• header

WELCOME TO THE WORLD

Me and little M – one day old ♥

Veckan efter pappa gick bort så föddes min guddotter. En av mina följare skrev till mig och beskrev det något i stil med “för att ett liv ska få plats på jorden, så måste ett annat liv lämna”. Och ja, det är ju så livet funkar. De senaste månaderna med pappa på sjukhuset har varit väldigt tunga, så det kändes lite konstigt att kliva in i ett sjukhusrum med pirr i magen och mötas av min fina bästa vän i sängen med en nyfödd bebis i armarna. Ett litet ljus i allt detta. Jag är så stolt över Dilay, hon är den mest fantastiska mamman för sin dotter och jag är så glad över att få vara Miléas gudmor.

Jag började jobba lite halvt denna vecka, just nu kör jag bara halvdagar och tar en sak i taget (jag ligger rätt efter i schemat men så får det vara, jag pallar inte stressa) och det känns bra. Det är bra att tänka på annat och komma tillbaka till rutinerna igen. Jag blev sjuk för en vecka sedan och har därför bara gått långpromenader med hunden, men nu känner jag mig pigg igen. Längtar efter att börja träna, tror det kan vara bra för mig.

// The week after my father passed, my god-daugther was born. One of my followers wrote to me and described it like “for a new life to begin, another life has to end”. And yes, that’s how life works. The last couple of months with my dad at the hospital was very tough, so it felt a bit strange to step into a hospital room with butterflies in my stomach and see my best friend in bed with a newborn baby in her arms. A little light in all this. I’m so proud of Dilay, she is the most amazing mom for her daughter and I’m very happy to be Miléa’s god-mother. 

I started working a bit this week, right now only half days and taking one thing at the time (I’m pretty behind in my schedule but it’s just the way it is, I don’t want to stress it) and it feels good. Feels good to get my mind on other stuff and start getting back to my routines. I got sick a week ago and because of that I’ve only been on long walks with my dog, but now I feel better again. Can’t wait to start working out, I think it will be good for me. 

45 Comments

anonym

SÅ roligt att bli Gudmor till en tjej!! FÖrlåt om jag frågar, men vad väger du? Bara undrar!
Beklagar för sorgen för din pappa. <3<3

Reply
jen

vilken okänslig fråga! varför ens fråga vad någon väger, och dessutom mitt i när någon mår som sämst!!

Reply
Natalie

Men det är väl inte hela världen, tycker inte det är okänsligt när hon skrev som hon gjorde.. överdrivet.

Reply
Dixi Wonderland

Först måste man gratulera :D Kan tänka mig att bäbismys hjälper enormt mycket i din sorg. Och tycker hela din planering med jobb osv låter väldigt sund! Ta små steg i taget :) Träning rekommenderar jag starkt! Jag har gått ner 11 kg nu sen jag började mitt nya jobb som Dog Walker men jag känner att jag mår så bra av att röra på mig att jag även tränar hemma. Du behöver inte träna ute bland folk. Det finns en massa bra pass på youtube. Rekommenderar https://www.youtube.com/user/PamelaRf1 om du vill ha bra övningar som du kan göra hemma :) Massa kramar!

Reply
Maria

Yeah! I’m happy for you. And congrats to mama!
Btw, it’s funny that you look a lot like your father. And Aleks reminds your father when he was young (especially the pic at the swimming pool from your stories). But you and Aleks are way different haha!

Reply
Rebecca

Men åh så mysigt! Hoppas du kryar på dig, och kom ihåg att DU går före allt jobb som “ligger efter” <3 kram

Reply
johanna

Ta den tid du behöver, men tror det är klokt att börja ta sig tillbaka till vardagen och rutinerna, även om det känns tungt. Kan inte ens föreställa mig känslan av att förlora en förälder.
Men det din läsare skrev, att för ett liv ska få plats måste ett annat lämna var så himla fint. Så kanske det är. :) <3

Reply
rash

men kenza… varför kan du inte bara sätta in en vikare som kan jobba in åt dig? <3 inte bra att ha sån press på sig.

Reply
LindaEd

Jag tror inte att det fungerar så när man ÄR ett företag. Kenza är ju liksom ett varumärke i sig, tänker jag. Tycker dessutom att hennes inställning till jobbet låter sunt (att ta en dag i taget och försöka undvika stress) och för den delen så kan det också hjälpa att göra det man tycker om (vilket jag utgår från att hon gör) i den mån det funkar för en själv.

/Linda

Reply
Charlotte

I’m so happy to read that you are doing better! It must have been amazing to hold Miléa in your arms :) Take is day by day, don’t stress too much about tomorrow. Lots of love,
Charlotte xx

Reply
Nattis

Stort grattis ❤️ Och kram för pappan.
Exakt så var det för vår familj. När vi berättade om min graviditet så fick vi även ett cancerbesked. Ett liv ut, ett liv in. Hemskt och fantastiskt

Reply
Angelica

Kram Kenza. Jag vet precis hur det känns, allt kommer bli bättre även om det blir på ett annat sätt. ??

Reply
Helena

Känner precis igen det där. Några dagar efter att min mamma gick bort föddes min brorsdotter. Så det var väldigt mycket känslor på en gång. Ta hand om dig och låt läkeprocessen ta sin tid. Det kommer bli lättare, så småningom. Kram!

