• header

TUESDAY

My everyday winter uniform, faux fur + jeans + boots 

Jag och Mani påväg till jobbet imorse! Vilket fint glow jag fick till idag, inte av smink (är osminkad) men från en av mina favoritoljor från Elizabeth Arden (det heter typ “capsule youth serum” eller något sånt). Älskar verkligen ansiktsoljor. :-)) Och man är ju inte 20 längre, nu måste jag boosta rejält med fukt för så fort min hud är minsta torr så syns linjerna mer. Jag tror dock inte att jag kommer vilja testa fillers, botox osv för att jämna ut linjerna. Det känns lite onödigt för det är ju ändå bara temporärt? Har dock massa vänner som kör det och är nöjda och visst ger det fint resultat, men jag vet inte.. Jag tror mer på fukt och på ansiktsbehandlingar som ger huden extra boost, iallafall för mig.

Anyway, idag började jag dagen med frukostmöte här på kontoret och nu sitter jag och jobbar! Ska springa ner och hämta en kopp kaffe nu och hoppas att det hjälper mig piggna till lite. Detta mörker gör mig så trött och omotiverad haha (har ni sett min insta? STENDÖD!), men snaaart vänder det! Om några veckor så börjar det bli ljusare igen. Så länge får vi hoppas på snö! :-)

// Mani and I on our way to work this morning! What a nice glow I got today, not from make-up (not wearing any) but from one of my favorite oils from Elizabeth Arden (I think it’s called “capsule youth serum” or something like that). I really love facial oils. :-)) And well I’m not 20 anymore, now I have to boost my skin a lot with moisture because when my skin gets dry the lines are more visible. I don’t think I want to try fillers, botox etc though to even out the lines. It feels a bit unnecessary because it’s only temporary? But I have a lot of friends that does it and are satisfied and sure it gives a nice result, but I don’t know… I believe more in moisture and in facial treatments that gives the skin an extra boost, at least for me. 

Anyway, today I started the day with a breakfast meeting at the office and now I’m just sitting here working! I’m gonna run downstairs and get a cup of coffee now and hope it will make me a bit more alert. This darkness is making me so tired and unmotivated haha (have you seen my insta? IT’S DEAD!), but soooooon it will turn around! In a few weeks it will start getting lighter again. And until then let’s hope for snow! :-) 

41 Comments

Bella

really nice glow. would you please make a full post on all products you use and your skin routine? pleeeaaasseeee!!

i wanted to come in here to tell you about the red table talk, its will smith wife jada’s show that you can find on facebook. it only got good reviews and she is soooooo fucking wise and smart. anyways i decided to watch one episode after fanny lyckman showed a snapped of it in her insta-Story (it was the episode about woman of color&white woman) that episode was soo good that i decided to catch up on all episodes. the one thats called our unique union 2 made me cry like a baby. you can learn so so much thanks to every single episode. but especially i wanted to tell you about the episode i watched last night “learning to forgive”. jadas story is very similar to yours. her father was an drug addic and left the family…he died after an overdose and the last time jada spoke to him they got into a huuuge fight. pls watch it. i am sure you can take smth away from it. she has soo wise words to share, especially when jada says smth about the ppls own journeys. you will know it when you hear it what i meant. i watched it and thought omg kenza HAS to hear this. maybe it will help her to change her way of thinking a bit. its like a podcast you dont need to watch it since they all just sit on a table. since i know you love podcasts just put on your headphones and listen to it while walking somewhere or while working if that works for you and you can concentrate. you can find it here https://www.facebook.com/pg/redtabletalk/episodes/

Reply
Nick

Tycker man ser precis lika gammal ut med fillers som utan. Enda skilnaden är att man ser ut som en 30-åring med fillers istället för en vanlig 30-åring, men tycker man det är snyggt med fillers så kan man ju köra på det ändå.

Reply
Anonym

Skitsnack. Bra fillers syns inte. Och är det överlägset bästa mot ålderstecken.

