• header

MY FRIDAY LIST

It’s time for my Friday list!

Vad har du på dig idag?
Det fick bli lite myspyskläder idag, kände att jag behövde det efter gårdagen då jag stod i paljetter och klackar hela dagen. Svart tjocktröja med fransar på, svarta tights, mina Balmain-kängor och nya jackan från H&M. Se ovan!

What are you wearing today?
I went for a cozy look today, I felt that I needed it after yesterday when I was wearing sequins and heels all day. Black sweatshirt with fringes on, black tights, my Balmain boots and the new jacket from H&M. You see it above!

Vad lyssnar du på idag?
Absolut ingenting, förutom mina kollegors tjatter och skratt hehe. Och den konstiga musiken Joey spelar från sin dator.. :-)

What are you listening to today?
Absolutely nothing, except for my colleagues talks and laughter hehe. And the weird music Joey is playing from his computer.. :-)

Vad är du på för humör idag?
Jag känner mig jätteglad! Mår som bäst när jag haft en riktigt effektiv och hektisk vecka och det är så skönt när stora projekt är klara. Helgen kunde inte vara mer välkommen!

What’s your mood today?
I feel very happy! I’m in my best mood when I feel that I have had a very effective and hectic week and it feels so good when I’m done with bigger projects. This weekend couldn’t have been more welcome!

Helgens planer?
Om några timmar ska jag svänga förbi Gina Tricot’s showroom för att välja lite kläder för mitt samarbete med dem, och sedan ska jag möta upp några tjejkompisar för ett glas på stan. Imorgon har jag inte så mycket inbokat, vid lunch ska vi spela badminton i två timmar (alltså det är ju så kul!!) och på kvällen ska vi såklart titta på Så mycket bättre. Älskar det programmet och jag ÄLSKAR att Icona Pop och Sabina Ddumba är med. Söndagen kommer gå åt till att tvätta och fixa hemma. Skulle vilja gå ut och springa också men jag pallar typ inte när det är så här kallt? Det gör typ ont att andas.

Plans for the weekend?
In a couple of hours I’m gonna go by Gina Tricot’s showroom to choose some clothes for my collaboration with them, and then I’m gonna meet up with some friends for a glass of wine. I don’t have so many plans tomorrow, we’re gonna play badminton for 2 hours (seriously it’s so much fun!!) and in the evening we’re gonna watch Så mycket bättre. I love that show and I LOVE that Icona Pop and Sabina Ddumba are in it. On Sunday we will just do the laundry and fix some stuff at home. I want to go out for a run as well but I hate doing it when it is this cold? It kinda hurts to breathe.

With the amazing ICONA POP 

Vad var det roligaste hände denna vecka?
Det roligaste var helt klart plåtningarna jag gjorde! Älskar att bli fint sminkad och stylad och sedan skapa grymma bilder med ett roligt team. Plåtningen i tisdags kändes extra speciell eftersom att det var för mitt kommande designsamarbete (ja!) med ett riktigt fett märke. Är ni peppade? Jag är!

What was the most fun thing that happened this week?
The most fun was definitely the photoshoots I did! I love getting my make up and styling done and then create awesome photos with a fun team. The shoot I did on Tuesday felt extra special since it was for my upcoming design collaboration (yes!) with a really big and cool brand. Are you excited? I am!

Veckans fundering?
Det här är något jag tänkt på sedan vi gifte oss (för det är tydligen startskottet för barnafödande haha) och kommentarerna började trilla in både här på bloggen/insta och från vänner: “ÄR DU GRAVID?” Framförallt så fort min mage putar ut lite (vilket den gör så fort jag äter gluten eller laktos) eller om jag tackar nej till alkohol. Jag tycker att folk ska vara lite mer försiktiga vad gäller sånt. Vi kanske inte vill ha barn just nu? Jag kanske vill ha barn, men inte Aleks, eller tvärtom? Vi kanske försöker men det händer inget? Jag kanske inte kan bli med barn? Vi kanske är med barn men vill inte gå ut med det ännu? Vi kanske har förlorat ett? Nu har jag aldrig varit gravid men det hade lika gärna kunnat vara så, jag önskar bara att folk kunde tänka steget längre och sluta vara så nyfikna för det börjar bli rätt jobbigt. Om och när jag blir gravid, så kommer ni ändå få veta det tillslut ändå.

The reflection of the week?
This is something I’ve been thinking about since we got married (because apparently that’s the start for having kids haha) and I started to get comments both here on my blog/insta and from friends: “ARE YOU PREGNANT?” Mostly as soon as my belly is bloated (which it always is after eating gluten or lactose) or if I say no to alcohol. I think people should be a bit more careful when it comes to that. Maybe we don’t want to have kids right now? Maybe I want to have kids, but not Aleks, or the other way around? Maybe we’re trying but nothing is happening? Maybe I am pregnant but we don’t want to tell anyone yet? Maybe we’ve lost a baby? I’ve never been pregnant but it could have been this way, so I just wish people could think one step ahead and stop being so curious because it’s starting to get a bit annoying. If and when I get pregnant, you will know eventually anyway.

