• header

WEDDING DETAILS

Många av er har önskat mer detaljbilder från bröllopet, på dukning och sånt så här kommer det! Kanske lite inspo för er som ska gifta er?

Alla bilder i detta inlägg är fotade av Emelie Ohlsson 

// Many of you have asked for more detail photos of the wedding, of the settings etc so here it is! Maybe some inspo for those of you who are getting married?

All the photos in this post are shot by Emelie Ohlsson 

Vi börjar med vigselplatsen. Temat för hela bröllopet var ju “förtrollad trädgård” och hur nailar man den om inte med grönt och blommor i stora mängder? Just blommor var en av de grejerna vi la mest pengar på och vår florist/bröllopsdesigner Fanny Staaf och hennes team skapade precis de arrangemangen vi drömde om. Det var SÅ vackert!

Vigselplatsen var ute på en liten “ö” med vatten runtomkring och bron över var smyckad med blad och blommor. Från bron fram till “altaret” var det en liten grusväg där det låg rosblad längs kanterna. Sedan mer rosblad framme vid altaret, och så den otroligt fina blombågen.

// Let’s start with the ceremony spot. The theme for the whole wedding was “enchanted garden” and how do you nail that if not with lots of flowers and leaves? Flowers was one of the things we put most money on and our florist/wedding designer Fanny Staaf and her team created just the arrangements we had dreamed of. It was SO beautiful!

The ceremony spot was out on a little “island” with water around, and the bridge was also adorned with leaves and flowers. From the bridge to the “altar” it was a little pathway with rose petals along both sides. And then more rose petals at the altar, together with the incredibly beautiful flower arch.

På stolarna närmast gången låg även små papperspåsar med vårt monogram på (vi hade monogrammet på en hel del saker så som inbjudan, tofflor, sidenrockar, tårta m.m. Kul sätt att göra det lite mer personligt!) och däri fanns rosblad som gästerna kastade på oss när vi sagt det magiska JA:et och skuttade iväg.

// On the chairs we also had small paper bags with our monogram on (we had the monogram on a quite a lot of stuff such as invitation, slippers, robes, cake etc. Fun way to make it a bit more personal!) and inside was rose petals that our guests threw at us when we said the magical I DO and left the ceremony. 

En skylt för att hjälpa gästerna lite på traven. ;-)

// A sign to help the guests a bit. ;-)

Lite här och var låg mer rosblad, levande ljus och lyktor – för att skapa den lite förtrollade känslan.

// More rose petals here and there, candles and lanterns – to create that enchanted feeling.

Gästernas favorit? På ena sidan av slottet stod denna vackra “fotovägg” och jag tror nog att nästan varenda gäst tog en liten bild där framför! Blomsterväggar kan liksom aldrig bli fel.

// The guests favorite? On one side of the castle we had this beautiful “photo wall” and I think almost every guest took a little photo infront of it! A flower wall can never be wrong. 

Vi hade ju vår middag och fest nere i ett genomskinligt tält och utanför hängde en fin duk (i smutsrosa såklart, vilket var färgen för hela bröllopet ihop med vitt, guld och gröna blad) med allas namn på så att de kunde se vilket bord de satt vid. Vi var väldigt nöjda med bordsplaceringen, vi valde att sätta alla med folk de känner och har kul med och det var lyckat. Alla hade riktigt kul!

// As you know we had our dinner and party in a tent and outside was this pretty thing (in dusty pink of course, which was the main color for the wedding together with white, gold and green leaves) with all the names on so they could see what table they we’re sitting at. We were very pleased with the seating we had made, we decided to put everyone with people they know and have fun with and it was a success. Everyone had lots of fun!

Så här såg det ut i tältet! Vi mixade runda med avlånga bord och Rånäs Slotts egna stolar passade ju perfekt för temat. :-) Det genomskinliga glastaket gjorde att det kändes som att vi satt under bar himmel. Det blev så fint med ljusslingorna när solen gick ner!

// This is what it looked like in the tent! We mixed round tables with rectangular ones and the castle’s own chairs was perfect for the theme. :-) The see-through glass roof made it feel like we were sitting under bare sky. It was so pretty with the light balls when the sun went down!

Och såhär såg dukningen ut! Monogram och guldtext på menyerna, mässingbestick och lite grönt & blommor såklart. Pga brandrisk fick vi skippa ljusstakarna men det blev himla fint ändå med de rosa små ljushållarna!

// And here’s what the tables looked like! Monogram and golden text on the menus, golden cutlery and some green leaves/flowers ofc. Due to fire risk we had to skip the candle sticks but I think it turned out great with the little pink candleholders! 

Blombågen flyttades ner från vigselplatsen och blev nu ingången till tältet.

// The flower arch was moved from the ceremony spot and became the entrance to the tent. 

