• header

3 GOOD THINGS

Låt mig berätta om tre bra saker med den här tisdagen! MEN VA vad positiv du ska vara nu då Kenza! Sanningen är att jag tänkte skriva om saker jag stört mig på idag men sen kände jag att nä, låt detta inlägg vara positivt istället haha.

1. Jag har haft det här mysiga sällskapet på kontoret. <3 Vet inte varför men Mani har blivit så gosig på sistone, han vill vara nära och jag älskar det. Mani har alltid varit lite reserverad (förmodligen pga kaoset hemma under hans första år) och har helst velat vara ifred, men de senaste åren har han verkligen dragit sig mer och mer till oss och till andra människor med. Och nu på sistone så är han med oss varje kväll i soffan (vilket vi tror beror på nya mysiga soffan som han älskar) medan han tidigare brukade ligga själv i sovrummet. Här på kontoret ska han ligga på min tröja såklart. Hamnar ett plagg på golvet så springer han dit och lägger sig på det snabbt. Hemma lägger han sig till och med med huvudet på ett par strumpor haha. Är era hundar likadana?

// Let me tell you about three good things about this Tuesday! BUT WHAT why so positive Kenza? Well the truth is I was going to write about stuff that has bothered me today but then I felt like nope, let’s make this a positive post instead haha.

1. I’ve had this cozy company at the office. <3 I don’t know why but Mani has become so cuddly lately, he wants to be close and I love it. Mani has always been a bit reserved (probably because of the chaos at home during his first years) and has preferred to be alone, but the last few years he has come closer and closer to us and to other people too. And lately he’s with us every evening in the couch (which we believe is because of our new comfy couch which he loves) and he used to be alone in the bedroom. Here at the office he has to lie on my sweater of course. If there’s a piece of clothing on the floor, he will run there and lie on it. At home he even lie with his head on a pair of socks haha. Does your dog do that too?

2. Alltså har ni inte ätit bullar på Mr. Cake än så måste ni dit och göra det ASAP!!! Vad väntar ni på? Ååååk! ;-) Vårt kontor ligger i samma byggnad så min kompis Ines kom förbi för en fika idag. Jag har testat det mesta där förut och idag tog jag kanelbullen med frosting och jag dog. Dog dog dog. Lätt dagens höjdpunkt haha.

Nu när jag lärt mig lite mer om hur min IBS-mage funkar, dvs att jag måste låta den vila från allt annat än vatten i minst 12 timmar, så har jag börjat äta lite gluten igen då och då och det verkar funka bra. Thank God. När man inte kan få hjälp från vården så får man helt enkelt testa sig fram.

// 2. Seriously if you haven’t tried the cakes at Mr. Cake yet, you have to go ASAP!!! Our office is in the same building so my friend Ines came by today for a FIKA. ;-) I’ve tried most of the stuff there earlier and today I had the cinnamon bun with frosting and I died. Died died died. It was definitely the highlight of my day haha.

Now that I’ve learned a bit more about how my IBS stomach work, meaning that I have to let it rest from everything but water for at least 12 hours, I’ve started to eat gluten again every now and then and it seems like it’s ok. Thank God. 

3. Min tredje punkt har ingenting med bilden att göra, ville bara lägga in en bild på mitt trötta fejs idag. :-) Utan vi har börjat titta på en sån jääääävla bra serie och jag är så peppad på att dra hem och kolla på den! Vilken menar jag? JO – the Haunting of Hill House.

Flashing between past and present, a fractured family confronts haunting memories of their old home and the terrifying events that drove them from it. … In the summer of 1992, Hugh and Olivia Crain temporarily move into an old mansion, Hill House, along with their five children: Steven, Shirley, Theo, Luke and Nell. They experience paranormal occurrences and tragic loss, forcing them to move out of the house. In October 2018, 26 years after the hauntings, the Crain siblings and their estranged father, Hugh, reunite after tragedy strikes again, forcing them to confront their inner demons from their shared childhood while mourning their losses. “

Det är alltså en skräckserie och fanimej bland det bästa jag någonsin sett i den genren. Och jag verkar inte vara ensam om att tycka det, den har nämligen 9.1 på imdb. Älskar ni skräck så måste ni se denna. Den är så bra, spännande och läskig som in i helvete. Jag och Aleks ligger alltid och håller hand när vi tittar på filmer/serier så jag ligger med båda våra händer framför mitt ansikte i vissa scener och vågar typ inte titta. Till och med Aleks som aldrig blir rädd tycker att den är obehaglig haha.

Serien finns på Netflix!

