• header

IDOL, CEVAPI & B-DAY CELEBRATION

Här kommer lite bilder från min helg! :-)

När jag kom hem från jobbet i fredags så hoppade jag i mitt nya cashmere-set från Sara Bidermans kollektion för Davida. Hur fint? Och såååå mjukt och skönt! Det bästa jag vet är att komma hem och…ta av mig bhn tänkte jag säga men jag har så sällan bh haha, men ta av mig mina osköna kläder och hoppa i ett mjukisset.

// Here are some photos from my weekend! :-)

When I got home from work on Friday I put on my new cashmere set from Sara Bidermans collection for Davida. How pretty? And sooo soft and comfy! The best thing I know is to come home and…I was going to write take off my bra but I rarely wear a bra haha, but to take of my uncomfortable clothes and jump into a cozy set. 

Vi tittade på semifinalen av Idol och hejade på Kadiatou! Alltså WOW hon är så jäkla grym, bästa jag sett i Idol på länge. Det är helt galet att hon bara är 17 år. Vi röstade flera gånger på både Kadiatou och Sebastian (jag brukar verkligen aldrig rösta men nu kände jag mig tvungen haha) så vi blev väldigt glada när de båda gick till final! HEJJA er båda!!

// We watched the semi finals and cheered for Kadiatou! Seriously she’s so freaking awesome, best one I’ve seen in Idol in a long time. It’s crazy that she’s only 17 years old. We voted several times on both Kadiatou and Sebastian (I never vote but now I had to haha) so we got really happy when they both went to the final! GOOO both of you!!

Mani var måttligt road dock och låg bara och myste bredvid oss. Han sover mycket mer nu för tiden, jag undrar om det är åldern? Eller är 11 för tidigt? När började ni märka att era gamla vovvar blev lite tröttare? När han är vaken är han lika pigg och snabb som alltid dock.

// Mani was not amused though, he was just sleeping next to us. He’s sleeping a lot more nowadays, I wonder if it’s the age? Or is 11 too soon? When did you start noticing that your old dogs became a bit more tired? When he’s awake he’s just as alert and fast as always though.

På lördagsmorgonen drog Aleks igång med matlagningen på en gång. Vi hade nämligen bjudit över hans pappa, kusiner, bror och barnen på en lördagslunch! :-) Titta så fin han är i köket där han hör hemma haha. Hans förkläde är från Jofama.

Ni är många som brukar fråga om vårt kök och jag vet inte om jag har skrivit det innan, men hela köket är från Vedum!

// On Saturday morning Aleks started with the cooking right away. We had invited his father, cousins, brother and the kids for a Saturday lunch! :-) Look how pretty he is in the kitchen where he belong haha. His apron is from Jofama.

Many of you ask about our kitchen and I don’t know if I have written that before, but the whole kitchen is from Vedum!

Han gjorde cevapi och bakade bröd. Det blev sååå gott! Jag fyller mitt bröd med gräddfil, cevapis, lök, KUPUS KUPUS, gurka, tomat och så ajvar såklart. Mmm.

// He made cevapi and baked bread. It was delicious! I fill my bread with sour cream, cevapis, onion, KUPUS KUPUS, cucumber, tomatoes and ajvar of course. Mmm. 

När det blev alldeles för mycket rakija och juggemusik för min del så bytte jag om och åkte ut till Nacka. ;-) Mika fyllde nämligen år igår (grattis min älskade vän!!! så sjukt att vi varit bästisar i över 14 år!) och hade bjudit in till lite kalas.

Jag busade med min underbara gud-dotter som är så söt att jag bara vill äta upp henne. <3

// When it was way too much rakija and serbian music for me, I changed clothes and drove out to Nacka. ;-) It was Mikas birthday yesterday (happy birthday my beloved friend!!! it’s crazy that we’ve been besties for more than 14 years!) and had invited us for some party.

I played with my lovely God-daugther who is so cute that I just want to eat her. <3
 

Sen tvingade Dilay oss (som vanligt) att ta en DKMN-bild och sa att vi skulle stå med händerna på axlarna som vi gjorde på våra klassfoton haha. Om ni undrar varför vi alla är svartklädda så är det för att temat var svart/vitt. Eller äh, vi hade förmodligen haft svart på oss ändå. ;-)

Så trevlig kväll! Åt massa god mat och tårta och pratade med vänner. Vissa som jag inte träffat på ett bra tag. Vid halv elva drog jag hem, tog ett bad och sedan däckade jag så fort jag la mig i sängen.

// Then Dilay forced us (as usual) to take a DKMN photo and said that we should stand with the hands on the shoulders like we did on our class photos haha. If you wonder why we are all dressed in black it’s because the theme was black/white. Or nah, we would probably have worn black anyway. ;-)

Such a nice evening! Ate lots of delicious food and cake and talked with friends. Some of them that I haven’t seen in a while. I went home at 10.30, took a hot bath and then I fell asleep as soon as I jumped in bed.

