• header

VOTE

Dags att rösta!

Idag gick jag och Aleks till Stadsbiblioteket och röstade! Det känns viktigare än någonsin att visa var man står och de senaste dagarnas debatter har bara gjort mig ännu mer övertygad. Ni som har sett mina insta stories den senaste tiden vet att jag röstar samma som jag gjorde för första gången för åtta år sedan, samt för fyra år sedan. Alltid rött, för mig är det det enda rätta. Precis som många andra så är jag rätt orolig över valresultatet, det kommer bli nervöst att titta på valvakan imorgon. Iallafall, ni som inte redan förtidsröstat – se till att rösta imorgon! Rött eller blått, tillsammans MOT rasism!

// (It’s election in Sweden so we went voting today)

45 Comments

Maja

Vi röstade också idag! Nu håller vi tummarna att det fortsätter vara en rödgrön regering!! ❤️❤️🌹

Reply
Hanna

Vilken förebild du är ❤️🧡💛💚💙💜 hälsningar från en 32-åring med 2 barn från Norrlands inland. Keep up the good work!

Reply
Strongmama

Vad många som förtdsröstat, jag väntar till söndagen, tror inte det kommer att vara mycket folk nämligen. Vi bor i en liten ort.

Reply
Clara

Yesss, Kenza! I love your honesty and that you’re using your influence/voice fight against all this racist propaganda happening here in Scandinavia. We have a super racist political party here in Denmark too – and though the vast majority votes red here, we have a right-wing government – just because the racist party (DF) gets lots of votes from scared and paranoid racists.. :( Let’s work together for a brighter future and fight racism to promote love towards those who’ve experienced wars and desperately need a safe place to live!
/Clara

Reply
Carro

Jo för det finns bara nasister och kommunister. Världen är svart och vit. Alla de som ber väljare att inte lägga sin röst på SD måste vara kommunister. Bra där!!

Reply
Fanny

YEEES! Tack för att du uppmärksammar valet och säger vad du tänker och tycker!

Reply
Dixi Wonderland

Tycker det är starkt av dig att våga berätta vilket parti du röstar på. Förstår att många avstår med tanke på klimatet men vi får hålla tummarna att det går bra.

Reply
noor

Why no translation, haha, gonna use Google Translate ;)

To be honest, I don’t care about politics anymore. Lies, lies, lies. Belgium is such a strange, lying country. Spreading lies and then the politicians use this for their campagne. For example, a black kid got thrown on the train rails by a white man of 35 years old. And how did the media portraited this? As if the black kid thrown the white guy. And ofcourse politicians are using this example as many others to say that all the problems of Belgium are because of the ”coloured” citizens.

Another thing: it’s also a shame to say in Belgium that you are red. All the problems of Belgium are because of the red ones…

I can give many more exampled but I wont. I am also against right, extreme right and racism and hate.

You’re an amazing person Kenza. Much love to you💜💜💜

Reply
Matilda

Nice röstade också rött, känns som det blir ett mer rättvist samhälle då! Förhoppningsvis…

Reply
Nini

Så bra att du vågar gå ut med att du röstar rött! Dock vill jag bara flagga för att bland dina annonser så är det reklam för liberalerna. Lite konstigt eftersom du är öppen med att rösta rött.
Ha det gött

Reply
Lina

SDs invandringspolitik ser jag absolut inte som någonting dåligt! Jag tycker att invandringspolitiken är den absolut viktigaste frågan i detta val. Alla ni kändisar bor i fina områden, ni ser inte vad det är som händer i Sverige. Du jobbar inte i skola. Du jobbar inte inom vården. Du är inte pensionär.
Det har kommit statistik på hur många dömda våldtäktsmän som är födda utanför Europa, jag kan ju säga att det verkligen var majoriteten.
För några år sedan kände jag mig trygg när jag gick ute. Idag vågar jag tyvärr inte röra mig ensam på stationen. Otryggt, otryggt, otryggt. Det finns statistik på att brottsligheten har ökat men ändå så blundar många för detta.

Jag är verkligen för mångfald men kommer man till Sverige och man inte kan bete sig då borde man få vara kvar… eller? Jag ser det som en självklarhet. Flyr du krig eller annat, får en ny chans att börja om i Sverige så tar man väl inte denna chansen till att begå brott eller våldtäkter?

Jag håller absolut inte med SD på allt men just invandringspolitiken JA! Jag vill att min dotter ska kunna växa upp och inte vara rädd för män ute i vårt samhälle.

Reply
M.T

Du vet att män är överrepresenterade för våldtäktsbrott, OAVSETT etnicitet och religion. Vill du att en svensk man hellre våldtar än en invandrare? Vill du att en svensk man har högre lön än din dotter i framtiden? Bara för att han faktiskt är allt förutom invandrare? Mäns förtryck gentemot kvinnor går långt bortom gränserna av kultur och religion.

Reply
Malin

Oj. Snacka om att säga emot sig själv med att ”verkligen vara för mångfald” och sen ”min dotter ska inte vara rädda för män”. Just precis så. Män. Oavsett vart de kommer ifrån.

