• header

HAPPY BIRTHDAY TO MY FAVORITE PEOPLE

Happy birthday to my siblings! <3

När jag var liten fyllde verkligen alla år i början på oktober. Mina bästa vänner jag hade i låg- & mellanstadiet, två tvillingar, fyllde samma dag som min lillebror. Och sedan kom Dilay in i mitt liv i femman och fyllde samma dag som min storasyster. Man var alltid fattig denna vecka haha!

För några dagar sedan blev min syster 30 (!!) och idag blir min bror 21. Nu är vi alla vuxna for real. Jag överraskade iallafall mina syskon med en liten weekendresa! AHHH vad kul det ska bli! Kan inte minnas när vi alla tre var iväg senast, det måste ha varit när vi var i Marocko typ 2002. Nu är det äntligen dags igen och det lutar åt LONDON! Jag och syrran var där ihop när jag precis hade fyllt 18 (ni minns väl turisten haha) och det vore kul att göra liknande resa igen, 8 år senare, men nu med vår bror också. :-)

Säg till om ni har nå asnajs London-tips?!

// When I was a kid everyone had their birthday in the beginning of October. My best friends I had in middle-school, two twins, had the same birthday as my brother. And then Dilay came into my life in fifth grade and had her birthday the same day as my sister. I was always poor this week haha!

A few days ago my sister turned 30 (!!) and today my brother is turning 21. We are all grown up for real now. Anyway, I surprised my siblings with a little weekend trip! AHHH it’s gonna be so much fun! I can’t remember when all three of us traveled together, it must have been when we were in Morocco 2002. Now it’s time for a trip and we’re thinking about LONDON! My sister and I were there together when I turned 18 (do you remember the tourist? haha) and it would be fun to make a similar trip again, 8 years later, but now with our brother as well. :-)

Let me know if you have some really nice to-do’s in London?

73 Comments

Ilmira

Hey Dear Kenzas,

Wish happy birthday to your sister and brother ? (cake)

Going to London. That’s awesome!! My boyfriend lives there, so damn jealous that he might see you somewhere by chance :)))

I would really recommend you go to the Thorpe attractions park. The rides are crazy scary there. Check them out on their website.

Have a great trip <3

Kisses and hugs :*

Reply
Julia Gustafsson

Gå på bio i Electric Cinema i Notting Hill. Det är verkligen en bio-upplevelse utöver det vanliga!

Reply
Linnea

Om ni vill gå på Afternoon Tea tipsar jag starkt om att göra det i Harrods topprestaurang!! Jättebra var det men man måste nog boka bord i förväg – det gjorde vi!

Ett annat tips är att GÅ mycket, man hamnar lite överallt och ser allt härligt. Älskar verkligen London, en jättehärlig stad. Ni får ha så himla kul!

Reply
Camilla

Från ett Harry Potter-fan till ett annat: Ni bara måste ta er till HP-Studios! :D Det är det bästa jag har sett! Jag var som ett barn hela tiden när vi var där och det är helt klart ett stort minne hos mig. Bara dina härliga syskon är fans också, annars blir det bara synd om dom om dom måste hänga på haha

Reply
johanna

åh fantastiska London <3 Ni borde försöka få bord på någon av restaurangerna uppe i Sky garden, så vacker utsikt! :)

Reply
Emma

Ät på Hakkasan topp 5 resturanger jag ätit på. Miss Ko är en av dessa så jag tror vi gillar ungefär samma mat :) ta gärna avsmakningsmeny och goda drinkar. Dyrt men värt varje krona. Jag gillar inte ens dumplings men deras var gudomliga!

Reply
M

Ni MÅSTE åka ut till designoutleten som heter Biecester Village! En timmes tåg från centrala London och där finns nästintill alla märken till fabulösa priser! En hel by uppbyggd i New England-stil!

Reply
Elin

Det finns ett fantastiskt cupcakeställe i Soho som heter Crumbs & Doilies. Rekommenderar starkt!

Reply
Dixi Wonderland

Jaa du måste göra om turisten. Jag minns än idag hur mycket jag skrattade åt dom bilderna. Har för mig att du har en bild när du var i New York med Tyra och en bild från din student? :P Hoppas ni får en fantastisk resa tillsammans :*

Reply
Yana

Go to Borough Market and The Fish! Restaurant ? Even Spinat they Cook tastes like HEAVEN ? And also sticky toffee pudding …. my life will never be the same.

