• header

THAT NATURAL GLOW

Morning selfies in Lisbon

När sommaren är här och jag får lite jämn färg i ansiktet så föredrar jag att gå med så lite smink som möjligt. Som ovan! Här har jag bara fixat brynen (jag fyller i dem och borstar sedan upp dem med Eyebrow Gel från Browgal), och även använt en flytande highlighter på näsan, under ögonbrynen, på kindbenen och precis över överläppen (amorbågen). Den jag använder kommer från Isadora och heter “Strobing Fluid Highlighter”, nr 81. Jag verkligen älskar den och använder den varje dag, den ger sånt fint naturligt glow! När jag kör full make med foundation osv så brukar jag istället blanda i denna highlighter i min foundation. Jag gör det för att det inte ska bli så jättetäckande utan mer naturligt och fullt med lyster. :-)

Så, det var dagens tips från mig haha. Har ni något smink- eller skönhetstips som ni använder er av varje dag? Dela med er här så kan vi alla få gotta ner oss i det. ;-)

// When summer is here and I get a nice color on my face, I prefer wearing as little make up as possible. Like above! Here I’ve just fixed my brows (I fill them in and then brush them up with Eyebrow Gel from Browgal), and I’ve also used a liquid highlighter on my nose, under my eyebrows, on my cheekbones, and right over my upper lip. The one I use is from Isadora and is called “Strobing Fluid Highlighter”, no 81. I absolutely love it and use it everyday, it gives such a natural glow! When I do full make up with foundation etc I blend this highlighter in my foundation. I do it because I don’t want it to be too covered-up, I like it more natural with lots of lustre. :-)

So, that was today’s tips from me haha. Do you have any make up or beauty tricks that you do every day? Share it here so we can all enjoy it. ;-)

45 Comments

Bella

:(( when i read about that natural glow i thought you finally write about skin care products hahah well fail. Pls do that. i know i been annoying you in the comments about it already. but pls you always have such a glow on your face when you go to bed. like on insta story when you were still in lisbon and went to bed instead partying. your face was glowing from the skin cream/oil you use. also on thuesday after your shower when you did a story with the watches right before the bbq night. i believe you only wore a skin cream/oil (whatever you use) pls make a skin care post. Im beggin you <3

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Haha aaw sorry!!! But I’m trying out some new skincare products so I want to try them a bit longer before I write my opinion about them :-)) xx

Reply
Bella

oh this made me so happy to read. as long as i now know there is a post comming i sure can wait. i appreciate it that you want to try the things first a bit longer so you can give us a honest and good review/opinion. thank you beauty <3

Reply
Emma

naturlig ??? Du om någon har en massa sprutor här och där :) sluta inbilla dig . Du är inte så naturlig som du tror. Gör allt för pengar .

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha oj här tog någon illa upp! Inlägget handlade om smink etc men NEJ jag har inget insprutat mitt ansikte. Älskar att du tror att du vet bättre än jag själv haha. Dessutom är jag rätt säker på att man blir av med pengar när man gör skönhetsbehandlingar, inte tjänar pengar. ;-)

Reply
E

Emma, för fan, skärp dig och börja bete dig som en vettig, vänlig och rimlig människa tack

Reply
Hanna

Emma, och du är en sån där negativ människa med en pinne uppkörd i röven som ska trycka ner folk pga deras utseenden… Kallas för geneeeer med andra ord ;)

Reply
Jennifer Pedersen

Börjar alltid med att tvätta ansiktet med en cleanser. Sedan känner jag mig pigg, fräsch och redo för dagen ;) Använder en från Cetaphil som funkar bra, men är sugen på att prova någon ny hehe :)

Reply
Tilda

Så vackert! Håller med – föredrar naturligt på sommaren.

Mitt tips är att tvätta ansiktet på kvällen med små ansiktshandukar som man blöter i varmt vatten. Lägg på ansiktet efter ansiktstvätten är pålagd. Underbart! Som en minispabehandling, plus att det öppnar upp porer och ger en naturlig liten scrub. Love it!