87 Comments

Caroline

Så glad att du tar upp frågan med barn. Är i typ samma situation, fast förlovade och lite äldre än er. Får frågan varje gång jag väljer att inte dricka alkohol, vilket händer lite då och då. Slutar alltid med att jag måste försvara mig varför jag inte dricker, så trött på det. Varför måste jag ens förklara mig?

Reply
Lisa

OMG sista kommentaren!! Jag håller helt med! Jag vill bara säga hålll käften till dem som ska fråga hela tiden eller kommentera. Jag och min man har varit gifta i snart 3 år och i början ville vi inte ha och nu försöker vi men inget händer och då är det extra jobbigt när alla frågar HELA tiden!! A fick ur mig det nu! Ha en fin helg ?

Reply
Josefine

Håller så med dig om frågorna gällande barn! Jag blir helt tokig på folk!
Jag är 26 och singel, men trots det ska folk fråga. Jag tycker det är oförskämt. Nu har jag inget sug efter egna barn just nu men tänk om jag skulle gå runt och längta men inte ha någon att skaffa ett barn med? Dessutom har min mamma fått nästan 10 missfall vilket gör mig rädd för om jag ens kommer kunna få barn, när jag nu väl kommer bestämma mig för att försöka.
Har ingen egentlig poäng med den här kommentaren mer än att jag verkligen känner med dig, förstår att det måste vara så jobbigt! :)

Och ni som frågor folk om barn, oavsett om det är till en singel, ett nygift par eller ett par som “bara” fått ett barn än – sluta med det!

Reply
gypsetter

du är ju såååååååååå känslig….du är en public person..du delar dina intima bröllops bilder o familje problem om din pappa osv o massa annat…. men när folk pushar på frågor om du e gravid så blir det för mycket??????? din logik går inte ihop…jag förstår inte vad som är problemet me den frågan när du delat så mkt annat intimt i hela ditt liv på nätet sen du var 15 år???

hade förstått din tanke om du inte var så privat o intim med saker du delar……men nu vet vi ju alla vad du delat tidigare om…well well annoying

Reply
Evelina

Fast va? Att man är offentlig betyder inte att folk har rätt att fråga och få veta precis allt om en. Det är väl upp till henne själv att välja vad hon vill och inte vill dela med sig av.

Reply
Maddi

Tolkar det som att Kenza menar att man ska vara försiktig med den frågan rent allmänt, oavsett om person i frågan är offentlig eller inte. Sen så 1, är det inget fel med att vara känslig mot visa frågor även om man har delat med sig mycket personligt innan. Har inget med logik att göra.
2, Vad vet du om vad Kenza är trygg med att dela med sig om, och vad vet du om hur intim hon har varit? finns säkert mycket som hon inte har delat med sig om till oss läsare.

Reply
Laila

Håller inte alls med dig! Det spelar ingen roll om Kenza är en public figure? Får hon inte uttrycka sina känslor och tankar för det eller? Kenzas blogg handlar ju om hennes liv? hennes åsikter? hennes tankar? känslor? stil ? osv. Tycker det är svinbra att Kenza tar upp detta i sin blogg med så många följare. Kan verkligen relatera till detta inlägg då jag själv får uppleva samma frågor ifrån min omgivning.

Fler människor borde förstå detta och inte utgå ifrån att det är en självklarhet att kunna få eller vilja ha barn. Finns många kvinnor omkring mig som fått kämpa flera år för att bli gravida och ändå ständigt fått frågan “ska ni inte ha barn”, “är du gravid” osv.

Se poängen och budskapet i inlägget istället för att klaga!

Reply
Martina

Hennes logik går ihop, det är snarare din oförskämdhet som är problemet. Man ska inte fråga frågor som faktiskt kan såra, som om man är gravid. Precis som det är olämpligt att dra en olämplig kommentar som “.. vad trött du ser ut, har någon dött eller!?”. Och så har något gått bort, det vill säga väldigt onödig kommentar.

Jag är själv är 30 år gammal och försökt få barn i 4 år, min äggkvalité är dålig och all celldelning på äggen stannar. Att få frågan när man ska ha barn eller “Är det inte dags snart?” är inte roligt.

Reply
Sara

Men det här stämmer inte alls? Kenza är ju väldigt noga med att skilja på blogg/arbetsliv och privatliv och värnar mycket om både sin egen, sin familjs och sina vänners integritet. Det är åtminstone den uppfattningen jag fått under alla dessa år, även om detta såklart utvecklats med att åldern stigit.

Reply
T

Nej hon är knappast känslig. Spelar ingen roll om hon är en offentlig person eller inte, detta gäller alla. Det är det vissa inte fattar, som du t ex. Du kanske är en sådan person som frågar andra om de ska skaffa barn snart? Känner du inte personen väldigt gott (och knappt ens då…) så är det inget du frågar förrän de själva berättar. Att skaffa barn en process som är något av det mest privata och skrämmande man kan göra. Kan du bara tänka dig att inte kunna få barn och sen får du frågan varje vecka av olika personer hela tiden om det inte är dags för barn nu? Kan sätta en miljon på att du själv inte har barn eller att du inte känner någon som haft problem med att skaffa barn. Du kanske är ung kanske, mer ok i så fall. Du kommer nog få bättre förståelse när du blir äldre och förhoppningsvis får du empati för andra då. Det finns ingen godhjärtad människa som förstår problematiken i detta och samtidigt kan säga att andra är överkänsliga.

