• header

VILLA

Swimsuit from Asos, sunglasses from Karen Walker

Våra vänner Klara och Fanny kom till Koh Chang några dagar innan vi åkte hem så självklart hängde vi lite med dem! En dag vid deras megavilla, med pizza och poolhäng. Det hade jag gärna gjort idag haha… Redan lite less på vädret här. Är iallafall glad över att det är snö nu för då blir det lite ljusare! :-)

Förresten, har ni blivit bitna av sandloppor någongång? Börjar misstänka att det är därifrån mina små bett kommer (ser ut som små runda myggbett med en svart liten prick i mitten. ej röda), men de har liksom börjat klia nu ett par dagar efter. Läste igårkväll att sandloppor kan borra ner sig i huden och lägga ÄGG? Och då måste man trycka ut dem? Alltså…. Tror ni jag kunde somna då eller? Fick panik. Ber till GUDARNA att vi inte dragit med oss något hem, typ vägglöss eller något. Uhh. Alla brukar säga att jag alltid tror det värsta haha, och det gör jag väl. Då blir jag ju väldigt glad när det visar sig att det inte är något. ;-)

// Our friends Klara and Fanny came to Koh Chang a few days before we left and of course we spent some time with them! One day at their huge villa, with pizza and pool chillin. I would have loved doing that today haha.. I’m already a bit tired of the weather hear. But I’m glad it’s snow outside now because it makes it a bit lighter! :-)

Btw, have you ever been biten by sand fleas? I’m starting to think that’s where my tiny bites are from (looks like tiny round mosquito bites but with a little black dot in the middle. not red), but they started to itch now a few days after. I read last night that sand fleas can get under your skin and lay EGGS? And then you have to squeeze them out? Seriously… Do you think I could fall asleep after that? I panicked. I PRAY that we haven’t brought anything with us back home, like bedbugs or something. Uhhh. Everyone says that I always expect the worst haha, and I guess I do. But then it makes me very happy when it turns out to be nothing. ;-)

83 Comments

Liba

Det kan också vara “bedbugs”. Vägglöss, jag fick det i Thailand. Sån klåda, som små små myggbett. Hoppas det dock inte är det för er, var jobbigt att få bort.

Reply
Lacky

Oj, du kanske borde gå och kolla upp det om inte allting försvinner inom några dagar. För om vad det nu är kan lägga ägg så kan det bli mycket svårare att ta bort de sen :O

Reply
The Gluten Free Guide to Everything

The villa looks great! Too bad your back in Swedish weather, but snow sounds quite nice too! I really hope that you haven’t brought creepy bugs back with you and I do understand you freaking out about it! Let’s hope it’s nothing and you can be happy afterwards :)

Reply
Kelly Biddle

Tips! Har ni små mini-blodfläckar på lakanet i sängen och/eller svarta små prickar (deras avföring, blä) så ere vägglöss/bedbugs. Deras bett brukar klia efter ett par dag me! Så håll utkik, håller tummarna ni inte har det!

/Kellybelly

Reply
Emma

Kan inte du göra en ”apartment tour” nu när ni har eran nya fina lägenhet klar? :)

Reply
Tess

Loppor biter som i en rad. Alltså inte utspridda random bett utan mer organiserat eller hur jag nu ska uttrycka mig. Det är mindre än myggbett. Kliar ofta som f-n! Jag blev biten av sandloppor i Australien och höll på att bli tokig av klådan! Badda med alsolsprit och smörj med en mild kortisonkräm, typ betnovat eller hydrocortisonsalva. Haha snacka om att jag var nojig för att dra hem bedbugs och vägglöss efter 3 månaders backpacking i Aussi ;)

Reply
K.

Hej Kenza! Precis läst mycket om sandloppor då det ska finnas många dit jag snart reser och bettet du beskriver (med svart prick) är just ett sådant då en hona har gömt sig under huden i väntan på att lägga ägg och kan då vara där i veckor och suga blod. Vad jag förstått finns det inte så mycket att göra förutom att hålla sig från att klia/lugna bettet med t.ex. hydrokortison tills det försvinner. Man ska tydligen inte försöka få ut loppan själv då man kan få en infektion. Blir symptomen värre ska man kontakta läkare. Hoppas detta var till hjälp på nåt sätt!

Reply
Sofia

Hej!

