• header

SATURDAY THROUGH MY PHONE

Här kommer min lördag i bilder! På morgonen vaknade jag som vanligt upp bredvid dessa två. Finns inget mysigare! Älskar våra linnelakan förresten, så mycket skönare att sova med det av någon anledning. Köpte dem hos Ellos!

// Here comes my Saturday in photos! As usual I woke up to these two. There’s nothing more cozy! I love our linen bed sheets btw, for some reason it’s more comfortable to sleep in them. I bought them at Ellos!

Vi tog morgonrundan med Mani medan Aleks gjorde omelett och mackor till frukost! En av de skönaste känslorna jag vet är att vakna upp till ett rent hem, haha. Så även om vi ätit snacks osv och kollat på film sent kvällen innan så ser jag till att plocka undan disk och allt innan jag går och lägger mig. Aleks har tyvärr inte samma vana. :-)))

Nej vi har fortfarande inte satt upp något på väggen, vi vet verkligen inte vad vi ska ha där…. Gardiner har vi iallafall! Vi köpte dem via My Window som kom och mätte hos oss, och jag gillar att de går hela vägen från tak till golv. Lampa från Flos, bord från Ruth & Joanna, soffa från Chesterfield, matta från Vasahem, dagbädd från Innovation Living.

// I took the morning walk with Mani while Aleks made us omelette and sandwiches for breakfast! One of the best feelings I know is to wake up to a clean home, haha. So even though we’ve been watching a movie late and eating snacks etc, I make sure to clean up before I go to bed. Unfortunately Aleks don’t have the same habit. :-))) 

No we still haven’t anything on the walls yet, we really don’t know what to put up… We have curtains though! We bought them through My Window and I like that they go all the way from the ceiling to the floor. Lamp from Flos, table from Ruth & Joanna, couch from Chesterfield, carpet from Vasahem, daybed from Innovation Living.

Titta vilka fina rosor jag fick ifrån mitt team på Tourn!

// Look at these beautiful roses I got from my team at Tourn

Efter frukost och Så mycket bättre (hade missat veckan innan) så drog vi och spelade badminton med Joey och Ali. Vi körde i 2 timmar och jag var helt slut efteråt! ROLIG träning är den bästa träningen, tycker jag!

// After breakfast and Så mycket bättre, we went to play badminton with Joey and Ali. We played for 2 hours and I was so tired afterwards! FUN workout is the best workout, according to myself!

När vi kom hem tog jag en dusch och käkade en sen lunch medan jag jobbade lite vid datorn, och sedan gjorde jag mig i ordning för kvällen. Testade Rebecca Stella’s foundation och jag gillade den som fan!

// When we got home I took a shower and had a late lunch while I was working a little on my laptop, and then I got ready for the evening. I tried out Rebecca Stella’s foundation and I really liked it!

Håret fick åka upp i en stram hästsvans pga orkade inte tvätta det, och så sprang jag in och ut i vår walk-in-closet där Aleks satt och spelade (han har sin speldator där inne haha) och testade massa plagg men inget kändes bra. Det enda jag visste var att jag ville ha på mig min nya jacka jag köpte i London.

// I put my hair up in a ponytail because I was too lazy to wash it, and then I ran in and out of our walk-in closet where Aleks was gaming (he has his game computer in there haha) and tried on lots of clothes but nothing felt nice. The only thing I knew was that I wanted to wear my new jacket I bought in London.

Tillslut fick det bli detta! Jacka från Mistress Rocks, tights i fuskskinn från Zara och gamla stövlar från Scorett. Och en croppad vit tisha.

// Ended up looking like this! Jacket from Mistress Rocks, tights in fake leather from Zara and old boots from Scorett. And a white cropped tee.

Mötte upp den här bönan på Nosh and Chow! Så mysigt med en liten dejt. <3

// Met up with this babe at Nosh and Chow! It was so cozy with a little date. <3

Det händer verkligen aldrig att jag beställer in en köttbit men nu var jag riktigt sugen på det. Entrecote, kantareller & lök med parmesan, potatis och bea. Mmmm..