Reply
Emelie

Bästa london! Dricka bubble uppe i the shard, afternoon tea vid Harrods food court, äta indiskt på Dishoom, äta franskt vid brasserie boulevard, äta italienskt på 21 i Covent Garden om inte riktigt lyxa till på Gordon Ramseys vid Savoy hotel. Hoppas ni får en fantastiskt tripp!

Reply
Sarah

Ni måste gå på London Dungeons ifall ni gillar skräck! Min sambo och jag bajsade typ på oss av rädsla hahaha, men så kul var det.

Reply
Lina

Middag på Masala Zone (indisk mat) i SOHO och brunch på Bill’s är 2 måsten!!

Reply
Sandra

Ah vad roligt med en resa till London! Sjalv har jag bott har i flera ar nu. Vill ni pa varldens mysigaste pub, dra till Hollywood Arms och satt er pa overvaningen – kanns som att sitta i varldens mysigaste vardagsrum och deras mojitos ar saaa goda (samt deras sharing platters..). Vill ni ha utsikternas utsikt, boka bord pa en av restaurangerna i The Shard. Hutong – en kinesisk restaurang pa 33e vaningen – ar fantastisk! Boka ocksa bord pa Circus – middag och show pa samma gang typ :)

Reply
Ebba

Hej Kenza! Kom nyligen hem från London! Brukar åka dit rätt så ofta. Jag rekommenderar starkt att ni bor i eller i närheten av Covent garden. As Nice ställe att hänga på med massa mysiga fik och butiker. Inte så proppat med turister som på Oxford street osv. Dessutom är det väldigt nära alla sevärdheter (10-15 min promenad) och även nära regent street för shopping. Alla har olika smak, men jag rekomenderar inte att ta frukost på hotellet då engelsk frukost inte är någon höjdare. I Covent garden finns massvis med underbara frukost/lunch ställen. Favoriten heter 26 grains, avocadomackor, godaste havregrynsgröterna och smoothie bowls!!

Rekomerar er starkt att gå på musikal också! Sist såg jag motown som var riktigt bra! Ni kan få biljetter för halva priset om ni köper de samma dag. Trodde inte jag gillade musikaler men efter ett antal i London är det nu något jag älskar att gå på!

Reply
Morgane

So so many things for London and I’m sure you will get a lot of tips. Mine would be to try Granger & Co for breakfast with the BEST pancakes EVER!
I live in London and I think it’s one of the best city I know so enjoy it :)

Reply
Violeta

London is such a great option! I love visiting the National Gallery or going to the theatre. I never stop visiting the massive Topshop in Oxford street and eating in nice and different places like StreetXo, Hakkasan, Oblix and a nice brunch in Berners Tavern. I hope this can be useful for you

Reply
Amber

You need to go to The Ivy Chelsea Garden! It’s soooo nice, also during the winter. Whether you go in the morning, afternoon, or for dinner, the food is super nice and it feels really cozy :). Also, for a “fastfood” burger Five Guys is the best! I only have food tips hahah as all other things I like to visit are pretty common ?

Reply
Matilda

Sist jag var i London åkte vi med båt till en stadsdel som heter Greenwich (uttalas tydligen Grennitch fick vi reda på haha), så om ni inte redan har varit där rekommenderar jag er att ta er en kik! Väldigt mysigt och tar inte alls lång tid att ta sig till. Typ en halvtimma med båt från London bridge. (Om du har sett filmen Now you see me 2 så är Greenwich där tjejen står och trollar med duvorna framför skeppet “Cutty Sark” som står bakom henne på land.) Innan tyckte jag det var roligast att shoppa i London men nu gillar jag bara att strosa runt överallt som i Camden, China Town, Greenwich osv osv. Och kolla musikal och hitta mysiga matställen :))

Reply
Madde

Beror på vad för typ av resa men jag älskar att gå runt i London parkerna så jag skulle rekommendera att gå runt i dem och ta lunch eller något. Mina två favoriter är Richmond Park ( jätte stor och massa djur som går runt ) och Hampstead Heath ( mer typ skog liknande park ) de är lite mera off ( Hampstead är rätt enkel att komma till ) än Hyde Park och Regents Park som också är fina men så värt besök. Av turist ställen ( okej nu är det typ 10 år sen jag besökte de flesta typiska London turist attraktionerna haha ) så var London Dungeon rätt kul. Och alla West End teatrar är helt fantastiska, de billigaste biljetterna får man genom att boka långt i förväg eller att på dagen gå till Piccadilly Circus området så finns det några stånd som säljer det. Science Museum är rätt coolt och Tate Gallery har några jätte bra utställningar ibland.