// 3. My third thing has nothing to do with this photo, I just wanted to add a photo of my tired face today. :-) But we have started to watch a really good series and I’m so excited to go home and watch it! Which one? Well – the Haunting of Hill House.

Flashing between past and present, a fractured family confronts haunting memories of their old home and the terrifying events that drove them from it. … In the summer of 1992, Hugh and Olivia Crain temporarily move into an old mansion, Hill House, along with their five children: Steven, Shirley, Theo, Luke and Nell. They experience paranormal occurrences and tragic loss, forcing them to move out of the house. In October 2018, 26 years after the hauntings, the Crain siblings and their estranged father, Hugh, reunite after tragedy strikes again, forcing them to confront their inner demons from their shared childhood while mourning their losses. “

So it’s a horror series and it’s seriously one of the best things I’ve ever seen in that category. And I’m not the only one who thinks that, cause it has 9.1 on imdb. If you love horror you have to see this one. It’s so good, exciting and scary as fuck. Aleks and I always hold hand when we watch movies/series so I lie there with both our hands infront of my face in some scenes and I don’t dare to watch. Even Aleks who never gets scared thinks it’s scary haha.

You can watch it on Netflix!

41 Comments

anneli

Jag sträck såg den serien för ett par dagar sen, LÄTT den bästa.
Ska faktiskt tvinga min sambo att se den, jag kommer lätt kunna se om den utan problem :)

Reply
Julia

Hej! Känns som att du får så många kommentarer så du kanske inte ens ser denna, men MÅSTE få fram det bästa medlet mot IBS. 0,5 tabletter av Imodium Plus Dimeticon per dag. Fick detta tipset av min gulliga apotekare (och kollade med min läkare) och det har förändrat allt för mig. Tål alkohol, öl, gluten, laktos, ALLT igen. Och då kunde jag knappt äta på 7 år utan att… ja du vet. :))))))) Helt ofarligt för magen och om dosen inte passar så kan man förändra den efter sif själv, det viktiga är att ta en låg dos regelbundet, istället för att ta en högre dos då och då. Vet att du säkert drunknar i tips, men om du bara skall testa en enda sak, testa denna! Förändrade mitt liv verkligen :)

Reply
Dixi Wonderland

Min lilla vovve är exakt lika dan! Ligger det kläder på golvet så får de gärna agera som kudde eller madrass xD Och visste är serien bra?!!! :D Jag såg klart den igår men jag vill ha mer!!! Var länge sedan som jag kände mig rädd. Denna var verkligen bra från första avsnittet till sista. Dock är den rörig i början så det tog mig 3 avsnitt innan jag fattade att de var fem syskon xD Men håller verkligen med dig om att man måste se den :D

Reply
Nathalie

Jag kollar också på den serien och den är RIKTIGT bra! Netflix är fan vassa på att göra serier! Love it!! 😍

Reply
Caroline

Somewhere between är också apbra! Bara en säsong tyvärr men ååh.. spänning, oväntade vändningar.. braaaa!

Reply
Bella

haha now i am curious though what bothered you and wished negative nancy would have come out. but this post was super cozy anyways. the pastries look amazing. what did ines take? some sort of crumble cake i guess with some fruits in or so?

speaking of series since you liked/watched both ppl and gg i wonder if you have checked out the new series with shay mitchel and Penn Badgley? i am not sure if i wanna check it out or nah…might be interesting seeing emily and dan together :P

first Blair and Seth (the Oc) marry and now those 2 play in a series together…all my fav shows melt in each other in some way haha

Reply
Jessi

Kenza! Asså S N Ä L L A. Tror det är fler som vill ha ett inlägg på dina nyaste hudvård och smink favoriter! Du stråålar verkligen.💕 behöver inte vara en vlogg om du inte känner för det men en liten lista o namnen räcker fint. Skulle sitta fint såhär inför den gråa hösten/vintern. Ha en fortsatt fin vecka! You go girl!!!! Kram

Reply
Bella

Haha så överpeppad som du är av dom bullarna så måste jag ju prova nästa gång jag är i sthlm😀

Reply
Hanna

Åh! SNÄLLA BERÄTTA MER OM FASTANDET. Har livets IBS mage och äter varken gluten eller mjölk på grund av detta. Skulle dö av lycka om något lät mig äta en kladdkaka igen. När påbörjar du och avslutar fastan om den håller på i 12 timmar? Är det varje dag eller varannan? Skulle vara så snällt om du kunde hjälpa en fellow IBS mage in need!

