• header

WEDNESDAY AT THE OFFICE

* this post contains adlinks

Get my sweater here, pants here (adlinks/reklamlänkar)

Hej från kontoret! Jag har gått och blivit förkyld, som typ hälften av alla här. Helt täppt i näsan och orkeslös, men det är bara att bita ihop för jag har en miljard grejer på schemat som måste bli färdigt denna vecka. Ska nämligen resa bort om några dagar! Vi hade ju bokat in resan till Seoul som jag berättade tidigare, men Aleks blev tyvärr tvungen att avboka (typ IGÅR….) pga viktiga möten och jag ville inte åka dit utan honom eftersom det var min bröllopspresent till honom. Biljetterna kunde bokas om och istället åker jag iväg med en vän! Var får ni se snart. Seoul får iallafall vänta till senare i år eller nästa år och då är vi mer än redo tack vare alla era Seoul-tips! <3

Nu ska jag slänga i mig lunchen, är så jäkla hungrig för har inte ätit sedan igårkväll. Jag testar periodisk fasta sedan tre dagar tillbaka (inte äta på 16h för att låta tarmarna återhämta sig) mot min IBS-mage och den känns faktiskt bättre. Äter fortfarande lika mycket men endast under 8 h. Har ni nå erfarenheter av det?

// Hello from the office! We’ll I’ve got a cold, just like everybody else here. My nose is blocked and I’m so tired, but I just have to suck it up because I’ve got tons of stuff that needs to get finished this week. Cause I’m going away on a trip in a few days! As I wrote earlier we had booked a trip to Seoul, but unfortunately Aleks had to cancel (like YESTERDAY…) because of some important meetings and I didn’t want to go without him since it was my wedding anniversary gift to him. I could rebook the tickets and instead I’m going away with a friend! You’ll see where soon. Seoul will have to wait to later this year or next year and then we’ll be more than ready thanks to all your Seoul tips! <3

Now I’m gonna eat my lunch, I’m so damn hungry because I haven’t eaten since last night. I’m trying the 16:8 method (not eating for 16h to let the gut heal) for my IBS stomach and it actually feels better. I’m still eating the same amount but only during 8 hours. Do you have any experiences from that? 

59 Comments

Leena

Tråkigt att höra att du har IBS, hoppas du hittar den kost som passar dig bäst. Skulle du inte kunna berätta mer om din diagnos och hur detta påverkat dig? Använder du dig av FODMAP? Vore intressant med ett mer personligt inlägg som kanske ger lite tips till andra som lider av samma symptom. Jag har själv känslig mage som inte klarar av alla baljväxter och frukt. Har ännu inte fått någon diagnos.

Reply
Fanny

Hej! Jag trodde att du sa att du försöker tänka på hur du flyger? Jag tänker att bara för att resan till Soul inte blir av JUST nu – måste du flyga någonstans ändå? Det blir ju en extra flygresa. Jag reagerade mest eftersom du svarade för någon vecka sedan att du försöker tänka på att välja dina resor och flyga mindre.

Reply
noor

If I would wear what you are wearing in that post, I would be melting! It’s so hot here in Belgium at the moment.

Ahw, I was so looking forward to the Seoul pictures! Guess I have to wait hehe.

Reply
Karla

never heard that intermittent fasting helps with stomach problems only heard its good to loose weight. how long will you try it or do you try to do it permanent? what eating schedule do you have? 13-21 or 14-22h. i guess it will be hard on weekends when you cant eat long weekend breakfast before that time or on holiday like skip hotel breakfast or skip dinner depeding what schedule you have. i know some go for 9-17h for example and dont eat after 17 but then have breakfast at least in the morning i would prefer to eat later in the day as well as you seem to do

Reply
Joceline

Jag har kört periodisk fasta i snart ett halvår och jag älskar det. För mig tog det ungefär två veckor innan jag vänjde mig vid att inte vara hungrig konstant utan jag åt som jag brukade under 8 timmars luckan. Såklart är det inget som fungerar för alla men testa ett par veckor till och se hur du känner :)

Reply
Catarina

Ja! God erfaring med periodisk fasta (kör också 16h “av”, 8h “på”). Var uppblåst väldigt ofta förr, DVs flera ggr i veckan, men sedan jag startade med PF (i juni) så kan jag räkna på en hand de ggr jag varit uppblåst. Jippie! Kan tillägga att jag försöker äta sunt men att det slinker ner mycket gott/onyttigt/friterat mellan varven också. Ingen 100% perfekt “fastare” här alltså, men för mig har resultatet blivit bra ändå. Lycka till!