Jag fick precis sådana bett som du beskriver på hela mina ben när jag var i Thailand. Fick också tips från en thailändska då att det kunde vara sandloppor och fick panik av att det kunde finnas ägg under huden!! Jag gick till en läkare där som konstaterade att jag var allergisk mot myggbetten bara så fick äta anti histamin och så var det borta på några dagar.

Reply
Hanna

Haha alltså, förstår din panik. Fick en sommar för mig att jag hade skabb i handflatan?? Det var bara jag som hade skrämt upp mig själv:-) håller tummarna för dig!

Reply
Nina

Dear Kenza, sorry to say, but sounds more like bedbugs ?? sand flea stitchtes start itching almost immediatly. Hope you do not have any of it…either Sand fleas or bedbugs…

Reply
Ida

PRECIS så såg bett ut som jag drog med mig från en resa, och kliade som fan. Misstänkte också sandlöss eller vägglöss. Kolla under madrassen om du ser rester efter spillning eller små små svarta prickar. Det vi gjorde var att lägga allt i torkskåpet i flera timmar. Det tog tid men betten läkte ut (kliade riktigt länge). Håll koll på om du får nya bett! I bästa fall fick ni inte med det hem, det kan ju dock ta upp till en vecka innan betten bryter ut. Är de utspridda (ej typisk vägglöss tror jag) eller i en klunga (detta tyder på vägglöss)?

Reply
Sabina

det där med svart prick i mitten låter inte som vägglöss iaf! hade det i våras och det var iaf inga svarta prickar i mina bett! hehehehe

Reply
Elin

Blev biten av sandloppor i Kambodja förra året längst med heeela benen. Kliade något FRUKTANSVÄRT, kunde inte sova på många nätter.. fick köpa medicin o de blev bättre men har fortfarande ärr kvar..

Reply
Sofiealfrida

Kom hem från Koh Chang för ca en månad sedan och sista dagarna fick vi också en massa bett som liknade myggbett men var platta och med en prick i mitten. Kollade runt bland lokalfolket och förstod tillslut att det var sandflugor (alltså inte sandloppor) som ger dom betten. Det kliade som fan så vi köpte någon sorts aloeverakräm som vi tog på varje bett, slutade klia men var kvar i någon vecka! Antar att det är samma du fått, inget farligt och inga ägg (trodde också det först och fick panik) så du kan vara lugn ;) Kram!

Reply
bella

Jag brukar frysa in allt när jag kommer hem från resor. är så rädd att få vägglöss eller nåt annat äckligt. tar av mig alla kläder vid ytterdörren o sen fort in i duschen, tvätta alla kläder och fryser resten av grejer, väskor och allt. Förutom elektronik då. de brukar jag lägga i en låda i garaget några dagar tätt förslutet så inget överlever. så nojig är jag. haha!!

Reply
Josefin

Jag blev helt sönderbiten av sandloppar under några månader när jag bodde utomlands. Trodde först att det var myggbett men fick sen reda på att de hade problem med sandloppor där. Jag märkte aldrig av några ägg och det försvann när jag kom hem igen :-)

Reply
Jenny

Hahaha känner igen mig så väl. Jobbade mycket natt då jag upptäckte att jag fått ett utslag på armen. Min vän hade en vän som fått vägglöss vars bett såg likadana ut ? ringde jobbet som fick ta dit anticimex ?? det var inga vägglöss ???

Reply
Amanda

Gud vilket fint hus!

kika gärna in på min blogg , där får du läsa om psykisk ohälsa , tankar och åsikter , inspiration m.m :)

Reply
Linnea

Jag fick sandloppor i Koh Chang, men bettet var inte svarta i mitten! Utan små röda. Det är läskigt sådant där! Det är inte bedbugs då?

Reply
Isabella

Hej! Jag va på koh Chang förra året, vissa av deras stränder har sandloppor i perioder! Framförallt efter regn. Så är helt säkert det! Har ni tigerbalsam hemma så sätt på det. Kliar du får du ärr som inte går bort, så försök att låta bli!! Haha. Kämpa!

Reply
becca

Fick sandloppor när jag var mindre! Fick inte klämma ut några ägg haha, men fick äta medicin i typ 7 dagar :)

Reply
Jos

Har blivit biten av sandloppor förut. Om man smörjer in sig med olja, mandelolja eller liknande så kan dom inte hoppa på dig. Jag smörja in mina ben efter jag har bivit biten också, det hjälpte lite. Plus att mandelolja är bra för ärr (och acne) så betten läkte bra. = )

Reply
Sara

Klia inte! Blir blåsor jättelätt och sedan blir det jättefula sår som läker låååångsamt!! Fick massa sandflugebett på Koh Chang.

