• header

ISLAND LIFE

Another lovely day here at Koh Chang. Short from Levi’s, swimsuit from Asos, sunglasses from Chimi.

Hej bloggen! Vi har precis kommit tillbaka till vårt hotell efter att ha käkat pizza (behövde en liten paus från thaimat hehe) till middag. Klockan är snart tio här och vi ska krypa ner i sängen och se en film som vi gjort varje kväll. Så mysigt. :-)

Så vad har hänt sedan sist jag uppdaterade för två dagar sedan? Inget alls, haha. Vi fortsätter att chilla bara. Behöver äntligen inte ha nära till toa längre (jobbigt att vara kvinna ibland, men är mest glad över att jag fått mens igen för den har varit borta sen oktober. förmodligen pga min jäkla sköldkörtel…) så imorgon ska vi utforska lite.

Juste, nu är det ju fredag och helg. Här tänker man knappt på vad det är för dag. Trevlig helg på er!

// Hey guys! We just got back to our hotel after having pizza for dinner (needed a little break from the thai food hehe). It’s almost 10 pm here and we’re gonna watch a movie in bed just like every night. So cozy. :-)

So what happened since the last time I updated, two days ago? Nothing at all, haha. We’re still just chilling. I finally don’t need to be close to a toilet anymore (sucks to be a woman sometimes, but mostly I’m glad I got my period again because it’s been gone since October. probably because of my damn thyroid….) so tomorrow we’re gonna go explore some.

Oh, it’s Friday and weekend now. I barely think about what day it is here. Have a nice weekend everyone!

59 Comments

Annie

Hey lovely Kenza!

I just wanted to recommend a thing that made my life as a womam SO much easier and more care free – the menstrual cup. You need to empty it only two times a day, it’s very eco-friendly, easy to use and you can do anything with it. Here’s a link for a one manufactor: https://www.lunette.com/.

Hope you have a amazing vacation <3

Reply
Axelle

Hi ! I’ve spent à few months on Thaïland next year and i highly recommand you the chicken cashewnuts, it’s soo good !! And it changes à bit from fried rice ;) You can also try the Tom Kha (my second favorite meal ) which is a thaï soup with coconut milk, quite delicious as well ?
Enjoy your stay at Koh Chang, such a beautiful island.

Xoxo from France !

Reply
Sara

Kenza.. blir så ledsen när jag läser din blogg. Nu känner jag ju bara dig genom bloggen, men det verkar som om du har varit väldigt stressad och mått ganska dåligt en period. Kanske beror den uteblivna mensen på det med? Snälla, försök ta det lugnare när du kommer tillbaka, jag tror du behöver det. Ta hand om dig! ?

Reply
Natasa

Hur länge tror du att du har haft de där problemen med sköldkörteln?

Dina symtom vid mens som du beskrev tidigare låter som endometrios. Du kan ju ha haft det länge utan att veta pga att du åt p-piller.

Reply
E

nja håller inte med om endometrios, då försvinner ju inte mensen.
Är man stressad och mår dåligt kan mensen försvinna pga det, även pga sköldkörteln, tydligen, dock gjorde inte min det, snarare tvärs om..flodvåg istället.

Reply
Litche

Vill tipsa om menskopp!! Om man inte har extremt riklig mens kan man tömma den var tolfte timme! Sjukt skönt när man är out and about!

Reply
Emma

Fint att höra att ni verkar ha det bra! Jag var på Koh Chang i januari 2016 och måste tipsa om lilla restaurangen Blues Blues, supermysigt och unikt ställe! Ligger hyfsat nära 7-Eleven vid den stora viken på norra delen av ön. Kram

Reply
Amanda

Å älskade Koh Chang! ?
Då måste ni besöka Pong och Baz på Jonas Jonassons café i Kao Bae (vi bor alltid på KB resort i Kai Bae), i Kai Bae borde ni käka samosa och pannkakor hos Mama på Bobby’s, där kan ni också hyra moppe.
Sen borde ni åka till Klong Kloi och Bang Bao (var beredd på backarna mellan Kai Bae och Bang Bao!) och Treehouse på Long Beach på östra sidan kan vara värt ett besök ✨ lonely beach är härligt att besöka på kvällarna, mycket bättre nattliv där än White sand.

Reply
Marielle

Hej fina Kenza! Har du fått bekräftat nu att du har hypotyreos ? Hur är det med dig och hur såg det? Har själv precis fått mitt besked om hypotyreos. Är så jobbigt, men har du börjat medicinerats? ❤️

Reply
jen

hon har redan kommenterat om det :)
hon äter medicin nu, och hon fick veta att hon hade det genom att gå till läkaren och ta prover.

