• header

BURGERS

* contains adlinks for Nelly.com

Playsuit from Nelly.com (sold out in this color but find red one here and blue here) // shoes here (links are adlinks!) // Gucci belt // Chanel bag // sunglasses from Karen Walker

God morgon! Idag pippar pollen mitt liv alltså, haha. Fyfan.. Slarvade lite med min medicin (jag kör receptbelagda tabletter, nässpray och ögondroppar) i Lissabon och det får jag sota för nu. Har iallafall stängt in mig hemma nu för att röja undan jobb och senare vid lunch ska jag ge mig ut i solen med vänner.

Innan jag ger mig på Lissabon-bilderna så har ni här några snapshots från förra onsdagen! Vi var på det nyöppnade stället Bap på Östermalm och testade deras hamburgare. Mmmmm MVG på både deras tryffelburgare och halloumiburgare, speciellt eftersom att det glutenfria brödet inte smakade papper. :-))

Många av er frågade om denna jumpsuit på instagram, tyvärr är den slutsåld men såg att det fanns några kvar i rött och blått så jag länkade dem ovan!

// Good morning! Damn pollen is screwing my life today, haha.. I didn’t take my medicin properly in Lissabon (I have pills, spray and eye drops) and I have to pay for that now. Anyway I’ve shut myself in at home to get some work done and later around lunch I’m gonna meet up with some friends in the sun.

Before I start editing the Lissabon photos, here are some snapshots form last Wednesday! We were at the newly opened place Bap at Östermalm and tried their burgers. Mmmm both their truffle burger and halloumi burger were delicious, especially since the gluten-free bread didn’t taste like paper. :-))

Many of you asked me about this jumpsuit on insta, unfortunately it’s sold out but I saw that they still have a few in red and blue so I put links to them above!

19 Comments

Fanny

Hej Kenza! Ville bara säga att dom senaste dagarna så uppdateras sidan och jag får skrolla tillbaka till inlägget. Jag får också då ett felmeddelande där det står: ”den här webbsidan uppdaterades eftersom ett problem inträffade”. Läser via telefonen/safari. Ha en fin dag, kram!

Reply
Maya

Så fin! Ville fråga dig om tips!
Jag ska till Stockholm för första gången med min kille (eller vad man ska kalla honom…… vet inte än haha) och behöver tips på nice ställen att äta på. Googlat men då hittar man SÅ mycket ju, kan du inte skriva dina topp 3 eller topp 5 ställen? Finmat eller mer som Bap spelar ingen roll! Är Bap värt ett besök liksom? Frukost/lunch/brunch/middag spelar inte heller någon roll, bara det är gott!!

Ha det bäst!!!!!!!!! :D

Reply
Alva Håkansson

Hej! Jag älskar verkligen din blogg och ser upp till dig jättemycket. Blir väldigt inspirerad av dina bilder och tycker de är sjukt fina. Jag har själv en blogg och det skulle vara jättekul om du kunde kolla in den :)

Reply
Lina

En av mina vänner läste precis upp ett av dina svar till dina följare på instagram, som jag ansåg otroligt olämpligt.
Din följare frågar om du fastar och du svarar med ”I have never been a muslim and I will never be”. Har din följare först och främst frågat dig om du ska bli muslim? Nej, hen frågade endast en simpel fråga som du kunde svara med ett simpelt ”nej” på.
Sedan frågar du om du hade fått samma fråga om din mamma varit muslim eller marroccan och inte pappa?
Ja, det hade du med högsta säkerhet. Du är en offentlig figur och din plattform har folk från olika bakgrunder och religioner. Du skulle förmodligen ALLTID bli frågad om du fastar, då ett av dina föräldrar har marrockanska rötter, vare sig det är din mamma eller pappa. Så återigen fann jag ditt svar helt utanför boxen. Jag tycker att du i fortsättningen bör hålla en god ton till dina följare som varken använder sig av svordomar eller förnedrat/förolämpat dig på något sätt. Det är trots allt de som ger dig din inkomst och det är tack vare de du är där du är idag.

Reply
M

Om du kollar tillbaka ser du att hon besvarat samma fråga flertal gånger, år efter år, och även många kommentarer som säger att hon visste är muslim då hennes pappa är marockansk vilket automatiskt gör henne till en del av religionen därav hennes svar. Utav respekt ställer man inte frågan om fasta när man ser att personen dag ut och dag in lägger upp bilder på att den äter, då använder man sina ögon och sitt förstånd och inser att nej denna person fastar inte. Även om hon hade varit muslim är det inte en fråga man ställer, utan det är någons ensak vad den väljer att göra med sin religiösa tro så att du lägger ditt fokus på hennes svar och inte ignoransen som många följare har tycker jag är konstigt. Det spelar ingen roll hur offentlig en person är, respekten för dens privatliv SKA finnas där oavsett. Jag har förståelse för ett “hej jag undrar ifall du fastar?” men kollar du igenom hennes kommentarer är det inte så det ser ut utan det rör sig om “men vadå fastar du inte?” “tänker du inte på Ramadan?” och liknande kommentarer som är ställda som frågor men egentligen låter som anklagelser. Till den kommentaren hon fick höll hennes svar varken en god eller ond ton, om det är något du borde anse som olämpligt är det som sagt den mängd frågor och anklagelser hon får kring ämnet och inte hennes tillvägagångssätt för att besvara det och försvara sig själv.

Reply
Mathilde

Hej!
Jag har läst din kommentar flera gånger men förstår fortfarande inte riktigt vad det är du vill ha sagt med den. Jag tycker Kenzas svar på frågan är simpelt, hon är inte muslim och kommer aldrig bli det, varför skulle hon då fasta när MUSLIMER har ramadan? Tycker även att följande stycke är intressant: ”Jag tycker att du i fortsättningen bör hålla en god ton till dina följare som varken använder sig av svordomar eller förnedrat/förolämpat dig på något sätt.” Du har uppenbarligen förvrängt Kenzas svar ut i fingerspetsarna. Var använde Kenza svordomar i sitt svar? Var förolämpade hon någon? Är det förolämpande att säga att hon inte är muslim?

Reply
Angelina

Alltså jag heller med Lina. Frågan var inte är du muslim och kommer du bli muslim? Utan frågan var ”fastar du inte?”( jag anser att tonen var neutral vid denna fråga) Kenzas svar var så hård och tonen var aggressiv eller hon blev försvarsfull och kände sig förlämpad utan någon anledning. Hon kunde ha sagt nej, jag är inte muslim. Alltså med vanlig ton. Kenza är definitionen av selfhate. Angelina Jolie och många andra elit kändisar respekterar andra individers religioner och kultur genom att täcka håret eller huden när dem vistas i ett muslimsk land men Kenza som har ett muslims bakgrund, hon kan ALDRIG neka att hennes farföräldrar är Muslimer kan inte ens komma på idéen att resptektera hennes muslimska följare genom precis som kändisar gör när det pratat om känslig ämne som religion och kultur.Varför kan inte Kenza förstå detta år efter år?! Alltså respektera oss med religion.

Hon tjänar pengar på oss som läser hennes blogg och följer henne, en stor del av hennes läsare är muslimer men ändå väljer Kenza att vara så RESPEKTLÖS och FUL mot hennes läsare, spelar inget roll om hon får samma fråga Varje år, Kenza gör samma mistagg Varje år. Jag hoppas att hon en dag vaknar upp och anser att livet är inte bara en sidig och allt handlar inte om henne.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*