• header

RELAXING

Some photos from today. My belly got a bit sunburned yesterday so today I had to wear a swimsuit.

Så, nu har vi haft två hela dagar här och de har sett exakt likadana ut. Vi kliver upp (efter att ha sovit svindåligt, inatt somnade jag inte förrän 5), äter omelett och frukt till frukost, sedan lägger vi oss på stranden och läser böcker (har redan läst ut min andra bok…. vet inte vad jag tänkte när jag bara tog med 4?), badar och dricker massa kokosvatten. Vid lunch promenerar vi upp till stora vägen där det finns lite matställen och där äter vi lunch för 20 kronor rätten. Helst stekt ris med räkor. Sen vila lite i solstolen innan vi tar varsin massage på stället bredvid hotellet medan solen går ner. Efter lite träning (ok, Aleks har kört båda kvällarna men jag pallade bara igår hehe) och en dusch så promenerar vi upp till vägen igen och äter mer thaimat till middag. Och så varsin pannkaka med banan och nutella på vägen hem igen. :-)

Vi kommer nog bara chilla här imorgon också, men sedan ska vi hyra moppar och ta oss runt ön och besöka lite andra ställen! Måste bara få sova ordentligt och bli av med jetlag först, är helt tung i skallen.

// So, now we’ve had two whole days here and they’ve been exactly the same. We get up (after sleeping really bad, last night I didn’t fall asleep until 5am), eat omelette and fruit for breakfast, then we go to the beach and read books (I’ve already finished my second book… I don’t know what I was thinking when I only brought 4?!), swim in the sea and drink lots of coconut water. At lunch time we walk up to the big road where there are some food places and there we have lunch for 2 euro per dish. We prefer fried rice with shrimps. Then rest a bit more in the sunbed before we take a massage at the place next to the hotel while the sun goes down. After some workout (ok, Aleks did both nights but I only worked out yesterday hehe) and a shower, we walk back up to the road again and eat more thai food for dinner. And then a pancake with banana and nutella on our way home again. :-)

I think we will relax here tomorrow as well, but after that we will rent mopeds and go around the island and visit some other places! I just need to get a proper sleep first and lose the jetlag, my head feels so heavy.

53 Comments

Synnöve

Kan du verkligen bada eller svettas i en baddräkt av tyg? Sjukt snygg iaf! Hoppas du får sova bra i natt :-*

Reply
Julia

Kan du inte göra ett inlägg där du tipsar om lite böcker du läst och ger lite recension typ? Tack!!!

Reply
Sandra

Jag läste på en hel del när jag skulle till Koh Chang och läste då bland annat att det är direkt farligt att hyra moppe så vi betalade istället för att åka taxi eller de små flakbilarna som ön vimlar av. Ön har en gigantisk nationalpark på västra sidan och där saknas vägar= det går inte att köra runt ön. När jag ändå är igång så vill jag tipsa om Bangbao, Lonely beach med tillhörande hippieby och att testa höghöjdsparken Tree Top Adventure Park där ni kan åka linbanor i djungeln. Det var fruktansvärt kul så den upplevelsen glömmer jag aldrig. :-)

Reply
Madeleine

Kenza, är helt kär i dina solbrillor! Vad heter modellen? ? Njut av Thailand, här hemma (i Linköping) är det grått och snorkallt! ?

Kram ??

Reply
Lena

If you are on Koh Chang you should go to White Sand Beach, the beach is so long and it’s beautiful there! There are also so many beautiful waterfalls around the island.
Also you should buy a Kindle, then you can read all the books you want to on vacation, I use mine all the time ;)
Enjoy your vacation!

Reply
Malin

Rekommenderar att ta en båt och spendera lite tid på Ko Kut/Koh Kood, inte långt från Koh Chang :) Fantastiska stränder!
Ha en fin semester, Kram

Reply
Malin

Boken du läser är så bra. Älskar dialogerna, hur autentiska de är.
Och den ska bli Netflix-serie. Tror Felix Herngrens produktionsbolag skulle göra den.

Reply
Hanna

Hej, mitt bästa tips på Koh Chang och White Sand Beach är att ni går nästan längst bort på den “tillbaka” mot båthamnen om ni förstår vad jag menar. Ni kommer behöva passera genom ett hotell som heter Rock Sand Resort och därefter kommer stranden igen och där är ni nästan helt själva och stranden är mycket finare (!!). Dessutom finns en mysig och superbillig restaurang uppe bland träden (bokstavligen) nästan precis efter ni kommit ut till denna sidan stranden som ni bara måste äta på eller ta en drink i solnedgången.

Reply
G

Hej Kenza! Satt och läste dina inlägg som jag missat, på tal om sköldkörteln: jag var väldigt trött för ett par år sen, tog alla möjliga prov och det visade sig att mina sköldkörtelsvärden var någotlunda normala, men mina ‘thyroid antibodies’ (vet inte vad det kallas på svenska) var väldigt höga. Detta tydde på en autoimmun sjukdom som kallas för Hashimotos. Jag fick pröva på samma medicin som du äter, åt det i ungefär 1,5 år. Märkte inte desto mera skillnad så slutade med det och började söka information om Hashimotos på google, bla. hittade jag att kroppens thyroid antibodies får inte vara höga med tanke på graviditet, då det kan bidra till missfall och andra svårigheter :/ MEN det finns sätt att få dem ner, genom att utesluta gluten, och äta selentillskott (!!) kan man minska på dessa värden. Har varit glutenfri i 6mån, försökt stressa mindre och tagit selen och jag mår verkligen så mycket bättre! :) Hoppas du läste och förstod min råddiga text (svenska är inte mitt första modersmål haha) och hoppas verkligen du mår bättre snart! Jag vet hur jobbigt det kan vara, kämpa på<3

Reply
Anna

Hotellet har kanske ett bibliotek där du kan lämna dina lästa böcker och ta några andra som gäster lämnat :) jag tar sällan med mig mer än en bok, förlitar mig alltid på att hitta på hotellen :) ha en fortsatt trevlig resa!

Reply
Annika

You can buy e-books online and read those without wifi from you’re phone! :)

Reply
Rebecca

Men åh så härliga bilder! Skulle va skönt med lite sol och värme istället för regnrusk som det är hemma i Sverige :) Hoppas du har en fin semester, kram

Reply
Johanna

Åååh så härligt det låter!! :) Bara 4?! Jag brukar tänka “1 bok för varje dag på stranden plus en extra för flygresorna, hehe! Brukar lämna böckerna i hotellets lobby sen så får det plats mer shopping i väskorna på vägen hem ;)

Reply
Mathilda

Kan väl lätt bli så att stress och omående kommer ikapp en när man är ledig och ska ta det lugnt. Hoppas du kan tanka ordentligt med energi av solen och havet och få sova ordentligt <3 kram!

Reply
Michaela

Vill bara tipsa om Nirvana Resort, ett helt fantastiskt ställe om ni åker neråt på ön. Glöm inte ta en promenad upp till deras ”takbar” och drick något gott till solnedgången! Skulle nästan säga att ni MÅSTE åka hit. Passa på att ta en tur ut till piren där det går massor av båtar som tar er på lite snorkeläventyr, ligger några minuter bort med moppe.

Reply
Warda

Finns det någon som vill köpa två Ivyrevel REBEL kackor en mörkgrå samt en burgundy så säljer jag på Tradera, och Shpock.

Reply
Bellan

Köp en kindle, så kan du ha med dig tusen böcker. Läsupplevelsen är också mkt bättre än om du läser på mobil/padda/laptop.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*