• header

MIXED FROM MY PHONE

Eftersom ni verkar gilla det – dags igen för lite blandat smått och gott från mobilen! Ovan en look från förra veckan. Jackan är en Acne-kopia (som numera finns överallt) men för en mindre peng. Jag har redan två Acne velocite (en helsvart och en grå) vilket räcker gott och väl, men var sugen på svart med vit fårpäls också så det fick bli denna.

Jacka från Ducie London, lackboots från Ivyrevel (slutsålda) och väska från Chanel.

// Since you guys seem to like it – it’s time for another “mixed from my phone”! Here’s a look from last week. The jacket is a Acne copy (as you now can find everywhere) but for a cheaper price. I already have two Acne velocite (one all black and one grey) which is more than enough, but now I was craving for a black one with white fur so I chose this one.

Jacket from Ducie London, boots from Ivyrevel (sold out) and bag from Chanel.

Förra veckan hade jag och Humlan en liten spakväll hos Spa by Us som ligger vid Stureplan. Först badade vi jacuzzi och satt och snackade, sedan tog vi varsin ansiktsbehandling och massage. Det var SÅ mysigt. Mer spakvällar mitt i veckan!!

// Last week Alex and I had a little spa night at Spa by Us. First we were in the jacuzzi and then we had facial treatments and massage. It was SO cozy. More spa nights in the middle of the week!!

Mani fick hem en jultröja från Ellos och var lagom nöjd över den, haha…

// Ellos sent Mani a Christmas sweater and he wasn’t very pleased about that, haha…

Tog en skärmdump när jag lyssnade på Arbogakvinnan för att skicka till en kompis som jag tyckte skulle lyssna på den. Vi båda älskar sånna här dokumentärer och den här är fan riktigt sjuk. Fyfan alltså. Lyssna på den! Ni hörde säkert om detta fall i media men såhär lyder beskrivningen:

”Det är stora hål på mig”, säger en kvinna som ringt in till SOS Alarm. Hon vet inte vad som har hänt med henne. Naken har hon lyckats ta sig ner från sitt sovrum på övervåningen, sjunkit ihop i en fåtölj och fått tag på en telefon. Nu kämpar hon för att hålla sig vid medvetande. I sovrummet på övervåningen ligger kvinnans man – blodig och livlös.

Några timmar senare knackar det på dörren till en lägenhet i centrala Eskilstuna. Lägenheten tillhör en av parets döttrar, Johanna, och polismannen som knackar på, Martin, har fått det tuffa uppdraget att lämna dödsbeskedet.

När de satt sig vid köksbordet börjar Martin berätta. Johannas pappa är död – mördad – och mamman ligger på sjukhus, allvarligt skadad, och misstänkt för att ha utfört mordet. En tår rinner ned för dotterns kind.

Det här är andra gången på bara ett år, som en närstående till Johanna gått bort. Nästan på dagen, ett år tidigare, var hennes man med om vad som såg ut som en drunkningsolycka, vid samma sommarstuga.

Ni hittar En mörk historia i Podcaster-appen.

// I took a print screen while listening to Arbogakvinnan to send it to a friend that I knew would like it. We both love these kind of documentaries and this one is really sick. Crazy. (it’s in Swedish)

Jag och Klara åt lunch på Babel en dag förra veckan! Älskar fortfarande det stället, bästa lunchen i stan. Vårt förra kontor låg mittemot och då åt jag där varje dag, men nu är det en bit och därför blir det inte lika ofta längre. Men jag erkänner, ibland beställer jag från Foodora upp till kontoret. Lat?

// Klara and I had lunch at Babel last week! I still love that place, best lunch in town. Our previous office was across the street and back then I had lunch there every day, but now it’s further away and that’s why I don’t go there so often. But I admit it, sometimes I order through Foodora and get it delivered to my office. Lazy?

En av våra mest populära klänningar just nu och jag älskar den! Den svarta är slutsåld men denna (adlink!) färg finns kvar i några storlekar. Skorna är också från Ivyrevel men slutsålda.

// One of our most popular dresses at the moment and I love it! The black one is sold out but there are still a few sizes left in this (adlink!) color. The shoes are also from Ivyrevel but sold out.

Ni vet när man ser en bild och ba ÖNSKAR att det var en själv som tagit den? Alltså miljön, klänningen, Chiara. SÅ FINT!!

