• header

A LITTLE SPA DAY

Igår hade jag och Dani planerat in en välbehövlig liten spadag ihop, så vid halv 11 promenerade jag ner till Stureplan med Rebecca & Vanessas podd i lurarna och mötte upp henne där. Först gick vi en runda inne på NK och kollade på bebisprylar! Dani ska nämligen få barn i februari och behövde kolla på vagn och lite annat. <3

Några av mina galnaste partyminnen är med Dani så det känns lite konstigt att hon nu är så vuxen att hon ska bli mamma haha. Men hon kommer verkligen bli världens bästa mamma, finns ingen mer omtänksam människa än Dani. Hon har länge kallats mamman i vårt gäng för att hon alltid ser till att vi alla ha det bra.

// Yesterday Dani and I had planned a little well needed spa day together, so at 10.30 I took a walk down to Stureplan with Rebecca & Vanessas podcast in my ears and met up with her there. First we took a little look at baby stuff at NK! Dani is having a baby in February and she wanted to look at a stroller and some other stuff. <3

Some of my craziest party memories are with Dani so it feels a bit weird that she is so grown up now that she’s becoming a mother haha. But she will definitely become the best mom ever, there’s no one that is more caring than Dani. In our gang we’ve always called her “the mom” because she always makes sure that everyone is okey.

Alltså kolla vilken redig jävla räkmacka vi åt till lunch efter! Haha SÅ ska en räkmacka se ut! Vi hade bokat in oss i spat vid 14 så vi hann precis äta lunch innan vi var tvungna att röra oss dit.

// Seriously look what a proper shrimp sandwich we had for lunch after! Haha THAT’S how a shrimp sandwich should look like! We had booked the spa to 2 pm so we had just finished our lunch when we had to get going.

Och såhär såg jag ut. Min rosa teddyjacka kommer från Ducie London! Det är inte längre pisskallt här så man behöver inte ha trettio lager tröjor och vinterpälsen.

// And this is what I looked like. My pink teddy jacket is from Ducie London! It’s no longer freezing here so you don’t need 30 sweaters and the winter fur.

Sen checkade vi in på spat! Vi var på Grand Hotel’s spaavdelning. Mysig, men rätt liten. Vi hade inte bokat in oss på någon behandling för det mesta var fullt, men vi körde en liten “tvättritual” på oss själva med torrborstning, inpackning & ansiktsmask osv, och så varvade vi iskallt bad med bastu några gånger. Så nice.

// Then we checked into the spa! We were at Grand Hotel’s spa. Cozy, but pretty small. We didn’t book any treatment because most of them were full, but we did a little “washing ritual” on ourselves with drybrushing, hair & face mask etc, and then we mixed ice cold bath with sauna a couple of times. It was so nice.

Den klassiska spegelselfien haha. Hoppas verkligen ni är okej med mobilbilder för det känns så mycket lättare att fota med mobilen än att ta upp feta kameran.

// The classic mirror selfie haha. I really hope you’re okey with phone photos because it feels much easier to take photos with my phone than to bring up my fat camera.

Förutom att vi tvättade sönder oss själva så att det knappt fanns hud kvar, så drack vi även smoothies och satt och pratade i timmar.

// Except that we washed ourselves so much that we barely had any skin left, we also had smoothies and sat and talked for hours.

Efter spat så var vi inte riktigt redo att säga hejdå så vi fortsatte upp till thairestaurangen mittemot där Dani bor och så åt vi middag. Varsin rätt och så avslutade vi med att dela på en bit kladdkaka med vispgrädde.

Sen promenerade jag hemåt och så somnade jag som vanligt på soffan till Making a Murderer. Fattar inte hur Aleks kan ha tålamod med mig haha, ibland tar det oss en evighet att se färdigt en serie för att jag alltid somnar. :-) Iallafall, SÅ mysig dag med min Dani!

// We weren’t ready to say goodbye after the spa so we continued up to the thai restaurant next to Dani’s apartment and had dinner there. One main each and then we finished with sharing a chocolate cake with whipped cream.

Then I walked home and fell asleep as usual while watching Making a Murderer. I don’t understand how Aleks can be so patient with me haha, sometimes it takes us forever to finish a series because I always fall asleep. Anyway, such a cozy day with my Dani!

