• header

BEACH AND PUPPIES

 

Dress from For love and Lemons, beach bag and bikini from Monday swimwear, earrings from Ivyrevel

Vid en av stränderna vi hängde på i Montenegro så fanns där 4 små UNDERBARA valpar. Asså ååhhhh gissa om det var svårt att slita sig därifrån? Så busiga och så himla söta. Blev ledsen för vi såg inte mamman, men de hade både mat och vatten så någon där ser iallafall efter dem. Det gjorde lite ont i hjärtat ändå, ville ta hem dem allihop. <3

På tal om hundar. Nu har vi behandlat Mani med Melatonin (för hans Alopecia x/black skin disease) i flera månader men det har tyvärr inte gjort någon skillnad. Veterinären sa att Melatonin hjälper i 50% av fallen men Mani tillhör tyvärr inte den halvan. Den hårlösa fläcken blir bara större och nu har den nakna huden där blivit svart precis som väntat. :-( Det är ingenting som kommer påverka hans hälsa, men det är bara så synd att han som är så fin i pälsen kommer förlora den. MEN så länge han mår bra så är vi glada såklart! PS. Vi funderar på att snagga kroppen snart för att jämna till det. Är det svårt att göra det själv?

// By one of the beaches we hung out at in Montenegro, there were 4 ADORABLE little puppies. Ooohhhhh can you imagine how hard it was to leave? They were so playful and so damn cute. I got sad because we couldn’t see the mother, but they had both food and water so someone there is looking after them. But it still hurts my heart, I wanted to take them home with me. <3

Speaking of dogs. We’ve been treating Mani with Melatonin (for his Alopecia x/black skin disease) for several months now but unfortunately we see no difference. The vet said that Melatonin helps in 50% of the cases but Mani is not one of them. The hairless spot is getting bigger and now the naked skin there has turned black just like we expected. :-( This is nothing that will affect his health, but it’s just a shame because he is so beautiful in his fur and now he’s gonna lose it. BUT as long as he’s healthy we’re happy of course! PS. We’re thinking about shaving his body soon to make it look more even. Is it hard to do that myself?

38 Comments

Mathilda

Djurvårdare/Hundpensionatsföreståndare här :)
Jag hade lämnat in honom för klippning första gången, sen kan man göra det själv hemma typ 1 gång i månaden beroende på hur fort det växer, vrf man ska välja att lämna in första gången är för att proffs vet vart och hur mkt man ska klippa, sen kan man gå efter det. Men ha också i åtanke att tar ni bort pälsen så bränner han huden i solen, oavsett årstid!, om han inte har någon form av skydd mot solen när ni går ut :) “Fun” fact är att Lisa Vanderpumps hund giggy har samma sjukdom, om du vet vem hon är 😂 Och dom har alltid tunna kläder på honom för annars bränner han sig :) Lycka till! (Om du är osäker innan ni klipper kan man alltid ringa och rådfråga veterinären) 😘

Reply
Denise

Beror på hur han fungerar, har fått snagga mitt ex katt för att hon hade för många tovor efter att ha varit ute för mycket, det var inte roligt 😂 Men då är hon en väldig tjurig katt i sig, är han lugn med sånt annars så räcker det att någon håller i honom lite lätt och den andra snaggar.
Gå till veterinär/hundtrim annars så kan dem göra det 🙂

Reply
Dixi Wonderland

Jag har rakat Bonzo i många år och det är super enkelt :) Ta med Mani till en djurbutik så att dom kan se på honom för då är det enklare att veta vilket blad ni ska till rakapparaten. Sen rakar ni bara medhårs och det finns säkert tutorials på youtube om ni är osäkra :)

Reply
Lauren

Awwwww those puppies are adorable! That picture of one getting a belly rub, too cute! I would have had a hard time leaving them as well haha. & Sorry to hear about your dog, but as long as he’s healthy that’s the important thing as you said. x https://www.instagram.com/lauren.sh/

Reply
hanna

Du sa en gång för länge sedan att du var sugen på att göra en mani-tatuering i *disneystil*, får man skicka skisser till dig?
(Inte tatuerare men hobbyillustratör)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag har lagt det på hyllan for now haha. Men tack ändå!! Gulligt av dig! <3