Shopping, King’s Road är toppen. Såå mycket lugnare än Oxford Street. Om man bara vill ha en dag och är bara helt inne på shopping är Westfield bra.

Kan också tipsa om en Breaking Bad inspirerad bar i Hackney som heter ABQ. Så cool, dyrt men värt det. Man gör sina egna drinkar.
Mat, så gör Cinnamon Club och Amaya skit god asiatisk mat . Annars så finns det också en restaurang i the Shard, eller det finns flera men den jag var på tillhörde hotellet och alltså man får världens utsikt över London. Man kan också köpa biljetter får att åka upp och se utsikten men mer värt det att lägga det på att äta på ett av ställena där och fortfarande få njuta av utsikten.

Reply
Johanna

Homeslice pizza!! Sjukt stora och jäääättegoda pizzor som man kan dela på då man kan dela upp pizzan i halvor och få olika saker på de olika halvorna!
Ligger inne i en liten gränd i covent garden! :)

Five guys burger gör de bästa burgarna!

Reply
PLAINDAYS // Hannah

Köp lite fågelfrön och sånnadär hela jordnötter i någon närbutik och dra till St James park!! Mata ekorrarna och småfåglar ur händerna. SÅ jäkla kul faktiskt, att bara strosa runt i den otroligt vackra parken, känna sig som typ askungen eller snövit eller nåt..

Tänker att du nog kommer få massa toppen Londontips här, och jag skulle kunna ge tusen. Men detta var i alla fall en av upplevelserna jag tyckt bäst om som var “spontan” och inte sådär turistig.

Annars är väl typ Covent Garden ett hett tips, Borough Market. Härliga områden att hänga i.

Museum-måsten: Hunterian Museum (coolaste och sjukt udda museum inom medicin/vetenskap), British Museum (ett måste), och Natural History Museum.

Reply
Tilda

London Dungeon! Riktigt häpnadsväckande. Det är som ett stort spökhus med guidad visning och karaktärer. Rund turen handlar om Londons ”kusliga” historia om ex Jack the ripper osv. Fanns även 5D bio och 2 åkattraktioner i visningen. Riktigt roligt och läskigt! Alla skrek haha.

Reply
Evelina von Seth

Marknaderna är typ det bästa med London! Bodde där i två år. Borough Market är min favorit, massa god mat :))))) (det var även där Bridget Jones’ lägenhet låg!) Annars googla runt lite, finns jättemånga jättetrevliga! xx

Reply
Ewvvs

Mattips!
Besök burgers and lobster, bara en bit från picadilly circus :)
Skitgott med hummer och pommes och en jättegod vitlökssås till. <3
Inte alls farligt dyrt också.

Kram!

Reply
J

För fika MÅSTE ni testa Cookies and Scream i Camden!! De har vääärldens bästa kex, brownies & freakshakes. Det som är sjukt är att allt är glutenfritt & veganskt. Det är ett måsta på att åka dit varje gång jag hälsar på min pojkvän i London. Annars rekommenderar jag att hälsa på farm djuren i Spitalfields City Farm som är precis vid Shoreditch vilket jag älskar.

Reply
Mikaela

Hi lovely Kenza! How amazing of you to take your siblings on a weekend trip! If you’re going to London and would like to go out clubbing, you should definitely download the Clubbable app! This is a Swedish made app for VIP Nightlife in London and on the French Riviera giving you access to all the coolest and exclusive nightclubs! The app is both for guest list request and table quotes. For stunning ladies and crews like yours, you’ll request guest list by putting together your party group in the app, fill in the venue(s) you’re interested in attending and date(s) – then you’ll get many different offers for you night out, like free entry, complimentary drinks, free dinner, pre-drink, taxi, etc! We would like to offer you a referral code, giving new users of the Clubbable app through you a free taxi ride to or from the venue! Please contact us if the referral code is of interest. Have a lovely trip to London! All the best, Mikaela from the Clubbable Crew