// You know when you see a photo and just WISH that you were the one who took it? Seriously the environment, the dress, Chiara. SO PRETTY!!

Eller den här då, outfiten. Vill också gå klädd i ett par glitterboots, en lackjacka och en basker. Så jäkla snyggt!

// Or this one, the outfit. I also want to be dressed in a pair of glitter boots, a patent leather jacket and a beret. So damn stylish!

Det bästa jag vet, att gosa ner mig i Aleks nacke. <3 Så konstigt att ta en bild när jag ligger såhär haha? Men Aleks är van. ;-)

// The best thing I know, to cuddle with my face in Aleks neck. <3 So weird to take a photo while l lay like this haha? But Aleks is used to it. ;-)

Igårkväll när Joey bjöd över oss på PANGMIDDAG. Vi åt massa mat och spelade spel. Ett av spelen vi spelade var Lip Twister och jag skrattade så mycket att jag nästan kräktes vid ett tillfälle haha. Ni förstår inte hur sjuk Aleks såg ut.. Vi spelade även ett av mina favoritspel Ticket to Ride och jag fick stryk.

// Last night when Joey invited us for a hell of a dinner. We ate lots of food and played games. One of the games we played was Lip Twister and I laughed so much that I almost threw up at one time haha. You can’t imagine how crazy Aleks looked… We also played one of my favorite games Ticket to Ride and I got my ass kicked.

Jag drack bara 2-3 drinkar igår och ändå vaknade jag upp och kände mig lite småbakis idag. Fyfan, måste vara åldern haha. Så var lite segstartad men tillslut klev jag upp och gjorde en omelett till frukost! Ägg, paprika, gullök, tomat, mozzarella, pesto och spenat. Mmmm.. Svingott. Allt är iofs gott med ost i.

// I only had 2-3 drinks last night but I still felt a bit hungover today when I woke up. Damn, must be the age haha. So I was a bit slow but when I got up I made an omelette for breakfast! Egg, paprika, onion, tomato, mozzarella, pesto and spinach. Mmm… Delicious. Everything that contains cheese is delicious. 

Söndagar = BADMINTON! Det börjar bli en tradition nu! Vi mötte upp Ali och Joey på Badmintonstadion och spelade i två timmar. Så rolig träning och det blir en hel del skratt. Vi ramlar, råkar slå varandra med våra rackets och jag vet inte vad.

Nu är vi hemma igen och jag sitter med en inpackning som ska hjälpa mot torr hårbotten (detta kliande börjar göra mig galen!!) Aleks har precis tänt en brasa i kakelugnen och vi ska strax börja med middagen. Sedan blir det några avsnitt av The Deuce – en riktigt bra serie vi börjat kolla på. Hoppas ni haft en fin helg! <3

// Sundays = BADMINTON! It’s starting to become a tradition! We met up with Ali and Joey at Badmintonstadion and played for two hours. Such a fun workout and we laugh a lot. We fall, accidentally hit each other with our rackets and I don’t know what. 

Now we’re back home and I’m sitting with a hair mask that is supposed to help for dry scalp (this itching is driving me crazy!!) Aleks just lit a fire in our tiled stove and we’re gonna start making dinner soon. Then we’re gonna watch a few episodes of the Deuce – a really good series we started watching. Hope you’ve had a nice weekend! <3

58 Comments

Julie

Jag hade också fruktansvärt problem med kliande och torr hårbotten, testat det mest utan resultat tills jag provade Maria Nilla (och blev fast). Inte ett “kli” har uppstått sedan dess och hårbotten är mjuk som silke!
Maria Nilla HEAL, kör både schampoo, balsam och inpackningen. Men bara schampot och balsamet räckte, inpackningen köpte jag i efterhand som en bonus ;)
Rekommenderar starkt att testa :)

Reply
Emma

Tänkte också tipsa om Maria Nilas Heal. Min syster som haft mycket problem med torr och kliande hårbotten blev helt problemfri med detta!

Reply
Renee

Fun pictures! Could you please tell me which hair mask you used? I’m also going crazy because of my itchy head :( Thanks! X

Reply
Nathalie

Tips för kliande hårbotten! Daxxin, på apoteket (den med blå text). Jag har haft samma problem som du och kunde ibland få lov att skölja huvudet med iskallt vatten för att det kliade så mycket. Provade precis ALLT i 5 år innan jag fick tips om Daxxin som jag nu använt i 4 år och klådan är helt borta!! Värt att prova :)

Reply
Sifan

Har du testat sulfat fria shampoo o balsam, använder själv Pureology, skit bra mot torr hårbotten

Reply
Martina

Älskar din blogg och är en trogen följare men så kul att äntligen få läsa lite om ditt “privata” jag. Är ingen modetjej själv så uppskattas alltid när du skriver om annat ?

