• header

YELLOW FLOWERS

* contains adlinks for Nelly.com

Get my jeans here, top here and shoes here (adlinks/reklamlänkar) // belt from Gucci // sunglasses from Chimi // bag from Zara

Såhär såg jag ut när vi strosade runt i Lissabon första dagen! Jag har nog hittat mina nya favoritjeans.. Riktigt snygg tvätt och sådär perfekt loose fit (ni vet, inte tighta men inte för lösa). Spillde dessvärre matolja på dem här om dagen och glömde göra något åt det direkt efter så vi får se om det går bort haha. :-( Väskan är också en ny favorit! Köpte den på Zara nyligen för 199 spänn.

På tal om något helt annat: Ni med underfunktion i sköldkörteln som också hade håravfall som symptom…. Kan jag räkna med att få tillbaka lite av mitt hår snart eller? Käkat Levaxin sedan december, och haft bra värden/rätt dosering i iallafall 2 månader nu. Tröttheten har iallafall försvunnit så det är ju bra. Magen känns också bättre!

// This is what I looked like when we walked around in Lisbon the first day! I think I’ve found my new favorite jeans.. Really nice wash and that perfect loose fit (you know, not tight but not too loose). Unfortunately I spilled oil on them the other day and I forgot to do something about it right after so we’ll see if it goes away haha. :-( The bag is also a new favorite! Bought it at Zara recently for 20 euro.

On to something else: Those of you with thyroid under function who also lost hair… Can I count on getting some of my hair back soon? I’ve been eating levothyroxine since December, and I’ve had good values/right dosage for at least 2 months now. At least I’m not so tired anymore which is good. And my stomach feels better as well!

65 Comments

Mathilda

Hej, har samma problem med sköldkörteln som dig! Har inte ätit levaxin så länge så har dessvärre inte svar på din fråga men gå med i Sköldkörtelgruppen på Facebook. De verkar ha svar på allt som har med sköldkörteln att göra, så om du inte får något svar här kan du alltid fråga dem i gruppen.

Reply
Rebecca

Har tyvärr inget bra tips när det gäller sköldkörteln. Men bra att värdena är bättre och att du mår bättre iaf! kram <3

Reply
Nicole

Testa galltvål (säljs billigt på Hemtex) mot fläcken på jeansen så ska du se att den går bort :-*

Reply
Johanna

Jag har ätit levaxin i lite över ett år (dock höjt dosen två gånger) men fortfarande inte fått tillbaka mitt hår :( dock tycker jag håravfallet har minskat lite den senaste tiden – så det finns hopp!

Reply
Elin

Näe eller jo, det kan du kanske. Men jag fäller sjuka mängder hår och har ändå ätit levaxin sedan typ 2013. Men det är ju säkert olika! :)

Reply
Carolin

Hej Kenza,
jag har haft underproduktion i min sköldkörtel i 10 år, och tagit Levaxin i olika doser under dessa år.
När jag blev diagnoserad så fick jag tipset av min läkare att äta en överdosering av Pantotensyra (B5), för att hålla min hud och mitt hår i schack.
Och det har gjort under för mig! Jag har lyckats hålla små ”outbreaks” i huden till ett minimum samt mitt hår är starkt och tjockt.
Så kan vara värt att testa :)
Jag äter Pantotenssyra 1000mg från Great Earth.
Dom har haft lite leveransproblem av dom på sistone, men man har kunnat köpa dom med 500mg, så då tar man bara två istället. Tanken är att man överdoserar som sagt. (Obs, ej farligt för kroppen. Det som kroppen ej behöver kissar man ut)
Önskar dig lycka till!
PS: Vill bara säga att jag beundrar dig och den affärskvinna du är/har blivit. Jag är 35, och har följt dig i flera år. Och det är beundransvärt vad du byggt upp. Hoppas du är stolt över dig själv, njut av ditt hårda arbete! DS

Reply
Anka

Hi,

glad to hear that you‘re on the right way with your medication. I was diagnosed with the same May last year (really bad values, TSH of 99) and was loosing hair like crazy, I was really worried. It got better maybe 9-10 months after I‘d started medication amd I‘m fine now. For a few months now I‘ve been seeing hair growing back which makes me really happy. Don‘t worry, I‘m sure you‘ll be fine too. It takes time. All the best! Greetings from Berlin

Reply
Ana

hi Kenza! so happy to see that your thyroid issues are under control :) for your hair, you could try beer/brewer’s yeast (not sure about the name in English), it makes the nails and hair grow faster and stronger. It’s not particularly for people with thyroid problems, but it’s very efficient for anyone !
I admire your work and your strength, you’re a true role model for me <3
wish you a nice week, kisses from Switzerland

Reply
Carolina

Det växer tillbaka snart. Jag kommer ihåg att jag tappade mina ögonfransar och håret fram. Men det växte ut ganska snabbt.

