• header

FRESH

Before and after

Några av er har varit lite nyfikna på att se mitt “nya” hår hehe. Det blev dock inte så jättestor skillnad som ni kan se, förutom att vi kapade av allt det slitna. Men det vi gjorde iallafall var att vi la lite ljusa slingor samt en kall nyansering i hela håret. Jag tycker det blev fint! Det är ju mycket fräschare. Men jag vill nog ha det ännu kallare och ännu ljusare i längderna… Vi får se om vi ska bleka det mer (är så rädd att det ska slita för mycket, har ju inte så mycket hår kvar haha), eller om jag ska låta solen göra sitt på Maldiverna (vi åker över nyår) samt köra på den askiga gråa inpackningen jag blev rekommenderad. Vad tycker ni att jag ska göra?

Nu är det fredag och vi dricker bubbel på kontoret! Vi ska ha en liten AW nu hela Ivyrevel-teamet med en aktivitet som jag styrt upp och sedan middag. Kul! :-)

// Some of you have been a bit curious about my “new” hair hehe. The difference is not that big though as you can see, except that we cut off the damaged ends. But what we did was that we added blonde highlights and a cold “color” (I don’t know what it’s called in English but you use it after in the washing) in the whole hair. I think it looks nice! It’s more fresh. But I want it even more ashy and even more lighter in the ends… We’ll see if we’re gonna bleach it more (I’m so scared it will damage my hair too much, since I don’t have much hair left haha), or if I’m gonna let it get sun-bleached in the Maldives (we’re going over New Year’s) and use the ashy grey hair mask I was recommended. What do you think I should do?

Now it’s Friday and we’re having champagne at the office! We’re gonna have an evening together with the whole Ivyrevel team, I’ve organized an activity and then we’re having dinner. Fun! :-)

49 Comments

Suzie

Your hair looks amazing. right now, healthy shiny, and the color is perfect! I have also had thinning hair over the years, and started to take something called Hairfluence like a multivitamin that has more biotin and collagen in it, it took a couple of months but my hair is much longer and thicker.. there is a million different products that do the same thing.. it does work!

Reply
M

Jättefint! Men vad har hänt med ditt hår? Vad menar du med ”har inte så mycket hår kvar”. Har du tappat hår eller vad!? I vilket fall som helst är den kalla nyansen riktigt fint<3

Reply
angie

Hon tappade massa hår efter hon hade i löshår, som hon valde att ha i efter hon klippte håret kort för några år sedan.
Men sedan har hon nog tappat massa hår efter hon började med medicin mot sin hypotyreos.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nästan rätt, håravfall är ett av symtomen vid Hypotyreos så förhoppningsvis får jag tillbaka lite hår nu när jag medicineras och hormonnivåerna ligger rätt. :-)

Reply
Josefin

Jag har haft hormonrubbningar bl a av att jag slutat med p piller, och tappat massor av hår. Det slutade men har återkommit igen efter att jag flyttat till USA. Har googlat ihjäl mig och det verkar vara normalt att man går igenom sådana perioder i livet, så det gäller nog bara att hålla ut! <3

Reply
Suzie

I think your hair looks perfect, it looks, so shiny and healthy! I use to have really thick hair.. over the years it has thinned out a lot, and I started taking hair growth pills like multivitamins for hair basically, there is a million different brands who sell it and in 2 months my hair has gotten so much thicker and longer.. maybe something you can look into!

Reply
Julia

Whauwhh really beautiful. Your hair always looks natural and grows so fast. Enjoy your fresh hair and in 2 months it will bleach itself in the sun. 😊

Reply
Josephine

Fint! Kanske vänta till efter Maldiverna och se om det blev solblekt, annars bleka efter den resan om det inte blev som du ville? :)

Reply
Liv

Superfint! Håller helt med, blir fint att ljusa upp det mer i länderna och göra det riktigt kallt. Ha en underbar helg! Kramar

Reply
Giorgia

Hi! Imo you should let it rest because bleach tangles the hair a lot (at least in my case) and it could break? Idk, what about trying to find natural ways to lighten it (outside of sun bleaching) like with natural products etc or I know of a camomille schultz lotion but I’ve never tried it so I can’t tell you if it works or not :( Or purple shampoos? If you don’t already use them. Btw your hair has that nice healthy look now <3 have a good day!

Reply
Elisabet

Fint! Jag skulle låtit håret vara så för att inte slita på det för mycket. Du brukar säga att det lätt blir solblekt ändå.

Reply
Patrycja

Hi Kenza,

don’t we all just love this feeling right after the hairdresser’s appointment, when hair looks so nice and smooth and shiny :) I need to go to one myself. Not sure if I should try somebody else… it was suggested to me to cut my hair just past my shoulders, now they are the ‘armpit’ length haha. But as I’ve never really had very long hair I want to grow them to cover my boobs :P and then if I am tired of them I will cut them and give to the cancer charity to make wig out of them and cut mine past shoulders (I used to look ok with my hair just to my ‘chin length’ but when I was a teenager they got wavy so anything shorter than to my collarbones looks bad).

As for what to do, I wouldn’t ‘torture’ your hair with bleach etc. What I would recommend though is… drinking horsetail! I know it’s available in caps as well but I would recommend it as a drink (herbs/tea). I did notice change in my hair’s condition after drinking it for some time. I would say try drinking one cup every evening for a month and see if you notice changes. My hairdresser did notice them with my hair! Not sure if you like the taste of such herbs but believe me, it’s quite ok… stinging nettle is good for clearing your skin but one has to be prepared to see everything coming out on your face, haha :P and stinging nettle cannot be drank when you are in the sun exposure! So don’t drink stinging nettle before/during Maldives trip but horsetail is ok all-year-round, from what I know.