Reply
Lina

Men Kenza har väl svårt att bli gravid, ev pga endometrios? Så klart det är känsligt!

Reply
Agnes

Fett annoying att du saknar empati. Så bara för att man delar med sig av några saker som DU tycker är privat och “intimt”, så ska man dela med sig av ALLT om man är en offentlig person? Tänk på att offentliga personer också är komplexa människor med känslor och tankar, precis som du, där vissa saker är jobbigare att prata om än andra.

Reply
Anna

Till gypsetter:
Har du aldrig försökt bli med barn utan resultat så kan du bara hålla käften. Det är helt olika saker och välja att vara offentlig och visa upp bröllop osv. Men tänk om de försöker uran resultat. Jag bor i en liten stad och jobbar i butik. Så alla tycker att de känner en. Fick frågan dagligen om vi inte skulle skaffa barn snart. Och vi försökte. Och jade försökt länge. Ville bara gråta och be folk hålla käften.

Reply
Maria

Men alltså vad är det för fel på dig människa? Vad sitter du och kastar ur dig liksom?!?!?!?? Hon är inte alls känslig, det är en sak att dela med sig när man känner för det, det är en annan sak att bli PUSHAD pressad utfrågad osv. Stor skillnad.

Reply
Lina

Men snälla du, bara för att man frlat med sig saker & ting innan behöver man väl inte fortsätta med det? Och bara för att man är en public person så innebär det inte automatiskt att hon måste dela med dig allt.det väljer hon själv. Är man så intresserad av en person man inte känner så har man inte mycket att bry sig om i ens eget liv.

Tänk till lite innan du skriver en korkad kommentar.

Reply
Emma

Håller inte med dig över huvud taget utan anser att frågan om man är gravid är helt irrelevant huruvida man är en offentlig person eller inte. Det är snarare ditt resonemang och din logik som inte håller. Det är väldigt okänsligt att fråga någon om den är gravid eller ska bli gravid eftersom du inte har någon aning om vad som pågår inne i människan.

Reply
Julia

Men lägg av, vad arg jag blir! Du verkar ju ha ingen insikt eller empati alls som skriver så här. Att en person är offentlig och delar med sig av aspekter av sitt liv innebär ju verkligen inte att de frånsäger sig sin rätt till integritet?? Fans och andra nyfikna får väl ändå respektera att det är en människa med känslor och behov för privatliv de följer och att man kan visa lite respekt och omtanke och vara försiktig med vad man säger och gör ändå, precis som med alla andra människor man träffar? Public person är väl ändå en PERSON med känslor, behov och gränser? Herregud.

Men det kansker ett komplicerat koncept för dig gypsetter… Tänk så här: om du har delat dina tröjor med mig ibland, ger det mig rätt att ta mig in i din lägenhet och börja rota i din garderob efter klänningar medans du ligger och sover? Get it????

Reply
Sara

Fast vi har ju ingen aning om om vad som pågår i Kenzas liv egentligen. Det är klart att vissa frågor är känsligare än andra och det måste man acceptera.

Reply
L

Du är ju helt ute och cyklar! Bara för att hon är en public person betyder det inte att man får vara oförskämd och inte tänka sig för när man skriver till henne… Tycker Kenza håller en riktigt bra nivå på sin blogg, hon delar med sig av mycket till oss utan att tumma på sin egen integritet. Blir irriterad på kommentarer som dina som insinuerar att hon borde sluta vara personlig i sin blogg för det skulle jag tycka var riktigt synd.

Jag själv vet att jag inte kommer kunna få barn så kan sätta mig in i de scenarion som du målar upp Kenza, skulle gå sönder av att få så många kommentarer om det :(

Reply
Hanna

Det där var det dummaste jag läst idag. Just frågan om graviditet är alldeles för känsligt att fråga om oavsett om man är offentlig person eller inte. Det är inget som man frågar om. Man vet inte vad som ligger bakom och kan trampa på väldigt ömma tår om man frågar.

Reply
Dixi Wonderland

Förstår att gravidfrågan är jobbigt. Såg att den exploderade i kommentarsfältet kort efter att ni blev man och fru. Tycker det är bra att du säger ifrån för vi har faktiskt inte med saken att göra. Det enda jag hoppas är att du inte slutar blogga när den dagen kommer. Du har ju sagt att du kommer sluta blogga när du bildar familj så hoppas att du ändrat dig :)

Reply
Carro

Jag håller med dig till 110% om barnfrågan. Det är en väldigt personlig och känslig fråga för många. Särskilt för dom som inte kan få barn och som jättegärna vill. Visa lite respekt hörrni!