Reply
Bella

Mitt bästa tips är ögonfransprimern They’r real från märket Benefit och hudkrämen dermaceutic K ceutic spf 50 (väldigt bra om man har rosacea vilket jag har men även på all annan hy) 🙂

Reply
Emma

Lika fin som alltid!!

Själv tycker jag att bryngeléer inte funkar nå vidare, brukar istället spraya hårspray på en ren mascaraborste och sedan borsta igenom. Fixerar både brynskuggan och får mina hår att hålla sig så där fint ”fjädriga” hela dagen :D
Ett annat tips är att ta lite bronser även på öronen, ger ett mer naturligt resultat eftersom det minskar kontrasten. 😘

Reply
Erika

Kenza you don ‘t need any make up… You are natural beauty ❤️❤️❤️ But anyway thank you for sharing it with us 😘😘😘 I also like to wear minimum make up in summer, but what I love is using refreshing spray to settle it. Many kisses to you ❤️❤️❤️

Reply
BeingIsabella

Babe, you look beautiful all the time! With or without makeup. I’m sure you get this a lot, but always remember that it’s true. Despite how much I love to play around with makeup, try new products, and use it as a way to accentuate my features, I completely agree that in the summer it’s much better to wear less of it. When it’s hot and you start to get sweaty, the last thing you need is to have your mascara streaming down your face. I prefer to use a CC Cream (the one by It Cosmetics is great!), fill in my brows, add some blush (the Marc Jacobs Air Blushes are fabulous – the formula is unbeatable) and perhaps some concealer to hide the dark circles :)

http://www.beingisabella.com

Reply
Viktoria

Wowww så vacker! Ge oss hudvårdsrutinen sis

Blir så glad när du uppdaterar, förstår att det säkert ligger en stor kraftansträngning bakom det ibland. Vi som följt dig länge respekterar de val du gör kring hur mycket du delar med dig av och uppskattar att vi fortfarande får följa dig! Du är en riktig krigare Kenza och önskar dig verkligen det bästa, det är din tur snart ❤️

Reply
Evelina

Så snygg :D!
Hm.. Mitt bästa tips.. alltså jag använder inte så många produkter men, jag skulle säga att man kommer långt med en bra rouge. Sen älskar jag M.A.C.s miniral foundation puder. (Superbra om man är mörkhyad som mig) En tråkig grej är att i sverige har det varit himla svårt att hitta bra bas produkter så som puder och foundation i rätt nyanser. Minns när jag var liten (typ 12) och tjejerna började sminka sig i klassen, så jag gick in på H&M i centrumet där vi bodde (i Stockholm) och hon svarade att “nej vi säljer inget smink för mörkhyade, du kan ju prova inne på åhlens city i stan..” Minns att jag blev så ledsen, fick ju inte åka in till stan själv då..
Det var bara nyligen jag var och frågade ett välkänt märke om de hade en foundation som jag hade hört skulle vara grym i min hudton, och fick svaret att dem inte köper in det till Sverige.. Jag förstår att det är mest ljushyade här och att det är de som säljer.. Men dem borde ju ha någon form av typ, mini tester så att dem kan beställa hem eller något? Så tråkigt :(

Reply
sarah

Hej Evelina, jag har haft samma problem sen jag flyttade hit från USA. Trodde att vi hade det dåligt där men det är mycket bättre än i Sverige tyvärr. En sak jag skulle rekommendera är att prova webbsidor baserade i Storbritannien.. typ lookfantastic eller feelunqiue, även beautybay.. för de här massor av mörkrare nyanser, dock det funkar bara om man redan vet vilken nyans man vill beställa.. men det kan vara bra att prova iaf. jag använde estee lauder double wear i flera år och fick beställa den alltid för att kicks och åhlens inte sålde min nyans. Nu har maybelline fitme en som passar mig bra men det suger att vi har så lite att välja emellan :/

Reply
Sandra

Hej tjejen! Provat Fenty Beauty? Rihannas nya märke. Hennes foundations finns i över 40 olika nyanser och de är grymma verkligen :) finns på sephora i Sthlm!

Hoppas du hittar ngt :)

Reply
Alexandra

I love the beauty balm from Clarins! Gives a natural glow and hydrates the skin. Such an easy product for summer.