Reply
Anna

TIPS! hade världens mest kliande hårbotten, gick till hudläkaren och fick en kutanlösning som hette diprosalic som kändes som världens mest svalkande vätska som även löste allt!! syntes inte ens att man hade i det!

Reply
Elle

Snälla rekommendera vilken inpackning, lider av samma problem och har testa ALLT, men inget funkar! tacksam för svaar. Kram <3

Reply
Melody

Alltså fan börjar också bli torr i hår botten, vad använder du?

Btw, älskar dessa inlägg och tips. :)

Reply
Linnéa

Tips på en bra hårinpackning som hjälper mot torr hårbotten? Jag har också jättetorr hårbotten och har testat inpackningar och schampo mot det, men inget har hjälpt. Tack för världens bästa blogg! Kram

Reply
Emilia

Försöker kolla på bilderna men ser inte.. Vad använder du för iphone? :-) Kram

Reply
Andrea - samma problem som dig (hårbotten)

Jag måste rekommendera dig ett schampoo som hjälpte mig, min kliande hårbotten och nästan exem efter EN tvätt. Helt sjukt, trodde verkligen inte att det skulle funka men det gör det! Du kommer känna dig pånytt född ? Shampoot heter NECCIN, vit flaska med turkos “knapp” på toppen som man fäller ut när man ska använda det. Tips tips tips. Try it, tror icke du kommer bli besviken. Finns på vacker/Lyko att köpa och kostar typ 160kr! Blev en lång kommentar, men jag hoppas att du läser! :) trevlig söndagkväll!

Reply
Johanna

Ett tips, Prova Daxxin schampoo från Apotek, den hjälper verkligen mot kliande hårbotten den som heter extra volyme ger också bra volym till tunt hår. ??

Reply
vera

ett guldvärt tips mot torr och kliande hårbotten, det enda som funkar för mig! och jag har provat allt! efter schamponering, skölj ur schampot och häll i en blandning av äppelcidervinäger och vatten i håret, (jag brukar blanda det i en petflaska). Tror att receptet är en del vinäger och tre delar vatten men jag kör typ hälften hälften. Skölj ur efter 1-5 minuter och ta balsam i! Håret luktar vinäger när det är blött men så fort det torkar så slutar det lukta. håret blir jätteglansigt och jag behövde bara göra detta 4 gånger och nu har jag inte haft kliande hårbotten på 8 månader. Och jag har haft problemet konstant i flera år. Äppelcidervinäger balanserar hårbottens egna pH värde, du borde verkligen prova! Kram

Reply
Moa

om din inpackning hjälpte, eller om du har hittat något annan dunderkur för torr hårbottnen får du gärna tipsa!! min har också kliat galet på senaste haha

Reply
Cissi

Tips mot kliande hårbotten: Head & Shoulders Dry Scalp schampoo. Har funkat jättebra för mig!

Reply
Jam

Just curious, why aren’t you following Chiarra? I checked and she is following you… and remember you two have met!

Reply
Paula

Kan tipsa om ett ingefära-schampoo från Body Shop som jag använt för att få bukt på min kliande hårbotten, och nu använder jag ett från Maria Nila; Head & Hair Heal. Båda fungerar bra, men skulle inte rekommendera balsamet från Maria Nila för mitt hår blev lite platt och tråkigt av det så jag har köpt Volume-balsamet från Maria Nila istället.

Reply
Matilda

Du måste även lyssna på rättegångspodden om du inte har gjort det! Har hört alla där och alla på en mörkhistoria. Andra tips är mordpodden, två tjejer som pratar om mord i svergie, eller spöktimmen, två tjejer som tar upp allt ifrån övernaturligt, konspirationsteorier, seriemördare, ouppklarade mord, mystiska försvinnanden, hemsökta platser, onda barn, sekter med mm. “Favoriterna” är de om mord.