Den stora blomsterväggen flyttades också ner till tältet och fick bli vår backdrop under middagen, och blomsterarrangemangen från broräcket las på vårt bord.

// The big flower wall was also moved to the tent and became our backdrop during dinner, and the flower arrangements from the bridge was put on our table.

För att personalen skulle ha en chans att röja undan i tältet och göra redo för fest så körde vi tårta och kaffe uppe på slottsterrassen istället. Tänkte skriva att det var skönt med en bensträckare men sedan kom jag på att vi knappt satt ner under middagen, vi dansade ju haha!

Den mest magiska tårta jag någonsin sett gjordes av En Nypa Socker (de gjorde även vårt galna dessertbord vi hade dagen innan!) Och ja, den var lika god som den var fin. ;-)

// For the staff to be able to clean up in the tent and make room for the party, we had the cake and coffee up on the castle terrace instead. I was going to write that it was night to stretch our legs a bit but then I remembered that we barely sat down during dinner, we just danced haha!

The most magical cake ever was made by En Nypa Socker (they also made our crazy dessert table we had the day before!) . And yes, it was delicious. ;-)

Efter tårta så var det dags att gå ner till tältet igen – vi skulle dansa vår första dans som man och fru. För att göra det lite roligare så ställde våra gäster upp sig som en “tunnel” och visade vägen ner till slottet med tomtebloss. Fint och kul!

// After cake it was time to return down to the tent again – we were going to dance our first dance as husband and wife. To make it a bit more fun, our guests made a “tunnel” and showed the way down to the castle with sparklers. Pretty and fun!

Om ni undrar något mer kring vårt bröllop så lämna en kommentar så svarar jag asap. ♥

// If you have any more questions about our wedding just leave a comment and I will answer asap. ♥

193 Comments

Forsberg

Vilka låtar hade ni valt till eran speciella dag? Några med Ed Sheeran va?

Reply
Maggie

Hello Kenza,

can you do a blogpost about your ultimate wedding planning tips and tricks? When to start planning, looking for dresses, timing and so on. Looking back, would you do anything differently or maybe much earlier?

What was the wedding cake filling? :)

Maggie

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: When it comes to timing, our wedding planner had everything under control for us so she told us when to do what. :-)

Reply
M

Skulle inte personen som vann den där tårttävlingen där du var jury göra tårtan?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej, det var aldrig prat om det och det sades inte i programmet heller. :-)

Reply
KC

Kenza, the photos from your wedding look absolutely stunning!! It makes me want to cry because it looks so beautiful & the love you have shared with Aleks over the years. I do have one question in regards to the wedding, was there a “no cell phone” policy during your wedding ceremony? All of the weddings I’ve been to & seen, every gusts hands are up with cell phones in the wedding photos except for yours. For my wedding, I would like to have a “no cell phone” policy during the ceremony. If you had that policy for yours, how did you do it?

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: We had no social media policy! People could take photos but not post anything until the weekend was over, and I guess that helped because as you said our guests weren’t on their phones all the time. :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej inga lekar men jag känner inte att det behövdes för det hände grejer hela tiden (tal, dans, videos etc) så det blev aldrig tråkigt. :-)

Reply
Alessandra

when will the wedding video come out? everything looks beautiful and you guys especially

Reply
Hale

Kanske en privat fråga men ungefär hur mycket gick bröllopet på? Min syster ska nämligen gifta sig nästa år och det svåra är att veta hur vad är rimligt pris är? 100.000-200.000 eller 300.000-400.000 eller 500.000+?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det beror ju helt på vad för typ av bröllop man vill ha. Vi körde ju fre-sön och bjöd på allt förutom rummen (man fick välja själv om man ville övernatta eller ej) så vårt blev en bra bit över vår budget som vi hade satt på 500 000. Men jag har vänner som haft mysiga bröllop också för runt 100, så det går såklart! :-) Kram K

Reply
sandra

Jag och min man gifte oss i Grekland, och hade ett stort fett grekiskt bröllop, men det gick på under 100.000. Så som Kenza säger, man kan få supermysiga vackra fina bröllop för mycket mindre pengar också ;)

Reply
Y

Vi gifte oss för 40.000, med 90 gäster. Om man gifter sig i kyrkan så är ju själva vigseln gratis och personalen där piffar kyrkan med blommor och ljus, även om man såklart måste pynta in själv om man önskar en mer storslagen dekor.

Reply
Madde

Har du några tips på att lyckas med att komma undan med det priset för 90 gäster? :) sitter i den sitsen nu att planera bröllop med 100 gäster och försöker komma ned lite i pris :)

Reply
Ivana

What was the song to your first dance?
Who was more in charge of the planning aleks or you?