Reply
S

London är bästa staden i världen! Några turist-tips: Sky garden som är fantastisk utsikt helt gratis, men måste förbokas, eller the shard om ni kan tänka er att betala för utsikten. National gallery (det är så stort att det kan vara klokt att välja några avdelningar man vill se), V&A museum och British museum, beroende på vad ni är intresserade av. Om ni åker på vintern, skridskobana vid somerset house eller natural history museum. Restaurangen Scalini, för att vem kan leva utan pasta? Sen måste nörden i mig nämna alla Harry Potter-, Doctor Who- & Sherlock-ställen (inspelningsställen, museum, affärer osv) samt Darwins hus nere i Downe (det var en surrealistisk upplevelse att vandra runt där, biolog som man är). KRAAAAM

Reply
Stacy

Happy Birthday to your brother!
I’ve been to London in 2014 with my friends. One of the best moments is our picnic on the opposite side of Big Ben, near the garden of local hospital.
I’m looking forward to visit Kensington garden and Peter Pan monument once))

Reply
Em

Jag bor och har bott i London de senaste 6 åren, maila mig om du vill ha en lista på bra restauranger/barer/områden/att göra och se :)

Reply
Jenny

Det finns ett ställe som heter Skygarden! Ligger i Walkie-talkiebyggnaden. Otroligt fin utsikt över hela London på en rooftop-våning som är inredd som en trädgård/växthus. Finns café och bar och man kan fota extremt fina bilder där ?
Det är gratis men man måste boka biljett!!
Även The Shard är häftigt!

Reply
Em

Åh jag har bott i London i två år nu, så har massor med tips! Går kanske inte att skriva allt, men här kommer några generella idéer
Områden:
Shoreditch – street food från hela världen, second hand-butiker och marknader
Brixton – ännu mer street food, speciellt i Brixton Village, mycket jamaicanskt/karibiskt
Soho – shopping, alla affärer som finns på Oxford Street finns även här (nästan), men så mycket lugnare
Parker:
Battersea Park – min favvo, gå längs floden och se alla fina höstlov
Regent’s Park – utsikt över hela stan från Primrose Hill
Restauranger:
Neal’s Yard – centralt i Soho, aningen turistigt men värt det ändå! Massa små restauranger, mycket vegetariskt
Cafét Brickwood (finns ett i Clapham, ett i Balham, kanske nånannanstans) har världens godaste salted caramel brownies och brunch
Tips:
Appen Citymapper är bäst för vart ni än vill åka, med exakta tider och vart i metron som man ska sitta
TimeOut – hemsida med alla tips för vad som händer i London varje dag, samt allt ang restauranger mm
Kram!

Reply
Fanny malmborg

Såg natt någon annan också rekommenderat detta men på riktigt – the london dungeon is the shit! Ni MÅsTE gå dit, det är det eeeenda vi pratat om sen vi var där för några år sedan. Och vi pratar fortfarande om det då å då. GÅ!!!!!!!

Reply
Line

Jeg innbiller meg at du er glad i burgere – om det stemmer bør du besøke MEATliqour. Sjukt gode burgere, chips, buffalo wings etc. Stedet er litt bråkete og sykt kult. Også er det jo ren bonus at det ligger rett bak min favoritt department store (House of Fraser) på Oxford St.

Ellers bør dere absolutt gå på musikal – for oss er det alltid litt av opplevelsen å gå på Leicester Sq og kjøpe i luka. Men om dere skal bestille så vi Charlie and the chocolate factory sist vi var i London – og den var knallbra!

Til slutt; For dansing anbefaler jeg TigerTiger like ved Piccadilly. Sett dere på gjestelisten, så slipper dere kø. Gøyeste musikken er i kjelleren synes jeg, men de har nok å velge mellom så dere finner garantert noe som passer dere.

God tur!

Reply
Amy

Peggy Porschen in Belgravia for cupcakes and sweet treats! :D
Covent Garden has lots of restaurants to choose from.
Harrods or Westfield Shepherd’s Bush for shopping.
Sky Garden or The Shard for drinks with a view or even Kensington Roof Gardens.

Reply
Nic

Hej!