// It never happens that I order a steak like this but I was really craving for it now. Meat, entrecote, chanterelles & onion with parmesan, potatoes and bearnaise sauce. Mmmm..

Där satt vi ett bra tag och pratade, drack mojitos och lite bubbel. Väldigt trevligt!

// We sat there a while and just talked, had mojitos and some champagne. It was very nice!

Var hemma vid tolv och la mig då i sängen med en kopp te, morotskaka och en serie på min laptop. Hann bara se en halvtimme dock innan Aleks kom hem, då började vi titta på en dokumentär ihop men jag somnade 2 (!) minuter in haha!

På söndagen åt vi långfrukost, tvättade flera maskiner, gick en vända på stan och köpte tråkiga saker som typ stekspade och på kvällen käkade jag pasta med Nadia och Mika på Vapiano. Fick både ricotta OCH ruccola den här gången! ;-)

// I was home at midnight and went to bed with a cup of tea, carrot cake and a serie on my laptop. I only watched for half an hour though before Aleks came home, and then we started watching a documentary together but I fell asleep after 2 (!) minutes haha!

On Sunday we had a long breakfast, did the laundry, went down town and bought boring stuff like a spatula and in the evening I had pasta with Nadia and Mika at Vapiano. I got both ricotta AND rocket salad this time! ;-)

47 Comments

ISA

perfekta lördagen ju! Är helt med dig på det där med stök hemma förresten, kan typ inte ens lägga mig om disk står på diskbänken! haha ;)

Reply
Jeanette

Ooh jag är konstnär! Kan fixa en tavla till er ?
@artbyjlisel på Instagram!

Reply
Joli

Åååh, jag håller på att inreda min och min blivande mans lägenhet och har letat så länge efter ett liknande soffbord. Var har ni köpt ert? :*

Reply
Natalie

Om du bestämmer dig för att sälja dina låthöga stövlar, köper jag dem gärna :D länge letat efter ett par stövlar med tjockare klack

Reply
Tiffany

Kenza! Love your daily story, btw what size of jacket of Mistress you bought? Lovely colour and stunning you!

Reply
Kajsa

Hej! Hur mycket skiljer sig den gamla Arya Faux fur till den nya Cookie i storlekarna ???

Reply
Jennifer

Kanske konstig fråga, men är det inte jobbigt att inte ha soffan mittemot tvn? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nejdå, ligger alltid ner i soffan med huvudet mot armstödet liksom. Aleks ligger likadant fast mellan mina ben haha!

Reply
Jet

Your home is so lovely and so much cleaner than mine haha. Agree that fun exercise is the best – I do lots of aerial silk workouts and it doesn’t feel like exercise until its over!

Haha I’m also one of those people who falls asleep right at the start of the movie,

http://www.jettravels.co.uk
J.E.T
x

Reply
Martina

Kenza, love love love those kind of posts. And everytime enjoy your interier photos <3

Kram*

Reply
Elisabeth

En rund stor spegel på väggen så blir rummet ännu större. Ljusstakar i mässing som man faster i väggen. Kanske

Reply
Hanna

Du borde ha en pinaround tavel-karta på väggen! Du och Aleks kan pinna era destinationer med olika pins, ni som reser så mycket :)

Reply
Nina

Hej Kenza :)

Andra bloggar jag läser kör med “weekly plans”-inlägg som jag tycker är SÅ kul att läsa (av någon konstig anledning haha!) och det hade varit svinkul om du också hade något sånt, tycker ditt liv verkar så intressant på något sätt för det skiljer sig så mycket från mitt (som jag älskar men är så fascinerad av hur andra har det liksom) :)

Kram, älskar din blogg!

