• header

READY FOR 2018

Started 2018 on a beach with a fresh coconut! Bikini from Triangl, sunglasses from Chimi Eyewear.

NU börjar jag komma in i vardagen igen (inte helt lätt efter jul/nyår och semester, har fan varit borta till och från i nästan en månad?!) med jobb, möten, rutiner och allt vad det är. Eftersom att vi “firade” nyår uppe i luften och sedan var i Thailand där jag varken hade koll på datum eller tid så har jag inte riktigt landat i att det är nytt år igen. 2018. TVÅTUSENARTON. Så sjukt.

Jag är sämst på nyårslöften och sånt, men vad jag önskar mig för 2018 är (blandat stort och smått!):

– Bra hälsa. Få ordning på min sköldkörtel. Nästa vecka har jag käkat Levaxin i 6 veckor, ska ta nya prover då och se om vi fått ordning på mina värden eller om vi måste justera dosen (ligger på 50 mg nu). Jag ska även hålla min regelbundna träning (2-3 pass i veckan) och fortsätta äta bra mat (MYCKET grönt!), men också äta för själen när jag känner för det. Fortsätta hålla balansen helt enkelt!

– Lycka. Efter 2017 som var ett tufft år så önskar jag att jag får vara glad större delen av detta år. Glad och bekymmersfri, kommer väl inte riktigt bli så men fan vad skönt det hade varit. Jag hoppas iallafall och tror att jag kommer kunna ta mig igenom svårigheter som väntar tack vare människorna jag har vid min sida.

– Bli helt rökfri. Jag har aldrig gömt för er att jag röker ibland, mest feströker (har så jäkla svårt för att stå emot cigg när jag dricker alkohol, vilket jag knappt gör längre) eller kompisröker om en vän räcker fram en cigg, men jag vill sluta med det med. Nu har jag inte rökt ett bloss på flera veckor och det känns väldigt bra. Varje dag får jag se vad rökning tillslut gör med en person och det är fruktansvärt. Jag ska göra allt vad jag kan för att stå emot.

– Börja podda. Detta SKA bara ske, jag måste bara hitta rätt timing och jag är inte där just nu.

– Blogga bättre. Har nog aldrig bloggat så lite som under 2017 vilket inte är så konstigt med tanke på hela situationen och jag vet att jag inte ska känna mig dålig för det, men jag vill verkligen prestera bättre i denna del av mitt jobb i år. MEN – hälsa först. Jag får inte känna mig stressad över detta.

– Meditera mera. Började med detta i december (med appen Headspace) och jag gillar det som fan, men glömde bort det under semestern. Det ska jag börja med igen!

– Läsa mer böcker. Varje gång jag reser så hittar jag min kärlek för böcker igen men av någon anledning så känns telefonen viktigare är jag är hemma? Hm. Ska sluta pilla på telefonen i sängen och läsa en bok istället.

– Fira vår första bröllopsdag. Den 29e juli har vi varit gifta i ett år och det måste ju firas! Vi tänker typ antingen bjuda in alla och ha världens roligaste fest (även om den inte kommer slå vår bröllopsfest) eller typ åka iväg och göra något bara vi två.

– Resa till Maldiverna och checka av det från min bucketlist. Vi funderar på att åka i mars?

– Umgås mer med min vänner. Brukar vara bra på detta men under slutet av 2017 drog jag mig undan lite. Orkade helt enkelt inte och de har varit väldigt förstående. Men jag vet att jag mår så mycket bättre av att umgås med dem. Så ska försöka boka in lite mysiga middagar, träningsdejter och sånt nu!

– BEBISGOS! En av mina bästa vänner föder vilken dag helst nu och jag längtar.

– Träffa min syster och barnen mer. Åka ner och hälsa på eller tvinga upp dem hit oftare, vilket är roligare för här har de ju Stockholmskusinerna – Aleks brorsdöttrar!

– Springa milen. Har aldrig sprungit mer än 7-8 km och så fort våren kommer ska jag börja springa igen (kan bara springa ute, hatar löpband).

– Laga mer mat. Jag och Aleks turas om att fixa middag men medan han står och lagar storkok i timmar så beställer jag från indiska restaurangen runt hörnet….

– Köpa landställe. Kommer aldrig sluta drömma om en stuga! HOPPAS detta blir året vi hittar något som känns rätt.

– Filma mer (för privatbruk). Är ju en mästare på att ta en miljard bilder men det är ju SÅ mycket roligare att titta tillbaka på små filmklipp.