Reply
Suza

You might have saved me now! Ive never checked out what this word «thyroid» mean, and today I did. Have had issues these last months with many different things and among those bowel issues, tiredness and so on. My doc has only tried to cure my stomach without help. Found this Probiotic that helps some on constipation. Gonna make her testme for thyriod, still so tired and exhausred! Thank you! Hope you get well! You are such a beautiful girl and like all girls you deserve to have your great hair! 🤗 Wish you all well! Take care 😘

Reply
M

Hej

Jag var precis som du. Jag märkte att något var fel när jag började tappa en massa hår. Men efter någon månad med levaxin så tappade jag det man liksom normalt ska tappa. Du kommer alltid tappa hår men inte lika mkt. Kommer ihåg hur hemskt det kändes bara att dra fingrarna i håret och få med sig en bunt, men det blir bättre. Och idag känns håret tjockt och friskt igen!

Och om du vill kolla annat så finns det en superbra sköldkörtelsgrupp på fb! Där skriver alla om sina symptom och hur vanligt det är osv!

Kram!

Reply
Matilda

Hej Kenza gissar på att du får massa DM på din Instagram men vill bara upplysa dig om att en slags app som är som tinder för barn 12+ använder sig i sin marknadsföring av en bild på dig. Appen heter yubo, så du vet har anmält appen. men snälla anmäl och stäm skiten , inte okej och farlig app för unga , de marknadsföring att de är en app att hitta vänner online men farlig.

Har skickat DM på insta : heter tildamusic där och skickat bild och video på hur de använder din bild bara gå in på App Store och sök Yubo så hittar du din bild i första videon.

Hoppas allt löser sig.
Och ha en fortsatt trevlig resa fina du ❤️

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Matilda! Oj, låter inte som en säker app. :-/ Tack för att du meddelade mig om detta! Kram <3

Reply
Ioanna K.

Beautiful, as always ❤ Put on some clean gasoline on the oil stain and you will get rid of it ! 👖

Reply
BeingIsabella

I’ve been looking for a good pair of velcro sneakers for ages now! I really like the ones you’re wearing here – simple, clean, white. Exactly what I’m looking for! How would you say they do in terms of comfort? Also, I’m always impressed how you manage to find colourful walls wherever you go :D

http://www.beingisabella.com

Reply
Sophie

I am losing hair from Crohn’s disease medications so can’t answer your question but — just wanted to say I know it’s tough to feel tired, to feel like you’re being held back in life by your body, to feel sick but to try and act like you don’t feel sick, and to see these physical side effects of both disease and drugs we have to take. You’re strong, you’re doing well, and there will be better days. Hugs to you.

Reply
Diana

Smörj in fläcken med Yes diskmedel och släng sen in byxorna i tvättmaskinen m tvättmedel!

Reply
Anna

Ett tios, spraya torrschampo på fettfläcken. Låt det verkar ca en kvart och tvätta sen i maskin. Brukar funka bra 😃

Reply
Sofia

Angående håravfallet!

För mig började håret växa tillbaka och bli some what starkare och såsom det brukade efter ca 3 mån. När värdena var i ”balans” igen och kroppen med på noterna!
Men håret har ju sin egen cykle den följer, påverkade av hormoner och stress eller annat utöver sköldkörteln. Så det är upp till din kropp och din bakgrund egentligen oberoende av vad jag eller andra säger..:( För värden för ex 6 månader sedan kan utlösa det som sker just nu med håret… svinsegt i know, men jag tror det vänder snart för dig med! Om magen är bättre brukar de mesta falla på plats igen också, när det är i harmoni hehe.

Kram!

Reply
Emma

Mitt hår kom tillbaka helt när jag började äta levaxin, fick mycket tjockt hår och folk började kommentera hur tjockt och fint mitt hår var. Men det tar lång tid så man får stå ut med väntan lite 😚

Reply
Therese

Min bästa vän tappade allt sitt hår 2014 pga problem med sköldkörteln, och hon började med Levaxin. Dock ville de höja dosen stegvis för att se så att hon landade rätt, vilket tog ett tag. Men när värdena väl blev bra så började håret växa igen, och idag har hon jättefint hår! :)

Reply
Linn

Jag påbörjade medicinering i början av mars och småningom har håravfallet lugnat sig. Håret växer ut tillbaka men det kommer ta sin tid då det måste växa enda från babyhår till full längd. Kram! ❤

Reply
Nina

Matolja försvinner om du häller på ett bra lager babypuder och låter stå, det suger upp oljan.