Reply
johanna

härligt att vara på ett sånt toppenhumör! :)

Och det där med att folk ständigt frågar om du är gravid, det är väl ändå ingen annans sak än din och Aleks?
Hoppas du får en fin fredag :)

Reply
Amber

Those Balmain boots are soooo comfortable, I’m so glad I got them! Been wearing them non stop haha, it’s so cold here as well :(. I’m very curious about your design collaboration!

Reply
Mathilda

Så himla bra att du lyfter det här med barnfrågan. Vi har försökt i två år och har ett missfall i bagaget, och varje gång man får frågan vill man bara lägga sig ner och gråta eller bara skrika ”du har ingen aning!!!” rakt i ansiktet på dem!
Stå på dig ingen har med det att göra, det är högst privat. Kram!

Reply
Hanna

Från någon som försöker bli gravid, 3 misslyckade ivf försök och ständigt frågande omgivning. Tack❤️

Reply
Ellen

Håller helt med angående graviditet. Tycker BARA det är en oschysst fråga. Just en graviditet är ju sånt som kommer fram förr eller senare.

Reply
Matilda Danielsson

Förstår verkligen vad du menar med det med graviditet… Man ska akta sig för att ställa såna frågor, man vet ju aldrig vad personen varit med om egentligen! Kan upplevas som väldigt stötande, helt klart. Trevlig helg på dig Kenza! <3

Reply
Rebecca

Klok fundering!
Jag och min sambo försökte få barn. Vi försökte läääänge utan resultat. Besvikelsen över det samtidigt som kollegor, vänner och släkt slängde kommentarer och frågor som “Är det inte dags snart? Är ni inte sugna på barn? Är du gravid?” obehindrat, var såååå jobbigt!

Reply
Malin

Jag får frågan så fort jag väljer att avstå alkohol eller om det händer nångång att jag mår lite illa, precis som om man inte kan må illa utan att vara gravid?? Jag vill ha barn men just nu är livet ganska komplicerat och jag är så trött på frågan “Är du gravid??” det är sån hets och jag fyller dessutom 30 nästa år och då “ska” man ju tydligen ha barn? Jag har varit gravid men fick ett väldigt jobbigt missfall så för mig är frågan känslig på flera sätt så förstår precis vad du menar.

Reply
Vicky Nathell

Jätteskönt att du lyfter barnfrågan!
Jag är 30. Gift och har ett barn. Det tog tid att bli gravid med henne. Men tillslut kom hon.
Och nu är allas fråga? Ska ni inte ge henne ett syskon?? Det jobbiga är att vi försöker, och har gjort i snart 2år.
Hade önskat att folk kunde tänka efter lite extra innan de kläcker ur sig frågan om barn.
Det kan ta ganska illa.
Stor kram och bra att du står på dig!

Reply
Emelie

Gypsetter, är du seriös? Kenza har aldrig varit öppen kring sexliv osv, även om hon varit det är det HENNES val vad hon vill dela med sig av, inte läsarnas. Jag berättar mycket för mina vänner men när vi hade svårt att få barn, fick missfall osv ville jag inte bli påmind om det hela tiden genom vänners kommentarer och frågor. Skulle det tas upp var det på mina villkor!

Jag hoppas att du inte behandlar dina riktiga vänner såhär.

Reply
Jennifer

Håller med till 100% om gravidfrågan. Jag har varit med min man i 11år (och gifta sen 2014), förra året runt den här tiden började vi försöka få barn, jag har sen dess fått två missfall i v 8 resp 9 (första graviditeten märkte jag inte att något var fel för det började aldrig blöda och det upptäcktes först på ultraljud när jag trodde vi skulle göra kub test och få en bild att dela med nära och kära). Det har varit och är otroligt tufft då många andra kompisar blir gravida nu (jag är 30år så det är ‘normal’ ålder att börja skaffa barn), och ALLA ska fråga hela tiden ‘vill inte ni ha barn?’ ‘När är det dags för er?’ Etc etc jag vill bara gråta och skrika ‘JO DET VILL JAG MEN DET GÅR INTE!!’ men orkar inte med att fler än mina absolut närmsta vet vilken jobbig situation jag är i just nu.

Reply
An

Yes you are right about the pregnant thing. And what I really hate is when people think they can choose and say when to be pregnant it is not something you can choose like oh i want it so next month I will be pregnant. it is not something to be taken for granted!

Reply
Khloe

It’s scary how people want to know everything about someone’s private life although it’s none of their business! I honestly never assumed that you could be pregnant. As far as I remember you wrote like a year ago that you are so not ready for children and this things normally don’t change over night. You didn’t gain any weight or write anything that could lead people to think you are pregnant (ok, maybe when you wrote that you stopped taking your pills but that still doesn’t mean you are planning a family)
From your writing I have always understood that you don’t want to hurry with having children. :)

Reply
noor

Do more of this posts!! :)
Well, people always have to say something about someone’s appearance, sad…
Can’t wait for your collaboration with the company whom we have no idea of! I think it will be YSL?

