• header

HOT SUMMER DAYS

Swedish summer days with Mani and my girls <3 My bikinis are from Coco & Nuts swim

Alltså detta VÄDER!!! Som man alltid klagar på Sveriges urusla sommarväder, nu får vi fan lov att tjata om hur fantastiskt det är istället. Flera veckor med 25-28 grader har vi nog aldrig haft i maj (eller juli lol) så tjata på. ;-) Jag är så glad över att bo i stan men samtidigt ha denna natur bara tio minuters promenad bort! Finns inget härligare än att promenera längs vattnet och sedan lägga sig på en brygga och sola och käka jordgubbar.

Jag har inte vågat ta ett dopp än för det är svinkallt i vattnet (för 3 månader sedan kunde man gå över denna sjö liksom…), men Mani har fick åka i igår för han blev så varm. Är lite orolig över att han ska bränna sina kala fläckar i nacken också (han har fått diagnosen Alopecia X och kommer förmodligen tappa största delen av sin päls :-( men vi behandlar med Melatonin nu och ska se om det hjälper!) så vi försöker skugga honom så gott det går. Kanske får köpa ett minitält och ha med nästa gång haha.

// Seriously this WEATHER!!! We always complain about Sweden’s shitty summer weather, so now we just have to nag about how amazing it is instead. We’ve never had several weeks with 25-28 degrees in May (or in July lol) so keep on nagging. ;-) I’m so happy to live in the city but still have this nature only 10 minutes walk away! There’s nothing more lovely than to walk along the water and then stop to tan and eat strawberries.

I haven’t dared to take a swim yet because it’s freezing in the water (3 months ago you cold walk over this lake….), but Mani had to get in yesterday because he got so hot. I’m a bit worried that he will burn his bald spots in his neck (he got the diagnose Alopecia X and will probably loose a huge amount of his fur :-( but we’re treating with Melatonin now to see if it helps!) so we try to give him shadow as much as we can. Maybe I should buy a mini tent and bring next time haha. 

22 Comments

Olivia

Tro det eller ej men det finns solkräm till djur också. Så hade provat det på hans kala fläckar så blir det inte så jobbigt för er att hålla honom i skuggan :)

Reply
Dixi Wonderland

Alltså vilka härliga dagar du hat haft :D Gällande Mani så kan du ju ta med ett paraply som han kan ligga under :) Bonzo fyllde nyss 13 och han har börjat tappa päls på nacken och skulderbladen. Dock är han inte helt kal utan mer brun på de ställena och svart på de andra :P

Reply
Emma

Eller låta han vara hemma. Hundar svettas genom tassarna och lider när det är så varmt. Bättre mer kortare och oftare rundor i denna värmen. De kokas inombords för de inte svettas som vi..

Reply
Karin

Åå mani 😍 finns uv-tält för barn, kanske finns nått litet som är lagom för honom?😅 kram

Reply
Renee

Hi Kenza, I think it’s a great idea to get Mani a tent so he can stay in the shade! It’s always good to be careful with dogs when it’s hot outside, because they can only sweat through their mouth and soles of their feet (which I’m sure you know already ;) . Enjoy spring! X

Reply
Nathalie

so cute to see how much care and attention you give Mani :) A tent is a great idea! I have a golden retriever who prefers being in the sun but during long beach days it’s essential we give him some shade so we always bring a small pop up tent.

Take care x

Reply
A

Nutrolin skin and coat oljan bör du verkligen testa! Min hund har kronisk klåda och medicinerar även mot det. Hon har kala fläckar som enligt veterinären skulle förbli så. Sen 3 månader tillbaka har jag kört oljan och hon har inte en endaste fläck kvar. Trampdynorna är hur mjuka som helst och pälsen är blank och mjuk.
Testa!

Reply
BeingIsabella

So glad to hear you’ve been having beautiful weather Kenza! Sweden definitely gets the reputation of having pretty cold weather for most of the year so I can feel your excitement. Enjoy it why it’s hear though, it may leave all the sudden! And what a cute pup, do you know if he/she is a Pomeranian?

http://www.beingisabella.com

Reply
Emma

hej!

kan lata lite knasigt, men vad for mat far Mani?
Mitt syskonbarn ar nastan helt problemfri efter att ha slutat med gluten och laktos.
Kan vara vart att testa – sana problem ar vanligare an man tror bland hundar!
Min hund ar till exempel allergisk mot kyckling, vilket typ all hundmat innehaller..

Hoppas det ordnar sig!

Reply
Martyna

Hey, look for sun protection cream or spray for dogs if you don’t use it already! Internet or local vet shops <3 extra protection for our small loved ones, doggies and cats, xxx

Reply
Josefin

Hej Kenza! Har skrivit till dig ett par ggr förut ang. din hälsa och hur stor inverkan våran kost, livsstil, kemikalier osv har på våra stackars organ/tarmar. Alopecia är en autoimmun sjukdom, och autoimmuma sjukdomar hänger ihop med skadad tarm. Mani bör, precis som vi människor, få slippa spannmål, mjölk osv i sin mat. Även värt en tanke att även han påverkas av kemikalier osv i sin närmiljö (nya kläder, möbler osv innehåller otroligt mkt otrevligheter) och han är ju såpass liten, så belastningen blir såklart kraftigare för honom 💙
Sedan jag själv blev sjuk för några år sedan kan jag inte använda nya kläder förrän jag tvättat dem ca 3ggr, nya möbler måste vädra på balkongen i veckor osv. Allt för att kroppen blivit överbelastad av felaktig kost/alkohol, stress, hygien/städprodukter osv.

Reply
Charlotta

Så himla glad att du har lite mysdagar för dig när du är hemma fina du. Fedt sugen på Lissabon nu med. Plus att nu måste jag göra Cevapi till middag ikväll pga inte ätit innan? Escandalo.
Tack för att du snackar med oss lite mer.
Styrkekramar till dig Mani,
that man knows you love him. 💞
We love you. And farts are still funny💋📢https://youtu.be/pjreH2nHq8s

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*