• header

RED TEDDY

*this post contains adlinks

Jacket from Ivyrevel here (adlink) // jeans from Gina Tricot // old Zara boots // earrings here (adlink) // jeans from Gina Tricot // bag from Givenchy // sweater is a sample

Äntligen höst och äntligen dags för mysiga höstkappor. :-) Såhär har jag sett ut idag! Har jobbat, sprungit ärenden, lunchat med Klara och nu ska vi ut på en långpromenad. Antingen så går vi 12 km runt Brunnsviken, eller så promenerar vi inne i stan istället. Jag gillar båda men föredrar nog ändå att gå ute i naturen. Det är så fint i Hagaparken nu också när löven börjar bli gula!

// Finally fall and finally time for cozy fall coats. :-) This is what I’ve looked like today! I’ve been working, running errands, ate lunch with Klara and now we’re going out on a long walk. We will either walk 12 km around the lake, or walk in the city instead. I like both but I think I prefer walking out in the nature. It’s so pretty in Hagaparken now as well when the leaves are becoming  yellow! 

41 Comments

Maria

Ohhh Hagaparken!! <3 My friend took me there when I was in Sthlm (he lives like 10 minutess from that park, so nice!), I remembered about you in that moment hahah
And i love the look, red fits you :)

Reply
Fanny

Här kommer feed-back: alla (bortsett från en) av dina inlägg de senaste 2 veckorna innehåller adlinks, sponsring och reklam. I hela 2 veckor. Innan dess var det många sådana inlägg också. Det är väldigt tröttsamt och jag som läsare blir provocerad av all köphets och utseendehets som dina inlägg ger. Det är ju bara “köp”, “se snygg ut” och “ha detta lyxiga livet”. Det är ju det man vill förmedla med mode men det är tröttsamt när det gång på gång blir sådana inlägg. Liksom “köp detta och se ut så här även fast vi tär på jordens resurser ofantligt mycket redan och allt för många människor idag mår dåligt av att känna att de inte ser ut som de ser ut på reklambilderna”.

Det blir framförallt tröttsamt när du hade inlägg om din resa till Falkenberg där du försökte få det att låta som att du hade kompisar på Mercedes Benz som lånade ut bilen till dig och du inte ville skriva vad som var sponsrat. Det gav läsaren intrycket av att Mercedes Benz är skitsnälla mot just dig men samma vecka så “lånade” Mercedes Benz ut bilar till andra influencers också. Det känns ungefär som att ni tror att vi läsare är rätt korkade som inte fattar hur verkligheten ser ut bakom alla perfekta och sponsrade inlägg. Men samtidigt förstår jag varför man som influencer inte vill skriva om tråkiga detaljer, och följa marknadsföringslagar, eftersom vi som läsare då förstår vad som är sponsrat och då blir det tydligare att ni kan ses som reklampelare och inte som mäktiga individer som bara kan ringa och låna bilar osv.

Reply
Ida

Håller så med dig. Jag vet inte om Kenza har någon direkt skyldighet att blogga på ett visst sätt men har man som jag läst hennes blogg sen 2010 så har sättet hon bloggar på blivit mindre intressant att läsa. Det känns som varje gång man klickar sig in så är det bara modebilder eller reklam. Det personliga och lättsamma har liksom försvunnit :(

Reply
Fanny

Nej, hon har ingen skyldighet och om man som läsare inte gillar hennes blogg så måste man inte läsa. Men detta var feedback. Jag håller med dig om att man som läsare blir liksom matad med reklam om konsumtionshets och utseendehets och jag tycker att det är viktigt att prata om hur reklam påverkar människor, framför allt unga människor. Vi har så destruktiva ideal där sådan reklam som bland annat Kenza förmedlar är en stor faktor till dessa ideal. Detta ”sträva efter perfektion” och ”köpt allt detta så blir du lycklig”.

Reply
Jennie

Ett tips till dig hädanefter: Ge bara feedback till de som ber om det, annars kan det hända att du sparkar på någon som redan ligger ner. Och lägg lite mer fokus på dig själv. :)

Reply
Fanny

Fast nä.. Om man har feedback eller kritik till ett företag så ger man det till dom. Man gör så med alla företag. Det är synd dock att Kenza är hennes företag och att det alltid är hon som får kritiken så jag kan förstå att man tar kritiken personligt och för hårt. Men det var kritik och inte hat. Det är stor skillnad. Om man har ett kommentarsfält så öppnar man ju själv dessutom upp för diskussion?

Denise

Tror de flesta har börjat reagera på det, speciellt efter hon blev anmäld. Känns konstigt att läsa sånna här kommentarer, som blir godkända, mer och mer men det kommer ändå inte något svar..