Reply
Nathalie

Usch, alla verkar vara sjuka nu! Krya ❤️ När det gäller IBS så har jag blivit helt frisk genom att äta antiinflammatorisk kost. Från att ha haft riktigt svåra problem till att aldrig besväras längre är GULD!
Kraam

Reply
b

I’ve tried it only for a couple of days without really thinking about it. I think it works but it’s not really sustainable.
Hope you get better!
-Belen
Check out my latest post here –> A Hint of Life

Reply
Emma

Åh, snälla gör ett inlägg om detta senare. Om du utvärderar hur det gått osv. Hade kanske kunnat fungera för mig med. Hoppas det är rätt recept för dig. Kram!

Reply
Anna

Jag har haft magproblem sen jag var liten och fick diagnosen IBS för några år sedan. Alla vardagar äter jag inte innan 12 eller efter 8 på kvällen och min mage mår extremt mycket bättre av det då jag upplever om jag äter för tidigt börjar den arbeta och det är då man får ont eller obehag. Sen om jag äter för sent och nära inpå läggdags resulterar det till sura uppstötningar och ont morgonen därpå. Sen har jag aldrig varit en frukostmänniska då jag sällan blir hungrig innan 12 så därför är det inte svårt att köra periodisk fasta. Hoppas det är något som fungerar för dig med!

Reply
Maria

I have done this type of fasting for many years.
My family does it constantly (fasting for 13 days without eating, they have done it for 6 years to recover and regenerate the system) and I think the best way to do is to be gentle to your stomach regardless your food windows.
Even if you haven’t had anything for 16 hours (which is quite a lot for a female, usually 12-14 hours is more than ok but also depends on the person), your stomach is like you said recovering and needs to be taken care in a gentle way. Very gentle food and not heavy or acidity foods.

The biggest mistake people do is to indulge and be greedy because they have been starving the whole 16 hours. It is not good because you actually move around and disturb the stomach a bit sometimes.

I suggest healthy and easy digest food after you have been fasting. :D

Reply
Emma Granat

Jag kör också periodisk fasta men inte av anledningar som sjukdom eller liknande. Jag fullkomligt älskar det. Jag älskar hur mitt liv i te längre kretsar runt att äta flera mål om dagen men ändå vara hungrig mellan målen. Jag älskar hur min kropp förändras och känns under timmarna som jag fastar. Min mage är inte längre lika svullen och jag mår bättre gegerellt. Dessutom tycker jag att det bidrar till att automatiskt äta mer hälsosamt :-)

Reply
Jenny

Jag har bara bra erfarenheter av periodisk fasta! Har haft problem med min mage under flera år, men jag har aldrig mått så bra i magen som jag gjorde när jag höll på med periodisk fasta. Min annars så svullna, spända mage försvann helt. Var dock tvungen att sluta eftersom jag fick ett jobb där jag började så tidigt att jag fick stiga upp kvart i fem på morgonen, så det blev lite för lång tid att va vaken utan att äta. Men nu när jag pluggar igen ska jag definitivt börja med periodisk fasta igen!

Reply
Andrea

Hi Kenza! My nutritionist also recommended me trying intermittent fasting for some weeks to control my cortisol levels. Three times a week I skept breakfast (I was only allowed to have one bulletproff coffee) to stay 16 hours without eating. I did it for two months until one morning I ended up fainting at work and realised it wasn’t for me… what I would like to tell you is to be careful with this technique. Maybe I didn’t do it in a proper way, maybe it had something to do with my blood pressure levels which are always low… I don’t know. But I think I’m better now that I have meals as usual. I try to follow a gluten free diet because I think I’m sensitive to it (I was able to control my anemias since I avoid gluten) but that’s all! Hope this helps!
Lots of love!

Reply
Matilda

Jag testar faktiskt också 16:8-fasta sedan ett par veckor tillbaka och tycker att det har blivit mycket bättre! Blev extremt hungrig på morgonen första tiden men har börjat vänja mig nu.

Reply
Lauren

I love the chunky sweater, so happy it’s soon going to be weather for those where I am haha. & Yes, intermittent fasting! My godfather actually does it for health reasons and he’s been really successful on it. He’s diabetic and he used to take about 8 different pills for it and his blood sugar still wasn’t good. Then he started intermittent fasting and his blood sugar has gotten a lot better, he’s lost weight, and he’s down to only about 3 pills per day. I also do it, but mostly because I find that when I do I don’t tend to get hungry as much throughout the day (as counter-intuitive as that sounds). Good luck with it and hope it helps with your conditions symptoms! x https://www.instagram.com/lauren.sh/

Reply
Lena

Har kört periodisk fasta (16/8) i över ett år, mår så mycket bättre. Och hungerskänslorna på morgonen går över med en kopp kaffe, jag äter sista måltiden (middag) 19.30 och sen ordentlig lunch kl 11.30 dagen efter. Där i mellan blir det två mellanmål, det står jag mig bra på under dagen:)

Reply
ISA

Heej! Jag är nyfiken på hur det går för Ivyrevel? Du skriver inte särskilt mycket om jobbet längre så är nyfiken på vad som händer där liksom? Allt gott till dig!