Reply
p

hi Kenza !

is that mean that you started to trying for a baby? I hope that you dont think question is rude or something like that but lot’s of people treat you ‘special’ (it’s not only being worry about you when you wrote when some sad thing happen and lots of people trying to comfort you but it’s also the other side of it – being curious, ask and being interested). im asking about that because you wrote that you stop taking brith control pills.

Reply
Jeanette

Men ja!!! Tyvärr är det nog bara att vänja sig, för när (om) du sen får ett barn så kommer knappt hinna läka ihopa innan folk frågar när nr 2 ska komma!
Det är bara att ge upp och svara: vi övade oss innan vi mötte er.
Då brukar folk tystna…

Reply
M

Förstår precis vad du menar med gravidfrågan. Min man och jag har ett barn tillsammans och får frågan VÄLDIGT ofta om det inte är dags för syskon snart. Om de bara kunde fatta att vi har försökt rätt länge men att det inte är så lätt samt att jag precis fått missfall. Så tröttsamt!

Reply
Erika

I have a complete respect for your private life but what really gets to me is the fact that for years you’ve been saying ”when we have a baby” without understanding the sensitivity of that sentence. With such a large following you should maybe be a little bit more careful with this topic and not just say ”we will have a baby”.

Reply
M

Håller med dig om din fundering om barnfrågan! Jag bävar för att få den frågan själv….. och det känns för komplicerat för mig att försöka förklara för folk som tar sig friheten men det handlar ju om precis sånna tankar som du skriver. Men även frågan om när man tänkt skaffa eller kommentaren “är det inte dags nu” känns också jobbig att behöva bemöta..

Reply
Lisa

Förstår dig helt i barnafrågan, Jag och min sambo är förlovade och köpte hus för ett tag sen. Får frågan väldigt ofta av nära när det är dags för barn, det de inte vet om är att vi försökt nu i ett par år och håller på med en fertilitetsutredning just nu.

Reply
Jam

I 100% agree with you about the pregnancy comments from people. I’ve been married for three years and people still continue to ask this question. I find it to be extremely insensitive as it is so personal and they cannot know the circumstances. It literally happened since the day I got married!

Reply
Frida

Barn frågan, såååååå bra!!!! alltsåå åh man man får lust att ? Ibland. Men de är ju aldrig 1 persons fel utan alla. En nära vän med mig har sååå länge försökt få barn o vet att de är “hennes” fel att de inte går. Så lyckades hon bli gravid! Men missfall efter 2 månader… o folk fortsätter fråga vf hon inte skaffar barn. Dom vet ingenting. Kära nån

Reply
Julia

People just say it out of interests not to be mean of sticky. I hope everything works out for you guys anyways??.

Reply
T

Kan säga att det aldrig slutar heller. Efter barn nummer ett börjar frågorna om nummer två, vilket i mitt fall ledde till att jag mer eller mindre tvingades outa vår andra graviditet för tidigt på jobbet (ville inte ljuga när en kollega frågade rakt ut) och här sitter jag nu, 6 dagar efter vårt missfall i vecka 12, och har ångest över hur det ska bli på måndag när jag måste jobba igen, samtidigt som jag fortfarande blöder ut resterna av min graviditet och mitt hjärta är krossat. Ingen har någonsin rätt att fråga och graviditet, aldrig någonsin. Hoppas att ditt inlägg får folk att tävla till. Kram <3

Reply
Diana

ÅÅÅH JAG HÅLLER MED! Jag och min man gifte oss förra året (båda 28 år gamla) efter att ha varit tillsammans i 7 år. Vi hann knappt säga “ja” till varandra innan alla började fråga när vi skulle skaffa barn. Blev så jävla less! Nu har vi varit gifta i lite över 1 år och vi vill fortf inte bilda familj än och folk har tack och lov lugnat ner sig lite. Varför skulle ett giftermål automatiskt betyda att man ska bilda familj det första man gör? Vi gifte oss för att vi älskar varandra, inte för att bilda familj.

Reply
Arg

Men yes! Jag dricker inte alkohol så folk kan påpeka att det är extra svårt för de och lista ut eftersom jag ändå aldrig dricker. Vadå lista ut? fan ska du lista ut? sitt du lugnt i båten tills jag bestämmer själv. Jag och min sambo har vart ihop länge och är 27 men vi vill INTE någonsin har barn. det är heller inte acceptabelt. “aja det kommer ändrar sig sen” – men varför? Nu vill vi resa konstant, har hundar, tänka på våra hobbies som tar väldigt mycket tid. Vi vill inte lägga tiden på barn. Fattar inte varför frågan är så viktig för andra.

Reply
Julia

Tycker det är en viktig fråga du lyfter Kenza. Att skaffa barn är inte så självklart som alla verkar tycka och då är det extra jobbigt med dessa ständiga frågor.

Reply
Sara

När man är kvinna i fertil ålder, så är det en jobbig fråga att få. Jag är 26 och har haft ett sunt förhållande i snart 10 år. Jag gillar inte barn (ibland är de ok) men får alltid höra – när ska ni skaffa barn? Folk blir chockade eller förvånade över att man säger “aldrig”. Jag säger så för att provocera. Men jag tycker det är jobbigt att folk tar sig rätten att apropå ingenting prata om MITT SEXLIV. Jag och min partner har cirka 15 år kvar att bestämma oss om det är det vi vill. Men det lutar åt ett nej.