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Fanny! Svar på en del av din feedback hittar du i mitt senaste inlägg. Ang Mercedes: Min kompis Fredrik har en vän som heter J som jobbar på Mercedes Benz. Jag frågade Fredrik om J hade en bil till utlåning några dagar, han kollade med J och det hade dem. Jag plockade upp bilen, lånade den i några dagar och lämnade sedan tillbaka den. Jag pratade aldrig med J personligen och det fanns ingen deal mellan oss, det fanns inget motkrav på inlägg eller så. Jag har ingen aning om ifall de har någon deal med andra influencers, men mellan oss fanns det inget avtalat. Anledningen till varför jag på Instagram och på bloggen skrev ut att vi lånat den var för att jag inte ville att mina följare skulle tro att det var min bil (och på så sätt “går i god” för den). Jag ville att de skulle veta att det var en lånebil.

Ang Pigalle och Falkenberg som du också frågat om: där hade vi en deal som var 1 insta post från Falkenberg (som jag postade den 26e september med texten “in collaboration with Strandbaden) samt insta story från Pigalle och Falkenberg (som jag tydligt märkte ut med röd text “sponsored”). Bloggen hade ingenting med dealen att göra, men jag ville ändå skriva ut att besöken var sponsrade så att mina följare inte skulle tro att vi själva betalat för det.

Reply
Fanny

Men du Kenza, hur tolkar du min feedback som “hat”? Det var ju bara vanlig feedback/kritik jag gav dig, som företag. Tyvärr är du ansiktet utåt för ditt företag (bloggen) och då förstår jag att kritiken/feedbacken kan kännas personlig men du är ju ett företag. Företag får kritik. Det har aldrig varit hat.

Tack för svar!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Syftar du på mitt senaste inlägg? Det var inte direkt din kommentar som inlägget är riktat mot, även om jag tycker att du kan gå på mig hårt ibland. Nej, JAG är inte ett företag. Tycker inte man kan säga så… Kram K

Reply
Fanny

Jag menar att du är ansiktet utåt för ditt företag (din blogg). Det är du väl? Du fick kritik för ditt jobb som du gör på din blogg. Det som du postar. Det var bara det. Om du har en blogg med kommentarsfält så kommer folk att komma med åsikter. Hat är aldrig okej men kritik och åsikter om ens företag är okej. Det är aldrig menat till dig som person utan enbart hur du sköter ditt jobb (som du är GRYM på, det som jag oftast ger dig kritik för är hur du ser på ditt resande som du gör i ditt jobb och din syn på kroppshetsen (utseendefixeringen) som er reklam reklam bidrar till. Jag är engagerad i både miljöfrågor och utseendefixerings-frågor och ställer därför dessa frågor till olika influencers som jag tycker har en stor påverkan på både miljön och på människors syn på sitt utseende. Det är bara det, aldrig något om DIG som person, alltid bara om dig i din yrkesroll. All kärlek och jag hoppas att de som ger dig hat slutar med det och att du kan få slippa ta obefogad kritik/hat.

Fanny

Jag tänker också på att du svarade mig ”som svar se mitt senaste inlägg”. Då var ju inlägget även riktat mot mig som att jag var en av dom som gav dig ”hat”. Det var verkligen inte hat eftersom min feedback/kritik inte var hatisk eller kränkande mot dig som person utan var kritisk mot dig som yrkesperson.

Isabella

Hej! Jag har följt dig i vad som känns som 100 år nu hahah. Har alltid gillat din blogg, men nu på senaste har jag fått en annan vibb. Som jag uppfattar det bloggar du typ bara då det är adlinks, sponsorer eller dylikt. Jag tycket det är lite tråkigt att du skippat att blogga utan dem (fast jag fattar att du bloggar med dem). Men jag är kluven för jag förstår att Du vill göra reklam för det du skapat och även tjäna pengar. Men det känns även som du endast använder denna plattform till att mata oss med reklam. Jag menar inget illa, jag tänkte bara nämna det, du kanske inte ens har tänkt på det eftersom dina vardags inlägg är inbäddade med reklamerna och sponsorerna.

Reply
Vera

Jag får en känsla av att tala om att det är adlinks har att göra med att man måste redovisa att man gör reklam för en produkt. Tidigare kanske man visade upp produkter utan att skriva ut det men tänker ändå att det är bra att det förtydligas både för företaget och för dem som läser? Bara en teori. Rätta mig om jag har fel?!

Reply
Fanny

Jag tänker också på att du svarade mig ”som svar se mitt senaste inlägg”. Då var ju inlägget även riktat mot mig som att jag var en av dom som gav dig ”hat”. Det var verkligen inte hat eftersom min feedback/kritik inte var hatisk eller kränkande mot dig som person utan var kritisk mot dig som yrkesperson.

