• header

MY WEEKEND IN PHOTOS

I lördags började vi som vanligt dagen med en långpromenad i Hagaparken med Mani! Älskar att börja våra helgmorgnar så innan frukost. Eller frukost och frukost, vi äter alltid vid 12 hehe.

Alltså det är SÅ fint i Hagaparken just nu med alla färger. Hösten är ju så vacker! Och våren. Och sommaren. Vintern också om det är en massa vit snö haha men annars är den bara grå och kal.

// On Saturday we started the day with a long walk in Hagaparken with Mani, as usual! I love starting our weekend mornings like that before breakfast. Well “breakfast”, we always eat at 12 hehe. 

It’s so beautiful in Hagaparken right now with all the colors. The fall is so beautiful! And the spring. And the summer. The winter too if it’s lots of white snow haha but otherwise it’s just grey and cold. 

Sedan la jag mig faktiskt på soffan och vilade några timmar, var så trött och jag ville vara pigg på kvällen då jag skulle iväg. Vid fyra tog jag en dusch, hoppade i morgonrocken från vårt bröllop (älskar den och vårt lilla monogram!) och började göra mig i ordning. Nu är det fyra veckor sedan jag gjorde lashlift och de är fortfarande rätt böjda!

// Then I actually slept for a few hours, I was so tired and I wanted to feel good in the evening since I had plans. At four I took a shower, put on the robe from our wedding (I love it and our little monogram!) and started getting ready. It’s been four weeks now since I did lashlift and they are still pretty!

Jag skulle ju på ett sminkevent så kvällen i ära fick det bli röda läppar! Detta är typ det enda röda läppstift jag använder och det är från MAC, färgen “Betty Boop”. Jag lockade även till håret lite.

// Since I was going to a make up event I decided to go for red lips! This is like the only red lipstick I use and it’s from MAC, the color “Betty Boop”. I also curled my hair a bit.

Och outfiten fick bli helsvart! Kavaj, boots och halsband från Ivyrevel. Tightsen (som är ormskinnsmönstrade vilket inte syns här) är från Zara! Och väskan är från Ivyrevels samarbete med Accent. Detta är nog favoritväskan från vår kollektion ihop, älskar den silvriga tjocka kedjan på. :-) Väskan kommer också med en fluffig fuskpäls-rem.

// And the outfit was all black! Blazer, boots and necklaces from Ivyrevel. The tights (which are snake patterned but it doesn’t show here) are from Zara! And the bag is from Ivyrevel’s collaboration with Accent. I think this is my favorite bag from our collection together, I love the chunky silver chain. :-) The bag comes with a fluffy fax fur strap as well.
 

Sedan drog jag in till stan och hämtade även upp Humlan på vägen! Finaste Angelica hade bjudit in oss och ett gäng andra härliga människor till MAC’s butik på Biblioteksgatan. Där bjöds det på lite käk, dryck och massa sminktips!

// Then I went down town and picked up Alexandra on the way! The best Angelica had invited us and a bunch of other lovely people to the MAC store at Biblioteksgatan. There we got some food, drinks and some make up tips! 

Och Angelica-drinkar. ;-)) Det var flera där som jag inte träffat på länge så det var jättekul! Kul att komma ut lite, klä upp sig och göra sig fin.

// And Angelica drinks. ;-)) There were some people there that I haven’t met in a while so it was so much fun! It was fun to get out for a bit, dress up and make myself pretty.

Och sen… Seeeeen fick vi välja ut våra sminkfavoriter!!! DRÖMMEN. Jag trodde dock att jag skulle gå loss men jag fyllde mest på med det som börjar ta slut hemma, dvs Strobe cream, concealer-paletten och min röda läpp-penna. Ok tog liiite annat också hehe.

// And then… Theeeeen we got to choose our make up favorites!!!! DREAM. I thought I would go crazy but I mostly re-filled the products that are almost finished at home, meaning the Strobe cream, the concealer palette and my red lip pen. Ok I took a few other products as well hehe.

