• header

CHRISTMAS CANDY

Celebrating 1st advent with my friends

Äntligen december och äntligen första advent! Efter en riktig skitstart på denna dag så åkte jag hem till Klara för lite adventsmys med henne och Shiva. Julmusik och julbak stod på schemat. Eller bak och bak, tanken var först att baka lussebullar och pepparkakor men det slutade med att vi gjorde väldigt enkelt julgodis istället haha. I flera timmar hängde vi i köket, pratade, åt mat och godis och för en stund så glömde jag allt som tyngde mig. Att umgås med mina människor är verkligen det enda som får mig att må bättre när jag är ledsen. Mina vänner vet när jag behöver prata, och när jag bara behöver skratta och tänka på annat och jag är så jäkla tacksam för att jag har den turen att ha så omtänksamma människor runt om mig. För det är det inte alla som har.

Iallafall, godiset blev svingott och såhär gjorde vi för den som undrar:

Cornflakesgodis: 200g ljus choklad, 25g kokosfett, 4dl cornflakes och 2 dl riven kokos. Smält chokladen tillsammans med kokosfettet i ett varmt vattenbad. Blanda sedan i cornflakes och kokos. Forma till toppar på en plåt och låt stelna. Vi ställde dem ute ett tag. :-)

Chokladkola: 100g smör, 1dl socker, 1.5msk kakao och 1msk ljus sirap. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca 5 minuter. Häll ut på i en form och låt svalna.

Kokossnöbollar: 200g riven kokos, 1 burk kondenserad mjölk (ca 400g) och 1tsk vaniljsocker. Blanda kokos, kondenserad mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda i några minuter och rör om hela tiden så det inte bränns. När smeten är tjock och kladdig, häll upp på en tallrik och låt svalna. Forma sedan till små bollar och rulla i kokos.

// Finally December and finally 1st advent! After a shitty start of this day I went to Klara for some cozy advent celebration with her and Shiva. We wanted Christmas music and Christmas baking. Well, maybe not baking… The idea was first to bake saffron buns and gingerbread but we ended up making simple Christmas candy instead haha. We hung out in the kitchen for ours, talked, had food and sweets and for a moment I forgot everything that burdened me. Hanging out with friends is the only thing that makes me feel better when I’m sad. My friends know when I need to talk, and when I just need to laugh and think about other stuff and I’m so grateful and lucky to have such kind and loving people around me. Because not everyone do. 

Anyway, the candy was delicious and here’s how we made it:

Cornflake candy: 200g milk chocolate, 25g coconut fat, 4dl cornflakes and 2dl grated coconut. Melt the chocolate together with coconut fat in a hot water bath. Then mix in cornflakes and grated coconut. Make little pieces on a plate and let it harden. We put them outside for a while. :-)

Chocolate caramel: 100g butter, 1dl sugar, 1.5tbsp cocoa and 1tbsp light syrup. Mix all ingredients in a saucepan and boil for about 5 minutes. Pour out on a plate and let it cool down.

Coconut snowballs: 200g grated coconut, 1 can of condensed milk (about 400g) and 1 tablespoon vanilla sugar. Mix coconut, condensed milk and vanilla sugar in a saucepan. Allow to simmer for a few minutes, stir constantly so that it doesn’t get burned. When the batter is thick and sticky, pour it onto a plate and let it cool down. Then shape into small balls and roll in coconut.

21 Comments

Dixi Wonderland

Du verkar ha haft sån tur när det kommer till vänner. Känns som att du också har en väldigt stor vännerkrets. Jag skulle säga att jag har en bästa vän (varit bästa vänner i 18 år), 2 vänner som jag träffar då och då och sen bekanta. Du kan verkligen känna dig lycklig att du har så många nära vänner :)

Reply
ule

All this candy sounds way too sweet for my taste, but I do sometimes wish I actually liked baking… The cleanup is the devil!

Reply
Michaela

Använde ni blockchoklad till Cornflakesgodis? ? Alla dessa tre måsta jag göra till helgen ???

Reply
emmy

Hejhej! annonserna som ligger före varje inlägg hamnar “mitt på” inlägget så det blir lite svårt att läsa. Funkade bra på safari, men inte på chrome. Ville bara säga det! du gör ett toppenbra jobb. kram!

Reply
Safiya

Love you Kenza, for always being so honest and real und lovley and strong and Everything. Kisses and Hugs ❤️?

Reply
Sabrina

and this “dl” thing, it’s just something we swedes love to use, don’t judge us.
Jag har fått många skratt och förvirrade blickar när jag hänvisar till dl-mått…. tydligen är detta jättesvenskt och i andra länder bara VADÅ 1 DL SOCKER HUR MÅNGA GRAM ÄR DET. Fan vet jag, 1dl, mycket enklare, vem fasen har gramvåg :’D

Reply
Carolina

Hej! Vet att du gjorde ett inlägg för några veckor sedan där du skrev att du skulle göra en Q/A-video på youtube, men tror aldrig att du la upp någon. Kan du inte göra en sådan video snart? Älskar att kolla på din youtube-kanal ? kram

Reply
ISA

Cornflakesgodis kan ju vara bland det mest underskattade! Låter/ser inte så najs ut men är ju sååå lätt och SÅ fkn gott <3<3

Reply
Emilia

Exakt det recept du kör på cornflakegodis, MEN!!! Riv ner apelsinskal i, och tacka mig senare. Så gör alltid min syrra, galet gott <3

Reply
Rebecca

Jag tror att jag kommenterat detta innan, men jag var också stensäker på att jag hade problem med sköldkörteln. Proverna visade inget och jag blev rekommenderad att träffa en psykolog. Det visade sig att min trötthet, nedstämdhet osv som jag känt de senaste 1,5 åren, var tecken på utmattningssyndrom. Det är sjukt hur denna “sjukdom” kan te sig. Ditt magproblem behöver inte bero på celiaki utan kan vara tecken på stress. Jag har aldrig känt mig stressad så detta kom som en chock.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*