Reply
Maria

Totally agree with you about the last topic. I have a friends who have been married for a long time and they can’t get pregnant, but everyone asks them all the time about it and tells that they are already pretty mature for a child. I can’t even imagine how hard that’s all for them.

Reply
Tova

haha håller också med sista kommentaren! Jag o min sambo har varit ihop i snart 9 år, så den frågan kommer upp ofta. Jag vill jättegärna ha barn, men min sambo är sådär, och vi vet inte ens om det kommer gå och därför hatar jag när någon fråga, nästa gång någon fråga så ska jag säga att vi inte kan få barn så slipper man kanske den frågan..

Reply
Tova

Och även denna frågan om alkohol!!!! jag tycker inte det är speciellt gott, dricker bara när det är fest och för att bli lite full, så är så jobbet när man jämt måste tacka nej, jag vill inte ha och folk tycker det är jättekonstigt och typ tvingar på en nästan :p

Reply
Moa

Alla vet att ni försöker fast du inte har blivit gravid ännu,annars skulle du inte ha skrivit så som du gjorde. Du känner dig stressad för att du tycker att det har tagit tid att bli gravid men det kommer när det kommer, det tar tid för kroppen att bli av med hormonerna i p staven det tar månader.

Reply
Natalie

Fast det behöver inte alls betyda det? De kanske bara inte vill ha barn just nu? Bara för att man precis har gift sig betyder det inte att man vill skaffa barn direkt……

Reply
N

Förstår dig helt och håller gällande funderingen kring barn… En familjemedlem har haft supersvårt, fått missfall och till slut lyckats genom IVF att få ett mirakel. Som jag faktiskt tycker att det är! Kommer själv ha svårt att få barn och ser det verkligen som ett mirakel. Jag tycker det är så många som tar det för givet att få barn. Visst det är naturens gång MEN alla kan faktiskt inte. Du kan vara någon av dom. Jag kan, eller din man osv. Så enkelt är det. Så, jag förstår dig till 100 % Stor kram!

Reply
Ivana

Hii Kenza!
I love your blog so much, and I actually check it 2-3 times a day, in case I miss something :P
I have never commented before (even though i follow your blog for 4 years now) but now I felt like I want to say how much I support what you said about the curiosity from people around pregnancy.
Being recently married (well okay 2.5 years now :P) it is a question I get asked by friends and sometimes family quite often and it has been bothering me since day one. Pregnancy it is such a delicate and private thing, that should be handled with thought. Asking if I am pregnant or if i plan to have children any time soon it is a huge invasion of privacy and should be immensely respected by others. I can only imagine in your situation how much harder it is being in the spotlight all the time, with ‘baby bump watchers’ around the clock.
I admire you a lot, and you give me constant inspiration! Thank you for that!
I am really hoping to meet you one day! Kisses! :)

Reply
Sara

Jag håller med. Man skall aldrig fråga sådant, för det kan vara jättekänsligt för den personen man frågar. Man vet faktiskt inte hur det ligger till.

Reply
Pernilla

Hej jag känner igen mig i barn frågan :( jag och min sambo har varit tillsammans i 15år och får den frågan ofta eftersom vi varit tillsammans länge och våra gemensamma vänner har Alla barn och är gifta. Det är inte alla som vill ha/kan få barn. Det värsta var nog ändå när jag var hos en optiker och hon vände sig om och sa
– asså jag bara måste fråga, är det en liten bebis där inne?
Jag blev chockad, men bara skojade bort det. Sen gick jag hem och grät :(

Reply
Johanna

Störde mig skitmycket vid bröllopet redan när några av era gäster på insta skrev att de längtade efter er bebis, eller om det var Zara Larsson? Just av orsakerna du nämnde.

Hoppas det går bra <3

Reply
gypsetter

Men gud vad folk är helt skrikiga och galna på kommentarsfältet…… Bara för att man inte tycker lika så ska man få världens påhopp? LOL….

Kenza har flera gånger sagt så många gånger i sin blogg: “när vi ska ha barn” och nämnt det flertal ggr…Seriöst så får hon spel för att folk frågar? Hon har berättat om intima familje problem exempel om hennes pappa… Och det tycker jag är nästan mer privat än att fråga om när nån ska få barn..MEN DET ÄR MIN ÅSIKT O KÄNSLA..vi alla tycker o tänker olika…man är inte bedrövlig eller empatilös för jag uttryckte mig om kenzas blogg inlägg…! Shit tänk om hela världen tyckte o tänkte olika…. Nu kan jag säga så här; jag har själv barn, och aldrig i hela mitt liv ätit p piller eller användt p stav eller något..perosnligen tycker jag det förstör kroppen…och ger en bekymmer..Tror det varit en naturlig känlsa bara att aldrig äta eller använda preventivmedel… Så ni som försökt i många år, jag beklagar er situation ..men det var inte det min kommentar var riktat mot tidigare. Altså fortfarande kan man fråga om nån ska skaffa barn..det är en naturlig fråga..och lika naturligt att vissa kan inte få heller..igen..det är min åsikt.. . må väl kenza ;)