Love

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Perfect with Ed Sheeran. I was haha! He didn’t really care about flowers etc, but on our wedding day he really appreciated every little detail and was so happy that I had put so much effort in it. :-)

Reply
Jennifer

Kommer du dela nåt rörligt material från bröllopet? Typ en kortare variant av er bröllopsvideo? Vore så kul att se!

Och det vore även intressant att höra om något gick fel/inte som ni tänkt er. Och om ni höll er budget/behövde säga nej till ngt pga för dyrt? Åh vill giftamig igen när jag ser dina bilder, älskar dekorationerna!!

Reply
J

Sååååå himla fint och magiskt <3
Är det något nu i efterhand som ni hade velat göra annorlunda? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej haha, lita aldrig på skvallersidor. Jag drog ett skämt på insta att han skulle komma och spela med skrev hashtags “önsketänkande” och att “spotify fick duga”. Men det förstod tydligen inte alla haha.

Reply
susanna

Blev bröllopet som du hade tänkt dig eller bättre? Ser helt magiskt ut! All lycka till er <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det blev nog som jag hade tänkt mig, men var helt säker på att något skulle gå bli fel… Typ spöregn eller något. Men det gjorde det inte så jag tycker nog att det blev lite bättre än väntat ändå! :-)

Reply
Hedda Monsen

Kjolen din er perfekt! Hadde du et skjørt over selve kjolen under vigelsen, og tok det av etterhvert? :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Den stora kjolen (kjol=skirt på svenska hehe) var avtagbar och den tog jag av innan första dansen/festen. :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: No not a vlog, but I might share with you a few minutes of our very long wedding video haha. But it’s not done yet! :-) xx

Reply
Romana Bardak

Det ser helt underbart ut <3
jag har tidigare ställt frågan men hoppas jag får svar denna gången :)
jag och min sambo gifter oss i sommar på en gård och ska ha festen/middagen i en lada. Jag skulle så gärna vilja ha en blomstervägg bakom honnörsbordet och undrar vad ett sådant kostar?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vad kul, grattis! :-) Vad en sån kostar beror på vad för blommor, storlek etc, men vår gick på 35 000 inkl hyra av själva stommen.

Reply
Ella

Ja! Vad åt ni för mat??? Som foodie är alltid intresserad av att höra sånt! (berätta gärna bad tårtan smakade också, men fattar om du inte orkar förklara varje detalj, haha)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Maten ser du på menyn! Samt jordgubbar och citronsorbet med mörk choklad till efterrätt. Vi hade en chokladtårta med inslag av hallon! :-)

Reply
vanja

detta är så fint!! blir helt till mig haha. Hade ni några värmelampor? Blev det kallt under kvällen?
Allt ser så magiskt ut! <3

Reply
Christina

Wow, so beuatiful – I’m so happy for you! Looks like a dream come true.
Was it a religious or civil ritual during the ceremony?

Best,
Christina

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Thank you! It was not a religious one since none of us are religious. :-) xx

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag frågade Fanny och hon hälsar att de gjorde servetterna själva, och guldbesticken är från Rental Stories. Hos Rental Stories hittade de även guldlyktorna i trappan samt stommen till blomsterväggen och bågen. :-) Kram!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hur många var vi nurå.. Hmm.. 110? Men det hade nog fått plats mer i tältet. :-)

Reply
Amanda

Vad var det för dessert? :) enda på menyn som inte gick att läsa och blev så nyfiken haha

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha :-) Det var jordgubbar med citronsorbet, lite syrad grädde och mörkchoklad. Vi ville ha något fräscht eftersom att det skulle bli en fet tårta sen!

Reply
Alma

Hej! Jag undrar hur många gäster det var? Ska själv gifta mig och tyckte att ditt bröllop var lagom stort. Har själv svårt att veta vart jag ska sätta stop… kram <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det där är så svårt! Bjud endast de ni verkligen vill ha där, och inte för att ni “måste”. Vi hade 120 osade gäster, men blev tillslut 110. Tro det eller ej men det finns folk som avbokar dagen innan… Svettigt haha.

Reply
Elina

Hej! Vi planerar bröllop o ja undrar om er mat? Kan man få bilder? :D Velade ni mellan några menyer? Kram

Reply
Julia

Åh så fint & stort grattis!! Vart kommer de rosa ljuslyktorna ifrån som ni har på borden? Ska gifta mig i maj och vårt bröllop ska också gå i rosa, guld och vitt ❤️

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Okej jag sammanställer ett mail till Fanny sen med era frågor om vad dekorationen kommer ifrån så svarar jag senare! :-)

Reply
Dixi Wonderland

Vilket jävla bröllop! Alla detaljerna, kan inte låta bli att få tårar i ögonen åter igen! Så tråkigt att din mormor och morfar inte kunde närvara :( Har ni hunnit hälsa på dom och visa bilder? :)