Reply
Sarah

Jag har haft sandloppor ? fick ta ut dom på egen hand. Har även jobbat med att avlägsna sandloppor i Afrika. Säg till om du har några frågor

Reply
Emilia

Hej!

Assa jag vill INTE oroa dig men det kan va skabb :O Vart sitter betten? Med skabb far man sma bett med svart prick i om man trycker pa dem kommer det lite vatska ut, hoppas vrekligen inte det e det men det kan komma om man klappat djur tex men e ocksa ganska vanligt for barn att fa som smittar vidare…hoppas INTE!
Kram

Reply
Monika

So pretty pics! I like your swimsuit. By the way, pizza look so delicious! Now I’m hungry because of you, haha. ;)

Reply
Elina

Du är så sjukt vacker!!

Btw vad använder du på läpparna? Lypsyl, läppglans?

Reply
M

Vägglöss biter inte på benen så om du har utslag på benen är det troligtvis inte vägglöss. Blev helt sönderbiten av vägglöss en gång och hade hundratals bett och nästan inga på benen men några på fötterna. Betten från vägglöss sitter också lite i klasar, dvs de biter flera bett i närheten av varandra! Utslagen syns inte heller för än flera dagar, nästan en vecka efter att en blivit biten!

Reply
fanny

Du har fel, M. När jag var i Koh Chang så fick jag vägglössbett på HELA kroppen. Ben, armar, mage. Jag fick en allergisk reaktion. Bara för vägglössen inte bet dig på benen så betyder det inte att de inte biter där alls. Onödigt att sprida falsk information till andra som man inte är helt 100 på ändå. Lycka till Kenza <3

Reply
Sara

Jag har blivit biten en hel del av sandloppor, de verkar gilla mitt blod för hade utan att överdriva 150 bett på benen. Detta var i Kambodja och de sa att man skulle smörja in sig med ren kokosnötsolja på kvällarna för att undvika det, det skulle även lindra kliandet. Försök att inte klia för fick märken om var kvar ett bra tag…

Reply
Matilda

Om du läste på wikipedia så vettefasen om det stämmer, vad jag har hört (om det nu är samma) så kan dom bara borra sig in i små djur men lopporna är så pyttesmå så dom dör när dom försöker tränga sig in i människans hud, men ah klåda uppstår…

Reply
Tove

Hej, hade sandloppor när jag bodde nere i Kapstaden. Köpte bara kortison salva, sen ska man tydligen inte klis på dem för då kan dem spridda sig. Sedan tvättade jag mina kläder hela tiden och duschade ofta sen försvann dem! ?

Reply
Hanna

Jag har backpackat i 7 månader, och för ungefär en månad sedan så var jag helt säker på att jag hade fått sandloppor, många bett på bena som kliade något fruktansvärt. Insåg när det fortsatte komma bett att det var vägglöss. Eftersom jag ständigt reste runt så tvättade jag alla mina kläder och dammsög väskan. Om du misstänker vägglöss är det väldigt allvarligt, om du till exempel tar med dig en väska hemifrån och ställer det på kontoret eller hemma hos en kompis kan dom också få vägglöss. Försök inte ha så många människor hemma hos dig tills du är säker på att du inte har vägglöss. Det är stor chans att det får med sig lössen hem till sig själva. När jag kommer hem från en resa bastar jag alltid packningen i 24 timmar. Då är det helt säker på att alla vägglöss (om det finns några) är döda.

Reply
Malin

Haha åh, jag har råkat ut för precis samma grej med sandlopporna! Jag blev biten över hela mig en gång när jag var på en strand på Borneo, betten såg ut som du beskriver och började efter ett tag klia enormt. Jag gjorde som du och googlade omkring, hittade det där med att dem lägger ägg och låg och läste skräckhistorier en hel natt och skrämde upp mig själv ? Lånade dessutom en kompis lägenhet i Hong Kong vid tillfället så var livrädd att jag tagit med mig massa loppor dit och förstört hans lägenhet. Hade panik ett par dagar, sen gav betten med sig och försvann, så jag tror att du kan vara lugn! Men jag känner igen känslan exakt :) lycka till, och googla inte för mycket på bilder är mitt tips ;)

Reply
Gabbi

Det kan definitivt vara sandloppor. Jag fick hur många bett som helst både i Thailand och Kambodja. Det var så illa att jag till slut fick äta antibiotika, så håll koll på att det inte blir infekterat.