Efter eventet var jag och Humlan hungriga så vi satte oss på Grodan, käkade (en rätt bränd lövbiff…) och pratade. Så mysigt med en liten dejt bara vi två. <3

// After the event Alexandra and I were hungry so we went to Grodan, had dinner (a pretty burned steak…) and talked. So cozy with a little date just the two of us. <3

På söndagsmorgonen (dvs kl 12 haha) gav jag mig ut i det fantastiska vädret! 18 grader så jag behövde inte ens en jacka. Så härligt. Jag hoppade in i bilen och körde till söder!

// On Sunday morning (meaning 12 o clock haha) I went out in the amazing weather! It was 18 degrees so I didn’t even need a jacket. It was lovely. I got in my car and drove to the south side of the city!

Där mötte jag upp Mika, Nadia, Dilay och lilla Milli på Kvarnen för en brunch! Miléa var glad som vanligt och vi turades om att busa med henne runt bordet. Och så åt vi en massa. Bra brunch!

// I met up with Mika, Nadia, Dilay and little Milli at Kvarnen for a brunch! Miléa was happy as usual and we took turns around the table playing with her. And then we ate a lot. Good brunch!

Efter brunchen stannade vi vid lekplatsen utanför en stund där den här lilla tjejen fick gunga. Och det gillade hon, kolla bara på henne! Mitt hjärta smälter. <3

// After brunch we stopped at the playground for a while where this little girl went on the swing. And the loved it, just look at her! My heart is melting. <3

Min söndagslook. Byxdress från Zara, boots från Jennie-Ellen, örhängen från Ivyrevel och väska från Chloé.

// My Sunday look. Jumpsuit from Zara, boots from Jennie-Ellen, earrings from Ivyrevel and bag from Chloé.
 

På kvällen tvättade jag medan Aleks gjorde punjena paprika. Som jag skrev igår så är Aleks pappa riktigt bra på det och Aleks blev nästan lika bra! Väldigt nära. Han gjorde dock ett misstag och använde ett ris med 40 min koktid så paprikorna kokade nästan sönder pga det haha. Man kan säkert göra på olika sätt men på deras sätt så fylls paprikorna med okokt ris (samt stekt köttfärs och lite annat) för att sedan kokas i en kastrull. Så vi var tvungna att vänta på att riset mjuknat innan det var färdigt. Men det blev väldigt gott ändå!

// In the evening I did the laundry while Aleks made punjena paprika. Like I wrote yesterday Aleks dad is really good at it and Aleks was almost as good! Very close. He did one mistake though and used a 40 min rice so the peppers almost broke because of boiling too long haha. You can probably do this dish in several different ways but in their way, they fill the peppers with uncooked rice (and fried minced meat and some other stuff) and then boil them in a pot. So we had to wait for the rice to soften before it was done. But it was still delicious! 

22 Comments

Elisabeth

Kenza! Vad tråkigt det är för mig att du inte uppdaterar lika ofta – älskar ju allt du skriver, dina outfits, dina skämt och din persona! MEN vad otroligt GLAD jag är för din skull att Ivyrevel växer, att du har så coola sammarbeten på gång! Att du har så fantastiska vänner att umgås med och en familj som älskar dig som får ta del av din tid!
Tid är det enda som fördelas jämt för alla på denna tid, använd den till att göra det du mår bra av, det som är värdefullt och viktigt – oavsätt vad alla säger!
Vill skicka massor med energi till dig för all den energi din blogg har gett mig under åren! Jag är en sån där tråkig civilingenjör som inte kan någonting om kläder och får lätt ångest av att klä upp mig till jobbet eller event – men din blogg har räddat mig flera gånger!!! KRAM!

Reply
Diana

Helt underbara bilder, du är så vacker!! Och ja hösten är också vacker, fin bild på A i hagaparken.

Hoppas du mår och känner dig bättre nu än sist jag var inne på bloggen..

Reply
Michelle

Kenza, du gløder alltid på dine bilder, så utrolig vakker! Hadde vært kult å vite hvilken hud sminke du bruker. Du er veldig inspirerende, fortsett med å være deg❤

Reply
Bella

Vilket mysigt inlägg! Du ser ut att ha haft en superfin helg🙂! Vilken färg använder du på strobe cream?

Reply
Serafina Quinn

Kenza snabb fråga vad kokar ni paprikorna i för sås XD eller Alekz är det tomatsås hehe berätta jag vill göra liknande rätt ser såååå gott ut KRAM

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*