Reply
Johanna

Är precis nyförlovad och tänker såklart på 90% bröllop hela tiden (resterande 10 mat hahah) och skulle vilja veta mer om hur ni tänkte om bröllopet! Vad blev som ni hade tänkt, och vad blev inte? Vad är det värt att lägga extra pengar/tid/krut på och vad var inte? Vad behövde läggas mest tid på? Vad var roligast att planera? Vart drog ni gränsen kring gästlistan? Vad la ni mest pengar på (behöver inga summor) och var det värt det? Några allmäna tips kring planering och utförande skulle uppskattas!
Gud jag ser ju nu att det nästan behövs ett helt inlägg som svar på detta hahaha.. Hoppas att du orkar svara!! Vilket fasbtastiskt bröllop ni verkade ha, det är en otrolig inspiration, och jag är så glad för er skull som fick en sån minnesvärd dag <3

Reply
Saga

Grattis måste jag bara säga innan jag ställer min fråga <3 Hur kommer det sig att du och Aleks valde att sitta enskilt och inte vid ett av de stora borden tillsammans med gästerna?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi diskuterade fram och tillbaka om “honnörsbordet”, huruvida vi skulle sitta med våra föräldrar, med våra tärnor/marskalkar etc. Det enklaste blev att låta alla sitta med sina familjer/respektive istället, det kändes som att de skulle ha mest kul så. Istället satt vi själva (eller själva och själva, vi hade barnen på oss hela tiden hehe), men däremot ställde vi fram två tomma stolar framför oss så att man kunde sätta sig och hänga med oss under middagen! :-)

Reply
Jenna

Jag och min sambo håller på att planera vårt bröllop, vi kommer från två olika religioner och har valt att köra utan några religösa inslag.
Hur gjorde ni med vigseln? hade ni präst, eller liknade, eller körde ni borgerligt?
Och grattis till ett magiskt bröllop

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi hade en vigselförrättare. :-) Lycka till med bröllopsplaneringen! Kram K

Reply
Ella

Hej, tycker ni verkar ha haft ett riktigt dröm bröllop!
Hur såg er budget ut inom varje område?
Höll ni er budget?
Har du något tips för vad man ska satsa på om man har en mindre budget för sitt bröllop, vad du tycker är viktigast?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag minns inte exakt hur fördelningen såg ut, men nej vi höll inte vår budget. Det blir mycket dyrare än man tror och man åker på småkostnader här och var. Har man en mindre budget tycker jag absolut man ska lägga fokus på middagen/festen. Vigseln blir vacker oavsett och det är inte blomdekorationer som gör ett bröllop. Kram!

Reply
Therese

Verkligen superfint alltihop! Anordnade Rånäs slott med glastältet eller ordnade ni det separat och ställde upp? Kram!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi hyrde det via hyrtältet.se :-) Finns även plats för bröllopsmiddag inomhus hos Rånäs men vi ville verkligen vara ute. Kram!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag har mailat En Nypa Socker och frågat om innehållet. För jag minns bara “choklad och hallon” haha. Jag återkommer! Kram K

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tårta innehöll chokladbottnar, hallonkompott, nutellacheesecake & mjölkchokaldmsmörkräm samt chokladkrisp. :-) Kram!

Reply
Anna Nilsson

Helt underbart inlägg! Kan inte bli för mycket bröllopsinlägg eller bilder. ? Ska gifta mig i april så har endast bröllop i huvudet!!! Man kunde känna stämningen på ert bröllop på bilderna. Om du bara skulle ge 3 råd för en lyckad bröllopsfest, alltså för att alla gäster ska ha så ROLIGT som möjligt vad skulle det vara? Kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hmm. Bordsplaceringen är ju kanske det absolut viktigaste eftersom att gästerna ändå ska sitta där i flera timmar. Placera gästerna så att de sitter med folk de känner och har kul med. Sen kommer det såklart alltid finnas några gäster som kanske inte känner någon samt gäster som kanske är lite mer tillbakadragna, men se då till att det sitter flera andra gäster (som känner varandra givetvis) vid samma bord som du vet är sociala och livar upp stämningen.