Reply
Elina

Haha, jag och min sambo började också precis se den. Såg nyss avsnitt 4, the twin thing – jäklar vilka obehagliga scener det bjöd på! Jag kunde inte sitta still i soffan och kom på mig själv med att försöka hitta på saker jag var tvungen att göra för att slippa se allt ;).

Reply
Madeleine

Jag och min man såg klart The Haunting of Hill House i veckan. Sjukt bra serie!

Reply
Taleen

My dog loves that too ! I can Never leave anything that I might need on the floor because he will sleep on it (he does that with hand bags too) and I I hate to wake him up because he soooo cute haha

Reply
Ida

Våran Westie i familjen som jag är uppvuxen med blev också sådär gosig och ville vara nära när han kom upp i åldern.. Nu är han 14 och har varit sån myshund i ca 3 år. Innan var han också sån som gärna kunde ligga själv, så tror helt klart det har med åldern att göra :) <3

Reply
Veronica

Vet du vad? Jag blev imponerad när du gick från att ha velat skriva ett inlägg om störiga saker till att skriva om positiva saker istället, det är inte alltid så lätt att ändra sig på det sättet om man har haft en lite mindre bra dag! Heja dig! 🌸

Reply
Linnea

The Haunting of Hill House är så himla bra! Jag hade en ledig dag igår och råkade se de 5 sista avsnitten på samma dag. Den är riktigt läskig och twisty, men i de sista avsnitten blev jag till och med riktigt rörd. Alla känslor på en och samma gång helt enkelt, helt fantastisk!

Reply
Maria

I 100% sure that our dog believe that she is a person haha. She can’t be alone even a minute, she is following us everywhere all the time and can’t sleep alone, only in our bed, putting her head on a pillow!

Reply
Josefin

Hej Kenza!
Va mysig Mani ser ut där på bilden!
Min hund ligger gärna också på kläder som hamnat på golvet, och drar man fram resväskan för att packa hinner man knappt vända sig om innan han hunnit lägga sig där i också.
När han är hemma själv är det ett måste att dra fram (helst strumpor och underkläder haha…) kläder ur tvättkorgen och ligga och sussa på tills man kommer hem igen.

Reply
Elsa

Så roligt med Mani! Min chuihuahua Miley är exakt likadan, lägger sig aldrig på golvet men om det finns någon klädesplagg där lägger hon sig på det. Mysigaste är när hundarna är sååå keliga.

Reply
Elisa

Awww Mani is so cute! I think dogs have a deep/complex personality (almost like humans!) and it can change during the years. It’s so sweet that now he wants to stay with you all the time :)
And about the horror series, I will definitely watch it! Me and my bf love horror movies/series and we’ve just finished “The exorcist” (I hate that they didn’t complete it!) so we were looking for a new one to watch! Thanks for the advice ;)
xx Elisa
http://www.francinesplaceblog.com
DIY & LIFESTYLE BLOG

Reply
Julia

Hej Kenza! Kan inte du göra ett inlägg där du berättar lite mer om ditt jobb när du är på kontoret? Lite mer om hur du kommer fram till alla idéer, hur de utvecklas till verklighet osv? Hur går det till steg för steg? Det verkar så sjukt spännande, vill verkligen veta mer om det! :)

Reply
Louise Dahlberg

Håller med dig om serien,har typ skräck för att krokiga damen ska hemsöka mig med. Eller stå på gatan när jag ser mig omkring.

Reply
My

Har inte läst din blogg på ett tag. Läste den flera gånger om dagen för några år sedan men tröttnade när det blev för “uppgjort” och då det mesta verkade handla om yta. Klickade dock in nu och måste bara säga att det känns lite som att den gamla bloggen är tillbaka! Älskar dessa inlägg tex, blir mycket mer personligt och roligare att läsa! <3

Reply
Sofia

Så blir ofta hundar på ålderns höst. De känner på sig att de snart ska dö och söker därför sällskap.

Reply
Rachael

Hi Kenza, I am from Canada and have been following your blog for a couple of years now! I love all of your posts and vlogs and look forward to them every day! You should come to Canada, to the Rocky Mountains!! You’re so beautiful inside and out! xoxoox

Reply
Linn

Hej! Kan du inte berätta mer om din IBS? Tror att många skulle uppskatta det! :)

Reply
-

Min hund är eeeexakt likadan! Också en chihuahua/papillon. Ligger alltid hoprullad på kläder, oavsett klädesplagg.. Har också alltid varit lite reserverad och helst vart för sig själv förutom på kvällarna och nätterna då hon alltid vill ligga vid mina fötter. Så mysigt!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*