Reply
Katarina

Hej! Känner att det är ett väldigt stort fokus på graviditet här bland alla kommentarer.
Så därför ställer jag en annan fråga. :)
Har du tips på bra svarta tights, som inte syns igenom i rumpan?
Har inte använt de på åratal så känner att jag inte har koll längre. Vill ha ett skönare alternativ till jeans :)

Reply
Anna

Så bra att en offentlig person som uppmanar folk att sluta ställa frågan. Det är inget man har att göra med. Är själv så trött på den frågan. Är 29 och försökt få barn sedan jag var 26. Efter 5 ivf försök är det också tyngre än någonsin. Vill och orkar inte dela med mig till alla. SLUTA fråga och intressera er för ert egna liv. Lägg inte näsan i blöt.

Reply
Malin

Jag förstår dig. Har själv blivit frågad den frågan då jag gått upp lite i vikt av personliga själ. Och jag tog väldigt illa vid mig. Jag tycker precis som dig, att man inte frågar den frågan. Det kan vara så mycket som ligger bakom och det är aldrig självklart att man skaffar barn. Precis som du skriver kanske man inte kan få barn eller vad det nu kan vara. Man måste faktiskt tänka på vad man säger. Bara för att man själv inte skulle ha något problem med en sådan fråga, så betyder inte det att alla känner så. Bra reflektion av dig tycker jag. Kram

Reply
anonym

Tycker om det du skriver på sista frågan, väldigt bra att ta upp och försöka ha förståelse gällande barn. Det är inte en dans på rosor och att man får barn så fort man vill.. Vi har försökt i 14 månader och äntligen har vi lyckats, med fertilitetsutredning, massvis med tårar och på toppen av det frågor om vi inte ska ha barn snart. Har velat skrika ut att allt annat jag vill är att få ett barn, men har alltid fått ljuga bort det och sagt att vi vill vänta.

Reply
Sandra

Jag och min man har gått igenom 4 ivf och ön ek gravida , sjukt jobbigt när folk är så satans på hela tiden :/

Reply
Mia

Håller verkligen med dig om att folk borde tänka på att fråga om det här med barn. Får också frågan ofta och har hört andra få den från tex kompisars mammor som fått barnbarn. De frågar:
– Nu ska väl ni med skaffa barn snart? Börjar det inte bli dags nu?
Precis som att det är en självklarhet men det är det ju absolut inte. Det kan verkligen såra människor och röra upp känslor i onödan.

Reply
Anonym

TACK för att du tar upp barnfrågan! Jag är i den åldern då det anses vara dags, nu eller aldrig typ. Jag har varit tillsammans med min sambo i många många år och jag VILL så gärna ha barn (längtar oerhört!) men min sambo vill inte förrän min ekonomi tillåter det. Så jag är väldigt skör och bräcklig när det kommer till ämnet. Så när folk frågar säger jag att jag inte är redo än, så att jag inte blottar mig själv och gör mig ännu bräckligare inför folk (om de vet hur det egentligen ligger till), och även för att skydda sambon (är rädd att några skulle döma honom eftersom han har ekonomin för det). Det sistnämnda är något jag själv gör (och skäms över) och därför vill jag inte förstärka de känslorna gentemot honom genom att ta in andras åsikter. Det finns alltså ingen på denna jord jag kan prata med om detta, och jag är väldigt orolig över att jag aldrig ska få barn. Går runt och känner en enorm sorg och vaknar ofta på nätterna (av någon anledning känns allt värre då) och tänker att jag börjar bli för gammal. Så det var oerhört skönt att läsa det du skrev och att få ventilera här. Tack!

Reply
S

men oj vad ledsen jag blev av att läsa din kommentar :( min spontana tanke var på en gång, byt sambo! Sorry men livet är för kort, vill du ha barn så är det klart att du ska ha barn! Om någon, din sambo, står i vägen för det medvetet, så kan det leda till mycket bittra känslor mot honom fram i tiden. Speciellt om det inte blir barn och du vill ha barn. Jag har varit i din sits, och jag insåg att jag började klandra och (hata är ett starkt ord) men avsky min sambo för att han stod ivägen för min dröm att få barn. Jag klev av, livet är för kort och är nu lycklig med en ny partner och vi försöker bli med barn nu.