Något som jag tror satte stämningen för vår middag var att Otto, vår toastmaster, sa till alla gästerna innan jag och Aleks kom ner till tältet att det här inte var en vanlig middag – utan en (jag citerar) FUCKING FEST. Haha. Så när vi kom ner spelades danza kuduro på högsta volym och alla står och dansar.Sedan lite då och då under middagen, mellan maträtterna och alla vackra tal osv, så körde de igång världens festlåt (mycket juggemusik hehe). Personalen kom in med shotbrickor och alla gäster hoppade upp och dansade på bord och stolar, körde tåget runt i tältet etc. När låten tog slut, satte vi oss alla ner igen och så var det dags för ännu ett fint tal. Detta gjorde att det aldrig blev långtråkigt, och alla verkligen släppte loss. Så himla kul! Är det här den typen av middagen ni är ute efter (alla är ju inte det, vissa vill kanske ha en lugn och mysig stillasittande middag), så är det här en bra idé tycker jag. Tänk också på att gästerna är där för ER skull, så om ni vill ha en rolig fest så måste NI visa det också! Upp och dansa! :-)

Att välja rätt toastmaster måste nog vara mitt tredje tips. Se till att det är en person som känner er väl, som vet vad ni vill, och som vet hur man underhåller människor och skapar feststämning. Kram och lycka till!!

Reply
Delia

Jag hade jättegärna velat veta några låtar ni spelade som ni dansade till :) typ lite juggemusik som du nämnde här ovan ☺️

Reply
Jasmin

Could you please make a post about the price of your wedding? The full price and also the different prices for cake, flowers, venue, hotel roomes, wedding planner etc.

Would be really Nice to know if it is in any way affordable to have a wedding like yours :)

Reply
Elin

Hej! Är er bröllopstårta en ätbar tårta eller är den gjord av frigolit (som det brukar finnas i olika festlokaler) och gästerna serverades andra tårtbitar från köket?

Kram!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej den var ätbar! Kan ha varit så att typ understa lagret var frigolit, men det minns jag inte… Kram!

Reply
Lina

Har själv just förlovat mig med min drömman. Vi sitter nu och funderar på budget. Vi vill också gå all in so to say. Kanske det är känsllgt, men hur mycket bör vi räkna med? Puss. Ps. du är så vacker att jag lite dör.

Reply
Malin

Du säger att ni nästa la mest på blommor. Hur såg budgeten ut? Inte i summor, för förstår att det är personligt, men kanske mer %.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Blommor blev ca 20% av vår budget, så en hel del ändå.. Kram K

Reply
Erika

Hej Kenza!
Ert bröllop verkar ha varit helt magiskt och jag blir så inspirerad inför vårt eget som äger rum nästa sommar!
Jag tänkte fråga dig vad tidsspannet var för bröllopsdagen, alltså hur såg körschemat ut med hålltider från vigsel till bröllopstårta? Sen undrar jag också vad ni hade för musik under in/utmarsch, under själva vigseln och som låt till er första dans?
Vore så fantastiskt snällt om du ville svara på detta!
Ha det bäst och stort lycka till i framtiden!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Erika! Vad kul att ni planerar bröllop, ni kommer ha det sååå fint. <3 Vi hade vigsel vid 14.30, mingel på terrassen mellan 15.30-17.30 (det var då vi hälsade och kramades med alla innan vi försvann och fotades en timme) och sedan middag vid 18. Nattmat (foodtruck) vid 01 och festen slutade 03. Inmarsch hade vi en instrumental version av Photograph (live med fiol och piano), sedan gick vi ut till Marry you med Bruno Mars. När vi presenterade som herr och fru och mötte våra gäster på terrassen så var det till Viva la Vida med Coldplay. Sedan dansade vi vår första dans till Perfect med Ed Sheeran, följt av Stand by Me. Kram!

Reply
M

Har följt dig i kanske snart över 10 år men brukar inte kommentera. Ska själv gifta mig nästa år, älskar blommorna i ditt bröllopet, nyfiken på vad det kostade med blomdekorationerna. Förstår om frågan är privat och du inte vill publicera. Sist men inte minst så vackra och grattis till er! /M

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack fina! Runt 100 000. Kram och lycka till med bröllopsplaneringen! <3

Reply
Emma

Kan du inte berätta lite kring menyn och kan vi inte få se vad ni åt för underbar mat ?

Reply
Sofie

Hur avslutades hela bröllopsdagen och bröllopshelgen? Hur tog gästerna avsked av er?
Så fint bröllop!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: På söndagen åt vi brunch ihop i slottssalen och hängde lite på terrassen och det var där ute som gästerna kom och sa tack och hej. :-) Kram K

Reply
Masa

hey, it looks perfect with the flowers but I guess it must have been expensive.
how much (more-less) you put for flowers? :)

I’m wondering if I should cut costs on other stuff and have more floral decoration on my wedding bc it looks worth it …

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: The flowers were worth around 10 000 euro. I wouldn’t have put that much money on flowers if I didn’t have the budget for it, because it’s not what makes a wedding special. Whatever you do, don’t cut costs from anything that affects your guests (such as food, drinks etc) because I believe that is more important. :-)

Reply
Emma

Hur perfekt?????? Världens vackraste brud och bröllop (Aleks är också fin såklart:)))