Reply
Mai

I am so sorry for your loss. My mom died because of lung cancer almost two years ago. She was 48 y/o. Life is tough. But for me, it was going back to school that made me feel human after this. I cried several days non-stop and felt guilty, because how can I live my life while my mom can’t?! But since she died on the first day of school I didn’t have a lot of time to mourn and while living my life was so hard, being around people and getting out of the house actually speed up the proccess of mourning. I still think about her a lot and will never get over it, but you learn to live with it. Wish you all the love ❤️ hope you feel better soon!

Reply
kristin

Det ligger något i det där. Vi satte ner urnan efter min älskade mormor dagen innan hennes första barnbarnsbarn föddes. Hon hade sett såååå mycket fram emot att få träffa honom och tjatat i flera år på att hon ville ha barnbarnsbarn. Hennes sista kväll i livet hade hon båda händerna på den stora magen och var så lycklig och skrattade och kände sparkarna där inne. Att någon har funnit på jorden sen 1925 och försvinner bara några veckor innan den lille kommer. Det är fruktansvärt sorgligt men något symboliskt med det också <3

Reply
Johanna

Så fint! Ett stort grattis! Det var liknande i min släkt förra året, farfar som kämpat med ohälsa många år gick bort. På hans begravning var jag redan gravid men visste inget och senare samma år föddes min dotter som får fylla hans stol vid släktmiddagarna <3 Bra att du lyssnar på kroppen och själen <3

Reply
Angelica

Först vill jag bara gratulera till gudmors rollen. Sen måste jag bara berätta hur sjukt det här är. Min pappa dog plötsligt i augusti, 5 dagar senare födde min bästa vän ett barn och nu händer precis det samma dig. Jag är en människa som tror på små tecken och i våra fall så måste den smärtan av att mista någon också bli en känsla av lycka och glädje i nästan samma veva.

Jag vet precis smärtan du går igenom kenza och jag beklagar så mycket er förlust. Ens pappa är ens pappa oavsett hur relationen har sett ut. Idag är det 6 månader sedan min pappa dog och ska jag vara helt ärligt så blir det inte bättre med tiden, men det blir lättare med tiden. Det blir lättare att leva med smärtan, sorgen och saknaden men det kommer nog alltid finnas ett stort tomrum där. Att förlora en förälder är hemsk och jag kunde inte hålla tårarna igen när jag såg att du förlorat din pappa just för jag vet hur det känns.

Mitt råd till dig är att ta din tid, svälj aldrig gråten utan gråt ut för det är så skönt att göra det. Jag hoppas iaf att du är okej trots omständigheterna.

Stor kram!

Reply
Taleen

You’re such a strong woman ❤️ As soon as I saw the pictures I was thinking just the same thing your reader said. Congratulations to Dilay Miléa is such a cute name !

Reply
Josefine

Sådan vacker liten prinsessa <3

Så var det för min familj också, men lite tvärt om <3
Min minsta kusin föddes den 12/12-17 och ALLA var överlyckliga över det lilla underbarnet <3

En vecka senare, 17/12-17, så fick jag ett sms av mamma att min älskade gammelmormor hade somnat in :'( ALLAS värld rasade! :'( MIN värld rasade </3
Hon var gammal och hade levt ett låååångt liv. Sista tiden sa hon att bara jag får reda på att barnet (kusinen) är frisk och mår bra så är jag nöjd <3

All lycka till lilla prinsessan och familjen <3
Och kom ihåg att det är OKEJ att vara ledsen <3

MASSA KRAMAR!

Reply
Hilma

Jag befinner mig i exakt samma situation som du just nu, och det är så jäkla skönt att läsa dina tankar och veta att jag inte är ensam <3 All kärlek och styrka till dig!

Reply
Elin

Kärlek och styrka till dej <3 så glad att läsa om din guddotter, tänk så lyckligt lottad hon är som får ha dej som gudmor, och tänk så mycket kärlek och värme hon kommer få genom åren.

Reply
Malin

Kan inte ens föreställa mig vad du går igenom, men en bebis i sin närhet ger verkligen otroligt mycket glädje! Träning och vara med nära och kära är nog det bästa du kan göra för dig själv, men glöm inte bort att det är okej att vara själv och göra sånt som bara du vill som att ta långa bad, gå på spa, titta på serier, gå långpromenader med Mani osv.

Reply
Sandra

När min yngsta dotter föddes för snart två år sedan så gick min farbrors fru bort ett par dagar efter att min dotter föddes. Hon fick en hjärnblödning morgonen efter och gick bort en dag senare. Det var så märkligt att samtidigt vara så överlycklig över den lilla bebisen men samtidigt känna sådan sorg. Bebis var med när vi besökte min fasters fru på intensiven och sa hejdå, då var hon ett dygn gammal. Alla i vår omgivning ser det som att hon lever vidare i våran dotter och det är så fint på något sätt.

Reply
steph

Ta hand om dig <3 Vi behöver få ta det lugnt och fundera på vad som egentligen är viktigt för oss i livet, det tycker jag du kan göra utan dåligt samvete.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*