Reply
Chanelski

Kanske cliché, men tycker fortfarande tavlorna med kartor från mapiful är amazing, och i och med ni är från varsitt land och man ändå har den delen med sig vart man än bor i världen hade det ju varit lite nice med Aleks stad från Serbien(???) och din stad i Marocko/och/eller Stockholm. Bara en liten töntromantiskcool tanke som botemedel mot tomma väggar hehe.

Såg även att du ville piggas upp i mörkret, kan ju berätta att jag gjorde bort mig lite häromdagen, när jag skulle hälsa på min kille i hans studentlägenhet. Går in i hissen, trycker på våning sju, två tjejer joinar mig som är i full debatt om katter vs hundar(att man ens går med på att diskutera det, bara slå till den som föredrar katt så är diskussionen slut….) Anyway, de trycker på våning 5. Jag som backade hundtjejen 110% blir så jävla distraherad av deras diskussion så när vi stannar på våning 5 och tjejerna går ut tänker jag att jag också är framme. Går till dörren min kille bor i (fast två våningar fel) och öppnar dörren och skriker “Hallåååå!!”, får tillbaka ett jävligt tveksamt “hallå??!???” innan jag hinner registrera att varken hallmattan eller rösten stämmer, inser jag att ja jävlar, detta var inte våning 7. Jag säger stänger dörren så tyst jag kan och tar hissen upp till rätt våning.. Väldigt pinsamt, men lämnar man dörrar upplåsta är det fan lite bifogat att vilsna kvinnor öppnar ens dörrar ibland. Man kan ju bara anta att de satt upp lappar som varnar om mig i byggnaden då jag går in och hallå:ar i främmande lägenheter och stalkar tjejer (de måste ju undrat vafan trycker hon på sjuan och går av på femman för, vad vill hon?) Ajaaa vad ska man göra, ha en fin dag Kenzaaaa, u r one awesome gurl yes.

Reply
Kaja

Hi! I love everything about you and you won´t believe how much of an inspiration you are :o Because of my insanely passion for weddings, I would looove if you put your wedding posts in an own category!! And is it only me and my browser, our is it others that is struggling with the pictures being to large for the screen? I can´t see the whole picture in one screen as I browse, hmm.. But have a nice week, Kenza! You´re the best.

Reply
Josefin Emteryd

Ni borde ta en titt på de fyra original jag har från en svensk ung konstnär. De finns på bild på butikens instagram @butikm17 men bara måste ses på riktigt! De glänser i guld och är gjorda med en helt unik teknik. Jag nås också på [email protected].

Ha en fin kväll!

Reply
@yasmintegelsten

tips på tavlor som hade passat bra och som är fruktansvärt snygga: @wallmansson på instagram!

Reply
Michaela

Hej Kenza!
Jag heter Michaela och är konstnär. Jag finns på instagram och Facebook under namnet Michaelahakanssonart, kanske någon av mina alster skulle vara kandidat till väggen ovanför soffan? Kika in och skulle det vara så att du hittar något du tycker om eller undrar över något, går det bra att skicka ett PM till mig.
Underbara bilder från ert hem, verkligen ?

Med vänlig hälsning, Michaela Håkansson

Reply
Sanna

Hej Kenza! Jag kan verkligen rekommendera en konstnär som heter Henric Aryee. Han är känd för sin talang och har uppmärksammats nationellt och internationellt. Han är en otroligt begåvad konstnär och jag var på hans utställning i höstas med konst inspirerat från baroque (men med modern tolkning). Supervackra taclor och jag tror de skulle passa bra med er inredning. Kolla @henricaryee på Instagram! han kan säkert måla vad som helst!

Reply
Elvira

Your place looks super pretty! May I ask where you got your banana plant from? I’m moving into my first own apartment soon I wanna have one so bad. :)

Love,
Elvira

Reply
Linnea

halååå, fråga! Hur gör ni med Mani när ni är ute på dagarna/ute på krogen osv. Är han hemma själv eller har ni hundvakt? Kanske lättare när han är äldre. Har en ettårig hund här hemma som bara varit själv typ 2 h, man blir ju låst och får välja sina tillfällen.. :o

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*