Reply
M

Fan vad bra att du tar upp det där med folk som ska pressa en om barn. Ser här ovan att många fler känner samma sak.
Har själv varit i den situationen så fort jag hade ett seriöst förhållande så kom frågan “när ska du bli gravid?” Jag var 23. INTE ÄN, thank you very much. Vad är det för fel på folk, om du är så jävla barntokig skaffa ett eget barn.
Sen blev jag gravid vid 25 och sen dess har frågan ändrats till “när ska du skaffa ett till?”
Jag kan inte beskriva med ord hur provocerad jag blir av den frågan. Jag tror inte ens jag kan dölja min ilska när folk frågar mig det, vilket är iaf 1 gång i veckan. Och samma människor frågar mig om och om igen också.
Sen när jag säger att jag inte vill ha fler barn attackerar dom mig och jag måste försvara mig.
Människor tycker alltså att dom kan säga att jag är elak och egoistisk för jag inte vill skaffa fler barn men det är som du säger, vad vet dom?
Dom vet inte varför vi inte skaffat fler barn. Och det har dom heller inte med det att göra.
Jag har ALDRIG frågat någon om när dom ska skaffa barn. Så jag förstår inte riktigt varför folk är så jävla hysteriska kring den frågan.
Jag har frågat “Vill du ha fler barn?” och sen bara lyssnat på svaret, aldrig ifrågasattit vad dom svarat, för vem fan är jag att ifrågasätta hur du lever ditt liv, eller vad du känner eller har för framtidsplaner.
Nä folk måste lära sig att veta sin plats.

Reply
Jenny

Alltså Kenza, vet du vad det bästa med dig är enligt mig? Att du verkar vara en så satans vettig person. Det finns ett djup och en värme i din blogg som gör dig till en person som man verkligen tycker om. Du är väldigt vacker med dagens mått mätt, men insidan är mycket viktigare och du har inte glömt bort det, trots den ytliga aspekten med att driva en modeblogg och vara en offentlig person. Stor kram, hoppas att du har en fantastisk söndag <3

Reply
e

Håller helt med dig i barnfrågan, det känns ju självklart att man inte ska hålla på att fiska information som kan vara känslig. Är dock inte förvånad över att du får frågan, då du tidigare har skrivit i bloggen att ni ska börja försöka med barn direkt efter giftermålet, så vitt jag kan minnas par gånger. Man får väl hoppas att de som skriver är små och inte vet vad som är OK och inte…. kram <3

Reply
Anonym

Gud vad jag förstår dig med detdär om gravidgrejen..gifte mig nyligen och har nyligen varit om en abort, mådde fullständigt skit, grät hela tiden, tog tid tills jag kunde återhämta mig och vara okej med det. Allt började bli bra igen. Jag gifte mig, började ett nytt jobb och pratade med kollegor om att vara nygift och det kom upp på tal om jag ville skaffa barn och jag sa “Ja om 2-3 år kanske”..Det gick några veckor och en kollega kommer fram till mig och säger “Får jag fråga dig en sak?” Jag sa okej och hon fortsätter “är du gravid?” Jag blev helt paff, och hon sa att ALLA hade undrat då jag ätit såå mycket och varit trött. Jag blev frustrerad och ledsen. Jag tänker att oavsett vad jag gått igenom så frågar man inte en sådan fråga. Jag hade innan den situationen fått flera kommentarer om jag var gravid vilket påverkade min hjärna så mycket att jag gjorde ett test bara för att kunna vara lugn. Detta oavsett att jag visste att det inte var möjligt då jag är skyddad. Jag valde att prata med mina kollegor om detta då jag mådde dåligt att de pratat och lagt kommentarer och när jag sa att jag inte var gravid och inte tyckte det var kul sa ena “Jo jag vet att du är det”. Jag talade om för dem att gravid är inget man ska bara fråga vem som helst, det finns folk som inte kan få barn, att kvinnan inte kan eller kanske inte mannen. Det är något privat och om jag hade varit gravid eller velat berätta så hade jag gjort det. Jag sa att av att jag pratar med dem nu så hoppas jag att dem inte gör såhär i fortsättningen för det är verkligen inte okej oavsett vad jag gått igenom, utan de handlar bara om respekt. Man vet aldrig vad en person gått igenom eller går igenom. Brukar inte oftast kommentera fastän jag följt dig i flera år men efter det du skrev kan jag relatera..kan vara riktigt jobbigt ibland om gravid, har hört det minst 10 gånger på kort tid. Kan inte ens äta bekvämt på jobbet lika mycket utan att jag känner mig uttittad..

Reply
Victoria

Jag förstår dock inte alls varför alla som inte har barn blir så hetsiga i frågan? Innan jag fick mitt första fick jag och min man fråga om vi skulle ha barn snart, då var mitt svar “inte just nu” , sedan fick jag ingen mer fråga av samma personer. Människor försöker ju inte vara oartigt men är bara genuint intresserade. Efter jag själv har fått barn tycker jag att det är jätte kul när andra i min närvaro får barn osv. Klart man frågar någon gång! Sen är det ju skillnad på att fråga och att fråga Så klart :) men ni som blir så väldigt arga och känner är offended, det kanske har mer med era egna känslor runt det att få barn? Vill man aldrig ha barn så är det bara att säga det, om man blir arg på frågan så kanske man inte har landat och känner sig bekväm och trygg med sitt svar. Jag har aldrig blivit arg över frågan om barn nummer två, har bara skrattat och sagt “vi får se”. Man ska inte alltid tro att människor alltid har baktankar med sina frågor.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*