• header

SEARCHING FOR A COUNTRY HOUSE

Yesterday out on the country side

Igår var vi och kollade på ett landställe! Sjukt att det är en massa snö bara 1 timme och en kvart utanför stan, här är det ju inget alls. Så fort vi kom ut dit så mådde jag SÅ bra. Jag bara älskar den friska luften och lugnet där ute och jag längtar så mycket tills vi hittar vårt ställe. Tyvärr så var stugan ett riktigt ruckel med fuktskador etc….. :-( Går såklart att fixa till med renovering men när renoveringen kommer kosta nästan lika mycket som huset så känns det inte värt. Vi får se vad budgivningen slutar upp på! Det var sjukt mycket folk och det senaste landstället vi budade på gick upp rätt mycket så vi är tyvärr inte de enda som letar landställe hehe. Jaja, annars så fortsätter jakten!

När vi var tillbaka hemma igen så kom barnen över och så åt vi tacos och tittade på Harry Potter. Tanken är att vi ska se minst en film varannan helg när barnen är här så det lär ta ett tag innan vi plöjt igenom alla haha!

// Yesterday we checked out a country house! Crazy how much snow it is just 1 hour and 15 minutes outside the city, because here there’s nothing at all. As soon as we got out there I felt SO good. I just love the fresh air and the calm out there and I can’t wait until we find our place. Unfortunately this cabin had lots of damages etc… :-( Of course we can fix it with renovation but when the renovation will cost almost as much as the house it’s not worth it. We’ll see how much it ends up at! It was so much people there and the latest country place we bid on went up pretty much so unfortunately we’re not the only one looking for a country house hehe. Well well, we’ll continue our hunt!

When we got back home the kids came over and we had tacos and watched Harry Potter. The idea is to watch at least one movie every other weekend when the kids are here so it will probably take a while until we’ve seen them all haha!

28 Comments

Maria

Tänkte på det du skrev att du mår dåligt. För många år sedan mådde jag också konstigt kass både psykiskt och fysiskt. Fick rådet av en läkare att sluta med p-piller jag åt då. Gjorde det och 3 dagar senare var allt som bortblåst.. märkligt. Behöver ju inte vara det i ditt fall men bara ett vänligt tips.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har lite svårt med tid och motivation för Youtube just nu.. Så vi får se. :-( Kram K

Reply
Anna

Hi Kenza ♥︎

First of all, what a beautiful sunset you had while seeing the house! I hope you have better luck with the hunt next time, though.

My husband and I live in Helsinki, and it’d be amazing to own a cute little villa outside the city, maybe in the archipelago or by a lake. It’s something we’ve been thinking we’ll do when we’re older but, hey, why wait?

Sending love!

http://www.arcticvanilla.com/

Reply
S

Åh, så himla mys! Hoppas att ni hittar något! (Jag blev så taggad att jag själv började finkamma hemnet efter hus åt er, hahaha)

Reply
S

Well, jag håller med min potentiella namesake om att ni borde kolla i Öregrundstrakten (som är precis norr om Herräng som du ju känner till väl), men jag kan vara NÅGOT partisk då jag växte upp där och kan tycka att det är väldens finaste ställe just på grund av det… haha! Men i alla fall att röra er lite mer ut mot kusten om ni ändå ska upp norr om Uppsala, för att hela Roslagen väcks till liv på sommaren så det är väldigt mysigt att ha nära/närmre till orter såsom Öregrund, och kunna komma ut i skärgården om man så vill. Tyvärr för oss som bor i/bryr oss om sånna här “sommarorter” så säljs mycket äldre hus som sommarhus (detta började i badorts-tiderna på 1800-talet) vilket gör att det är i stort sett dött på andra årstider (men ACK så lugnt och skönt!). Men det är bra för er, för det gör att ni kan hitta jättefina stora hus med punschverandor såsom detta hus ni tittade på, eller små gulliga trähus i enplan med lågt i tak, då det finns gott om gamla hus i trakten. Många hus med standard för året-runt boende marknadsförs också som fritidsboende, antagligen på grund av området. Om du har frågor om området så svarar jag gärna, och jag kan även ge dig några mäklarkontakter om du vill, det är ju som sagt ett område med mycket sommarboenden så det kan vara värt att prata med de som kan sånt. KRAM

Reply
@inredningsdesign

Minns när jag letade lägenhet och där var ett pensionerat par som budade vid sidan av mig. Jag lade mig ganska tidigt och fick sedan veta att paret pressat priset från 650.000 kr till 980.000 kr. Efter det kände jag att ”nu skiter jag i bostadsrätt” och bor nu kvar i min hyresrätt haha.

Reply
Alva

Så vacker Kenza! håller med dem högre upp kolla emot Öregrund.
Mina föräldrar har stuga i Ängsfjärden, super fint ställe, havet och klippor även strand!

Reply
Anna

Vad härligt med landställe! Bra idé! Det är väldigt fint runt Trosa- Studsvik, Källvik och Tofsö. Kika där :)

Reply
Frida

Hej Kenza! Var är skorna från? Letar ihjäl mig efter en bra, varm och helt ok snygg vintersko!

Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*