Imorse var Aleks bakis så jag tyckte att han förtjänade nybakade scones. :-) Justja, det är ju först advent idag! Vi måste ner till källaren och plocka upp vårt julpynt nu ju! Förutom det så ska vi också tvätta och sedan gå en långpromenad med Mani.

Ha en supermysig söndag! Puss!

// Aleks was hungover this morning so I thought he deserved freshly baked scones. :-) And oh, it’s first advent today! We have to go down to the basement and get our Christmas decoration! Except for that we’re also gonna do the laundry and then go for a long walk with Mani. 

Have a cozy Sunday everyone! xx

41 Comments

Alice

Hi Kenza, the breakfast you prepared looks delicious! Could you please give me the recipe or link to the recipe for the scones? Have a nice first advent! <3

Reply
Asia

I Love your outfit at your friend place! Can you share with us where the clothes are from?🥰

Reply
Denevigaresenären

Cevapi är riktigt goda speciellt om de serveras med hembakat bröd. Alex bör aldrig lämna köket 😉😊🎄

Reply
Michaela

Mysig helg ni verkar ha 😍

Appropå gamla hundar så är min flicka 13, tycker att tröttheten började märkas när hon var 12 men svårt att säga eftersom hon bröt benet när hon var 11 så jag antog att tröttheten då berodde på smärta och smärtstillande 🙈 hon är iaf trött och sover mycket men är vi ute och gör saker är hon hur pigg som helst! Idag hittade hon en boll som hon lekte med i en halvtimme för att nu sova på soffan.

Reply
Riina

Looks so cozy ❤️✨ I love these kind of posts where you’re just living normal life seeing friends. Love to see pieces of your home too, gives me lot of inspiration! Can’t wait to see the home tour xx Riina

Reply
En ledsen kund

Jag blir jätte besviken på IVYREVEL. Jag är en fattig student som köpte en kappa för ca 800kr från er:(. För ca 4v sen skickade jag tillbaka jackan för den var för stor. Har hört av mig till kundtjänsten MÅNGA gånger utan att få ett svar. Varför gör ni så här? Kenza du har sååå sååå mycket pengar men ändå väljer du/ni att stjäla från oss som endast har CSN. Varför? Jag blir jätte ledsen. Så orättvist. Hoppas att någon anmäler er.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Kan inte du maila mig namn + mailadress (kunde inte hitta något på mailen du angav i denna kommentar) så går jag internt och ber dem kolla på det på en gång? Vi försöker självklart inte stjäla eller lura någon och självklart ska du få dina pengar tillbaka! Kram K

Reply
En ledsen kund

Jag blir jätte besviken på IVYREVEL. Jag är en fattig student som köpte en kappa för ca 800kr från er:(. För ca 4v sen skickade jag tillbaka jackan för den var för stor. Har hört av mig till kundtjänsten MÅNGA gånger utan att få ett svar. Varför gör ni så här? Kenza du har sååå sååå mycket pengar men ändå väljer du/ni att stjäla från oss som endast har CSN. Varför? Jag blir jätte ledsen. Så orättvist. Hoppas verkligen att någon anmäler er.

Reply
K

Vilket mysigt inlägg! Mer sånt! Vart har du köpt träningskläderna och skorna du bar i förra inläget? SNÄLLA svara så snyggt. Hade fint! Xoxo

Reply
Alexandra Alvis Astro

Åh ja, min fina papillon som jag fick när jag var 13 och som var min bästa vän i härliga 15 år blev de sista 4 åren mycket mer sömnig och chill. Fick honom ett par år innan ni köpte Armani, Kenza, 2002 var året! Kommer ihåg som igår att jag redan då läste din blogg och hur glad du var över att få en liten valp=)

Min vovve höll sig frisk nästan hela vägen in i mål (han fick cancer förra sommaren och fick somna in 15,5 år gammal, nog den mest rörande och sorgliga stunden i mitt liv när jag höll om honom och hans lilla hjärta slutade slå i mina händer). Han var iaf alltid sjukt glad över att springa och leka med bollen när han var vaken, till och med sista månaderna, men sista åren såg han inte riktigt vart bollen tog vägen och slutade höra oss när vi kom in genom dörren :’) Sov en hel del och var inte lika alert på ljud, kunde sova riktigt djupt och länge.

