyssnat på oss. Det roliga är ju att läsa om vad ni hittar på när ni slappar, när man kan känna igen sig, få veta små saker som att du bytte chipssmak för det var mer praktiskt haha osv. Ger mer att läsa än att mest se bilder där du är supersnygg (för det är du alltid och det vet vi :D), skönt med mer vardagliga bilder där man kan känna igen sig! Kram

Reply
Bella

Such a cozy post, these posts will forever be my favorites <3 i love how detailed you are and all these little random information's about you such as what your fav ice cream flavor is. how old are the kids btw? i was so shocked when i heard your niece talk english in your insta story yesterday. she really sounded so good!!! <3

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I’m glad you liked it! :-) Aleks nieces are 11, 10 and 7. xx

Reply
Anna

Älskar dessa inlägg, fortsätt med dem!! Och kvalitén på bilderna spelar ingen roll när det är såna här “vardags/helg- bilder”!! Du är fantastisk, kram <3

Reply
Agnes

Var kollar du bron? Hittar inte att streama säsong 1 nånstans och jag vill seeeee :(

Reply
Hafsa

I love this kind of post ! Thanks for sharing <3 Do you think you'll sell this kind of sweatpants again at Ivyrevel? They seem to be so comfy :) Kisses

Reply
Fatma

Hej Kenza :) vart är tjejernas mamma? Tycker flickorna liknar dig haha kunde lika gärna vara din syskonbarn?

Reply
Susanne

Snygga bestick!! :D får man fråga vart de kommer ifrån? <3 tycker att det är så snyggt med såna bestick men är rädd att färgen ska blekna :(

Reply
noor

Haha, I have that feeling too, that I have to do something. Or otherwise I feel so useless, a day that I have thrown away.
It is nice to see these kind of posts. I am glad that you ask for ”advice” (dont know another word) and that you listen to your readers. I hope you know what I mean haha. *bad english*

Reply
Renee

Love these posts. I laughed so hard about the part where you said it was easier if you and Aleks liked the same chips! Why don’t you just buy two bags, one of each flavor? ;) Hahaha!

Reply
Paula

Hej kan inte du skriva om lpg behandlingen, har du fått resultat? Ska du fortsätta? Är själv sugen på att testa :)

Reply
Maria

Älskar sånna personliga helg inlägg! Det sitter så bra att läsa bland alla (nästan da, haha) outfit inlägg!

Reply
Susanne

Hej Kenza! ? Tack för en så bra blogg! brukar nästan aldrig kommentera men kände för det nu, läser ju bloggen sedan 2008 så det känns som en himla lång tid, men du inspirerar mig varje dag och det har blivit en sorts “rutin” typ haha men älskar det. Det är som att ha en kompis längre bort nånstans ? Nu blev kommentaren såklart längre än tänkt vet inte ens om du kommer läsa den men det hoppas jag ?

Ville btw. Tipsa om din WIC. En fin liten matta hade passat jätte bra och kanske en lampa över spegeln i en fin Messing som de andra detaljerna i eran mysiga lägenhet ?

??

Reply
Martina

I love posts like this one. Its shows real you and this is something I love about you – your personality and your values.

Stay in the flowers (our saying in Slovenia) :))

Reply
Hanna

Bron är sååå bra!!! Lite tips på andra bra svenska serier: innan vi dör, vår tid är nu (som går på svt på måndagar), saknad, gåsmamman och tjockare än vatten.. om du inte sett dom. Vet att många ogillar svenska serier men har aldrig förstårt varför.. jag ÄLSKAR dom :-) även dicte som är en dansk serie är suuuuperbra!

Reply
Julia

Omg you watch narcos!! I recently watched season 3 in like, 3 days. And there might not be a season 4. I still feel like I’m in rehab of the series. It’s so good!!

Reply
Nina

Lamptips!! Flos Sarfatti 2097/30 mässing skulle ju vara guld därinne ? Är min drömlampa! Har inte möjlighet att köpa en själv men skulle bli glad ifall du skaffade en så man får se den lite oftare ? så fin!!

