• header

WKND IN PHOTOS

Här kommer min helg i bilder!

I lördags mötte jag upp Humlan på gymmet klockan 9.30. Det händer inte ofta på lördagar kan jag lova er haha, men det kändes skönt att starta dagen så tidigt! Vi körde som sagt ett styrkepass (JA, träningsvärken idag 2 dagar efter är ännu mer brutal och jag kan inte röra mig…. sjukt) och efter det åt vi brunch på Daily’s Café. Deras vegetariska omelett med mozzarella är ju to die for.

// Here comes my weekend in photos!

On Saturday morning I met up with Alexandra at the gym at 9.30. That doesn’t happen often on Saturday’s I assure you haha, but it felt good to start the day that early! Like I said we did a strength workout (YES, the muscle soreness day 2 is even more brutal and I can’t move… crazy) and after that we had brunch at Daily’s Café. Their veggie omelett with mozzarella is to die for.

När vi ändå var igång så tänkte vi “varför inte gå 5 km-rundan i Hagaparken också?” Så vi gick hem till mig och hämtade Mani så att han fick komma ut lite också. Jag ÄLSKAR att jag bor så nära Hagaparken! Är nere där och promenerar/springer flera gånger i veckan. Oftast 5-7 km, men det händer att jag får feeling och fortsätter runt hela Brunnsviken och kör 12 km-rundan.

Känner mig dock inte säker där när det är mörkt så det får alltid bli dagtid. Förutom larm om sexuella ofredanden där i somras så är det även en egen upplevelse som skrämt mig. Det var en höstkväll förra året som en man cyklade upp bredvid mig och började prata. Jag fortsatte springa men tog av hörlurarna för att höra vad han ville men han sa något i stil med “får man inte prata eller?!” varpå jag tydligt markerade att jag inte var intresserad, satte på mig hörlurarna igen och ökade takten. Men han fortsatte cykla bredvid mig i mitt tempo en stund och såg arg ut (som att han inte ville acceptera mitt nej) och jag funderade på vad fan jag skulle göra. Tillslut gav ha upp och cyklade iväg och jag sprang hem och grät. Jävla män som alltid ska få en att känna sig otrygg. Fyfan.

// Then we thought “why not walk the 5 km walk in Hagaparken as well?” So we went home to get Mani so that he would get some fresh air as well. I LOVE that I live so close to Hagaparken! I’m there running/walking several times a week. Mostly 5-7 km, but it happens that I get feeling and continue around the lake which is 12 km.

I don’t feel safe there when it’s dark though so I’m always there at day time. Except for hearing about sexual assaults there this summer, there is also one experience of my own that scares me. It was an autumn evening last year that a man on a bike cycled up next to me and started talking. I continued running but took off my headphones to hear what he wanted but he said something like “is a person not allowed to talk?!” and I clearly marked that I wasn’t interested, put my headphones back and started to run a bit faster. But he continued to cycle next to me at my speed for a while and looked really angry (as if he didn’t want to accept my answer) and I thought about what the hell I was going to do. Eventually he surrendered and cycled away and I ran home and cried. Damn this fucking men who always make us feel unsafe. 

Efter promenaden skiljdes jag och Humlan åt, jag gick hem och yogade en timme och sov sedan en timme på Aleks bröst i soffan. <3 Älskar att napa på dagen. På kvällen hade vi middagsplaner så jag la på lite smink och hoppade i en helsvart outfit. Den fina pärltröjan är från Ivyrevel i våras. Tightsen (finns det något skönare än tights?) är från Gina Tricot1

// After the walk I said goodbye to Alexandra, I went home and did yoga for an hour and then I slept an hour on Aleks chest. <3 I love to take naps at daytime. In the evening we had dinner plans so I put on some cake up and a black outfit. This pretty pearl sweater is from Ivyrevel last spring. The tights (are there anything more comfy than tights?!) are from Gina Tricot!

Vi mötte upp min lillebror och hans flickvän Annika på mitt favoritburgarställe BAP på Linnégatan! Jag tog Le Bap-burgaren (ja, man kan få med glutenfritt bröd! och det är gott!) och tryffeldipp till mina pommes. Mmmm. Där satt vi och hade en trevlig middag och pratade om allt och inget. Det är fortfarande så ovant att se min lillebror vuxen haha. Tänk att han fyller 22 snart!

Hittade detta inlägg som skrevs för 8 år sedan. Känner fortfarande likadant. <3

// We met up with my little brother and his girlfriend Annika at my favorite burger place BAP at Linnégatan! I had the Le Bap-burger (yes, you can have it with gluten-free bread! and it’s delicious!) and truffle dip for my fries. Mmm. So we sat there and had a nice dinner and talked about everything and nothing. It’s still so weird to see my little brother all grown up haha. Can you believe that he’s turning 22 soon?

