• header

CEVAPI & FRIENDS

Bbq in our backyard! Bought my striped denim jacket at Pull & Bear in Lisbon.

Haha det låter som ett namn på en restaurang, “Cevapi & Friends”. Kan inte någon ba öppna ett bra ställe i stan atd cevapi osv?!?! Jag äter sällan rött kött men cevapi kan jag inte säga nej till, det är så gott. Längtar tills vi åker ner till Montenegro igen (vi åker hela gänget i juli!) och jag får äta min absoluta favorit: pljeskavica i bröd. :-))

Så igårkväll hade vi som sagt lite vänner över för grillning på vår innegård! Vi har aldrig använt grillen där så det var på tiden. Aleks gjorde egna cevapis och så grillade vi även majs, halloumi och massa annat gott. Fler sånna här kvällar, tack! Det blev en hel del över så nu ska jag värma lite rester och titta på någon av mina serier. Aleks är borta kväll så måste passa på. ;-)

// Haha it sounds like a name of a restaurang, “Cevapi & Friends”. Can someone just open a nice place in town with cevapi etc?!?! I don’t eat red meet so often but I can’t say no to cevapi, it’s so delicious. Can’t wait for our Montenegro trip (we’re going back again in July!) so I can eat my absolute favorite: pljeskavica in bread. :-))

So last night we had some friends over for bbq in our backyard! We’ve never used the grill there so it was about time. Aleks made own cevapis and we also had corn, halloumi and other delicious stuff. More night’s like these please! Now I’m gonna heat up some leftovers and watch one of my series. Aleks is away tonight so I have to take the chance. ;-)

27 Comments

Lina

Hej! Jag kollade på hundens (den på bilden) instagram igår och såg att tungan var ute på alla bilder!! Varför är tungan ute på varje bild (sjukdom eller))? Hunden är så himla söt och den utsträckta tungan gör den bara sötare!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tror det är något fel med hennes bett, vilket gör att tungan inte hålls tillbaka. :P

Reply
TravelAnna

Men SÅ gott! Mer grillning åt folket. Vad härligt att ni ska till Montenegro också.

I gengäld vill jag tipsa om New Yorks bästa bagels. :)

Reply
L

Jag jobbar på förskola och det blir alltid ćevapčići när barnen får önska mat, haha.

Reply
Silvi

Vad kollar du på serier just nu? Behöver något nytt att kolla på och du har alltid så bra tips 😇
Var rädd om dig ❤️

Reply
z

det heter väl egenligen cevapcici men det är jobbigt att säga så de flesta på balkan säger cevapi/cevape. samma sak med ex. majs som egentligen heter kukuruz, men som alla säger kuruz till. man förkortar lite för att det är enklare helt enkelt! :)

Reply
Neea

Hii! I see you’ve been in Montenegro for many times. I’m going there next week for the first time, can’t wait. Do you have any tips? Nice places to visit or restaurants?:)
Hope you’re feeling well :)

Reply
Hanna

Alltså, recept på aleks cevapi tack <3 är själv gift med en jugge och det vore himla kul att impa på hans familj med egna cevapi. 😍

Reply
Anna

Så mysigt med grillkvällar 😍 Fräscht med röd/vitt på er båda! Vet du var din kompis köpt sin tröja?

Reply
BeingIsabella

I feel like having a bbq really gets forgotten these days. It’s such an easy and classic way to have fun, enjoy great food in the company of family and friends. It’s also a great reminder that the warm weather has arrived :D Sometimes it’s the classic things that work the best!

http://www.beingisabella.com

Reply
Lisa

Åh jag ska också till Montenegro i juli! Närmare bestämt Budva. Har du några tips på resturanger, barer, fina ställen? KRAM

Reply
Madeleine

Cevapi.se har en foodtruck som åker runt till olika platser i Stockholm, dom har även catering 🙂

Reply
Andrea

Ni borde prova Balkan street food! Dom åker runt överallt i Sthlm med sin foodtruck! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*