• header

THURSDAY

On our way up to the office with some lunch

A hungry little dog who wants some of my bibimbap

Hej bloggen! Här är det full rulle inför “Black Week” nästa vecka och allt annat som pågår på jobbet. Hinner inte med så mycket annat emellan, men kväll ska vi iallafall ut och äta med Ines och Daniel! Först ska vi på Chimi’s butiksöppning och efter det har vi bestämt oss för att äta pasta.

Ville fota av dagens (har en sån fin röd fuskpäls på mig idag från Bershka!) men ingen kunde hjälpa mig och nu börjar det bli mörkt haha, jävla vinter. Aja, ni får en söt bild på Mani iallafall. Gammal och grå men fortfarande världens finaste vovve. <3

PS. SPOIL ALERT. Kan vi prata om slutet av Making a murderer säsong 2?!?! Vad tror ni? Alltså jag känner mig typ säker på att de är oskyldiga men det är ju helt otroligt och sjukt att de gång på gång får staten emot sig trots att det finns så mycket bevis som tyder på annat. Fyfan, först sitter han inne 18 år för ett brott han inte begått och så sedan får han livstid för ett annat brott han (vad jag tror) inte har begått. Hur orkar man leva..

// Hi guys! Here it’s a lot of action before “Black Week” next week and everything else that is going on at work. I don’t really have time to do other stuff between, but tonight we’re going out for dinner with Ines and Daniel! First we’re going to Chimi’s store opening and after that we have decided to go and eat pasta.

I wanted to take photos of today’s look (I’m wearing such a pretty faux fur today from Bershka!) but no one could help me and now it’s getting dark haha, damn winter. Well, at least you get a cute photo of Mani. Old and grey but still the world’s prettiest dog. <3

PS. SPOIL ALERT. Can we talk about the ending of Making a murderer season 2?!?!? What do you think? I feel kind of sure that they are innocent but it’s so unbelievable and sick that the state turns against them every single time even though there are so much evidence that shows another story. Damn, first he’s in jail 18 years for a crime he didn’t commit and then he get life sentence for another crime he (what I believe) didn’t commit. How do you go through that..

32 Comments

Renee

He is a cutie for sure! About Making a murderer, I haven’t seen the series, but I did watch another one about a guy who supposedly murdered his wife. The documentary was made from the point of view of the defense, and afterwards I was so sure he was innocent, but he was convicted after all and went to jail for a long time. What I’m trying to say is a documentary is created from a certain point of view, it doesn’t show everything; the makers decide what to show you and what not. Therefore they create a ‘frame’: make the suspect look innocent, or guilty. I think that’s important to keep in mind while watching such shows; you never really see the whole story… X

Reply
Jonna

Alltså, det är klart att Making a Murderer är vinklad till Stevens fördel, men jag tycker att bevisen som hela tiden dyker upp som visar vilket uruselt polisarbete som gjordes i fallet säger allt. Eller uruselt och uruselt, helt enkelt brist på arbete p.g.a. att man ville sätta dit Steven oavsett. Hans advokat har verkligen gjort ett bra och grundligt arbete och jag tror att Barbaras man Scott, hennes son Bobby och Teresas före detta pojkvän alla har något med mordet att göra, på ett eller annat sätt i alla fall. Även den där skumma och obehagliga polisen som tog emot informationen om Teresas bil som var parkerad på den mark Scott sen köpte.

Staten sitter på all makt och de är nog mycket, mycket väl medvetna om det skadestånd de skulle behöva punga ut om Stevens släpps fri för andra gången för ett brott han inte begick.

Reply
Ninka

Kan vara att de får överklaga igen på grund av mellan års valet som var nu och demokraterna tog över i den delstaten.

Spännande!
Du borde se the stair case tror jag den heter.

Reply
ISA

Varför kan jag ALDRIG sluta läsa när det står “varning” eller “spoiler”, haha. Ska bli såå intressant att se klart säsong 2! Vilken jäkla story!

Reply
Kasia

I didn’t watch Making a murderer but the plot remains me about The Vampire Diaries, where no matter what they did, everything went wrong, no matter how Damon explains his innocence, he always was guilty :P haha
I always wait for some photos with Aleks! :) He’s so silly :)

Reply
Angelica

Har ett avsnitt kvar men sitter fortfarande och funderar på hur fan båda två fortfarande kan sitta inlåsta. Visserligen får man bara en sida av historien nu och sen kommer tredje säsongen av polisens sida så då kanske man sitter här och säger annat. Men det känns som hans advokat (som förövrigt verkar helt jävla amazing) kommer med nya bevis som talar till hans fördel jämt. Blir tokig.

Reply
Elin

Jag ser den! Och han är ju oskyldig! Hela studien som Kathleen Zellner immiterat från det orginella bevismaterialet tyder ju på det. Men jag tror att hela polis administrationen har fått för sig att p.g.a. att de är låg-inkomsttagare/utbildade som lever ett relativt simpelt liv utanför stans ‘normer’ att dem är mer benägna att begå brott och att dem därför måste ‘rädda’ stan vid varje pris. Så jädra löjligt. och Amerikanskt!!!! Dem falsiferar ju bevis. Gång på gång. Blir såååååå arg.

Reply
Bella

Den serien gör mig fly förbannad, de är sååååå tydligt att dom ville sätta dit honom eftersom dom misslyckades första gången och han hade rätt mot dom.
Vilken advokat hon är Kathleen!!
Bobby och scott & exet, där är mördarna på något sett, tror jag!