När vi var mätta och belåtna promenerade vi upp till Rigoletto! Vi såg…….. the Nun. Haha. Var ju tvungen att se den för jag gillade ju the Conjuring! Aleks tyckte det var den sämsta filmen vi sett på länge, jag håller med om att den inte var bra men den var typ ändå lite….underhållande? Rolig? Kanske inte det en skräckis ska vara men…..

// When we were full and satisfied we walked up to the cinema! And we saw…… the Nun. Haha. Well we had to because I liked the Conjuring! Aleks thought it was the worst movie we’ve seen in a long time, I agree that it wasn’t good but it was still a bit….entertaining? Funny? Maybe not what a horror movie should be though…

På söndagsmorgonen åt vi mackor och bananpannkakor till frukost, samtidig som vi tittade på vår nya favoritserie: Silicon Valley! Alltså ni MÅSTE se, den är så jävla rolig. Jag som inte har ett skratt (jag skrattar tyst haha) skrattar verkligen högt till denna. Älskar karaktärerna, älskar jargongen mellan dem, älskar humorn. ÄLSKARRRRR Jared!

// On Sunday morning we had sandwiches and banana pancakes for breakfast, while watching our new favorite series: Silicon Valley! Seriously you HAVE TO see it, it’s so damn funny. I don’t have a laughter (I laugh in silence haha) but I really laugh loud to this show. I love the characters, I love the jargong between them, I love the humor. I LOOOOOVE Jared!

Mani låg och myste som vanligt. Han älskar våra helgmorgnar när vi alla är samlade.

// Mani was having a cozy time as usual. He loves our weekend mornings when we are all gathered.

Sedan gav vi oss ut i solen! Vi promenerade in till stan för att kolla efter lite grejer. Vi fick ett presentkort på NK av våra vänner när vi hade vår 1-årsfest så för det köpte vi nya soffkuddar. Sen köpte vi även lite mindre roliga saker som typ en ny stekpanna…

Mina snygga glajjor är från Chimi Eyewear!

// Then we went out in the sun! We took a walk down town to look for some stuff. We got a gift card at NK from our friends when we had our 1 year anniversary party so we bought new pillows for our sofa with that. Then we also bought some less fun stuff like a frying pan…. 

My cool sunglasses are from Chimi Eyewear!

Såhär blev det med de nya kuddarna! Juste, har ju glömt visa er vår nya soffa. Vi tyckte vår blåa sammetssoffa var jättefin men vi saknade verkligen att kunna ligga och mysa bredvid varandra framför en film. Nu kan vi äntligen göra det igen! Vår nya soffa med tillhörande pall (som vi ställt så att det blir som en divan) kommer från Sleepo. Vi älskar den, den är så skön och rummet blev så mycket ljusare.

// Here are the new pillows! And oh, I’ve forgot to show you our new couch. We thought our blue velvet sofa was really pretty but we missed being able to lie next to each other cuddling infront of a movie. Now we can finally do that again! Our new sofa is from Sleepo. We love it, it’s so comfortable and the room became more bright. 

Söndagslunchen fick bli rester från i fredags då jag och Aleks (ok mest Aleks) gjorde en svingod & gräddig pasta med kyckling och kantareller. Mmmmm. Hemligheten är PERSILJA. Så gott!!

// Our Sunday lunch was our leftovers from Friday when Aleks and I (ok mostly Aleks) made a delicious creamy pasta with chicken and chanterelles. Mmmm. The secret is PARSLEY. So good!

Aleks drog sedan och jobbade och jag satte igång med tvätt och sånt. På kvällen kom Klara över, vi käkade pizza samt kladdkaka med vispgrädde och tittade på nån komedi på Netflix. Vet inte vad den hette eller vad den handlade om, vi satt mest och pratade haha. När Klara drog hem satte jag mig och mediterade en stund och blev skrämd mitt i. Mani började skälla för att Aleks kom hem och jag fick nästan en hjärtattack.

Det var min helg det!

// Then Aleks had to go and work and I did the laundry etc. Klara came over in the evening, we had pizza and chocolate cake and watched a comedy on Netflix. I don’t know what it was called or what it was about because we talked a lot haha. When Klara went home I did some meditation and got frightened in the middle of it. Mani started barking when Aleks came home and I almost got a heart attack. 

So that was my weekend!

70 Comments

jaz

fyyyyyyfaaan a strenght workout, a 5km power walk and one hour yoga in one day??? shit!!! i am happy if i do these 3 things within a week. fuck i feel like a lazy piece of shit now :D

Reply
Emelie

Älskar detta inlägg! Har saknat liknande! Hoppas att allt är bra med dig. Kram kram ❤️

Reply
noor

So sorry that a man came up to you and bothered you, urgh cant they just leave us alone?! Losers.

