• header

LUXURY VS BUDGET

* this post contains adlink for nelly.com

To the left: me in my Balenciagas at Coachella. To the right: the budget version from Nelly here (adlink)

Vet att dessa boots har varit väldigt populära så ville bara säga att Nelly äntligen fått in dem igen! Jag tycker de är skitsnygga, jag har ju bootsen från Balenciaga som tyvärr är mina mest obekväma skor. :-( Om någon har något tips på hur jag inte ska få världens fetaste blåsor på hälarna (fick ta av mig dem på Coachella haha), snälla berätta. Vill kunna använda dem!!

På tal om skor. Har köpt ett par så jävla snygga sneakers från Acne (kan visa dem sen om ni vill). Väntar bara på att det ska bli lite torrare ute så att jag kan använda dem. Mina sneakers måste alltid vara RENA. ;-)

// I know these boots have been very popular so I just wanted to say that Nelly has finally restocked them! I think they’re so cool, as you know I have the ones from Balenciaga and unfortunately they are my most uncomfortable shoes. :-( If anyone have any idea on how not to get the biggest blisters ever on my heels (I had to take them off at Coachella haha), please tell me. I want to be able to wear them!!

Speaking of shoes. I bought the most perfect sneakers ever from Acne (I can show them later if you want). I’m just waiting for it to become a bit more dry outside so that I can wear them. My sneakers has to be CLEAN always. ;-)

49 Comments

Ann

Men är du barfota i skorna? Svårt att undvika blåsor då med tanke på friktionen som blir av värmen. Men annars rekommenderar jag compeed alla dagar i veckan! Bästa som skapats enligt mig som går ofta i klackar och lite “obekväma” skor, haha!

Kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja de är ju öppna så det blir inte så fint med strumpor. :-( Hade compeed i förebyggande syfte men inte ens det hjälpte!

Reply
Ann

Men det finns ju strumpor som är som en typ balettsko i formen? Som man bara trär på tårna och hälen som inte syns. Testa dom ;)

Reply
Maria

I saw those Balenciaga boots together with cute socks and it was beautiful but maybe a lil bit too much for your style :D

Reply
Tina

Fast såna där supersmå sockar borde väl funka i dom där? Steps eller vad dom kallas :)

Reply
Tina

Heyy, if they are leather you can rub lots of body cream (original Nivea is the best) inside and let it rest over night. They will be lot softer.. noo more blisters :)

Reply
Annika

Jag använder leukoplast (finns på alla apotek). Tejpar hälarna INNAN skavsåren uppenbarar sig, fungerar alltid! :)

Reply
Tereza

I’ve heard one good tip, blow the particular place on the shoe with the hairdryer, let it warm up and than push it to stretch the shoe. It is well-tried by my friend :-)

Reply
Ronja

Jag minns förut när folk köpte typ dr Martens boots så sa folk att de fick skavsår pga så hårda i formen och då läste jag att folk tejpade med silvertejp inuti och det hjälpte tydligen.

Reply
Magda

spraya med varmt vatten inuti skorna så att skorna är riktigt genomblöta inuti, sen gå med strumpor i hemma och gör de typ varje kväll i två veckor, då mjuknar lädret upp och skorna kommer anpassa sig efter dina fötter.

Reply
Linnea

Jag har också hört att det ska gå att smörja med vaselin typ eller liknade, för att minska friktionen mellan foten och skon. Dock inte testat själv, så vet inte alls om det funkar.

Reply
Edita

Jag använder ivyverdures (ivyverdure.com) stick. Den heter irelief (min personliga favorit). Älskar att den även är vegansk :). Hoppas den även funkar för dig.

Reply
s

hej kenza. som skomakare har jag två tips att ge. om skorna är i skinn så kan du ta dom till närmsta skomakeri och be skomakaren banka dom mjuka. man slår på skinnet med en hammare, mjukas upp och skadar inte skon. sedan kan du även be skomakaren sy fast bakfoder av mocka i skon som blir dold utifrån men som känns skönare inuti. kram

Reply
Victoria

Om de är i skinn kan du blåsa på dem med hårfön så att de blir lite varma/mjuka och sedan direkt sätta på dig dem och gå omkring med dem lite hemma, och upprepa detta några gånger. Det brukar mjuka upp skinnet och forma det efter just din fot. Kan vara värt att testa! :)

Reply
Mickis

Ett bra tips är att lägga i en korkkil i hälen på skon då kommer foten upp lite och du kommer inte få skavsår! Ett tips från en som jobbar med fötter och skor :) finns att köpa där du kan köpa sulor och sånt!

Reply
Klara Andersson

Halloj! Jag får ALLTID skoskav på hälarna i nya skor och det enda som någonsin hjälpt mig är att smörja in hälarna med en fet kräm! Då blir det mindre friktion och därför mindre blåsor. Hoppas det hjälper!

Reply
Kaisa

Try wearing them with damp wollen socks at home for like an hour! It softens the leather :-)

Reply
Mona

Det finns skosulor till hälen som går att klistra fast bak i hälen på skon. Dom kan till och med ha en liten kudde typ så att det blir mjukt. Tänk dock på att skon lite mindre då.

Reply
Dixi Wonderland

Tråkigt att du får skoskav, har själv det problemet med i stort sett ALLA skor. Har ärrvävnad på hälarna för jag har haft så mycket skoskav under åren :( Men roligt inlägg :D Gör gärna fler såna här och visa även de andra skorna. Alltid kul att se vad du köper :D

Reply
Sara

VASELIN, smörjde in mina fötter med det innan mitt första marathon, inte enda blåsa! Det ger ett glid som minskar friktionen som skapar blåsorna!
Lycka till !