– Tatuera mig. Skulle egentligen gjort det förra året men det blev aldrig av. Men i år så! Är inte riktigt säker på vad än dock, men jag vet att den ska vara tillägnad min make/bästa vän. Inte namn dock, hehe.

– Besöka Shiva i Portugal. Nu har hon lämnat oss och det suger, men så fort hon installerat sig i Lissabon så ska jag åka och hälsa på!

Ok var nog inte så dålig på det här med löften haha, kan fortsätta i en evighet men jag stoppar här. Har ni något ni verkligen vill göra 2018?

Förresten, vill ni att jag gör en liten recap av mitt 2017 också?

// NOW I’m starting to come back to my everyday life (not so easy after Christmas/New Year’s and vacation, I’ve been away for almost a month?!) with work, meetings, routines and all that. Since we “celebrated” New Year’s up in the air and were in Thailand where I barely checked what time and date it was, I haven’t really landed in the new year yet. 2018. TWO THOUSAND AND EIGHTEEN. Crazy.

I suck at New Year’s resolutions etc, but what I wish for 2018 is (both big things and smaller!):

– Good health. Get my thyroid values in order. Next week I’ve been on medication for 6 weeks, so I’m gonna take new samples and see if we got my values right​ ​or if we have to adjust the dose (I’m on 50 mg now). I will also keep my regular workout routine (2-3 times a week) and continue to eat good food (LOTS of greens!), but also eat for the soul when I feel like it. In other words – keep the balance!

– Happiness. After 2017 that was a tough year, I wish to be happy for most of the year. Happy and care-free, not really gonna happen but damn how nice that would’ve been. But I hope and believe that I will be able to go through the difficulties that awaits thanks to the people I have by my side. 

– Be completely smoke free. I’ve never hid from you that I smoke sometimes, mostly when I party (so hard to resist a cigaret when I drink alcohol, which I barely do anymore) or when I friend offers me one. Now I haven’t smoked anything at all for several weeks and it feels very good. Everyday I see what smoking eventually does to a person and it’s terrible. I will do my best to resist. 

– Start a podcast. This WILL happen, I just have to find the right timing and I’m not there right now.

– Post more on my blog. I have never blogged as little as in 2017, which is not weird considering the whole situation and I know I should not feel bad about it, but I really want to perform better in this part of my job this year. BUT – health first. I should not feel stressed about this.

– Meditate more. Started with this in December (with the app Headspace) and I like it a lot, but forgot doing it during our vacation. I’ll start with that again!

– Read more books. Every time I travel, I find my love for books again. But for some reason the phone feels more important when I’m at home? Hm. Stop being on my phone in bed, read a book instead.

– Celebrate our first wedding anniversary. On July 29th, we have been married for a year and we mustcelebrated! We intend to either invite everyone and have the world’s best party (although it will not be as fun as our wedding party) or maybe go away and do something just the two of us.

– Travel to the Maldives and check it off my bucket list. We are thinking about going in March?

– Hang out more with my friends. I’m normally good at this but in the end of 2017 I pulled myself away a bit. I just didn’t have the energy and my friends have been very understanding. But I know I feel so much better when I spend time with them so I’ll try to book some cozy dinners, workout dates and so on now!

– CUDDLE WITH A BABY! One of my best friends is giving birth any day soon and I’m so looking forward to it.

– See my sister and the kids more. Travel and visit them or make them to come up more often, which is more fun since they have their Stockholm cousins here​​ – Aleks nieces!

– Run 10 km. I’ve never done more than 7-8 km and as soon as the spring comes I’ll start running again (I only run outside, I hate treadmill).

– Cook more food. Aleks and I take turns on making dinner but while he’s cooking big stuff for hours, I order form the Indian restaurant around the corner… 

– Buy a country house. I will never stop dreaming about a cabin! HOPE this will be the year that we find something that feels right.

– Film more (for private use). I’m a master at taking a billion pictures, but it’s SO much more fun to look back on videos.

– Get a new tattoo. I was supposed to get one last year but it just didn’t happen. But this year it will! Not really sure what motive yet, but I know it will be dedicated to my husband/best friend. Not his name though, hehe. 

– Visit Shiva in Portugal. She has left us now and that sucks, but as soon as she’s ready in Lisbon I will go and visit!

Ok I guess I wasn’t that bad at this whole resolution thing haha, I can go on forever but I’ll stop here. Do you have something you really want to do in 2018? 

By the way, do you want me to do a little recap of my 2017 as well?