Så nog är det åldern för Mani också, men jag tycker att man verkligen såg hur gammal vovvar blir när de fyller 13 år, då blev min verkligen en gammal, arg gubbe som bara gillade matte. Njut av er tid ihop, och krama och pussa Mani extra mycket, det är en saknad som aldrig riktigt släpper. Ens lurvboll<3

Reply
Ebba

Min Daisy är också 11 år, och hon är likadan. Hon är dock en stor berner sennenhund så hon är väldigt gammal för att vara en så stor hund. Men hon sover mycket mer nu än när hon var yngre, däremot så är hon som en valp när hon är vaken. Hon springer omkring och vill leka med oss hela tiden =) Är så tacksam över att hon är såpass pigg trots sin ålder, hoppas att vi får ha kvar henne några år till. <3

Reply
Christin

Vår hund är ganska nyligen fyllda 8 år och hon har börjat bli lite tröttare, hänger fortfarande med på allt men vilar mer. Hon är lite större än Mani, en staffe på 12 kg ca så ingen stor tung hund.

Däremot så har hon haft det väldigt tungt i sitt liv. Hon hade andningsbesvär så hon fick opereras vid två tillfällen, hon har mycket allergier och äter både kortison och cellgifter och gjort i 7-7,5 år.
Inte nog med det så har hon kronisk inflammation i magsäck och tarmar som orsakar både diarrér och kräkningar, ibland till och med blodblandade kräkningar.

Så, jag tror absolut att Mani är lite tröttare pga sin ålder och jag är ganska säker på att ni håller bra koll på hans allmäntillstånd och har gjort hälsoundersökningar och allt sånt. ☺️

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag får uppleva Hönans 11-års dag. Hunden heter Hönan. 😅

Glad första advent!

Reply
Isabelle

Min lagottopojke är lika gammal som Mani och han sover också mer än vad han gjort förr. Han blir också nöjd snabbare än min yngre hund, har vi tränat på dagen så är han trött och nöjd resten av dagen medan min andra vaknar efter ett tag och vill på promenad!

Reply
Ann

Vi hade en blandras hund som blev 11 år. Han märkte vi redan vid 9-10 års åldern att han sov mkt mer. Men som du säger, när han väl var vaken var han som vanligt och busa och hade energi.
Han hade ett blåljus på sitt hjärta sen födseln så han fick ändå ett ganska långt liv <3
Saknar honom varje dag…

Kram

Reply
Monika

I like your sweater, jewellery and photos! By the way, fantastic kitchen and delicious food. Aleks looks awesome! :D I need man like him! ;)

Reply
Dixi Wonderland

Bonzo är 13 och han sover väldigt mycket. Har en tendens att vakna runt en hel del men är pigg och glad som alltid. Så länge Mani äter, dricker och är pigg när han är vaken så är det ingen att oroa sig för :)

Reply
Amanda

Vid 11 års åldern började min förra hund sova mycket. Han var dock så mysig. Världens gladaste och älskade att gå på långpromenader men han älskade att sussa när han blev gammal. Sötnosen. Saknar han så jäkla mycket. Men han blev 15 år så han fick ett långt liv

Reply
Mathilda

Vår bischon havanais fyller 11 i februari och sover mycket mer än tidigare (skulle jag säga, kan hända att jag bara är nojjig pga ålder även om 10-11 för en liten hund inte är jäääättte gammalt) men precis som Mani är han lika snabb och pigg då han väl är vaken 😂💕

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: The top is old from Nelly and the skirt is also old from Other stories. ;P

Reply
Linnea

När du skrev att förklädet var från jofama kom jag o tänka på dina jackor! Använder du dem fortfarande? Hade varit så kul med ett litet tillbakablicks-inlägg igen, kanske på temat kläder? Minns dina gamla outfitbilder med Jeffrey Campellskorna som var SÅ trendiga. Hade varit kul om du recenserade gamla outfits typ haha. Kram!

Reply
Jenny

Hej Kenza,

Vår hund är 9 år och sover en hel del. Han har haft en del problem med sina leder och är liten, så om vi har varit på promenad så kan han sova mestadelen av kvällen.

// J

Reply
Mimmi

Det är din skyldighet som offentlig person att vara påläst när du använder politiska begrepp eller föredetta namn på hemska samt diktatoriska kungadömen så som Jugoslavien eller i det här fallet ’jugge’musik. För det första så är det ingen förutom serber som förknippar ex Jugoslavien till något bra. Resterande folkgrupper så som bosnier, kroater och albaner blöder i öronen eller från ögonen när dem ser denna benämning. Du väljer om och om igen att vara naiv och använda dig av ord som jugge. Hade du känt till alla massmord, våldtäkter, bombingar, bränder och misshandel som skedde då resterande länder fick utstå då serber inte ville att deras diktatoriska kungadöme skulle förintas, så hade du aldrig velat nämna just ordet jugge. Läs för fan på Kenza.

Reply
Jimmy

Min dvärgpinscher Charlie blir 12 år, han älskar att sova på soffan, men är lika pigg som en valp när han väl vill leka.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*