Reply
Sara

Håret kommer tillbaka men det tar lite tid tyvärr. Hade glömt hur den där hemska tröttheten är som men nyligt haft dåliga värden och blev då påmind.

Reply
Janina Nurmi

Det tar sin tid, för mig tog det över 6 månader före alla symptomer försvann och håret började växa normalt. Jag äter även biotin som har hjälpt med att håret växer snabbare och blir tjockare. :)

Reply
Veronika

Hej Kenza. Upptäckte själv att mitt hår slutade falla av när jag fick korrekt dos. Har märkt att bara för att att man ligger inom referensintervallen så betyder det inte automatiskt att man har rätt dos. Jag fick kriga lite för att öka min dos något även fast jag låg på TSH 2,6. Kände fortfarande att jag inte var mig själv på 2,6 men nu ligger jag på 0,6 och det är mer ”jag”. Slutade även tappa hår vid 0,6, vilket jag fortfarande gjorde på 2,6. Så du kanske behöver öka dosen något? Lycka till nu ❤️

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ahh, jag fattar! Har förstått att det är väldigt individuellt vilket värde man mår bra på. Jag har gått ner från 6,7 till strax över 2 vilket läkaren anser är bra, men jag får väl känna efter ett tag till och se om jag kanske behöver öka dosen lite till ändå. Tar 75/dag nu så det är väl inte så jättehög dos.. Har även ändrat på kosten en del för att minska på sånt som är dåligt för sköldkörteln så hoppas det också hjälper till. Kram <3

Reply
Jennie

När man medicinerar gäller inte längre samma värden som när man är frisk. Optimala värden är under 1 på TSH när du medicinerar med levaxin. Gå med i gruppen ”Sköldkörtel provsvar” på facebook. Där finns massor av information samt dokument med rekommenderade värden (samt rekommenderade prover, tex B12) som gäller när du har hypotyreos. Många med hypotyreos har även andra brister och det är viktigt att kolla allt. Det är även viktigt att kolla T4 och T3 (som är det aktiva hormonet) så att du konverterar hormonet rätt och kroppen får det som den behöver. Lycka till och hoppas det blir ordning på allt snart. Kram

Reply
Magdalena

Jag har ätit Levaxin sedan 2013, men det var först 2017 som jag började känna en bättring av mitt hår, men efter att jag fått rätt dosering (tog lång tid för mig då jag behövde en väldigt hög dos), tog det ca. 1 år!

Reply
S

Måste bara säga att gud vad GULLIG du är i den där lilla scrunchie-tofsen, så söt Kenza <3 och fin outfit för övrigt såklart.

Reply
Franka

Now you made me check if my thyroid function is ok considering the fact that I have been losing so much hair in the past few months and I always feel so tired (even when I get more than 8/9 hours of sleep) 🤔

Reply
Emma

Hej! Jag har ätit levaxin i 2 år. När jag väl hamnade på rätt dos så rättade allt till sig, men det tog ett tag.
Fick dock tipset att börja äta vitaminer för hår/naglar. Det tog också någon månad men sen slutade jag tappa så mycket hår. Antar att det var en kombo av medicinen och vitaminerna, men det är värt att testa!

Hoppas du mår bättre snart! Kramar

Reply
Sandra

Of course, your hair will grow again. I also have problems with thyroid and often my hair falls, but now I have a lot of baby hair :D so don’t worry, everything will be fine :)

Reply
Liane

Hej Kenza,
Jag har personligen inget problem med sköldkörteln men däremot tappade jag i stort sätt hälften av mitt hår efter en lång period av extrem stress. Det var verkligen stora delar som åkte av så fort jag drog fingrarna igenom så jag hade panik över de ett tag. Men jag började ta extra tillskott som heter Scilicea. Tillskottet är till för just hår, hud och naglar. Var jätte skeptiskt i början men jag tog tabletterna flitigt under ett år och jag kunde verkligen se och känna vilken skillnad det blev så småningom! Det tar sin tid så man får försöka att inte tänka på de för mycket bara under tiden. Jag skulle rekommendera den eller åtminstånde att man tar extra tillskott av kiseldioxid, zink, magnesium och biotin. Håret behöver de ämnena för att kunna växa, speciellt kisel och biotin! Vet inte om det är till någon hjälp, vet ju perosnligen inte hur levaxinet påverkar men ändå :)

Hoppas att det blir bättre <3

Reply
Ivana

Hi kenza!