Reply
yasmine

Lina, så du röstar SD för du anser att alla våldtäktsmän är invandrare? Jag är invandrare och blev våldtagen av en SVENSK man. Hur tycker du jag ska rösta?

Reply
Kiwi

Bara för att Kenza bor där hon bor idag betyder inte att hon inte tänker på hennes barndom, hennes föräldrars situation idag, hennes syskons egna situationer, eller hennes vänners situationer. Tänk om hennes mamma har det dåligt ställt? Eller att hennes systers barn går i en skola där de är för många barn i en klass? Du ser bara det hon visar, du ser inget som sker privat.
Jag har det jätte bra ställt i mitt liv, jag röstar för de som inte har det bra ställt, jag röstar för mina fattiga föräldrar, mina syskon som går i skolan och jag röstar för mina principer.

Ang dömda våldtäktsmän tar den inte i akt andel av våldtäkter som inte anmäls, andel som släpps.

Det är otryggt på många ställen, jag känner detsamma, men det har med män att göra, inte deras ursprung. Män som inte fattar eller förstår. Det är vad jag har känt.

Reply
Sara

Så för att sammanfatta borde vi egentligen kasta ut ALLA män, oavsett härkomst. För att göra det tryggare för flickor, systrar, kvinnor och döttrar.

Reply
M.T

Eller varför bara inte juridiskt straffa män som våldtar och förtrycker på SAMMA sätt. För det är väll brottet i sig och kriminaliteten vi försöker förhindra?

Reply
Sara

Clearly you DO care about politics. haha
Anyone with an opionion care about politics. ;)

Reply
Michelle

Tack för att du uppmärksammar hur viktigt det är att rösta, nu mer än någonsin! Röstade också rött, en självklarhet för mig. Hoppas att fler i vårt samhälle värderar medmänsklighet och ett samhälle där det värnas om allas lika värde! ❤️

Reply
Malin

Rött är det enda. ❤️ Jag har ingen nytta av vart skatten går idag. Jag är frisk, jag har ett jobb, välbetalt, bra betyg, bra socioekonomisk bakgrund, svensk. Men till alla de som är sjuka, min mamma, min bästa vän, alla ni gör så jag gärna betala mer skatt i det här landet. För sjukvård, för alla de som flyr ett land, till alla som behöver det mer än jag!

Reply
Emma

Kanske uppenbart att du inte vet vad du röstar på tyvärr. ”Lika för alla” vänsters paroll, är inte en slogan som går så bra ihop med din livsstil. Resor, lägenheter på Östermalm för miljoner, miljonbeloppsbröllop osv. Om det som Sjöstedt nu föreslår skulle träda kraft, skulle du knappast kunna leva ditt liv så som du gör nu. Eller har du inte förstått det? Förmögenhetsskatt? Hört talas om det? För det vill V införa, och det lär vända upp och ner på din värld. Lev efter partiets budskap om du nu ska verka trovärdig, för just nu tillhör du garanterat den rika överklassen Sjöstedt alltid talar så bekymrat om.

Reply
Carro

Hon skriver faktiskt inte att det är just Vänsterpartiet som hon röstar på. Bara att hon röstar rött. För vår del kan hon lika gärna rösta på Socialdemokraterna.

Reply
Sara

Kenza är antagligen medveten om förmögenhetsskatten (om hon nu röstar V och inte S) och med den medmänsklighet hon visar upp tror jag inte att hon har några problem med att dela med sig av kakan till de som har det sämre ställt. Kenza blir inte “utan resor” för att hon betalar mer i skatt, tro mig.

Reply
Emma

Har DU hört talas om förmögenhetsskatt? förmögenhetsskatt fanns i Sverige i 50 år innan det avskaffades o innebar att man betalade 1,5% av den del av ens förmögenhet som översteg 1,5 miljoner i skatt. Det innebär att om du har 2,5 miljoner får du betala 10 000 kr i förmögenhetsskatt. Hur skulle det kunna ”vända upp och ner på Kenzas värld”?? Hon skulle knappt märka det, det är en skinnjacka för henne.

Reply
Tove

Det finns bara ETT ALTERNATIV MOT RASISM och det är RÖTT.

Det spelar ingen roll hur ”medmänsklig” Annie Lööf är. Röstar man på något parti i Alliansen röstar man för en regering med stöd av SD.

Sverige är ett av VÄRLDENS BÄSTA länder att leva i. Mycket på grund av den jämlikhet och välfärd Sverige har. DET är medmänsklighet. DET är vad RÖD politik har skapat.

Vill du rösta för ett medmänskligt Sverige?

Rösta rött.

Det räcker inte att inte rösta på SD. Man måste också rösta RÖTT!

Reply
Vicki

Vill inte känna mig påverkad av vad andra och kändisar röstar på. Tycker att man får rösta som man vill om man vill rösta.

Reply
Ina

Men Emma älskling, det har varit en rödgrön regering i fyra år nu och Kenza har levt precis som vanligt? Att rösta rött innebär inte en röst på Vänsterpartiet, och även om de hade fått regera hade Kenza haft det skitbra. Snyggt big up att du motiverar unga till rött❤️❤️❤️❤️

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*