80 Comments

Dixi Wonderland

2018 kommer vara året då mina företag tar fart! Jag har redan lyckats få 8 samarbeten via bloggen vilket är rekord för mig! Jag kommer snart återta och börja jobba som fotograf igen och nu på Onsdag börjar jag som Dog Walker för två nya hundar. Det ska bli fantastiskt roligt att kicka igång allt och jag är super peppad :D

Reply
Gabriella

Åh Jag bodde i Lissabon ett tag och åker ni dit så får ni inte missa Buddha sushi, Bistro Edelweiss eller den ascoola Rooftop styley, även om den inte är direkt självklar att hitta. (ingen direkt skyltning). Har ni tid över så rekomenderar jag en dagstur till Sintra!

Reply
Jolien

Yeahh please also a recap! It’s inspiring.
Thx for the post!

xxx from Belgium

Reply
Ilmira

Shiva – she is Kenzas’s friend. who recently moved to Portugal)) So, she ment to visit Shiva)

Reply
Betty

1. Jag tycker att du borde sååå göra en podd! Skulle vara underbart att höra dina tankar om saker och ting, eftersom att verkar vara klok och jordnära som person.
2. Ja! Gör en recap från förra året! Trots alla bekymmer som har hänt nu i höst ska du inte glömma alla bra andra grejer som du har åstadkommit också! :)
3. Någonting jag vill verkligen göra 2018 är att ta mitt jävla körkort! Uschhh så himla jobbigt och ångestfullt.

Reply
Olivia

Hej Kenza! Din blogg är bäst och jag ser upp till dig massor! Jag förstår om det är svårt att prioritera vila och välmående över allt annat i livet, själv tycker jag det kan vara superknepigt. Vill bara tacka dig för att du skriver om att det är viktigt att göra det, och påminna dig om att varje gång du prioriterar dig själv över exempelvis bloggen är du en bra förebild för så många. Självklart saknar många att läsa dina inlägg när de inte kommer lika superfrekvent som de brukar, men det är ju som du säkert vet SÅ vanligt att unga (kvinnor, framför allt) är stressade och väljer prestation över välmående, och därför är det så himla viktigt att vi peppar varandra! När jag ser att du verkar vara snäll mot dig själv peppar det mig att göra samma sak (om det makes any sense, haha). Helt enkelt – tack för att du är så jävla bra!!

Reply
Maria

And don’t forget about YouTube :))))
I want to go to the gym, there is no sport in my life at all. I already lost 10 kg and now I need more strong and sporty body. BUT I HATE GYM!!! That’s my main goal for 2018 haha.

Reply
Lisa

Har ätit Levaxin i drygt ett halvår och det gör enorm skillnad. Det kan ju ta tid att få rätt dos, men när man väl får det är det underbart att känna sig som sig själv igen och orka med dagarna på ett helt annat sätt. Hoppas det blir bra för dig snabbt!

Reply
Sandra

När ska ni till Island? ??? Är där infrån så älskar att se när andra åker dit!

Reply
Jonna

Vilka bra mål du kommit på! Har också en lista där att springa milen är en av dom ???

Reply
Maris

I would really love a podcast let us know on your blog when you start doing it so we know <3 wish you all the best for 2018 xxxx

Reply
Amber

Ohhhh I can’t wait to see your Maldives blogs! I’ve actually been thinking of going early next year as well, so it’ll be nice to get some ideas from you. Hopefully your thyroid values will be good now, I wish you well!

And yes, please do a recap of 2017 :)

Reply
Saga

Åh vilka bra mål! Det hade varit jättekul om du kunde summera 2017 med! :-) Du har en så himla fin blogg!

Reply
S

Kommenterade det på en annan blogg också, men jag MÅSTE sluta döpa dokument, dataset och sånt till typ “new”, “bajs” och “osfvgoiwehf”, för att det funkar för sjutton inte i längden!! Så mitt nyårslöfte är att spara allt i korrekt namnsatta mappar, med bra titlar. Hoppas på ett bättre 2018 för båda oss! <3 (Mitt har börjat helt galet bra! Min bror blev pappa igen, jag klarade mitt kandidatarbete och ska åka och göra masterarbete utomlands med min pojkvän. Förra året däremot bestod av en handfull av de värsta grejerna jag varit med om i hela mitt liv.)

Reply
Imke

Hi Kenza :)
I enjoyed reading your resolutions list, and I wish you an amazing 2018! You are my favourite blogger by far, and I love every post you put up here. And of course it is understandable that you did not post as regularly… Take care of yourself first :)
With that being said, I would really like a 2017 recap ;)
Lots of love,
Imke.

Reply
Filippa

Jaaaq recap!!

Och jag önskar dig all lycka och allt allt löser sig så bra det går utifrån situationen!