Reply
johanna

Älskar det naturliga glowet! Jag är likadan, så lite smink som möjligt på sommaren. Så brukar färga i ögonbryn (och fransar) för att slippa sminka mig :)

Reply
Sara

I usually like to wear an eyeliner, but at the weekends or on some other days I use eyeshadow in soft colours. To make my eye look bigger I take a teaspoon and put it on my eyelids, I paint a line above the spoon. If you put the spoon away you have a fine and perfect line (a little bit) above you eyelid crease, which makes your eye look so much bigger and “open” and it’s easier than painting it free-hand. ;P

Älskar din blogg!
Hälsningar från Tyskland. <3

Reply
Sara

Så jävla snygg! Jag är också halvmarockan och halv svensk, vi ska vara tacksamma över den naturliga spänsten och fina nyansen vi har :D Love you Marocco sis!

Reply
Lisa M

Hej Kenza! Använder du forfarande Define-a-lash mascaran från Maybelline? Och isåfall, vart får du tag på den?

Hoppas att du kommer må bättre snart, det förtjänar du!<3

Kram, Lisa

Reply
Greta

Hey Kenza! Thank you for your tips, very much appreciated.
Before your wedding you did a beauty treatment to form your body and you wanted to give a review of it afterwards- that did not happen, was it not good? What did you do again?

Also: When I am hungover or haven’t slept very good I do it like Kate Moss: I put ice cubes in my sink and splash ice cold water in my face. It is soooo good and makes your skin glow!

xx G

Reply
Imke

Hi Kenza :) First of all, you have a very beautiful skin and a very natural glow, thanks for the tips! Also loving your hair here in the pics.
Second, I am so glad you went to Lisbon and that you liked the city! I live in Portugal so I am glad that your friend chose this country to live in :)

xxx

Reply
Julia

I prefer natural skin over foundation. My theorie is a healthy skin comes from the food you eat & how often you wear makeup. Maybe it’s interesting to share what you eat in a day (and maybe recommend some facecleansers in a eventual vlog when you are ready for it) I really missed them. 🙂 xx

Reply
Sara

Åh vad kul!
Jag använder en sminkborttagning från The Body Shop som heter Camomile Sumptuous Cleansing Butter och den är AMAZING! Så snäll mot huden runt ögonen och allt (!!) går verkligen bort! Var tveksam mot konsistensen först men nu älskar jag den!

Är också beroende av Kylie Jenner’s flytande läppstift (Kylie Cosmetics) sitter hela jäkla dagen och såååå fina färger. Synd att tullen är så dyr bara :(

Reply
Sandra

Det som är sjukt komiskt (och lite tragiskt för oss som inte är riiiiktigt lika vackra som du) är att du ser precis ut som du alltid gör! :”D
(förtydligande: detta är en komplimang…..och jag slår inte ner på mig själv så hårt som det kanske låter…det ska ingen göra!=))

Reply
Sanna

Vilket härligt tips :) Ska sticka och köpa den highlightern på en gång. Men vilken foundation använder du? Och puder? Och rouge? Hahahah 100 frågor. Men du är så alltid så himla fint sminkad, kan du inte skriva ett litet inlägg om din sminkning i vardagen (inte fest) och vad du använder? :)

Reply
Anna

I’ve been reading your blog for several years now and don’t really comment that much, but after all that you’ve wrote during these couple of months I just wanted to say that I wish all the best for you and I hope that things will get better! And most importantly, about these photos, WOW seriously you look so fresh and pretty! :D

Reply
Bruna

Omg, you‘re skin is so flawless 🙊🙏🏽
Which mascara did u wear and yeees, you should def. show us your skincare routine 😍
Greetings from Germany 💋

Reply
Emilia

Brukar också ha i higlighter, fungerar superbra!
Ett annat tips är att ha hårgelé istället för att ha ögonbrynsgelé i ögonbrynen, håller mycket mycket längre!!!<3

Reply
Johanna Rohlin

Hej Kenza. Jag undrar var du har gjort dina tatueringar? Skulle du vilja säga namnet på den studion?

Tack! / Johanna Rohlin

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*