Reply
Katie

Can You show us your wedding invitation? I remember save the date Card but it’d be nice to see also invitation for some inspiration ;)

Reply
Alexandra

Fantastiska bilder! Tack för härlig inspo. Jag står brud i maj så jag tar till mig alla tips jag kan. Något jag tycker är så svårt är att hitta fina näbbklänningar. Var hittade du dina? Ha en fin dag!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det var jättesvårt att hitta! Speciellt eftersom 2 av våra brudnäbbar är “stora barn”. Jag köpte deras på lilly.nu. Kram och lycka till! <3

Reply
Leah

Hej Kenza,

I am a “ bride to be “ for July 2018. Your wedding looks absolutely stunning from the begin to the end. Absolutely magical.
My question is where did you designed your monogram ?
And I don’t know if I can ask you that but how much did you pay for the wonderful flowers ?
Tack så mycket
Best wishes from Germany
Leah

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: We worked together with a graphic designer (Elins Art Studio) for all the prints such as invitations, menus, monogram etc. We had flowers for around 10 000 euro. Good luck with the wedding! <3

Reply
Jackie

Jag skulle gärna läsa om din sminkning och ditt hår för bröllopet, som inspo inför mitt eget nästa sommar!

Reply
Victoria Hammarstrøm

Elsker alt! Driver å planlegger mitt bryllup og du gir meg masse inspirasjon! Men jeg lurer på om dere hadde noen som sang under vielsen og festen? Hvilken sang i tilfelle?
Victoria :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja vi hade fiol, piano och sång under vigseln! Två jätteduktiga tjejer som heter Agnes Scherwin och Elenoor Roovers. Förutom Photograph så sjöng/spelade de även “Du är det finaste jag vet” under vigseln. Kram!

Reply
Sandra

Hyrde ni tälten någonstans ifrån eller hade dem det där ni hade bröllopet? :) så vackert bröllop!

Reply
Lisa

Hej Kenza!

Vilket fantastiskt bröllop ni verkar ha haft! Så otroligt vackert! Jag och min fästman ska gifta oss nästa år och håller på att planera för fullt. Jag skulle bli superglad om du ville dela med dig av någon slags lista med vad du tyckte var extra bra eller viktigt när det gäller planeringen men även själva bröllopet i sig (lite tips på vad som var extra uppskattat, vad ni inte skulle ha velat vara utan osv). Men kanske också en lista med sådant som kanske var överflödigt eller som ni tycker man hade kunnat vara utan (lite lessons learned). Skulle uppskatta detta såå mycket!

En annan fråga som ni kanske inte vill svara på men som jag är nyfiken på är hur er budget såg ut? Förstår om ni inte vill svara, men skulle så gärna vilja veta vad ett sådant drömbröllop som ni hade kostar. Du kanske har några besparingstips rentav, några tips på hur man kan spara in lite pengar på viss delar?

Stort tack för att du delar med dig av ert bröllop, ni är så fantastisk fina ihop du och din man!

Kram Lisa

Reply
Emma

Så otroligt vackert!!
Men kan inte låta bli att tänka på hur hade ni gjort om det hade varit regn & vind? Hade ni en plan B?
Svenska somrar är ju värsta berg-och dalbanan när det kommer till vädret :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi hade en plan B, att flytta in vigseln till en av salarna, men jag vägrade acceptera den så det var ju tur att det inte regnade haha. Kram K

Reply
Sofie

Hej! Vad kostade blomsterbågen och blomsterväggen er? Letar efter priser men hittar absolut ingenstans!? jättefint bröllop. Fantastiskt vacker är du och din man!

Reply
Anna

Så fina och härliga bilder, och vilka fantastiska dekorationer. Jag har en fråga, som du gärna får svara på om du känner dig okej med det – ungefär hur mycket gick hela kalaset på kostnadsmässigt? Tänker just på bröllopsdagen då och inte hela helgen. Jag och min fästman har börjat planera ett sommarbröllop och blir så otroligt inspirerad av dina bilder och texter. Tack för en fantastisk blogg! :) kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej, de blev tyvärr tvungna att lämna återbud. Jättetråkigt!

Reply
Karoliina

I’m getting married next july and your wedding gives me so much inspiration ?

Reply
Emmy

Hur fick ni fram monogrammet? Har provat flera olika sidor där man kan göra monogram men tycker inte det blir så fint. Hade ni någon som ritade upp det till er? Gjorde ni det själva? Eller med hjälp av någon hemsida?

Reply
Caroline

Super fint allting, verkligen dömmigt!
Jag skulle vilja veta vart ifrån dina skor som du hade kommer ifrån?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag köpte mina bröllopsskor från Asos, deras egna brudkollektion. :-)

Reply
Hanna

Amazing wedding!