Reply
Nadia

Jag tror 100% att det är Brandens bror som har gjort det. Varför lixom ljuga och säga att han har sett något han inte har?

Varför har han bilder på nakna döda kvinnor i sin dator och varför ljög åklagaren om detta när de skulle ta fram bevisen till rättegången? Så många frågor så lite svar!

Brandens advoktater ska ha en Q&A här i London, har bokat biljetter till deras event. Hahahaha :)

Reply
Nina

Föredrar såna här bilder mot stageade outfitbilder. Hellre flitigare uppdatering med vanliga bilder från livet (mobilen) :)

Reply
Cassandra

Har du sett Kathleens twitter?? Hon släppte ny information precis. Jag tror det är Bobby och Scott.

Reply
Mariella

Alltså Steven är ju såå oskyldig!!! Men vill du bli knäpp på riktigt så ska du titta på the stair case!! Finns också på Netflix! Där blir man verkligen förvirrad om han är oskyldig eller ej! Tips tips tips!

Reply
Louise

https://www.google.se/amp/s/www.thewrap.com/making-a-murderer-prosecutor-ken-kratz-steven-avery-9-reasons-guilty/amp/

Enligt åklagaren är dokumentären vinklad och bevis har medvetet utelämnats. Tänkte bara bifoga en annan sida av diskussionen! Kan inte låta bli att googla på ALLT både för och emot innan jag bildar mig en åsikt om saker xD speciellt dokumentärer är ofta vinklade då de görs med en agenda bakom, och har själv kommit på flera stycken med att antingen vinkla fakta eller rent av presentera “experter” som ger rena faktafel/lögner. Men det verkar vara ett snårigt fall!

Reply
Louise

https://www.google.se/amp/s/www.thewrap.com/making-a-murderer-prosecutor-ken-kratz-steven-avery-9-reasons-guilty/amp

Enligt åklagaren gar dokumentären medvetet utelämnat bevis. Kan inte låta bli att googla på ALLT för att hitta argument för och emot, och speciellt dokumentärer har jag svårt att lita på då de oftast görs med ett motiv/agenda. Har själv kommit på flera dokumentärer med att vinkla fakta/termer, eller rentav presentera “experter” som sprider rena faktafel (lögner). Men det verkar vara ett snårigt fall! Ville bara erbjuda en motvikt till den åsikt många verkar ha bildat sig

Reply
emzi

Det är nog så sjukt att det gått som det gått för de två! Jag är riktigt uppskakad efter att ha tittat på dokumentären. Usch! Att förstöra någons liv sådärt är ju helt sjukt!

Reply
Emelie

I senaste Snutsnack (podd med Hasse Bronté) så hade han en kvinna som gäst som tidigare har jobbat som kriminaltekniker. Dom började prata om making a murderer 2 och hon som då har jobbat med mord sa det att det där fallet var otroligt dåligt skött just från kriminalteknikers håll, att det knappt fanns något jobb gjort.
Och det finns säkert jättemånga sånna fall i usa där poliserna tycker att det är den personen och så görs ingen ordentlig utredning.
West memphis three är ju bl a ett sånt fall, dom är iaf ute nu men det var ju genom en plea deal som också är en jävligt märklig grej i det där landet egentligen.
Finns även en serie på svtplay som heter Dödsstraffens offer och i avsnitt 2 säsong 1 så var det också ett sånt typiskt fall där ingen ordentlig utredning gjorts, dom hade inte ens kollat fingeravtryck. Utan dom riktar in sig på en person och vägrar se att det kan ha gått till på något annat sätt/vart en annan gärningsman. Det är som en gissningslek för dom. Sen kan dom ju även ha rätt men då ska dom ha tydligen bevis och ha gjort en ordentlig utredning för att kunna få åtala personen.

Reply
Aida

Vet inte om det stämmer men får känslan av att du kanske börjat må lite bättre nu Kenza, dina inlägg känns så i alla fall! Glädjer mig 😊 <3

Reply
Julia

Jag tycker att det mesta pekar på att Bobby, Brendan’s äldre bror, är skyldig och att Brendan’s styvpappa Scott har hjälpt honom att släta över det hela. Jag tror inte att Teresa’s ex är inblandad i själva mordet, men jag tror däremot att han hjälpte polisen att sätta dit Steven i och med att han uppenbarligen måste ha tagit hennes kalender från hennes bil INNAN bilen officiellt hittades av polisen.

Som flera redan sagt – titta på “The Staircase” på Netflix! Otroligt spännande dokumentärserie om en kvinnas dödsfall och hennes mans eventuella inblandning.

Reply
Mathilda

Har från första avsnittet på säsong 1 trott att han är oskyldig. Känner det inombords! Stackars människor, hela livet förstört! Visar tydligt att man ALDRIG ska ge upp!

Reply
Sofie

Sååå spännade men vilket snörpligt slut på making a murderer. Man vill bara att de ska få komma ut och att de finns ett lyckligt slut!

Reply
Ina

Åhhh är på säsong 1 på making a murderer. Såg ju att de stod spoil alert men då kan man absolut inte sluta läsa ju 😄 men ah usch som du säger om han är oskyldig så är de så sjukt !

Reply
May

Jag såg serien för ett antal år sedan och var övertygad om att han var oskyldig, men om man lyssnar riktigt noga på allt steven säger så är han ju skyldig. Han ger glimtar av sanning i alla sina lögner. Den sista meningen i hela serien var så sjukt vidrig, blev så rädd. Han sa att I’m going to do whatever it takes to get out, even if it’s wrong. Det han säger är ju att han vill ut fast han är skyldidig.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*