Reply
E

Har du testat att äta efter fodmap? Ladda ner appen belly balance! Det har hjälpt mig och jag är inne på min andra vecka, har haft problem med magen i 8 år men äntligen känns de bättre!:)

Reply
Ioanna K.

Your pants..I’m in love! Could you share some meal ideas and generally tips that dont cause a problem to you? I also have IBS and still cannot find out what kind of diet is ideal for my non-cooperative stomach 😫😫😂 Ps: workout helps me!

Reply
Nina Renolen

Hey! I love your blog!! But pleeease post more inspirational stuff! I’m sure most of your followers love the outfits etc., but you almost never talk about your life experiences! Which makes this blog so shallow. You look amazing in your outfit posts, but it gets kind of old. Don’t take this the wrong way!! You’re still a huge inspiration to me!! Hugs Nina xx.

Reply
Fanny

Jag mår SÅ bra av periodisk fasta, tar ett tag innan kroppen anpassar sig och man inte är hungrig hela tiden! Jag äter frukost och lunch och fastar sedan till nästa frukost, jag är alltid hungrigast på morgonen så det funkar bäst för mig. 😊 Lycka till!

Reply
E

Periodisk fasta är grymt! Kör alltid det på vardagar, hoppar över frukosten bara. Hur bra som helst :)

Reply
Annie

Jag upplever det jobbigt att fasta under min mens eller när jag har pms. Annars tycker jag fasta är grymt. Killen kör bara på det och säger att han aldrig haft så bra energi som nu. Rekommenderar att vara noga med att få i sig nyttiga fetter som avocado och nötter, upplever att jag fryser lite lättare annars, får kalla händer osv.

Reply
Natasa

Jag har kört periodisk fasta hela mitt liv utan att veta att det är en grej. Har alltid ätit två mål om dagen mellan 14:00 – 19:00 med undantag för kaffe på morgonen. Jag har aldrig varit sugen på frulle eller ens hungrig så tidigt på morgonen. Nu märker jag att det blivit en trend. 5 mål om dagen hit och dit har aldrig varit min grej och jag går snarare upp i vikt än behåller min vikt. Äter jag frukist är jag hungrig konstant. Men olika saker funkar för olika människor 😊

Reply
Anynom

Haft ibs i flera år och har försökt fasta vissa dagar vilket har hjälpt mig delvis… men sen jag började äta nyttiga smoothies med frukt, bör och grönsaker har jag kunnat ha ett normalt liv. Pröva dig fram 😊

Reply
Johanna

Andra har redan kommenterat om detta men det skadar kanske inte att instämma i kören? ;) Att utesluta FODMAPs (fermenterbara oligo-,di-, och monosackarider och sockeralkoholer) rekommenderas av dietister nuförtiden vid IBS.
Min pojkvän blev mycket bättre av det, han hade testat med laktos- och glutenfritt men ändå inte blivit bättre. Visade sig att han även reagerar på vissa frukter, baljväxter och socker i för stora mängder. Kan ju låta tråkigt att utesluta en massa saker men de goda nyheterna är att när man väl läkt sin mage (FODMAPsen irriterar och hindrar en skadad tarm från att läka) så kan man tåla det man en gång varit överkänslig mot :) Bellybalance-appen är bra, med den kan man t.o.m scanna matvaror och se om de är ok att äta :)

Reply
Poppy

Hej! ville bara varna att periodisk fasta även om den kan hjälpa med magbesvär tyvärr också kan förstöra med dina könshormoner!
Jag har själv använt mig utav det nämligen och fått problem med utebliven mens. Kan vara värt att tänka på.