Bosatt i London sedan 7 ar tillbaka sa lite beroende pa vilken helg ni tankte aka och vad ni tycker om/vill gora sa skriver jag garna ihop en riktigt bra lista med tips, bortom de typiska turistfallorna :-)

Reply
Sara

På facebook finns det en sida som heter “Time Out London”. Där finns det jättemånga bra tips. Ha det så kul!

Reply
Linda

Åh! Grattis!
Ni bara måste äta och testa BAO i Soho! Helt galet och minilitet men så sjukt gott! Perfekt att glida in för en lunch. Man får dock köa på gatan utanför men hela upplevelsen är cool! Godaste jag ätit!

Reply
Malin

Bästa frukoststället by far (spenderade alldeles för mycket av mina studentpengar där året jag läste i London) är NAC Mayfair!!!
Litet mysigt ställe med vita marmorbord, vita tegelväggar, tunga stolar och helt fantastisk frukostmeny i en lugn del av centrala London. Tipsar alla om det stället när de frågar. Missa absolut inte deras french toast med bär, choklad och mjukglass till efterätt! Andra bra ställen är Granger and Co och

Sky Garden som är en perfekt utsiktsplats. https://skygarden.london . Man behöver dock boka platser några veckor i förväg för det är ont om platser. Det är gratis, på toppen finns det en bar där man kan ta en kaffe eller en drink och se ut över London. Det finns även så man kan boka bord i deras restuaranger om man vill lägga ut lite mer pengar. Det samma ligger i the Shard – vill man lägga lite pengar finns där superfina resturanger med helt galen utsikt.

För lunch när man är trött i benen efter shopping på oxford street borde man ta sig till Kingly Court, en innegård med massor av färgglada restauranger i två våningar. Googla bilder – det är supergulligt! Finns allt från Ceviche till Diner-mat. Ligger nära Oxford Street och Soho.

Ett annat favoritställe är ye old chesire cheese som är en pub från 1400-talet. De har bland annat en papegoja som ‘husdjur, en kamin där de eldar under kalla månader och lite andra småkonstiga saker. Tex ett rum med en skylt om att här ‘får bara män får vara’, vilket förstås är ett arv från förr och som inte gäller längre. Ett typiskt ställe dit folk från finansdistriktet går för att dricka öl efter jobbet eller på fredag eftermiddag. Inte blogg-vänligt eftersom det är ganska mörkt och lite slitet, men mysigt och kul grej.

Crosstown donuts som är ett litet fikaställe med knäppa, men jättegoda, donuts. Tex rödbeta, äpple/kiwi, creme brulé etc. De byter smaker hela tiden och är värt ett besök. Finns dock inte mycket sittplatser, men ligger hyffsat nära diverse parker.

All kärlek, du är bäst – hoppas du får en toppenfin resa!

Reply
Emma

Just det glömde tipsa dig om mitt favorithotell också. Corinthia hotel London, där är superfint och känt för sitt afternoon tea.

Så Hakkasan och Corinthia är två måsten!

Reply
Victoria

Kolla Momo i Mayfair, marockansk restaurang samt bar. I bardelen sitter man på kuddar vid små små bord, det hänger marockanska lampor i taket som man kan köpa med sig. Suveränt grymt ställe! Kika också Nobu på Berkley street, kan vara en av Londons bästa restauranger! ???

Reply
Clara

Om man skulle vilja gå på någon marknad så skulle jag rekommendera Camden Market, riktigt häftig omgivning och ett mycket bra utbud när det gäller mat..en massa olika matstånd, samt att dem har mycket fina egengjorda hantverk/smycken/tavlor m.m. Härlig stämning :D
Sen skulle jag även rekommendera ett café som heter Lantana (finns både i Shoreditch och Fitzrovia), går att äta både frukost och lunch..fräscht och viktigast; mycket gott!

Reply
J

Åh vad mysigt! ? En vecka sedan jag var på en weekend i London med min pojkvän. Min första gång där och blev kär i staden direkt. Vill redan tillbaka haha.