Reply
ines

aaa when i saw that lil word lisbon in the post i got so happy!! i am from lisbon and i really think you should come here, its really beautiful xx

Reply
Sofie Wendt

Hej,
Jag tror mig också har problem med sköldkörteln men det har inte blivit att jag tagit tag och sökt för de då jag läst att det är en långdragen process och att kunskapen kring detta inte är alls bra vilket gör att det är väldigt svårt att få hjälp. Vad hade du för symptom som fick dig att söka för sköldkörtelbesvär och har du något tips på hur man ska gå tillväga och hur man ska göra sig hörd så mm blir tagen på allvar?
Hoppas medicinen funkar för dig och att de blir bättre.
//Sofie

Reply
Lacky

Lycka till med allt & hoppas att din 2018 blir underbar! En 2017 recap vore också kul att läsa =) Mitt största mål för 2018 är väl att hitta någonting jag verkligen brinner för och göra det :3

Reply
Sanja

Underbart att läsa om dina nyårslöften! I år satsar jag på lycka & yoga, läs mer på min blogg. Såg några av er där, väldigt kul. Ha en fortsatt fin dag <3

Reply
Suza

I wish you that all your wishes come true! May God have mercy! I wished for the same! I said to my fiance, we are lucky to be good at all, so I just want to have peace and joy this year for us, for our mind, body and soul! Amen! And yes, if you feel for it ? recap! ❤️

Reply
Tove

Sååå fin bikini! ? Är suger på att köpa själv, men den är rätt dyr och vill vara hyfsat säker på storlek innan jag beställer.
Så min fråga, vilken storlek har på och hur tycker du att de är i storlekarna, små eller stora? ?

Reply
Linnéa

Åh ja börja podda! Det skulle vara så himla roligt! Och gärna en recap för ditt 2017. Älskar sådana inlägg!

Reply
Hilma

Ååååh jaa det skulle vara SÅ kul om du började podda!! Men ta det när det funkar och går ihop med allt <3 Hoppas du får en bra start på det nya året, ska bli så roligt att följa dig genom ännu ett år. Under 2017 var du helt klart den viktigaste förebilden för mig, då jag kämpar med en stor förändring och du inspirerar mig så jävla mycket och ger mig styrka! Helt sjukt att du stöttar mig så mycket när du inte ens känner mig haha!
Ha en fiiiin start på året, tagga vår! KRAM

Reply
Patrycja

Hey Kenza! Glad you are really thinking about going smoke-free! I am saddened you mentioned a friend sometimes offer. To make it easier to give up, make sure your friends are aware you want to give up so they don’t even give you the offer of a cigarette.
To be honest, I did not notice you blogging you less. Yes, there were days with no posts but you deserve a break!
These are quite many resolutions, of course I hope you have them all happen to you. On the other hand I think it’s better to be realistic. For example, with cooking more. For example, if you cooked, let’s say, once a month, don’t promise yourself you will do that every second day but be realistic and decide it’s gonna be 2 times a month. If you cooked once in two weeks, try to make it once a week but not 3 days a week, you know? It’s all in baby steps! :)

Reply
Frida

Ja, en recap vore kul. Jag har inte läst din blogg på några år eftersom att jag tog en paus från allt sånt. Nu är jag tillbaka och jag älskar att du är så ärlig om livets alla sidor, även de dåliga. Bra jobbat och tack!

Reply
Anna

Haha läste “vi tänkte åka TILL mars”, tänkte Va i helv… Nu spårar de ?

Reply
Sandra

2 löften, att gå ner i vikt (har en målsiffra) och att inte jobba med feber/tyngre sjukdom. Så roligt var det haha.

Reply
E

Jag åkte till maldiverna i slutet av mars 2017(2 veckor) endast en natt med regn. Inge alls mycket folk då, superskönt!

Reply
MadebyW

Åh en podd skulle vara så kul! :-) Vi var på Maldiverna för två år sedan, en av de bästa resor vi har gjort – så magiskt vackert ställe. Kolla gärna in vår tvillingblogg, vi reser just nu runt i 3 månader till en massa underbara ställen – vi har precis varit en månad i Australien, nu är vi på Nya Zeeland, kommande destinationer är Bora Bora, Singapore och Sri Lanka. Kram!

Reply
Sofia

Personligen tycker jag recaps är överfödiga då det bara är att gå tillbaka i bloggarkivet om man vill veta vad du gjorde under året. Mindre jobb för dig och fokusera på nuet istället.