Where did you order you menus from? They where lovely

Thank you!

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: All the prints were through a graphic designer, Elins Art Studio. xx

Reply
Nilsson

När ni träffade Ed Sheeran så skrev du att ni berättade för honom att ni skulle ha två låtar med honom på bröllopet. Då svarade Ed att en av dom inte var vanlig till bröllop, vilken låt var det och när spelades den under dagen?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det var vår brudvals, till Perfect. Den var ju rätt ny då.. ;-)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha var tvungen att googla.. Inget alls, har aldrig sett Aleks eller hans familj dansa det någonsin. :P

Reply
Maria

In my country, envelope with money is the best wedding gift, is it the same at Sweden and your wedding or you got the “real gifts”?
Love all your wedding posts, it makes me so sensitive <3

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I believe that is individual. We told our guests that the only thing we wanted was for them to come and celebrate with us, but if they really wanted to give us something we would appreciate a little help (cash) to our honeymoon. :-) xx

Reply
Adriana

What an amazing wedding, so much inspiration! I am getting married next summer and I am in love with your wedding dress.
Who designed/ made it? and how much did it cost ? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I designed it together with Ida Sjöstedt, a Swedish couture designer. She is a friend of mine and she gave me the dress as a gift. <3

Reply
Emelie

Vart har ni beställt alla fina grejer med ert monogram på? Så magiskt bröllop ni ser ut att ha haft!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Sidenrockar och tofflor beställde vi via AMET. Alla trycksaker som inbjudan, menyer osv var det Elins Art studio som fixade. :-)

Reply
Sofia

Hej! Kul att få läsa alla tips, otroligt fint!! Själv ska vi gifta oss i en lada ute i Skåne i april, lite inspo är alltid kul :) Måste bara fråga —> hur mycket personal hade ni i bakgrunden? Jag måste nämligen hyra in personal och är så osäker på hur många antal det måste cirkulera för att duka undan o fixa osv. Vi blir ca 150 pers så lite mer än hos er. TACKSAM för tips!! :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Oj det vet jag inte tyvärr, all personal var ju Rånäs Slotts! Kram K

Reply
Jelena

Hey Kenza!
Thank you for sharing these beautiful photos with us!! I had a question regarding the music. Since Aleks is from Croatia, did you guys mix the music with only a little of Croatian or half and half? Did the people who were not Croatian enjoy the music and dance as well?:)
Thank you :)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Hi! Aleks is Serbian. Yes we had balkan music as well, and everyone enjoyed it! :-)

Reply
Josefin

Hej! Ert bröllop är en dröm! Jag undrar pm ni hade nån livemusik under middagen/festen lr körde ni dj? Hur tänkte ni runt de? Kram Jossan

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej ingen livemusik, vi hade DJs som jag känner och som jag vet spelar sån musik vi tycker om. Vi skickade ändå önskelista på låtar vi gillade till dem så att våra absoluta favoritlåtar (mycket av Aleks juggemusik hehe) spelades. :-) kram K

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Minns inte exakt vad vi skrev, men typ “kostym/klänning (kort eller lång spelar ingen roll) – tänk sommarfin!”

Reply
Jackie H

Det hade varit kul att få veta priser! Hur mycket kostade t.ex blomsterväggen?
Vilka anlitade ni kring dukningen? Vart beställde ni era menyer, inbjudningar, påsarna osv?
Vad kostade att hyra tältet? Vad kostade liksom hela kalaset detaljerat, så man kan få ett hum om hur mycket det kostar som man vill ha på sin egna. Blir lättare att spara då!

Sen har du några tips? Något man ska tänka på eller något du ångrar?

Kram! <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har svarat på många av de frågorna du ställde, så kolla igenom kommentarerna. :-) Kram K

Reply
Malin

Så fantastiska detaljer!
Vart fick ni tag på de fina tygerna med namnen på vid bordsplaceringen?

Reply
Derin

I’d love to know where you got the little pink candleholders from! I’m getting married and have the same color scheme. I think they’re perfect!

Reply
Erica

Magiska bilder, väldigt vackert!
Vilken modell/storlek hade ni på tältet och vad betalade ni för det?

Reply
Sandra

Hi Kenza!

Thank you so much for sharing your wedding with us!! :-) What was the flavor of your cake? And I remember that you had said your dress had a removable skirt, is there a before and after picture of your dress with the skirt on and then without it? Also when did you remove the skirt during the wedding?