Reply
Isabelle

Jag rekommenderar att gå till en hundfrisör första gången då dom vet hur en klipper effektivt och fint utan att hunden tycker det blir jobbigt. Sen kan ni lära er klippa själva, frisören kanske kan lära er. Hen kommer säkert rekommendera maskin och skär men jag har en maskin av märket Andis som jag haft i 8 år och den är fortfarande lika bra. Kom ihåg att hunden ska inte tycka det är obehagligt att klippas och det är absolut inget den ska “klara av”. Från en instruktör och hundägare till två lagottopojkar.

Reply
Hannah

Finns Melatonin-droppar hos Nordic Oil som heter just Mani, haha. Dropparna innehåller även CBD som tydligen ska vara bra för både djur och människor hälsomässigt. Kanske vore något.

Reply
Josefin

Så sorgligt att läkare (och i detta fall veterinärer) fortsätter sprida lögner om att autoimmuna sjukdomar som t.ex psoriasis, alopecia, vitiligo med fler är ofarliga. Läs på om autoimmunitet och vad som faktiskt sker inne i kroppen med inflammation, ökad risk för fler sjukdomar etc. :(

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Men va? Är det så? Det måste jag läsa på om. Vad ska man göra åt det då?

Reply
Josefin

Det finns massor att göra. Jag har skrivit massor om detta till dig förut ang. både din egen ohälsa samt Manis. Jag antar att det går att söka på IP-nummer eller något för att se alla gamla kommentarer jag skrivit? :)
Jag förstår att jag kan verka lite “galen” och extrem (Jag hade lätt tänkt samma tanke själv, innan jag själv blev sjuk) men faktum är att autoimmuna sjukdomar ökar enormt, och det handlar väldigt mycket om hur vi lever, äter, utsätter oss för kemisk belastning i form av smink, kläder, möbler, elektronik, felaktig kost, preventivmedel, bor i “sjuka hus” mögel, rengöringsmedel, köksredskap, alkohol, läkemdel, parfymer etc.
Våra kroppar är inte gjorda för att kunna ta hand om allt detta, varför sjukdom uppstår.
När huden visar något (som vid t.ex alopecia, psoriasis, vitiligo etc) så är det ett starkt tecken på att kroppen kämpar med något på insidan.
Att kroppen plötsligt börjar tappa hår fläckvis är inte något som ska avfärdas som “normalt” eller något som kommer med åldern, bara för att så många är drabbade. Man måste tänka ett steg längre och ställa sig frågan “varför” sjukdom uppstår.
Matintolleranser är t.ex ofta ett tidigt tecken på att något är tokigt. Tarmen är inflammerad och ju längre tiden går (om man inte gör något åt det) desto fler sjukdomar kommer man som regel att få, då inflammationen sprider sig till t.ex sköldkörtel, leder, hud osv (men även hjärtinfarkt, diabetes 1, infertilitet osv kan vara exempel på konsekvenser av inflammation).
Jag önskar att jag fått veta detta när jag var 10 år och fick min första autoimmuna sjukdom (psoriasis) så att jag hade kunnat ändra in kost och livsstil på en gång och kanske kunnat undvika att bli jättesjuk vid 30 (har nu ME/CFS).
Dock har jag blivit enormt mkt bättre nu när jag har kunskapen och jag är säker på att jag kommer bli så gott som frisk.

Reply
Hårlös

Oj, skönt att du är expert inom ämnet och har forskat i 50år or so eller? Vi är många människor som har manis sjukdom, men är friska i övrigt. Hör gärna mer om din expertis!