Reply
Sara

Angående hårbotten! Jag har haft såå mycket problem det torr hårbotten som kliar, och som har lett till att jag fått skorpor som jag kliar sönder. Provade olika schampoo och behandlingar från apoteket men inget hjälpte, förrän jag gick till läkaren och fick ett receptbelagt schampo och ett medel för hårbotten. Så om det inte funkar med “vanliga” hjälpprodukter så gå till läkaren. Jag försökte hemma själv i flera år (överdriver ej) utan att det blev bra och sen när jag fick receptbelagda produkter försvann det direkt :)

Reply
Lina B

Tips mot torr hårbotten! Pröva Selsun som finns receptfritt på apoteket. Tänk bara på att inte ha guld på dig när du tvättar håret. Det kan missfärga. Du kan tacka mig senare! ;)

Reply
Monika

Love your look from the first pic. Mani is so cute as always! But yes, he didn’t look happy in his ne sweater. ;)

Reply
izzy

Kan varmt rekommendera head & shoulders schampo mot torr hårbotten, jag upplever att mitt kliande försvunnit helt:)

Reply
hertta

If you like the dress u need to see the video “can you wear haute couture irl? bazaar x paris” on youtube <333

Reply
Doktor

Hejhej, om du haft torr hårbotten länge, som kliar (och kanske fjällar för ofta) så kan det vara värt att testa itrakonazol schampo från apoteket mot hårbottensvamp. Brukar heta Nizoral eller Fungoral. Kram!

Reply
Mikaela Svarfvar

Prova lägga honung i håret, ta en skål och några droppar varmt vatten och smeta in i huvudet. Låt sitta i 40-60 min och sen tvätta håret. Funkar varenda gång och håret blir verkligen lent och ingen irriterade hårbotten!

Reply
Linnea Wilhelmsson

Testa Maria nilas “heal” serie! Jag har haft problem med kliande och mjällig hårbotten periodvis, har typ fått mjäll – använt mjällschampo – gått tillbaka till vanligt schampoo – och fått mjäll igen. Men sedan jag började använda Maria nilas sen i somras (köpte deras största förpackningar i juli och de är fortfarande inte slut än!!) så har jag inte haft torr eller kliig hårbotten en endaste gång :’) och den har en god doft också och luktar inte sjukhus som dom flesta mjällschampona gör.

Reply
Sandra

Massa tips men jag kan också verkligen rekommendera Body Shops ingefära schampoo. Den är mild och väldigt snäll. Hur ofta tvättar du håret? Tvättar du ofta kan du torka ut hårbotten och nu när det är torrare och kallare i luften så blir det oftast värre. Jag tvättar håret ca 1-2 gånger i veckan och det håller sig rent och kli-fritt!

Reply
Josse

Hej! VIlken storlek är det på din svarta boy bag som du har på första bilden? New eller old medium?

Skulle vara SÅ tacksam för svar, funderar på köpa en men vet inte om jag ska köpa en ny eller försöka få tag på en old medium.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Åh jag vet tyvärr inte, köpte den 2014 om det är till ngn hjälp? Kram!

Reply
Josse

Old medium är 25×15, new är 28×18, så den är lite större. Står och velar mellan storlekarna haha!

Reply
Astrid

Hej Kenza! Gällande torr hårbotten har väldigt mycket problem med det på hösten men här kommer några grejer som har funkat för mig: 1. tvätta så sällan som möjligt trots att håret är fett, härda ut, problemet med torr hårbotten är ju att den också överproducerar fett, ett riktigt moment 22. 2. En bivaxkräm från Lush som man tar i hårbotten över natten dagen innan man tvättar 3. sulfatfritt schampoo 4. surskölj (alltså äppelcidervinäger med vatten) det kan vara ph-värdet som har blivit knäppt. 5. att borsta håret ca 100 tag om dagen i hårbotten för att få igång blodcirkulationen. 6. skölj med kallt vatten efter hårtvätt, då stänger porerna sig.

Som sagt detta är vad som har fungerat någorlunda för mig i alla fall, men tror det beror mest på det kalla vädret osv.

Kram från Astrid

Reply
Sanna

Ååh Kenza jag behöver din hjälp!! Jag beställde hem den fina gråa klänningen som du har på bilden, plus en till i strl L. Jag var säker på att det skulle va små storlekar, men nu är dom för stora och ingen av dom finns inne i webshopen i strl M. Vad gör jag nu? ? haha. Kan du trolla? ?

Reply
dana kabalan

Lyssna på P1 dokumentären: Jag älskar dig så dem hatar mig. Jätte jätte jätte bra om förbjuden kärlek.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*