Reply
Irma

Ha skorna på och blås med fön där du tycker att skon klämmer. Det mjuknar upp lädret.

Reply
Linnea

Absolut bästa sättet är att sätta ugnen på 70 grader och ställ in skorna. Ta ut och ta på dig skorna, ställ in och upprepa processen några gånger. Handlar bara om några minuter såklart.

Riktigt effektivt, lovar!

Reply
S

Det finns även någon form av ”lästningsspray” man kan spraya i innerfodret och sedan ha skorna på sig. Då formar de sig, åtminstone litegrann, efter fötterna!

Reply
Hanna

Hej! Jag får skoskav av exakt ALLA skor och använder en tejp på apoteket som heter leukoplast typ. Använder i “förebyggande” syfte men har jag lyckats få skoskav så kan man ha typ plåster/compeed vad man nu vill under och sen tejp över så hålls det på plats :) obs. finns i både smal och bredare variant och jag brukar använda den breda så den täcker hela hälen.

Reply
Amanda

Jag som FÅR skavsår av Compeed använder mig utav Leukoplast (den som är 5 cm bred), finns på apoteket men oftast får man fråga efter den.
Är en tejp som blir som ett extra skinnlager på hälen,

Reply
Deki

Hej! Testa genomskinliga strumpor/strumpbyxor de första gångerna du använder skorna ;)

Reply
Nicole

Det kan vara så att skorna fortfarande är för hårda kring hälarna, då brukar jag ta en fet raggsocka som jag blöter så att den är relativt blöt/fuktig, sen trycker du in den I skon vid problem området och låter den ligga där över natten! Funkar alltid för mig!☺?

Reply
Malin

En kompis till mig berättade att hennes pappa brukade hamra på skorna inifrån för att mjuka upp lädret. Vet inte om det funkar dock :)

Reply
Josefin

Ibland hjälper det att lägga i en sula baktill som lyfter upp hälen lite, på så sätt kan passformen för hälen bli bättre.
Skulle rekommendera att köpa ”Sensus mini” lädersula, den ger dämpning för hälen och stöd för hålfoten och fotvalvet. Har såna i alla mina skor! Skon blir betydligt mer fotvänlig och eftersom sulan är halv så påverkar den inte storleken alls.
Finns att köpa i typ alla vanliga skobutiker. Ta med skorna dit och prova dig fram. Sulor brukar lösa det mesta! ;)

Reply
T

Coachtejp! Har väldigt lätt för att få skavsår i ungefär ALLA skor. Men coachtejp funkar altid och sitter så mkt bättre än tex compeed. Om man har lätt för att få utslag etc kan det dock vara bra att ta av och sedan sätta på ny efter att man tex duschat.

Reply
Nathalie Nyström Andersson

Dubbla nylon strumpor – då skaver dom mot varandra och inte mot baksidan av skon (friktionen blir inte hud mot strumpa utan strumpa mot strumpa). Haft samma problem och fick det här tipset! Behöver inte ens plåster nu! Try it!

Reply
Isabel

Prova att lägga i korkhälar så kommer du upp en bit och kanske förbi det värsta skoskavet på hälen… funkar nästan alltid för mig, annars prova smörj vaseline på bakkappan i skon :)

Reply
sara

För att gå in skor i skinn är mitt bästa knep att ta på sej sockar, blöta ner dem ordentligt, ta på sej skorna och trava runt hemma tills sockarna är torra (typ). Skorna formas efter dina fötter!

Reply
Mimmi

Har inte testat det här själv men har för mig att man ska kunna stoppa in skorna i ugnen på typ 70-80 grader (typ bastuvärme alltså) i en kvart och därefter gå in dem hemma så att de formas efter fötterna medan de är varma. Har dock ingen aning om hur det fungerar för olika material men kan vara värt en googling iaf!

Reply
Nina

Jag tycker inte helmer compeed hjälper, men jag har börjat använda sån plåstertejp/medicintejp om du vet vilken jag menar? Finns på Ica på samma ställe plåster och sånt finns. Man bara tejpar några remsor tejp på hälen. Funkar skitbra :D

Reply
Sanna

Oftast går det inte att ha compeed i förebyggande syfte, man måste liksom först få blåsan så att compeeden kan bygga upp kudden och på rätt ställe! Kanske baby power vore nånting? Sen kan man ju typ forma skon genom att sitta med dom på i bastun haha…. bastu i plural är bastun i mitt huvud :D

Reply
Jennifer

I have the Balenciaga ones too, what really helped me to reduce the blisters and pain was using the Compeed Blister Stick. Not sure if you can get your hands on that in Sweden, but if you can, you really should give it a try! You just apply it to the spot(s) where you keep getting blistered, it helps to avoid friction. I use it everytime before I put the boots on and then I can walk on them all day long without having any pain or getting any blisters. Hope it helps for you too! :)

Reply
Lisbet

I am very late to the party, but today i remembered that you asked about it, and i, as many others, had the same problem. i tried everything but my feet are so demanding i would say hahah that nothing helped. i did a research online and found out that the newer pairs are a bit different and they changed something therefor are more comfy.
so what i did- i sold my first pair and then the hunt began for a pair which have been made recently (in 2017). i asked around from different online pages and finally found one pair when i visited paris and balenciaga shop.
its a long call but i can tell you one thing- with my new pair i didnt have any blisters whatsoever even when i wore them for the first time.
these are really expensive and i lost few hundred bucks but at the same time now i have been living in them and i know they are gonna be with me fir years.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*