• header

LAST CHRISTMAS

I gave you my heart. This year, I give you a part. In a movie, the name is Scary Movie, and I have a part in Charlie’s Angels. Hahaha. Så lät min och syrrans version när vi var små och hade julshow för mamma, mormor och morfar. :’)

Är ni taggade på jul eller? Jag tycker att det ska bli svinmysigt!!! Det är dock tråkigt att min syster, hennes man och barnen inte kommer upp och firar med oss.. :-( Men vi planerar att åka ner till Malmö innan och fira lite minijul med dem. Och julafton blir som vanligt med min mamma och min bror, uppe hos Aleks bror med flickorna och hela familjen. Med en massa mat, godis och julklappar till barnen! Vi vuxna ger inte julklappar till varandra längre och det är SÅ jäkla skönt. Det är så onödigt, stressigt och inte alls vad julen handlar om. Köper ni julklappar till varandra?

Dock fyller ju Aleks 34 år (så sjukt, han var 24 när vi träffades <3) på juldagen så jag vill såklart hitta någon födelsedagspresent till honom. Tycker det är så svårt haha, men ska fundera på något han velat ha/behöver.

// I gave you my heart. This year, I give you a part. In a movie, the name is Scary Movie, and I have a part in Charlie’s Angels. Hahaha. That was me and my sister’s version when we were kids and had a Christmas show for our mom, grandma and grandpa. :’)

Are you excited about Christmas? I think it’s gonna be so cozy!!! I’m a bit sad that my sister, her husband and the kids won’t come up and celebrate with us… :-( But we’re planning on going down to Malmö and celebrate a mini Christmas with them before that. And Christmas Eve this year will as usual be with my mother and brother, at Aleks brother’s house with the girls and the whole family. With lots of food, sweets and Christmas gifts to the kids! Us grown-ups don’t give gifts to each other anymore and it feels SO damn good. It’s so unnecessary, stressful and not what the Christmas is about. Do you buy Christmas gifts to each other?

Aleks turns 34 (so crazy, he was 24 when we met <3) at Christmas Day though so I do want to find a birthday gift to him. I think it’s so hard haha, but I’ll try to come up with something that he wants/needs. 

Last year! :-) I need to find a new ugly Christmas sweater cause I think this one is gone..

27 Comments

Clara

Vi köper inte heller presenter till varandra i min familj utan hittar billiga små roliga saker och kör julklappspel istället :) väldigt roligt!

Reply
Bella

sounds so cozy. the best about christmas is definitely the whole feeling itself. the cozyness…the staying-in with your loves ones in a warm place, all the christmas lights, the nostalgic rituals like watching a chrismtas movie (for you sweedes its probably donald duck), all the fooood and sweets. chrisitmas is really not about presents (unless you are a kid ofc :)) ) as a kid i always got so excited for the presents now i have other priorities. i also dont buy christmas presents anymore and i only receive still presents from my grandma and my parents :)) they still give me things although i am grown up now haha. sometimes if i see smth by chance around from that i know that would be perfect for that person or one person told me about i will buy it. but i dont stress about it anymore to have to buy smth for several ppl and we also actually all agreed on that only kids will get smth but there are no kids in my family as of yet since neither i nor my sister has kids yet :) so basically i and my sister are still the kids in our family although we are 26 and 28 :D

are you “only” celebrating the 24th? i celebrate with my moms side (my mom, her husband, my sister and my step brother) on the 24th and on the 25th with my dads side (my dad, his wife, my sister, my only grandma thats left, my auncle and aunt) :)
or would you also gather with the family on the 25th but since its aleks birthday the day is dedicated to him and not christmas anymore? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: In Sweden we only celebrate on the 24th, I know some with two families (like divorced parents etc) that celebrate both days though but in our family we only celebrate on Christmas Eve! :-) Yes, 25th is Aleks holy day ;-)

Reply
johanna

Vi firar bara jag mamma och pappa och brukar köpa en klapp var, så jag köper en till mamma och en till pappa, alldeles lagom :) Vi ska faktiskt fira jul på en kryssningsbåt, nytt för oss men det ska bli kul! Skönt att slippa julstressen hemma :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Men gud vad mysigt med kryssning!! Hoppas ni får det magiskt. <3

Reply
Jossan

Jaaa, det ska bli så mysigt med jul! <3

Håller med om all stress kring juklappar, önskar vi kunde skippa det hos oss också men det är jätteviktigt för gamlingarna i släkten att ge något så mina försiktiga förslag om att skippa klappar har inte riktitg gått hem (synd, jag och min bror är de yngsta i släkten och vi är ändå 25 och 23 så det är ju knappast för barnens skull för varken han eller jag tycker det är så spännande att få julklappar, haha). Aja, nästa gång kanske … Vi spelar ju julklappsleken varje år som tradition och jag känner att det räcker gott och väl. Hur man nu ska få resten av släkten att förstå detta är dock ett mysterium!