Reply
Dixi Wonderland

Kan inte du börja göra fler såna inlägg där du visar vad du gör under dagen? Visst är det kul att läsa om det men hade varit kul att få se mer i bild :)

Reply
Strongmama

Såg just inläggena med Puma käderna, alla här nedan och oj vad mycket snyggt. Vilka fina bilder och vad mycket snygga kläder. Känns dock som att min ålder är passe när det kommer tll såna kläder, vilket är otroligt tråkigt. Det är nog bara yngre 20 åringar nu som gäller men fasen vad snyggt och nice det hade varit ändå..

Reply
Jenny

KLART! Alla ska kunna ha på sig vad dom vill:) ålder spelar väl ingen roll, om du tycker dom är fina så tycker jag du ska satsa på det oavsett😀 råkade se din kommentar av en slump, har aldrig kommenterat kenzas blogg men var bara tvungen att svara på din kommentar för jag fick en reaktion på det du skrev!!! Go for IT, träningskläder är ju anpassade till alla och absolut inte en viss målgrupp så länge du själv är bekväm 😍👏🏼👏🏼

Reply
Stella Björklund

Gud ja idag känns det som att hösten kommit på riktigt, brrr men jag älskar den ändå! <3

LÄS GÄRNA MITT INLÄGG OM MIN HUDHISTORIA – ÄNTLIGEN FÅTT UTSKIVET ROACCUTAN

nouw.com/stellabjorklund

Reply
Stella

Folk måste verkligen skaffa liv, är bloggen inte som förr och inte läsbart längre: AVFÖLJ, det finns tusentals bloggar man kan gå in på annars! Folk måste förstå att bli sponsrad osv det är vad bloggare gör, sen att hon inte är personlig, står det i någon regelbok att hon måste det?? Hon får väl publicera EXAKT vad hon nu fan vill så länge hon inte sprider hat/ negativitet? Och VADÅÅÅÅ kroppshets? Jag är såå lost när jag läser dessa kommentarer. Ni som tydligen ’läst bloggen sen 2009’ well damn, då vet ni att hon mår dåligt och har saker som pågår i hennes liv som hon har valt att inte dela av sig? Vilket hon inte är skyldig oss heller?? snälla Fokusera på värre problem som finns i världen utan att ta ut dit hat på Kenza. för det är DU som sprider negativitet och det speciellt hos en människa som inte behöver det just nu.

Reply
Fanny

Angående “kroppshets” så menade jag att Kenzas reklam hetsar till utseendefixering. Som mycket annan reklam också gör givetvis. Jag tipsar om serien “kroppshets” som går på SVT där de pratar mycket om vad bland annat sociala medier gör med vårt psyke. Hur man på sociala medier vill visa sina snygga sida hela tiden, visa att man är snygg och har en perfekt kropp. Instagram har mycket kroppshets t ex, och oftast är vi alla en del av det utan att reflekera kring det. Hur som helst så menar jag att det är intressant att höra hur Kenza som arbetar inom modevärlden och sociala medier ser på deras påverkan som de har på människor. För den påverkan som reklam/sociala medier har på oss människor är strukturerad.

Reply
Isidora Kay

My dearest Kenza! I’ve been reading your blog religiously for the past 8 years but this is the first time I’m actually commenting on something, basically because I am tired of malice. And after watching your insta story I was so moved I HAD to do something. So this is what I want to say: on days like these where you feel weak and down, take a day off from social media. Surround yourself with people who love you and make you feel like the best version of you, people who want to see you do well and succeed without losing yourself in the process. These are the people that matter. The ones who’ve met you and grew up with you and have your back no matter what and love you. I don’t care who said what and why and whether it was criticism or “constructive feedback”. I don’t care. What I care about is that your blog should be a safe haven to you and not a place you’re afraid to visit. If there’s one thing we should all bare in mind is that we’re all in this together. Social media is not real life. We all have our struggles, fears, problems, anxiety, stress etc etc. Can we not lift each other up? Give each other a small break? Babe, you are smart. You are beautiful. You are kind. You got this. Big virtual hug loading.
And FYI, I’ve been following your IvyRevel collection and girl…. you’ve come A LONG WAY! Best collection so far!! Super impressed!!!!

Love always xx

PS: Whatever happened to women empowering women?

Reply
Yulia

Dear Kenza.
How to get such a beautiful skin color? Do you visit a solarium? Please, write a post about your skin care.
Thanks.

From Ukraine with love.

Reply
Olivia

Blir så trött av att läsa alla negativa kommentarer och kan inte ens föreställa mig hur tröttsamt det måste vara för Kenza. Det är hennes blogg och hon postar det hon vill posta. Gillar ni det inte så sluta läsa den bara. Det är faktiskt inte svårare än så. Självklart får man tycka till och önska men håll god ton och kom ihåg att det står en person bakom bloggen, inte en maskin som bara kan spotta ur sig exakt varenda en av de inlägg som vi läsare önskar.

Reply
Teea

Hi Beautiful.
Just have to say that your make up is looking fabulous!
Which foundation do you use? It blends in perfectly on your skin and you look stunning!
So much GLOW!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*