I think I need to watch that serie too, the only serie that can make me laugh (and that I can see 10000 times) is Friends!

💜💜

Reply
Emiiza

Minns fjol var jag på promenad då kom ung kille och sa att jag skulle stanna. Då blev jag blev arg och frågade varför? Det var svårt att hör för att jag är hörselskadad han ska inte sa åt mig vad jag skulle göra. Det är jag som bestämmer. Jag fortfarande bara gick och kollade bakom honom. Strax gav han upp och gick till en annan väg. Jag skulle haft säg att jag är hörselskadad men jag undrade varför sa han att jag skulle stanna.

Reply
An

Oh dear Kenza I love love love these posts and was also waiting to see the new couch I love your interior!

Reply
Bella

I love and appreciate those posts so so much!!! Never getting tired of those. First of all wow 3 workouts in one day??? you are insane. i would be glad if i did a strengths workout, a 5 km jog/power walk and a yoga class in within one week haha. secondly your leather jacket is nice as hell. where is it from? pls dont say acne because then i know its expensive as fuck and i cant afford it :DDD and last your new coach is really nice. i actually prefer it to the blue one. it fits way better into the room since it matches the shades of it. well done!! what did you do with the velvet coach?

Reply
Bella

I love and appreciate those posts so so much!!! Never getting tired of those. First of all wow 3 workouts in one day??? you are insane. i would be glad if i did a strengths workout, a 5 km jog/power walk and a yoga class in within one week haha. secondly your leather jacket is nice as hell. where is it from? pls dont say acne because then i know its expensive as fuck and i cant afford it :DDD and last your new couch is really nice. i actually prefer it to the blue one. it fits way better into the room since it matches the shades of it. well done!! what did you do with the velvet couch?

Reply
Kenzafan (ditt största fan,kan jag få recept!))))

Snälla recept på maten!!!! Plzzzz !!!!<333333

Reply
Patricia

Jag såg dig på Rigoletto, jag har följt din blogg sen ditt första modejobb (vågar inte säga hur längesen det är för då känner jag mig så gammal haha), det har varit så kul att få följa dig alla dessa år! Älskar din blogg och har alltid gjort :) tack för att du är du! Hur cool som helst och en grym kvinnlig förebild samt inspiration.

Kram från en trogen bloggläsare :)

Reply
Patrycja

Hi Kenza, it’s sad to hear about this park story. What’s even worse is that I feel like every woman got through something similar. I also dislike it when strangers talk to me like that. One one hand, maybe they don’t have bad intentions but on the other the way they are approaching makes you so uncomfortable… I don’t know about you, but when some guy approaches me then they start asking me questions but say nothing about themselves. Like what the heck?

Reply
V

ÄLSKAR sånna här ärliga inlägg! Du är utan tvekan den mest jordnära bloggerskan som finns :’)

Reply
Taleen

Every time You talk about running in that parc alone I get a bad feeling because here in France I would never feel safe enough do that on my own. I used to think that Stockholm must be safer than France but damn I was wrong … I hate being a potential victim so damn much.
I got so used to men talking to me and getting agressive when I don’t answer that I always pretend to not hear them or see them so I always have earphones on. I don’t even try to hear what they say anymore maybe they’re just asking for directions in which case they must think I’m rude haha but it helps with the disgusting ones. I guess being rejected must be a trigger for their aggressivity. I feel sorry for every woman who has to experience that type of fear.

Reply
Amber

I love that pearl Ivyrevel sweater! I didn’t buy it last year because I thought it was too short, it’d be amazing if you could make this one with a regular length ❤️❤️. If you go to the movies again soon you should go see Searching! It’s really good.

And I’m sorry to hear about what happened to you at the park, I wish people could just behave and leave each other alone!

Reply
Tänk till

“Jävla Män! Fy Fan” Är inte tex din bror och din make män?
Om du anser de är goda och fina. Är det för att de är det som individer?
Är det bara när någon individ är ond som de är det pga sitt kön?
Gäller samma för kvinnor? Invandrare? Marockaner? osv?
Är det ok att t.ex. skriva “Jävla marockaner” om några marockaner gör något fel?

Reply
Sanna

“Jävla män som alltid ska få en att känna sig otrygg.” tolkar jag som männen som håller på med sånt där. Don’t be so simple-minded?

Reply
Pepp pepp!

Tolkar du t.ex. “Jävla invandrare som ska få en att känna sig otrygg” på samma sätt?

Reply
Denise

Har du seriöst inget bättre för dig än att märka ord om en riktigt obehaglig upplevelse?

Reply
Jasmine

Var är er tvbänk från? Det är väl inte Ikeas?
Vi ska byta ut våra möbler men jag kan fasen inte bestämma vilken tvbänk jag vill ha.