Reply
Denevigaresenären

Håller med dig! Julklappar köper inte vi vuxna till varandra. För oss handlar det om att umgås med nära och kära och ha det mysigt. Vi kommer dock åka till Dubai på nyårsdagen så lite lyx blir det i alla fall 😉😊

Reply
Lilly My

Kolla Only eller Vero Moda. Dom brukar ha lite fulsöta jultröjor. Kommer ha det för tredje året i rad i år :)

Reply
Paula Smilee

Oh yes snacka om att längta till julen, det är såå himla mysigt att få vara med familjen och sina älskade och bara mysa! Tycker för övrigt att december månad är årets mysigaste månad ! :)

Reply
Dixi Wonderland

Jag köper julklappar till 15 personer/familjer. Jag älskar att ge bort presenter så jag skulle inte alls tycka det var kul om man tog bort hela den traditionen. Det enda jag kan tycka är jobbigt med julen är att vi aldrig firar på ett ställe utan måste åka runt :/ Hade varit kul att någon gång fira julen i en stuga ute i skogen med en massa snö! Saknar snön så mycket :(

Reply
angie

Vi köper fortfarande julklappar till varann. Tror det är mycket för att min yngsta bror är 19 och fortfarande bor hemma, och inte heller har jobb.
När alla flyttat hemifrån och börjat ha egna pengar så tror jag nog det blir annars.
Vi är 7 syskon så har alltid varit ganska dyrt med alla julklappar, men självklart mysigt ändå :)
Secret Santa är ju annars en bra grej att göra. Så köper man specifikt till en person, så alla bara får en julklapp. Men man vet inte av vem :)

Reply
Mona

Jag är så taggad på julen i år av någon konstig anledning (jag brukar inte vara överförtjust i julen)! Ser nog mest fram emot att få vara ledig och mysa i soffan men film och varm choklad!

Reply
Frida

Min familj har också i princip slutat med julklappar. Har en kompis vars familj kör typ secret santa, att man får en person i familjen man skall ge present till. Julen är så mycket mer än bara presenter :)

Reply
Malin

Min familj slutade ge presenter när alla barnen fyllt 20. Nu har ju alla inprincip jobb och sköter sig själva. Dock kan de hjälpa mig ibland då jag studerar just nu, csn och två jobb.. man blir inte stormrik haha! Sambons familj är hundra personer dock och köper presenter för förmögenheter till allt och allt. Sjukaste jag hade vart med om när vu blev tillsammans. Jävla hets och girighet. Har man lön kan man köpa sitt egna skit! Haha

Reply
Jennifer

Vi köper julklappar för det är en tradition som vi uppskattat! Så kul tycker jag och inte alls jobbigt. Jag gillar att tänka ut något kul, slå in och göra någon glad. Känner mig inte alls stressad. Supermysigt. Men vi är alla olika :D kör julköappsspeler också med släkten och det är såååå kul!

Reply
Natassa

Vi har valt att inte köpa julklappar för första gången i år! Känns oerhört skönt, även om jag gillar att öppna presenter hahaha

Reply
Denise

Japp köper alltid julklappar till mina absolut närmsta för att jag älskar dem och vill skämma bort dem. Typ enda gången jag kan göra det..

Reply
Karin

Jag köper jätte många men älskar att ge!😊😊. Tråkigt annars tycker jag. Inte snåla haha!

Reply
Lina

Vaaaarför göra julklappar till något stressigt och jobbigt? :D Är det inte mysigt med en enda dag på året att köpa presenter till dem man tycker om och se dem bli glada? :D Förstår inte varför folk tycker det är stressigt, man har ju 364 dagar på sig haha!

Jag älskar iallafall att ge julklappar :-) Tycker det är en mysig tradition!

Reply
Nea

Längtar till jul men julkänslan sitter inte i ännu för mig ://

Viköper klappar men jag försöker mest ge och önska nåt man faktiskt vill ha eller behöver. Blir ofta en större eller två mindre/person. Så i mitt fall har jag köpt 6 klappar totalt till 6 personer. Presentkort är ju det bästa att få så man själv får välja. I år önskade jag mig tex pyjamas, smågrejer till mim Bullet Journal, tofflor, en klocka (min håller på att ramla isär 😂) och lite annat.
De klappar jag köpt är enbart sånt som jag tror/vet kommer användas.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*