Have you ever tried ashwandha? It’s herbal so natural and really great! Brings your hormones (also thyroid!!!) Back on track ! I also stopped taking oral contraceptives last year and my body kinda had a break down.. I had/still have to fight with anxiety and being tired a lot. Ashwgandha really helped me balance my hormones, calmed me down and still gave me lots of energy!! You should try it maybe it works for you..?

Lots of love
Ivana

Reply
Rima

Ätit levaxin i 11 år. Började tappa massa hår för ett år sedan då min dos behövde höjas. Som tur är har man en Mellanösternbuffert på huvudet och har en del hår. I 6 månader har jag ätit 100 mg och nu tappar jag nästan inget hår alls (förutom ögonbrynen som fortfarande ramlar av). Tar tid det här med levaxin.

Reply
Ida Brorsson

Hej! Jag har ätit levaxin sen jag var 18, är 25 idag. Äter 125 mg varje dag och tappade jätte mycket hår de första åren. Tillslut tipsade en hårfrisör mig om ert schampo mot håravfall och det har varit min räddning. Det heter Nioxin och jag använder deras schampo och balsam vid varje tvätt, kan inte leva utan det. Det tar några månader innan man börjar se resultatet eftersom det stärker det nya håret som kommer. Har använder det i ca 2 år och har aldrig haft så tjockt och starkt hår som nu. Kram

Reply
Linnea

Hej!

Har också hypotyreos och tappat mycket hår under perioder när dosen Levaxin varit för låg. Är rädd att det kan ta ett par månader innan man märker att håret är tillbaka… Vill också tipsa om vitamintillskott, tycker faktiskt det funkar för håret och naglarna.

Hoppas du snart mår bra igen!

Reply
Kajsa

Hej! Jag äter också Levaxin för min sköldkörtel och har gjort det i flera år nu, är 23 år idag och påverkas inte så mycket utav det eftersom att medicineringen är som den skall. Men minns att det var väldigt jobbigt i början med många återbesök på sjukhuset. Jag tappade också extremt mycket hår, men det växer ut igen. Min frisör kommenterade alltid efteråt att det började växa ut igen! Kämpa på :)

Reply
B

Det är individuellt men tsh på runt 1 är det bästa, särskilt om man vill bli gravid. Då ska tsh vara under 2.

Håret kommer oftast tillbaka men man kan få kala fläckar på ställen och även ögonbrynen.

Reply
Johannaf

Fettfläckar går bort med diskmedel! Jag fick en hemsk fettfläck på mina jeans en gång och tvättade dem nog tre gånger innan jag gav upp. Fick då tips om diskmedel. Blötte då upp fläcken, gnuggade på diskmedel o slängde sedan in dem i tvättmaskinen igen. Fläcken försvann helt! 🙃🙃

Reply
Jonna

Hej! Har också underfunktion och käkat levaxin i flera år – tappar inte längre hår, men har inte helt fått tillbaka mitt forna hårsvall. Eftersom du skriver att sköldkörtelvärdena är fina så antar jag att din endokrinolog också har koll på dina järnnivåer (ferritin osv)? Om inte så be dem testa detta. :) Låga värden kan skapa en massa problem däribland håravfall. Mitt var katastroflågt utan att jag hade alltför många symptom bortsett från håravfall. Hoppas att det löser sig för dig, vet hur trist det känns när håret faller av i rasande fart och inte fan är det på ställen där en hade kunnat uppskatta det till viss del iaf haha!

Reply
Nathalie

Hej!
Såg att flera tidigare gett tips om det men testa kosttillskott. Jag tog ett som innehöll olika b-vitamin plus silicea, båda från hälsokost och körde på det i ca 6 månader och fick bättre hy, hår och naglar. Gäller att man håller i det i några månader innan man ser resultat. Så länge det inte stör din medicinering eller så kan det ju vara värt ett försök. Hoppas det ordnar upp sig!

Reply
Amanda

Håret tar tid… tyvärr. Jag tappade halva mitt hår 2015 och det är inte fören nu i år som jag känner att det börjar komma tillbaks till det normala igen. Är väldigt noga med kosten och framförallt att dricka mycket vatten. Det är en jobbig period under tiden dit men det blir bättre ❤️ Priorin har hjälpt mig mycket också!

Reply
Elena

I would be very interested in a little blog post about your thyroid under function. I also got it since 5 years now, my blood samples are always fine and I take meds every morning but I am still always tired and moody, dry hair and skin etc. I am glad I dont have a serious illness but you know its still annoying and I feel like not many people have it so its hard to find good informations

Reply
Johanna

Har ätit levaxin i ett år nu och jar samma symtom
Som dig, själv upplever jag att levaxin inte hjälper mig trots att läkaren säger att värdena nu ser bra ut.. provar nu ist alternativ medicin och hoppas det ska funka!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*