Reply
Ninni

Min vovve fick oxå helt plötsligt en kal fläck som växte och sedan blev den svart… jag gav honom någon tablett varje dag och helt plötsligt kom håret tillbaka….så nu är han pälsig igen 😃

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vad var det för tablett? Vi har ju gett honom Melatonin-tablett varje dag men det har inte gjort någon skillnad :-(

Reply
Hundfrisör

Uppfödare sedan 12 år tillbaka och tidigare “hundfrisör” är jag. För att svara på frågan, ja det är plättlätt att göra själv 😊

Reply
Sara

Jag lämnar in min hund till hundsalongen ungefär 2 gånger om året för helklippning. Vår och sommar. Har gjort det på vintern men det är ju inte så smart eftersom han fryser (han har dock tröjor). Men han kan alltså bränna sig när han är klippt? Han är inte helt hårlös, snaggad bara. Skulle inte göra det själv, men det är dels för att min hund har skitjobbig päls och sen är lite tjurig. På salongen är han skitsnäll dock, han gillar väl frisörerna mer ;)

Reply
Ellen

Hej Kenza.
Så tråkigt att höra om Manis päls, men tur att det inte är något som kommer göra honom sjuk. Jag vet inte om detta kan fungera, men min vän som är djur homeopat påstår att cannabisolja fungerar för de flesta hudåkommor. Även mot tumörer (det har jag sett med egna ögon då han behandlade sin hund med cannabisoljan och tumören är idag försvunnen). Jag hade iallafall testat om jag var du, ge några droppar om dagen i hans mat och smörj området med någon droppe. man vet ju aldrig, eller hur? Och efter vad jag har hört så ska det vara revolutionerande bra.

Angående klippningen så kan du nog lämna in honom hos en hundfrisör. Men sök efter en med bra rykte och beskriv detaljerat hur du vill att han ska klippas. Jag är själv hundfrisör men bor i Malmö och det är super viktigt att man vet exakt vad kunden vill ha. Lycka till!

Reply
Fröken Björn

Åååh. De finns jättemånga hemlösa hundar på balkan rent generellt. Vet precis hur du känner dig. Vill oxå ta hem allihopa på flyget! Suck!

Reply
Taleen

A good friend of mine always “shaves” her chihuahuas fure during the summer time because it’s hot here in south France. She usually takes him to a professional, but last time she did it herself and it looked a little uneven. So I would recommend going to a professional.
Btw her chihuahua looks cute with the shaved look he has beige fure and with the short hair he looks like a little lamb 😍 I don’t know where Mani has his skin issues but maybe you can leave his fure a little longer around his head that way he would look like a little lion !
Anyway I am sure that he will rock the new look !!

Reply
Rebecca på Salong Fyra Tassar

Titta närmare på Nagayu tabletterna, som du badar din hund i-facebook sidan heter ’Nagayu CO2 Bathing System’ där kan du se olika resultat, kan vara värt ett försök?! Vi har fått fantastiskt resultat på en hund som hade skalliga fläckar länge (en Keeshound) på vår hundsalong med dessa tabletter! Kanske prova innan du klipper ned honom? Rekomenderar annars att lämna in till Salong :) Lycka till!

Reply
Irina

Hi Kenza,
I’m reading your blog for several years now and also every post about mani. My dog also lost hair and had allergies and I didn’t know what to do. When my boyfriend and I decided to chance our life’s and be vegan we also tried it with our dog. It turned out very easy and nice for her and the bis surprise was, that she lost all her allergies and she never had problems with her hair. I don’t know if it will work with mani but I follow your stories such a long time now and just had to write to you. Maybe you can give it a try. There is nothing to lose :)
All the best Irina

Reply
J

Jag har läst om detta fast på människor. Att med rätt kost kan man få tillbaka håret. Man ska utesluta gluten och mjölkprodukter minns jag. Vet att det finns en del att läsa om detta på cecilia folkessons blogg för hennes son har det. Kanske värt att kolla upp. Kram

Reply
A

Min hund hade så förra året och efter att ha hört olika från flera veterinärer visade sig vara en testikeltumör men det gick att operera och nu mår han toppen igen! Vill inte skrämma upp dig behöver inte alls va så men värt att kolla upp.

Reply
Camilla

Min katt fick kala fläckar! Tog Snuffe till en veterinär och blev ordinerad öljästtabletter. Gav katten 1 tablett 2gg/dag. Han fick tillbaka pälsen, tog knapp en månad.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*