Reply
Liron

Try no to eat meat and milk products together!!! eat milk products and wait half hour and then wait a few hours like 6 hours ‘and then you can eat meat . try it for a few days till you feel better :)

Reply
Anna

IBS. Säger bara en sak: ett stort glas SELLERIJUICE PÅ TOM MAGE, exempelvis direkt på morgonen (vänta med att äta minst 30 minuter) TESTA KENZA!!! Inte så värsta gött men detta gör fan mirakel!!
Ta hand om dig! Och kul att du kommer iväg på resa iaf :D

Reply
Greta

Hey Kenza,
I’m suffering from IBS as well and tried 16:8 for 4 months. If you’re generally aware of what you’re eating (low carb for example) its difficult to eat the same amount you’d normally eat in let’s say 12 hours in these 8 hours. Thus I was eating way too little and that affected my health negatively (bone density and cycle – which is pretty dangerous if you want to have children one day(I talked to my doctors)). So I think IF can help letting your body rest etc but what I’ve heard is that for women 14:10 is better for women’s health. I hope my experience helps..xxxx

Reply
Cenedra

Hej! Skulle vara superkul om du ville kolla in min blogg! Skriver om psykisk hälsa/ohälsa, body positivity, mitt liv som kristen & andra viktiga & roliga saker! Kram :)

Reply
Maren

Hi! I´m a daily reader from Norway, love you and your blog!
Me and my boyfriend are going to Stockholm in 2 weeks, do you have any recommendations of what we have to explore, some cool places to eat breakfast/brunch and dinner, and coffee places.

Would have been so grateful for an answer.

Reply
angie

F*n vad du flyger! Typiskt rika människor som inte bryr sig om miljön ett jäkla dugg!

Reply
Lena Chatz

Are you sure this 16:8 method is actually good for the rest of your health? Has a doctor recommended this to you? 16 hours are way too many to not eat anything, your glucose levels are going to go crazy after that. Please look into this more carefully since I do not believe it is good for your thyroid problems as well. Maybe small, light and frequent meals would be more proper for you.
Cheers!

Reply
Ida

Hej Kenza,

Ett tips är att testa Probimage mjölksyrabakterier för magen som finns på Apoteket :)

Reply
Malin

Jag har provat periodisk fasta och kör fortfarande några gånger i veckan. Jag blir mycket piggare och mår rent allmänt bättre. Tränade mycket ett tag och då gav det mig fantastiska resultat med kombination av periodisk fasta. Många reagerar på att det skulle vara en diet, men det handlar inte om det. Visst jag är lite hungrig på förmiddagen innan ”ätfönstret” öppnas. Men sen kan man ju äta sig riktigt mätt så jag skulle inte kalla det diet eller nån bantningsmetod. Utan det är hälsosamt och bra för kroppen om man inte har diabetes eller nån ätstörning förståss.

Reply
Linnea

En ibs mage ska inte ha uppehåll från matintag. Tvärtom. Mindre portioner fler gånger om dagen annars chockas matsmältningen när du väl äter och magen blir bökig. Ät lugnt, ta tid på dig. Tugga riktigt och stressa inte. Sitt ner liksom 😘

Reply
Jessica Jonsson

Jag har haft riktiga problem med IBS sedan jag var 12. Hela mitt liv har varit styrt kring magen och det har hindrat mig från att göra många saker.

För cirka 2.5 år sedan började jag köra 16:8 och utesluta gluten. Min mage mår mycket bättre. Har även börjat utesluta vitlök, de värsta grejerna enligt FODMAP, och det går skitbra!

Har du provat utesluta gluten?

Hoppas du hittar ett sätt som funkar för din mage!

Reply
Amanda

Periodisk fasta är guld! Det i kombo med lchf är ännu bättre och har gjort mycket gott för många med bla. IBS! Men gör det som funkar för dig och periodisk fasta för sig självt är toppen!

Reply
Amanda

Jag kör förresten periodisk fasta minst 18h om dygnet samt rätt ofta varannan dags fastor. Nu har jag inte problem med IBS eller dylikt men det får mig att må fantastiskt och jag tror absolut det kan hjälpa dig mycket.

Reply
Emma

Jag kör själv periodisk fasta och har det i princip som en livsstil. Är jag iväg så kan jag bryta det men som vardaglig rutin fungerar det super på mig och har slimmat till min kropp även fast jag äter samma kalorimängd. Utöver detta tränar jag mycket styrketräning vilket den periodiska fastan har haft en väldigt positiv effekt på, upplever bättre resultat på alla sätt och vis. Har även gjort min mage bättre samt hälsa i allmänhet. Läser man på lite ska det tydligen ha en positiv effekt på kroppen. Jag ser bara till att få i mig mycket vätska de timmarna jag inte äter så klarar jag mig hur bra som helst. Försök bara att se till att du får i dig alla de kalorier du behöver under dygnet, kan bli rätt stora och tuffa måltider ibland. Det är det viktigaste, vätska och rätt mängd mat.

Reply
Anna

Undrade bara om dom röda naglarna du hade var förlängningar eller om det var din naturliga nagel?? Supeer snygga 😍😍🤗🤗

Reply
May

Kom ihåg ifall du går på blodprov, då får man inte fasta mer än 10h innan. Fastan får inte överskrida 10 timmar annars får man fel resultat på proven.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*