Reply
Amanda

Vad kostade det att hyra tältet? Stort grattis till er, och tack för all inspiration du ger till oss andra som planerar bröllop! Kram

Reply
K

Hej Kenza! Vilket superfint bröllop ni har haft! Imponerande! Så fina minnen ni fick och de där blommorna är ju bara sååå vackra. Var du 100% nöjd med dagen? Var det någonting som du skulle ha gjort annorlunda?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi båda var supernöjda, det kunde inte ha blivit bättre. :-) <3

Reply
M

Hey Kenza! Just wondering where the pink candle holders are from. I can’t have open flame at my wedding either since it’s a fire hazard, and love those! :)

Reply
Helena

Hej,
jag brukar aldrig kommentera men är en flitig läsare. Hoppas verkligen på svar på denna fråga. :)
Vi gifter oss i sommar och kommer att önska oss ett bidrag till vår bokade bröllopsresa- Maldiverna.
Jag undrar om ni hade presentöppning under bröllopet eller om ni hade en lysningsmottagning? Vi vill gärna ha en riktig fest och känner att en presentöppning bara skulle ta upp tid så att våra gäster blir “trötta”. Hoppas du förstår min fråga.
Tack på förhand och ännu en gång, ett stort grattis till er :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vet inte vad lysningsmottagning är? :P Nej vi hade inte presentöppning, aldrig hört talas om att man öppnar framför sina gäster? Har aldrig hänt på ett bröllop jag varit på iallafall. :-) Vi hade ett bord där man fick lägga sina presenter/kuvert. Kram!

Reply
Kasia

Hey Kenza, Can you tell me where did you buy the little pink candleholders? They’re so cute and i’m looking for them for my own wedding :)

Reply
Sofia

Hej! Du skrev att ni sov med tjejerna på fredagen. Hyrde ni ett annat rum då eller hur blev det? Vi ska också ha ett fredag-söndag och undra lite hur det blir med placeringen av bäddar. Tack :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi tog sviten och ställde in massa extrasängar där bara! Aleks fick sova med några av grabbarna. :-) Kram K

Reply
Elin

Hej! :) jag undrar bara hur det kom sig att du inte hade en slöja på dig? bröllopet såg helt magiskt ut!!!
Kram Elin

Reply
Liz

Your wedding was dreamy. I honestly cried a little by just seeing the photographs. Everything was perfect <33

Reply
Sophia Alesci

Everytime I see pictures from your wedding I get tears in my eyes because it is so beautiful, I can not describe how happy I’m for you both! I’m following you for years now and I’m a huge fan of you. You are an inspiration! Thank you for sharing some parts of your life with us! Lots of Love from Germany! Sincerely, Sophia

Reply
Janika

Hi Kenza, first of all your wedding looks perfect! I’ve heard that some people tell their guest that kids are welcome to the ceremony but the afterparty is adults only. At your wedding was the kids with you the whole night or was your party adults only? Would be nice to hear your experience about it :) Thank you!

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: In a nice way, we asked our guests to come without their kids. The only kids that were at our wedding were two babies and then our nieces ofc. :-) xx

Reply
Sofie

Hej K,

Vilket fantastiskt bröllop – stort grattis till ER!! ♥️
Jag gifter mig i maj nästa år och har blivit otroligt inspirerad av ert bröllop, men även av er smekmånad – så härlig!
Hur planerade ni den? Hade bi bestämt innan var ni skulle stanna och hur länge? Berätta gärna mer! Om fråga än inte är personlig, vad gick smekmånaden på?

Stort Grattis – kärleken lyser om er (alla dagar)!

Kram S

Reply
M

Alltså jag blir helt tårögd av era bröllopsbilder. Det ser så otroligt vackert ut. Känslan finns verkligen i bilderna.

Reply
B

Hi
I love the colour of your flowers! They are so beautiful! Can you tell me the name of the roses or What the colours are named?

Reply
Malin

Hejsan! vilket vackert bröllop ni hade :D jag undrar vad eran fin bordsplacering på duken kom ifrån? :)

mvh Malin

Reply
Linn

Heej Kenza! Jag minns att du postade vart du hade köpt ditt fina hårsmycke till bröllopet men jag hittar inte inlägget om det. :/// skulle bli jätte glad om du ville skriva till mig vart du köpte det och om du tycker kvaliten var bra 🙏🏼😍

Tack!!!!

Kramar Linn

Reply
sanna

Undrar vart platserna ligger där ni fotograferades? tex ängen och “öde huset” tack :)

Reply
Jessica

Hej Kenza,

Hur gjorde ni med alkoholen (såg att du nämnde att ni hade fribar hela helgen)? Hämtade gästerna alkoholen själva från något kylskåp? Eller blev de serverade hela tiden av personalen? Vad hade ni för olika alkohol alternativ?

Du ser jättelycklig ut på alla bilder, och förstår utifrån dina bilder att du har haft ett underbart bröllop!

Tack på förhand!! :)

Reply
Hanna

Hej! Serhelt magiskt ut! Går själv i bröllopsplanering och undrar vilket mått ni hade på tältet.

Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*