Reply
Annika

Jag beställde varor fr Ivyrevel för 2 vkr sen. Fått bekräftelse men ingen leverans. Mailat kundtjänst 2ggr utan återkoppling. Nu har jag mailat och avbokat min beställning. Varför är det ingen som svarar/återkopplar?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det är förseningar pga flytt av vårt lager! Mitt team hälsar och ber om ursäkt och jobbar på att komma ikapp med allt snarast.

Reply
Julia

Love posts like this 😊! I always get anxious when my boyfriend leaves at evenings and I am home alone. And I think I will never learn to sleep alone (I hope ill never have to though 🙈).

Reply
Isabelle

Alltså den fina färgrn på läpparna på bilden med dig och Aleks! Läppstift/glans? Vilket märke och färg isåfall? Hoppas nästan inte att det är din naturliga färg för få blir jag fan lite förbannad över hur perfekt den är haha…
Kram!

Reply
Pernilla

Hej! Är det modellen Åre ni har från Sleepo och i så fall, är det 2 eller 3-sits? Så snygg!

Reply
Johanna

åh det inlägget om din bror som du skrev 2010 är ett jag aldrig glömmer, tyckte det var så fint och kan väl känna igen mig i allt då jag själv har en lillebror i typ samma ålder :)

Reply
AYA

Så tråkigt att du behöver känna dig osäker på natten pga män som inte kan sköta sitt.

Ta hand om dig, kram <3

Reply
Sosane

I really missed such post – its so good to witness you going back to your old routines with nice blog posts and stuff I hope that means you feeling better both mentally and physicaly. Sending you tons of hugs and kisses !

Reply
AminaBe

Loving this kind of posts. It just motivates me to do something by myself and to see how those little things actually make life beautiful. Keep going! <3

Reply
gabrielakre

Seriously, these posts are my favourite ones!!! Always love to read about your days and hearing something random form your life:))

Reply
Frida

Hej Kenza!

Jag heter Frida och jobbar på SFT; Självförsvar För Tjejer. Vi har som grund att lära ut självförsvar till så många flickor, kvinnor och underbara tanter i Sthlm och Uppsala som vi bara kan! När jag läste ditt stycke om mannen i Hagaparken blir jag ju rätt så krasst jävligt irriterad. Ingen ska springa hem efter en runda i parken och gråta för att män anser sig att ha rätten att göra vad dom vill under enbart deras vilkor. Men kika på våran hemsida, titta på det datum vi har nybörjarkurser i höst (håller till på kampsportstadion) och signa upp. Jag lovar dig, kursen är toppen och den kunnskapen vi lär ut på 3 timmar är fan guld värd. More power to the women!

Reply
lara

I can relate so much with what you said and I feel really sorry for you. I would love to go running in the forest but I just can’t cause I feel so unsafe if I can’t see, who’s coming. Same with nights.

Reply
Diana

Can you write down some workouts that you do? It would have been so nice 😻❤️

Reply
Zinnia

Men fy så hemskt! Hoppas du polisanmälde för han är ju förmodligen en våldtäktsman. Bra för polisen att få signalement så när den jäveln väl åker fast så finns det fler som har blivit utsatta – större chans att han fälls.

Kram, ta hand om dig.

Reply
Johanna

Tycker så mycket om såna här inlägg, där man får se mer av ditt “vanliga” liv! Och man kan ju inte låta bli att smälta när man ser Mani sticka upp med huvudet ovanför soffbordet <3

Reply
Jessika

Ja fyfan usch hatar såna typer av män. Inte alla är så, men de som är så fyfaaaan på dem….

Reply
Sara

Det verkar vara väldigt många män som inte förstår hur obehagligt det kan vara för en tjej/kvinna att bli tilltalad lite otrevligt när hon är ensam, och särskilt när det är lite mörkt i en park. Det säger sig ju självt att du skulle uppfatta situationen som hotfull, vem skulle inte det? Vi har ju fått lära oss att göra det.

Så varför gör man som man det? Förstod han inte det, eller brydde han sig helt enkelt inte?

En viktig diskussion att ha, anser jag.

Reply
Sara

Skulle bara tipsa om att det går att mörka skärmen på datorn. Då slipper man se den och tv:n :)

Reply
Lydia

Hejhej! Vaaaaar är dessa tights ifrån? Jag smäller av för de är så snygga!

Reply
Ellen

Älskar dina helguppdateringar Kenza, det är så mysigt att få se en inblick i ditt vardagsliv och dina personliga kommentarer på händelser. Jag har läst din blogg jättelänge, och det är faktiskt den enda bloggen jag har varit trogen till hehe. 6 years and going strong. Ha en jättefin vecka och hoppas att allt går vägen!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*