Reply
M

Bästa inlägget på läääänge! Mer vardag! Behöver inte vara kvalitetsbilder och fashion hela tiden, skitkul med detta inlägg och det innan där man får glimtar över helt vanliga dagar! ??

Reply
Nora

Du borde ta paus från bloggen hela helgen och få vara fri vafan. När man då vaknar på morgonen en regnig och mörk måndag så är det skit kul att läsa vad din helg gått ut på, du känns mer levande och inte så mycket dagens outfit (if you know what I mean)
Win-Win sits haha!!
Kramar på dig fina människa.

Reply
Sam

Thank you Kenza for sharing with us little moments of your life in such a simple and natural way. It’s like we have you in front of us. Stay as you are. wish you the best??

Reply
Lena

I would recommend spotlights? (I think they are called that in english, the ones that you stick inside the ceiling :DD) Maybe the ones that you can dim (it’s recommended to have very bright light in dressing rooms, but sometimes especially after a night out they are too fucking bright haha)

I’m actually having an assignment about lightning (I’m studyin interior design) so to put this at use I will give you some ideas.

So, LED lights are actually the best, even tho they are little bit more pricy than others, they save more energy (smaller energy bills yay) and they also last longer!
If you want more cold lightining, like bright white or soft white, I would recommend to look about 4000K (kelvin) or over. This is something that you can look up at the lamp package when buying, that’s where you look how many watts it does have. Under 4000K light is kinda yellowish.
Then look at 700lm or over (lumen), that’s amount of light, how bright it is. Also written in the package!

Also led tape is kinda cool and very easy! You can stick it to the ceiling/ floor molding, kitchen cabinets, put behind mirrors etc.

Hope this helped even a little bit :)

Reply
Wickan

Älskar såna här inlägg! Fortsätt med det. Typ varje helg? Haha skoja! Men de är så himla mysiga ?

Reply
ISA

Säg inte att det kommit nya säsonger av Bron?! Eller du kanske bara är lite efter, haha. BÄSTA SERIEN!! <3

Reply
Jade Mercedes Fraser

It genuinely makes me so happy to know that you had a nice weekend!! :) Like when I quickly scroll down past the photos to read the text first (I aaaalways like to read the text on your blog posts first so I know what is going on as you explain so well, then I scroll back up and look at each photo with your words in mind)… when I first scrolled past, my morning had been a bit shit but then I thought ‘awww, at least it looks like Kenza had a nice weekend, good for her) then to read all about it makes me really pleased for you. Love these ‘day in photos’ posts, you’re right iPhone pics are fine for these! Jade x

My ‘Luxe for Less’ Blog: Jade With Envy | My YouTube Channel

Reply
Ellie

Åh! Jag och syrran bråkade också massor haha. Vi ringde alltid till mammas jobb och ba ”hon retas!!!” ”Hon slår mig”. Stackars min mamma också :) så sjukt kul att vi ringde jobbet också eftersom mobiler inte var standard då haha.

Reply
Hanna

När kommer toppen ut på hemsidan? skulle verkligen vilja ha den på en middag jag ska på om 1,5 vecka, hoppas den har hunnit komma in innan dess :)

Reply
Linda

Aldrig ätit pizza med ruccola men måste absolut testa. Coolt att man fick ta med hundarna in på akademibokhandeln, de får man absolut inte här. Själv är jag inlagd på sjukhus igen o de suger.. följ gärna min blogg för att få läsa om allt mellan himmel och jord.. min resa som gbp opererad, mina ryggproblem, vår väg på resan mot ivf i göteborg m.m

Reply
Sandra

Sjukt bra inlägg!! Älskar det!
Tycker verkligen att Eos-lampan skulle passa in i er w.i.-closet, känns som att det knyter ihop er inredning där perfekt!

Reply
Liv

Superbra inlägg, roligt när du tipsar om olika ställen. Vet du vad det är för åldersgräns på “nattklubben” på Kasai?
Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*