Reply
Louise

Har bott i London en månad bara men hunnit med att samla på mig några tips!
– Farmgirl Café i Notting Hill (för coola lattevarianter och jättegod avokadomacka med granatäpplekärnor eller acai bowls)
– The Breakfast Club (går inte att boka bord och generellt lång kö, finns dock på flera ställen, men så värt för deras pannkakor!)
Sedan bor jag precis vid Regent’s Park och tycker det är världens mysigaste park att ta promenader i” Skulle även vilja tipsa om att gå nerför Marylebone High Street för butiker såsom Anthropologie och Whistles. Där finns även en mysig restaurang som heter Aubaine. Generellt ett roligare och mer genuint område än dem lite längre ner vid Oxford Str…. :)

Reply
Karin

Ett riktigt bra och häftigt boende är W hotell! Det ligger mitt på Leicester Square över M&M huset! Kramar

Reply
Amanda

Resturang: Padella vid London Bridge. Helt fantastiskt pasta. Måste köa och kan inte boka bord men såååå värt det.

Drinkar: Nightjar vid Old Street har vunnit priser flera år för världens bästa cocktails, men fortfarande helt ok priser. Mellan nio-elva har dom live jazz band. Boka i förväg!

Karaoke: Ett koreanskt litet ställe vid Vauxhall där maten är fantastiskt, och när man är klar tar servitörerna bort borden för att sen kunna sjunga karaoke. Man kan boka egna rum. (Kommer inte ihåg vad det heter men sök karaoke + vauxhall så kommer det upp)

Brixton market för massa goda små resturangvagnen.

Reply
Sofie

Ett hett tips är att boka bord på Sticks n Sushi i Covent Garden som har både supergrym sushi och grillspett. Har aldrig varit besviken när jag gått därifrån :) Afternoon tea på The Wolseley är också toppen! Riktigt bra service och kvalité på det man äter till hälften av priset på The Ritz mfl.

Ha så jättekul!

Reply
Emma F

Hej!
Jag bor i London och kan rekommendera lite restauranger/barer som finns här som är väldigt nice och sevärda. Sticks’n’sushi (super god sushi!!!), Sushisamba (måste förbokas i förtid!) riktigt bra restaurang med väldigt fin utsikt. Skygarden antingen gå för drink eller mat (måste bokas i förväg för mat). Duck and waffle, Sketch (drinkar, mat eller afternoon tea). Afternoon tea är väldigt stort här i London så det borde ni pröva på. Camden foodmarket är lördagar och söndagar. Strosa runt i Nottinghill är även väldigt mysigt (portobello road). Aubaine Selfridges är väldigt mysigt ställe antingen för fika, kaffe, glas vin eller lunch. Said dal 1923 är ett mysigt fik. Brick Lane är ett häftigt område att bara strosa runt i. Borough market (under London bridge) vilket endast är runt lunchtid fredagar och lördagar tror jag, Madame tussauds är även roligt att se sen strosa runt i London är allmänt mysigt. Finns så fina ställen/områden och parker.

Reply
Alessandra

Åh det finns så mycket att se och göra i London! Till alla mina kompisar som från frågar om tips (har bott här i 4 år) så säger jag att även om sevärdheterna är fina så tycker jag att det finns stadsdelar som är mycket mysigare än Soho/Westminster! Jag tycker definitivt att ni ska hänga i Shoreditch/Hoxton/Hackney om ni är där på en Söndag, gå på Brick Lane för massa mat, musik, street art och second hand affärer, och gå sen till Columbia Road flower market. Avsluta sen med drinkar på nån hipp bar!

Reply
Maja

Det finns en restaurang vid Piccadilly Circus som heter Kricket som har jättegod indisk mat!! Se till att boka bord i förväg bara, ganska populärt ställe.

Reply
Cornelia

Skulle rekommendera boende på Ace Hotel i Shoreditch! Besök Broadway Market, Borough Market, Colombia Road Flower Market och Old Spitalfields Market, käka på Aquavit (skandinavisk restaurang som precis tjänat en Michelin-stjärna), Sager + Wilde (min personliga favorit!! den vid Paradise Row), Padella och Crate Brewery (kan vara lite bökigt att ta sig men coolt ställe längst med kanalen med galet god pizza och öl). Även mysigt att strosa runt Primrose Hill, Southwark (finns många bra museum och gallerier här även), Covent garden och SoHo.

Reply
Julia

Shit vilka bra tips du redan fatt.
Jag har bott i London i nastan tio ar och kan halla med att tipsen som du redan fatt ar top notch!

Alskar restaurangerna i Sky Garden, Sushi Samba, Shard for gudomliga utsiker och god mat.
Om du vill ha asiatisk mat sa rekommenderar jag som andra sagt Hakkassan (kinesiskt), Nobu eller Zuma (bada japanska).

