• header

KOH CHANG I LOVE YOU


Bikini from Chiquelle – denim shorts from Levi’s

Denna ö är nu en av mina favoritplatser i hela världen och absolut nummer 1 av alla platser vi varit på i Thailand (Krabi, Koh Tao & Koh Samui). Jag bara älskar det här. Älskar känslan, människorna, maten och alla mysiga matställen, stränderna, och jag älskar att det inte känns så turistigt som de andra ställena. TACK till er om tipsade oss om att åka just hit! :-)

Här har ni lite bilder från igår. De senaste dagarna har vi bara åkt runt på moppen och upptäckt andra delar av ön. Vi stannar till på olika stränder och badar, dricker färska juice-shakes och frossar i billig thaimat. Ja, som ni förstår så har vi det riktigt jävla bra här och jag vill inte att denna resa ska ta slut. MEN det är flera dagar kvar (typiskt mig att så fort vi landat ba “åh nej snart ska vi hem…”) så nu ska vi fortsätta njuta!

// This island is now one of my favorite places in the whole world and definitely number 1 of all the places we’ve been to in Thailand (Krabi, Koh Tao & Koh Samui). I just love it here. I love the vibe, the people, the food and all the cozy food places, the beaches, and I love that it doesn’t feel too “touristy” like the other places. THANKS to those of you who told us to come here! :-)

Here are some photos from yesterday. The last few days we’ve just been going around on our moped and discovering other parts of the island. We stop at different beaches and swim, drink fresh juice shakes and eat lots and lots of cheap thai food. Yes, as you can understand we’re having a freaking awesome time here and I don’t want this trip to end. BUT we have several days left (typical me to start saying “oh no we’re going home soon…” when we’ve just landed) so now we’re gonna continue to enjoy this!

46 Comments

Elin Nävermo

Vad roligt!! Jag som var med och tipsade! Kom ihåg att prova Buddha bar. Se dock till att boka innan så ni får ett bord där ni kan dingla benen över vattnet. Bra europeisk mat när man känner att man behöver en paus från thaimat.

Vi provade även en djungeltour. Gör. Det. Ej! 4 timmar mygg och svett och knappt några djur. Ni ser mer apor längs bilvägen haha!

Reply
Ester

Herregud så vacker du ÄR kvinna! GORG!! <3 Ni verkar ha det underbart, gillar verkligen hur du beskriver saker och ting – du får det att låta så sjukt NICE! :D

Reply
Nishat

Jag älskar Koh Chang, varit där flera gånger, bästa Ön i Thailand.

Ett tips är att åka till Bang Bao, när ni åker dit och svänger in höger på gatan till Bang Bao, så leta efter restaurangen Big chef! Har aldrig ätit bättre thaimat. Allt är Top notch. Deras pad thai, papaya sallad, fried rice med prawn och Ananas – WOW!

I närheten av bang Bao – ca 100 m på stora vägen finns en härlig reggaebar vid vägen. När man kliver in där så har de byggt terrassen på klippor precis framför havet. Tips att se solnedgången därifrån med skön reggae vibe och magisk vy över solnedgången.
Om man fortsätter förbi bang Bao och reggae baren så kommer man längre fram till en lång strand, grym strand med schyssta hak, inte så mycket folk.

Kort och gott, åk till Bang Bao sidan en dag! Ni kommer inte bli besvikna av dessa tips!

Må bäst!

Reply
souphie

Did some island hopping myself in 2010! And Koh Chang was also my favorite on that trip:) (Also visited Phi Phi, Phangang, Krabi, Tao and Samui). I have also heard good things about Koh Samet! Maybe I will check that out someday as well:) Enjoy the trip!

Reply
Bella

So glad you finally seem to be relaxed and happy since a looong time. i am also glad you finally took a real holiday and not updating each day every social channel a few times. i mean you still updating so you are still not totally free from work but i think you havent taking it that easy since a long long time and always updated as usual when you were on a holiday. maybe that was really what you needed and i am glad you have almost a week left to keep enjoying it all. you so so so deserve this!!! <3 <3

Reply
Camilla S

Hej Kenza!
Jag kommer åka till Koh Chang i Mars o skulle jätte gärna veta vilka stränder och ställen som var bäst. Kunde du inte skriva ett eget inlägg o berätta mer detaljerat om matställen, stränder o andra mysiga ställen? Gärna med mycket bilder :)
H. CS

Reply
Ripple

Now that I love this island too! Even though I’ve never been to Thailand – I just love all the gorgeous pictures you post. Absolutely amazing! And I am so glad you got to enjoy everything there. I am the same person – even though I still have a lot of time to enjoy during vacation I just cannot stop thinking that it’s almost over haha. But if you’re having a lovely time somewhere it would never be enough (unfortunately). Hope you’re going to enjoy the rest of your stay as much!

With kindness,
https://gentileame.wordpress.com

Reply
Isabelle

Härligt att ni är nöjda med val av ö ? jag och min sambo var på Koh Chang på vår första resa när vi bara varit tillsammans 3 månader.. skulle bara stanna ett par dagar men blev kvar i 3 veckor ? älskar att hela ön är så genuin på nåt sätt, att man kan gå ner till stranden och det knappt är något folk där (vi var i Kai bay mestadels)… å så mojitosarna på Mojitobar ?? längtar efter att någon gång få åka tillbaka ❤️ Underbart att se dina bilder och läsa om era äventyr ☀️ Med vänlig hälsning, Bella

Reply
Jenny

Vilken strand bodde ni på? Vilken tycker du är finast? Tacksam för svar då resa ska bokas snart ?

Reply
Elin Persson

Hej Kenza! Vilken modell är dina Levi’s shorts och vilken storlek har du? Tacksam för svar! :)

Reply
ISA

Men SÅNT paradis! Alltid velat sippa på en kokosnöt sådär, har hört att det iofs inte är supergott men äsch, ser så härligt ut!!

Reply
Maria

Kenza! Nästa gång ni åker till Thailand – pröva Koh Mak! En ö 1,5 h utanför koh chang, ännu färre turister :)

Reply
Johanna

Koh Chang är min favorit också. Jag trodde inte det fanns stränder i Thailand som inte var fullpackade med solstolar förrän jag gick i land där. Och att ligga i vattnet och titta in mot land, upp mot de omgivande kullarna, som en grönskande kuliss. Mysigt.

Reply
Maria

Haha fan vad skönt att höra att även någon med massor att pengar att resa för har samma tankar “snart åker vi hem…” jag är precis likadan! Så jobbigt att man inte kan slappna av och njuta hela semestern fram till sista dagen. Hoppas resterande dagar blir bäst!

Reply
Juste

Hi Kenza, how did you get from Phuket to Koh Chang? Cannot seem to find any info.
Thanks so much!!! X

Reply
Louise

Hej Kenza
Underbara bilder.

Jag såg dina vackra ringar. Jag fyller 35 i år och ska få en riktigt fin ring i present av min sambo då jag önskat mig en riktigt fin guldring med diamant många många år.
Har du tips på juvelerare jag kan kolla in för inspo?
Hade blivit väldigt tacksam för tips.
Kanske ngn läsare annars har tips med.

Tack!

Reply
Kate

Ugh I’m so jealous — I love Thailand! Krabi is probably my favorite place in the entire world

xx

bombshell-to-be.blogspot.com

Reply
Chloe Nelson

Så fina båda två:)
Jag har precis gått ut med vart det blir av i vinter, en fråga till mina läsare om vilken syn dom har på jobb samt mina helgplaner.
Ni får gärna gå in och kommentera på min fråga, hade varit kul att läsa.
Ha en fin dag:)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*