Reply
Maria

2018´s största mål är att flytta ihop med min pojkvän! Antingen flytta in i min lägenhet eller skaffa nåt nytt tillsammans. Längtar sååå mycket :)
Andra mål är att debutera nya klasser med min ena häst, och verkligen satsa på tävlingssäsongen i år!
Ska väl försöka göra mig redo för beach 2018 också men det känns som det minst viktigaste målet :P

Reply
Ripple

So many great resolutions! It’s almost the whole list of my own resolutions! Hoping both of us are going to stick to them and they’re going to change our lives for better! Looking forward to your podcast – fingers crossed really really soon! <3 Send some hugs from me to the baby – they're the cutest!

With kindness

Reply
Sylvia

My new years resolution will be that I cook more often instead of buying small meals. I bought myself a new lunchbox to take with me to university and I hope that is the start to do better …

Reply
Renee

Hi Kenza, just one resolution here: to be more patient. Which is going to be tough… :P Anyway, I’d love to see a recap of 2017! X

Reply
mio

slutade vardagsröka 2012 fortsatte dock feströka till jan 2016.. de var sällan innan de oxå för de kändes skit!! men där efter en utekväll 2016 sa jah aldrig mer..dock tar jag gärna en snus ist hehe

Reply
Nathalie

Angående rökningen, detta gjorde jag själv och lyckades sluta, varit helt och hållet rökfri i 8 månader (rökt i nästan tio år, senaste 2 dock inte dagligen) och känner ingen röklust alls längre, inte ens när mina vänner röker:
Ta en snus. Det tar två prillor att vänja sig men sedan går det. Jag kör “tjejsnus” Catch Mini Eucalyptus. Varje gång du blir röksugen så ta en snus. Jag LOVAR att det kommer fungera tillslut. Du kommer inte bli beroende av snus eller börja snusa mer än de tillfällen du tar en snus för röksugets skull.
Testa. Kram

Reply
Lovisa

Skulle vara kul att se din bucketlist! Skriver själv en eftersom jag snart tar studenten och vill hinna göra så mycket.

Reply
Johanna

JA till recap, älskar alltid dom! Och att du ska börja podda, fyfan vad kul, SÅ TAGGAD!
Får jag fråga vilka värden du låg på med din sköldkörtel när du fick börja med Levaxin? Jag har också problem med min med förhöjda värden, och skulle vara skönt att veta vad någon annan låg på så jag har lite referensvärden och något att utgå från när jag pratar med min läkare :) Kram!

Reply
Silvi

Vackra Kenza, gör det du mår bra av. Om det inte involverar bloggen ska du inte känna press över det. ❤️
Btw!! Jag har lyssnat klart på förlösamordet nu. HERREGUD!!!!!! Har du fler tips på liknande poddar/dokumentärer? Eller tips på serier?
Önskar dig allt gott!

Reply
Rita

Hi Kenza!
Yes, please please come to Portugal (Lisbon)!! I would love to meet you!
Love you <3

Reply
Emmie

TIPSTIPSTIPS ladda ner appen Calm! Den är helt fantastisk för avslappning, meditation och mindfulness! Testa deras sleep stories med naturessäer eller typ ett 7 dagarsprogram. Så glad att jag började med den 2017 ? Kram! ❤️

Reply
A

Vilka fina löften. Önskar dig ett riktigt bra 2018 och att din hälsa hittar tillbaka till dig. Önskar dig allt gott Kenza. <3

Reply
Alice Andersson

Maldiverna är ett av de länder som nu drabbas värst av klimatförändringarna och som riskerar att dränkas helt av havsnivåhöjningen. Snälla underbara Kenze flyg inte dit och bidra till att de drabbas ännu värre! <3

Vad skönt att du tänker på att försöka prioritera hälsan före prestationer. Vi behöver påminna varandra om det! <3

Reply
Carolina F.

I’m from Portugal and I live in Lisbon, when you come to see Shiva I’m sure you’ll love being here!
Kisses :)

Reply
Moa

Jaa, gör en recap! Alltid lika roligt att läsa dem. Hoppas att ditt 2018 blir fullt av segrar, stora som små! Ta hand om dig & känn ingen stress över uppdateringar när du inte orkar. Vi som läser är människor vi med, vi förstår ;) KRAM!

Reply
Annie

Kenza! Kan du inte göra mer youtube-videos på svenska? Det är så underbart när hela din personlighet kommer fram, man blir alltid lika glad! Utländska tittare får nöja sig med undertexter :)

Reply
Ellen

Kenza!

Var på en ö i Maldiverna (Amilla Fushi) i juli där ägaren av ön ville nå ut till fler influencers. Hör av dig ifall du vill bli ihopmatchad med honom. Helt fantastisk ö med fantastisk service och människor.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*