42 Comments

Maria

Ahhh I was excited to see your new hair but you decided not to change it? Looks the same :D

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Haha it is a small difference! :-)) It’s shorter but you can’t see that since I’m wearing my hair up. But maybe you can see the blonde highlights on the 3rd photo? I want it even lighter in the ends though so I have to go back ;P

Reply
Maria

I’m only about the color ofc cause it’s impossible to see the length :D I thought you wanted to be more blonde but with your own roots and inner parts of your hair, I think it’s called shatush technique. Something like Dani has maybe :) So i’m still excited to see your hair haha

Reply
Anonym

En känslig fråga. Men är du gravid? Du gömmer ofta magen med ena handen/armen och magen ser ut att puta lite på vissa bilder. Ta detta inget negativt. Bara nyfiken! :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Min mage putar ofta ut och är svullen, så är det när man har IBS tyvärr och då väljer jag ibland att dölja magen så att jag slipper få sånna här onödiga frågor som bara svider. Blir jag någonsin gravid så kommer ni få veta det tillslut ändå, så snälla sluta fråga och försök istället behärska din nyfikenhet. Herregud.. Vet inte hur många gånger jag sagt detta. Hur svårt ska det vara liksom.

Reply
Ellen

Dessa nyfikna frågor hela tiden om graviditet. JA det är otroligt känsligt och inget som nån har med att göra. Jag har försökt få barn i fyra år och hjälp med ivf behandlingar – är gravid nu. Men alla dessa frågor man får. När ska ni skaffa barn? Är du gravid? Ser ut så på magen. Det var så oerhört smärtsamt och som ett slag i ansiktet varje gång. Ni har ingen aning om vad en person går igenom. Kenza kanske inte vill ha barn? Hon kanske inte kan? Det är hennes ensak och blir hon gravid nån gång så kommer ni förmodligen få reda på det när hon är redo själv att berätta.

Tack för mig.

Reply
Malin

Till anonym: Det är en känslig fråga. En fråga man absolut inte ska ställa till någon, vare sig man känner personen eller inte. Med tanke på att du ställer denna fråga så har du aldrig behövt kämpa för att bli gravid, det är jag övertygad om. Inser du hur jobbigt det skulle vara för en person som kanske försökt i flera år och inte vill något hellre än att bli mamma, att få frågan var och varannan dag om man är gravid? Och nej, bara för att man är en offentlig person så ska man inte stå ut med allt. Om alla kvinnor och män bara kunde förstå att den frågan ställer man inte så skulle vi ha många människor som lider i det tysta som skulle slippa må dåligt varje gång de får frågan. Okänsliga människor bör tänka sig för hundra gånger om och nyfiken kan man vara utan att ställa den frågan!

Reply
Madelen

Helt sjukt att dom här frågorna fortsätter komma! Skärp dig för i helvete!

All kärlek till dig Kenza!

Reply
Louise

Men alltså när ska folk lära sig att en ALDRIG får ställa den frågan?! Aldrig!
Och putande mage, herregud?!
Om/när Kenza blir gravid så lär hon berätta det, när hon själv känner sig redo.
Och nej “jag bara undrade, inget negativt” är ingen ursäkt till en sån fråga!

Reply
Lisa

SLUTA FRÅGA!!! Hur jävla svårt kan det vara egentligen! Om en person är gravid och vill berätta så gör hon det – om en person är gravid och inte vill berätta gör hon inte det! Och vi har ingenting alls att säga till om! Fy fan för att behöva få sånna här kommentarer stup i kvarten. Vet inte hur Kenza klarar av det.

Reply
Hanna

Förstår inte ens varför så många känner ett så stort behov av att lägga ut 500 bikinibilder på sig själva per år… i Kenzas fall räcker nog inte 500 hehe. Risken är ju då att man får frågor eller kommentarer om sin kropp. Säger inte att det är rätt att kommentera andras kroppar, det är vidrigt och okänsligt. Men tyvärr ser verkligenheten ut så och då kanske man får anpassa sig till det till viss mån?

Du kommer aldrig kunna få alla dina läsare att kommentera som du vill. Så tipset: sluta lägga ut så många bikinibilder hela tiden så slipper du få så korkade och onödiga kommentarer.
Eller så fortsätter du och inser att du kommer få sånna kommentarer eftersom att din kropp i sig är en produkt du exponerar varje dag i din blogg och får massor av pengar för.

Det blev långt, menmen
Take care!

Reply
sam

haha “a well need spa day”. no hate kenza but you take vacation almost every week/every second week. here a spa day, there a night at a hotel, there a short trip to wherever, then a long holiday and then it contiunes again. you never really work full for a longer period. its really no hate but i feel so stupid when reading smth like this. i have 25 off days a year…you take 25 days off within 3 months or so.

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: We all have different lives and different possibilities to handle struggles. I’m not gonna apologize for taking care of myself when I’m not feeling well. And just so no one feels the need to point this out: I’m very aware of that I’m extremely blessed in that way that I am my own boss and can schedule my own working hours. I’m very grateful that I can, most of the time, choose my health over anything else. And that I can take a Wednesday off and reschedule the work to the following day or to the weekend. That is one of the main reasons why I started my own companies. In this modern world when everything is a competition on how big your success is, how hard you work and how much you sacrifice to achieve your goals – my say is that NO success is worth risking your mental wellness. <3

Reply
Emelie

I agree, but many of these bloggers have never had a real job so they don’t understand what it’s like to NOT be able to “choose their health over anything else”. And let’s be honest, who wouldn’t have a vacation every week if they could? I just feel like sometimes their jobs can’t compare to a regular job, but I wouldn’t change places with them, to have my life be scrutinized by others.. no thanks.. i feel for them but I don’t think they understand what hard work really is.