Marknader, sa ar sa klart borough market helt otrolig, det finns aven en mycket undangomd marknad som ar riktigt vart att spana in som heter maltby street market som oftast bara lokala kanner till. Dem saljer London’s basta kaffe dar och massa annat gott.

Haller med att du borde forsoka ga till the breakfast club for dar finns det typ basta frukosten nagonsin. Men var beredd att koa.
Sen alskar jag Sketch, varje rum dar har olika teman och dem har dem coolaste toaletterna i hela London. Det ar som att man ar pa en helt annan planet.

Listan kan goras lang. Ar saker pa att ni kommer fa sjukt roligt.

Reply
Bella Weider

Jag bor i London och har massor av tips!

Mat: Ät brunch på The Breakfast Club eller Granger & Co. Om ni vill ha “snabbmat” så rekommenderar jag ställen som Byron Burger, GBK, Wagamama, Pizza Express. Lite finare restauranger är Sushi Samba (våning 38 & 39 med fantastisk utsikt), Chino Latino, Yashin Sushi, någon av Gordon Ramsays restauranger, Jamies Italian. Jag tipsar er att ta en fika eller drink inne på sketch london, det ligger nära Oxford Circus och har så cool inredning och de ballaste toaletterna i form av ägg. Jag åt afternoon tea där men det var inte så god mat för jäkligt dyr peng så skulle satsa på att bara ta en fika eller drink som sagt. Är ni sugna på att testa veganska ställen så rekommenderar jag Woodlands, The Sanctuary, 222 Veggie Vegan, Café Van Gogh och 90 MELT.

Ställen: Camden är ju bara så mysigt, gå längs Regent Canal och ät street food inne på Camden Market. Kingston är en supermysig del som är perfekt om man vill ha all shopping + mat utan att trängas inne i central. Längs Themsen finns en boardwalk och massvis med restauranger som är mysiga att sitta och äta på när man har utsikt över floden. Shoreditch Boxpark är ett ballt ställe med god mat och cool vibe! Covent Garden och Carnaby Street är supermysiga att strosa runt i och shoppa lite. Och såklart Oxford Street och Regent Street för mest shopping.

Hitta på: Gillar ni Escape Games?! Om ni inte provat så rekommenderar jag STARKT detta. Så himla roligt och spännande. Det finns tusentals i London med olika teman. Jag gillar Time Run 1 & 2, Enigma Quest (de har ett Harry Potter rum som är såå roligt), Escape London har också många bra rum! Om ni är sugna på en lite udda men mysig upplevelse so rekommenderar jag HotTug UK, det är ett hot tub i form av en båt som man åker med längs Regent’s Canal, googla på det, så himla himla mysigt och roligt! Och vad är inte en vistelse i London utan att gå på musikal? Även om man inte är ett stort fan av musikaler så är det en så jäkla häftig upplevelse. Jag rekommenderar att gå och se The Lion King (den är BÄST) men även Aladdin, Dream Girls, Phantom Of the Opera och Wicked är bra, ååh det finns så många vill rekommendera alla! Men jag röstar utan tvekan mest på Lion King!

Hoppas ni får en sjukt bra och rolig resa! KRAM.

Reply
Jusefin

Åk till Sky Gardens!! Man bokar biljetter online och det är gratis, eller så kan man boka frukost/middag och se soluppgång eller solnedgång! Det är så fint och istället för att vara i the shard så har man utsikt över hela London PLUS the Shard, så fint!<3 hemsidan heter typ http://www.theskygardens.uk eller något sånt, annars är det bara att googla på det så är det typ första träffen ? älskar även Greenwich och deras Food market som hålls varje vardag, och tipsar verkligen om att gå upp till observatoriet pga utsikten<3! Jag jobbade på en cocktail bar i Greenwich som låg under en jättefin vinrestauranger som brukade vara ett winery way back! Baren heter The Cooperage och är riktigt cool! Ligger nere i en källare och det är typ bara stammisar som går dit. De har supergoda cocktails (hade för två år sen iallafall, inte varit där sen dess)! Ett annat tips är Peckham och deras barer/restauranger. Det finns bl a Frank’s som är en rooftop bar med jättefin utsikt över hela London. Ligger på Peckham Rye. Ha det så bra<3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*