Reply
Em

Om betten kliar även ett par dagar i efterhand, GÅ TILL VÅRDCENTRALEN! Och få medicin. Jag fick bett av sandloppor i Colombia och det kliade så att jag blev helt tokig (fick en allergisk reaktion dessutom…). Men försvann jättesnabbt efter att jag fått en salva av doktorn och tabletter att äta i tio dagar. Har små ärr kvar, så ju fortare du gör något åt det destor fortare och smidigare kommer det lösa sig. Hörde inget om några ägg dock, så jag tror det kan vara lugnt på den punkten!

Reply
Therese

När jag kom hem från koh Chang och koh Samet-11 kliade mina vader flera veckor efteråt, bara på vaderna gick sen över. Läste det var mycket sandflugor/sandloppor där. Fick även allergiska reaktion av myggbetten och dom blev enormt stora ca 5-6cm i diameter. Väldigt läckert när man låg o solade och hade enorma myggbett på låren :/

Reply
Anna

Jag var på Koh Chang för ca 2 år sedan och fick säkert 30 sandlopp-bett på varje ben… Köpte hydrokortison och det hjälpte mot klådan! Har även vänner som fått sådana bett på koh chang. Varken jag eller någon jag känner har haft några problem med ägg i huden, låter osannolikt. Det har varit som ett myggbett och gått över efter några dagar!

Reply
Camilla

Jeg opplevde det samme på bryllupsreise på Seychellene i 2014. Våknet en morgen av kløe og masse små, rosa klumper i “klaser” over hele kroppen. Mistenkte med én gang bedbugs, og fikk mildt sagt panikk. Men det stemte liksom ikke helt, siden min mann ikke hadde de samme klumpene eller kløe. Jeg besøkte lege, han var fast bestemt på at det var bitt fra sandfluer. Jeg fikk hydrokortison intravenøst, og klumpene og kløen var borte neste dag. Kan høres ut som det er det samme du har fått, iallefall dersom din mann ikke er plaget med det samme. (Enkelte reagerer sterkere på sandfluebitt enn andre, og reaksjonen man får blir svakere de neste gangene man evt blir bitt av sandfluer igjen, fordi kroppen da har kjennskap til det fra før.)

Reply
Camilla

Kan legge til at vi, etter å ha trodd et lite sekund at vi hadde bedbugs på hotellrommet på Seychellene, nå har lagt oss til en rutine på at det første vi gjør når vi ankommer et hotellrom er å endevende sengen, gjerne bruke lommelykt, og se etter mørke flekker/dyr. Bagasjen får stå ved døra så lenge, til vi er helt sikre på at alt ser bra ut :-)

Reply
Tine

Ta och tvätta alla kläder och ställ ut resväskorna på balkongen så krypen dör (om det är så att ni fick några med er hem) och så åker ni och kollar upp betten! bättre det än att googla tänker jag, en blir så uppskrämd av sånt :)

Reply
Elin

En sommar fick jag något som jag trodde var bett och som låter som din beskrivning men som visade sig vara hårsäcksinflammation som förklarades av värme, fukt och mycket solkräm. Oroa dig inte allt för mycket. Kram

Reply
Lena Chatz

Hey, hope everything is alright! We haven’t heard of you in a while. Wishing you the best for your personal worries :)

Reply
Emmica

UPPDATERA DIN BLOGG!! Ingen mening med att du bloggar om du inte kan ta lite jävla ansvar och uppdatera….

Reply
T

Jag kommer aldrig förstå mig på människor som du. Hur kan man vara så egocentrerad? Vadå ta ansvar? Vilken planet lever du på? Du är ju uppenbart extremt patetisk och empatilös, är du själv medveten om det? Är man så beroende av att läsa om andras liv så kanske det är dags att du skaffar ett eget.

Reply
Denise

Ser att du inte skrivit på några dagar, hoppas allt är bra! Sending you some love just in case <3

Reply
VF

No post since the 18th. I really hope that everything is ok for you. We’re worried about that silence.

Reply
Elmira

Hej hej, är du på semester igen? Har ju inte uppdaterat på hur länge som helst =(

Reply
Sara

Fina bilder :) Lite tråkigt att du bloggar så sällan numer, men förstår ju om det är annat som är roligare nu :) Har varit med nästan från början haha, gud vad tiden går.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*