Reply
Chloe Nelson

Ser underbart ut Kenza, njut!
Här sitter jag i soffan och jobbar men fick hem mitt nya armband idag på posten så känns lite lättare att jobba med det på armen, samma stuk som Hermes, la upp bilder på det i bloggen precis.
In och kika om ni vill och godkväll:)

Reply
Elin

Är du dryg eller? Var precis inne på Blondinbellas blogg och då var du också där och fiskade efter folk som ska gå in på din blogg. Inse, bloggar är inte riktigt populärt nu, det finns de man läser men inte många som får hundratusentals läsare när man börjar blogga idag. Så jobbigt med folk som ska kommentera bara för att slänga in sin egen blogg i kommentaren. Sluta med det.

Reply
Lina

Jag vill verkligen tipsa om menskopp! Det är det bästa som har hänt mänskligheten (kvinnskligheten?) någonsin. En behöver bara tömma den en gång på kvällen och en gång på morgonen. Det är mycket bättre för miljön och för kroppen. OCH den håller i typ 10 ÅR = sparar fett med cash! Hur fantastisk grej som helst!

Reply
k

Mensen kanske även kom tillbaka för att du fick en chans att andas ut och må bra, en paus från allt. Bara en tanke. Verkar iaf som att du behövde denna semestern ! Hoppas ni njuter ordentligt :)

Reply
Julia

Mmmm those fruits look so healthy and fresh ?. I hope you are okay Kenza. Everything will be okay. ?

Reply
Jessica

Menskopp!!!! Lösningen på allt! Har gått från att inte kunna leva under mensen eftersom tampong inte går att lita på, till att typ glömma av att jag har mens!!!! Bada, lek, träna, allt i måååånga timmar utan att ens behöva tänka på att du inte har toa i närheten.

Reply
S

Allt beror ju på hur riklig mens man har, forsar det måste man iaf tömma. Och kanske behöver extra kompliterande skydd ändå.

Reply
Lina

Vilka underbara bilder, och så himla snygg du är!
Och hunden var ju så sjukt söt :) Jag har själv adopterat en gatuhund, fast från Spanien. Kärleken man får av en hund med en sån bakgrund är helt obeskrivlig <3

Reply
Minéa

Hej!

För att undvika så många mensrelaterade toabesök rekommenderar jag att du kollar in på menskoppar! Jag var själv otroligt skeptisk, men den är en livsförändrare, lovar :) Om man inte blöder som ett vattenfall så behöver den bara tömas med 12 timmars mellanrum. Dessutom är den ekologisk, torkar inte ut slemhinnorna, och efter ett år av användning har man redan sparat ihop pengarna den är värd genom att sluta köpa tamponger och bindor (egen beräkning). Link: https://www.lunette.com/pages/what-is-a-menstrual-cup.

Njut av semestern och gott nytt år!

Reply
jen

eh no, she’s not. she has problem with her thyroid (she has hypothyroidism), and she has been extremely stressed out in her private life the last couple of months too, so probably a mix between those two, is the reason why she lost her period, but she just had it now, so she’s not pregnant.

Reply
Alexandra

Hej, vill tipsa om så mycket på denna underbara ön! Ett måste är Lonely Beach och Gu Bay bar. Där kommer ni möte Sun som är ägare. Han kan visa er och allt ni behöver se på ön. Säg till om ni åker dit så kan jag säga till honom att ta med er runt ön :) Kram

Reply
Natalie

Hey Kenza, amazing photos! I will travel to Thailand in a few weeks with my boyfriend as well. I saw that you are in Koh Chang. What is the name of your hotel? The beach looks great:)

Reply
Martina

Om ni är ute och utforskar ön så googla upp Aire yoga & Cafe. Supercoolt litet litet ställe med fräscha acaibowls och annat gott. Ligger lite ensamt men värt att göra ett stopp där :)

Reply
Elsa

Hur naturligt ärlig och öppen du är, som du alltid har varit här i bloggen, får du aldrig sluta med! Det ger verkligen liv till bloggen på ett sätt som många andra inte lyckas med. Du är fantastisk, verkligen <3

Reply
Amanda

Hi Kenza! Just wanted to tell you that I miss your vlogs a lot, please make new ones soon :))) Hope you have a great holiday, all the best to you guys <3

Reply
Jenny

Men oh vilken underbart söt vovve! Hade tagit med den hem ? ?

Ni ser ut att ha en fin semester

Reply
Sara

Ni ser ut att ha det mysigt! Var inne på Ivyrevel och kom att tänka på en sak, kjolarna är så fina men alldeles för korta för min smak. Jag är jättesmal och lång, om jag ska ha kort kjol på mig ser jag bara ännu längre och smalare ut..iaf hade jättegärna beställt kjolar från Ivyrevel om de hade varit längre för de är superfina!

Reply
Emelie

O jag tycker de är perfekt längd , till och med för långa, och jag är 173 cm lång så man kan inte pleasa alla.

Reply
Dana

Hey Kenza, you vacation looks like a dream! By the way could anyone help me out, I love the swimsuit and can’t find from where it is from, does anybody knows?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*