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: The top is from Coco & nuts swim and the bottom is an oldie ;P

Reply
Natalie

Men gud, vad är det för fel på folk!! Blir så trött på människor som inte kan hantera att någon är mer framgångsrik än dem. Detta är Kenzas blogg och hon får lägga upp vad f-n hon vill. Passar det inte behöver du inte komma in här.

Och sen ni som undrar så mycket över om hon är gravid eller inte. Angår det er eller? Visst att hon har en lifestyle blogg, men hon är inte skyldig oss att dela med sig av allt som sker i hennes liv. Ge er!!

Kenza du är helt fenomenal och låt inte någon få dig att tro något annat! 💕💕

Reply
Anna

Vill bara skicka dig en stor kram. Hoppas du får en fin torsdags kväll och en ännu bättre helg!

Reply
Olivia

Alltså HUR kan det fortfarande vara socialt acceptabelt att fråga folk om de är gravida? Det kan vara sårande av SÅ många olika skäl, varav flera borde vara helt uppenbara för de allra flesta? Om någon vill dela med sig av en graviditet så kommer de göra det ändå förr eller senare, utan era nyfikna frågor, så snälla tänk efter innan ni slänger ur er den typen av frågor.

Reply
Alex

Hej! Aldrig kommenterat innan men känner bara att ja måste nu. Fy satan vilken dålig stämning de va bland kommentarerna!! Snälla nån om jag hade haft möjlighet att gå på spa lr mini resor så hade ja med gjort de. De hade varenda jävel av er där ute gjort. Så kom inte o säg ngt annat. O ni som kommenterar ang graviditet, tänk på att detta kan vara ett känsligt ämne för en del människor. Istället för o säga tack kenza för att du delar med dig av din vardag så vi har ngt o läsa o bli inspirerade av så e de ba massa dumheter. Fy skäms tjejer!!!!

Stor kram till dig kenza. Roligt o se att du haft en bra dag med din vän!!

Reply
Dixi Wonderland

Fick en så mysig känsla av att läsa detta inlägget till jag kom till kommentarerna. FYFAN! Du är så stark som orkar hålla kommentarsfältet öppet när folk inte slutar kommentera eller spekulera. Massa kärlek till dig Kenza, du är så himla fin. Håller tummarna så hårt för att du ska få må bättre <3

Reply
Emilie

Hej Kenza,
Usch vad tråkiga kommentarer.
Jag har nu läst din blogg över 10 år men tillhör den lata skaran som aldrig lämnat en kommentar. Varför vet jag faktiskt inte. Men vill att du ska veta alla dessa gånger jag tänkt att fy fasen vad stark, rolig, cool, vacker den här tjejen är. Ditt kommentarsfält hade svämmat över av kommentarer från mig om jag var o-lat (absolut inget ord jag vet) då jag tycker att du verkar vara helt fantastisk på alla sätt, en genomgod person. Är 32 år och du har alltid känts som den lillasystern jag aldrig haft som man dagligen har fått följa. Jag har absolut ingen röd tråd i den här kommentaren märker jag men vill bara skicka så mycket kärlek till dig och även tacka för att man får följa din fantastiska resa som du gjort/gör. Kommer fortsätta heja på dig! Stor kram

Reply
Sara

Mobilbilder är roligare än perfekta kamerabilder. Mer personligt! Ang alla gravidfrågor, min kollega gratulerade mig till graviditeten för ett halvår sedan. Är inte gravid alls, hade bara ätit lite för mycket chips. Sedan dess har jag haft seriösa komplex över min mage. Kan inte folk bara hålla sin jävla käft?!

Reply
Jenni

Do you know the brand of the baby carriage :D? It looks super nice!

PS love your blog! <3

Reply
Sara

Vilken mysig dag! Älskar såna här inlägg, när du berättar om din vardag men mobilbilder!

Och fy fasen för vissa kommenter alltså!! Har också problem med matsmältningen så min mage putar ibland, vilket ju är helt jävla mänskligt!! Men får sån jäkla ångest då folk spekulerar så oerhört över kvinnors kroppar och magar. Satt seriöst på akuten med hjärnskakning en gång och de frågade om jag skulle till förlossningen?!? Alltså SÅ mycket putar inte min mage, blev så chockad att jag inte fick fram ett ord.

All kärlek till dig Kenza, du är vacker och värdefull oavsett putade mage eller stenhård tvättbräda.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*