Reply
Amanda

Du kan absolut bleka håret mer hos frissan, kanske kan ni lägga till en olaplex-behandling? Det handlar ju mycket om hur du tar hand om ditt hår också, att du använder bra produkter som din frisör rekommenderar, det gör en enorm skillnad!
Mvh fd frisör 🙂

Reply
Sandra

Jättefint! Jag vill dock absolut tipsa dig om en askig inpackning som heter Pearl Silver från Maria Nila! Håret blir jättefint och kallt utan att slå över i lila eller blått, som det blir med vissa inpackningar. Kom ihåg att handdukstorka håret riktigt ordentligt torrt innan du har i inpackningen. Jag brukar dessutom ha i inpackningen ca 45 min 60 min, då blir det jättefint! Det står att man ska ha i det ca 10 min på förpackningen, men det blir knappt någon skillnad då. Ha en bra helg och njut av livet med ditt vackra hår!

Reply
angie

tkr du väntar med att göra nånting mer med håret till efter ni varit på Maldiverna. Så får du se hur håret ser ut då. Håret kommer ju ändå blekas massa där. + säkert bli torrt o slitet av solen. så bättre att fara då och inte förstöra håret mer nu.

Reply
Sofia

Hej Kenza!

Jag tappade själv mycket hår i somras pga av att jag mådde väldigt dåligt pga stress. Jag vågade knappt borsta håret för jag tappade så mycket hår. Det bästa tipset jag fick är att låta håret vara och inte utsätta det för påfrestande saker som färgning mm. Jag köpte dyr schampo från Kevin Murphy som skulle vara bra om man tappade hår men jag vet inte om det hjälpte så mycket. Min frisör sa att det handlar om stress och att dyr schampo inte hjälper. Frisören nämnde att allt sitter i huvudet och hårets välmående återspeglar hur ens sinne mår. Jag tog ett par månader på mig och vilade och nu mår både jag och håret mycket bättre. :) Nu tror jag inte du sitter och mår dåligt men min poäng är att om håret känns tunt så kanske du inte bör utsätta håret för påfrestningar som färgning/blekning och spara föning/plattång till plåtningar och festligheter. Låt håret återhämta sig. Din naturliga hårfärg tror jag är väldigt vacker så skippa färgningen.

Kram!

Reply
Jessica

Hårvård o hudvård/smink tips ASAP! Snälla kenza dela med dig sv lite favvissr :-)

Reply
Delia

Vilken inpackning blev du rekommenderad? Jag jobbar också med silverinpackningar mellan mina frisörbesök :)

Reply
Tereza

I was really curious! It’s so nice right now! If I were you I would not bleach it more and wait for the sun, I think it really suits you just like this.

Reply
Maria

I would probably dyed my hair, cause under the sun they’ll bleach as well but the color will be yellow\gold, not cold. So I think it’s better to dye and protect them under the sun.

Reply
angie

hon har gjort det förut. vilket hon hatade, och det gjorde att hon satte i löshår, och det var första anledningen varför hon började bli tunnhårig.

Reply
Synnöve

Akta för klor vatten i poolen på Maldiverna, det ger jätte guuult hår! :O

Annars, använd Olaplex. Bleka aldrig håret hos frissan om de inte använder Olaplex.

Reply
A

Tips googla ”Olaplex destroyed my hair”. Kommer aldrig någonsin lägga den produkten i mitt hår igen. Fick märkbart sämre kvalitet när håret blektes med Olapex och samma sak har många vänner varit med om. Nä Olapex blandas med blekning måste styrkan på blekningen höjas (vilket står i instruktionerna), vilket uppenbarligen alla hår ej klarar. Rekommenderar ej Olapex!

Reply
Nanna

Om du och Alexs gillar spooky serier så ska ni kolla på chilling aventures of Sabrina. Mycket mer obehagligare än the haunting of the hill house. Jag kunde knappt sova efter några avsnitt. Och då kollar jag på serier och skräckisar helt själv utan problem.

Reply
Sandra Johansson

Hej! Så fin i håret! Vilken inpackning fick som tips? Kan tänka mig att jag behöver en liknande;)

Reply
Andra

Hi Kenza,

If you can get your hands on Jungle Fever color masks and shampoos, then they are literally to die for! Cancels all the yellow and you can see the difference already after first use. They have been my favorite for over a year now and I’ve recommended it to all of my friends aswell and since one of them is a mask, it won’t dry your hair, instead it nourishes and leaves it super soft!
Truly hope you can find them in Sweden, if you don’t, then Tallinn, Estonia is only a short trip away :)

All the best to you, Aleks and Mani,
With love from Estonia <3

Reply
johanna

Så snyggt, ibland är det dom små förändringarna som verkligen gör skillnad! Och det viktiga är ju att du är nöjd :)

Reply
Sandra

Man tenderar ju att ALLTID vilja färga håret för att man vill uppnå dom där stunderna när det är peeerfekt.

Men det där är nästan bara ett state of mind. Man är alltid hungrig efter mer.

Du är så vacker, färga inte mer, behövs inte! (Men det blev snyggt :P)

Reply
May

Förlåt men det är väldigt sårande när du med långt hår säger att du inte har hår kvar?! Jag har tappat hår i mängder under 6 år. Nu är mitt hår så glest att jag knappt vågar lämna mitt hem utan headscarf…

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*