Reply
Annie

Håller helt med! En som är 30 ser alltid ut som 30 osv.
Alla möjliga skönhetsingrepp etc kan ta bort typiska ålderstecken men åldern tar inget bort, det sitter i mer än rynkor och andra ålderstecken.

Reply
Anni

Jag tycker det är snyggare att visa att man inte lägger så mycket energi och tid av sitt liv att tänka på sitt yttre.

Reply
Christin

Finns även en behandling som heter ” plasma pen”. Istället för operation, filler och botox så använder man värmeenergi och det är bestående men stoppar inte ens egna normala åldrande.

Jag har använt denna behandling för att lyfta mina ögonlock samt ta bort kråksparkarna. Jag gjorde första behandlingen 23/11 så resultatet är inte klart och jag kommer behöva minst en behandling till, förmodligen två. Men det blir inte förrän i januari nästa behandling.

Jag gillar och respekterar att du inte klankar ner på personer som väljer att ta bort sina rynkor med olika metoder även fast det inte är något för dig. Många som inte gillar det är även duktiga på att trycka ner personer som gör det. 👍🏻

Reply
Cajsa

Kommenterar aldrig men nu måste jag. Herregud så sanslöst jävla vacker du är.

Reply
Dixi Wonderland

Av vad jag har lärt mig så ska man inte börja med anti-age krämer förrän man är 30 eftersom att huden tillslut blir immun. Om detta är 100% sant eller inte vet jag inte men jag tror att man kan göra så mycket utan att börja med skit som fillers och botox. Undvika solen och vara noga med solskyddsfaktorn, återfukta huden mycket, göra ansiktsbehandlingar, dricka mycket vatten och äta bra mat :) Själv förstår jag inte varför man är rädd för att åldras? Vi blir ju alla äldre, det är en del av livet. Det viktigaste kommer alltid vara insidan oavsett om man har linjer/rynkor eller inte.

Reply
ule

You look great and I can’t believe you have any lines, even if they’re fine. I don’t think fillers look natural at all. A lot of Swedish fashion/mom bloggers look quite artificial with them, and that’s for the worse.

Reply
Ivana

As I am reading this I had a thought, who would say( 10 years ago when I started reading your blog) that you gonna be talking about wrinkles 😂 I got so emotional, f*** we are getting old 😃

Reply
Karin

Hoppas hela vintern blir snöfri. De får va hur grått de vill bara vi slipper snö. Usch och fy för de!!

Reply
Mathilda

Åh hoppas verkligen att du fortsätter hålla dig borta från fillers! Att åldras är VACKERT! ❤️

Reply
fgfgf

yoi got something on your lips and your eyebrows? and fillers somewere in your face,, how can you be without makeuP???lol tierd of you bloggers lying about your lifes and selfs

Reply
Siiri Sofia

Lines and grey hair is something to be proud of, it’s proof that we’ve been able to live in this crazy world for a relatively long time, and it’s also a luxury – not to be threathened by anything perilous and have a long life!

Reply
Maria

Hejsan. Vad händer med Ivyrevel? Och kundtjänsten? Returer??? Vart är mina pengar för en retur jag lämnade in för 1 månad sedan?
Stämmer det att ivyrevel kommer gå i konkurs???

Reply
Patrycja

Kenza, please don’t try botox or fillers. Yes, you’re not 20 but still young! Mesotherapy or other facial treatments sound better. I think I know which one of your friends may be using botox (based on the pictures) and I am sorry, but it doesn’t look good imo, too puffy and unnatural!

Reply
noor

Dear Kenza, if you want fillers, etc , do them. But to be honest I really thought you were this ‘natural girl’. There are a lot of facial treatments such as microdermabrasion (?), oxygen treatments etc. I know that you tan a lot, and the sun causes these fine lines and dries your skin out and makes it look much older. So thats whynI never tan, thats not worth it. Use angood moisturizer with at least spf 30. And ofcourse argan oil!

Reply
Josefine

Alltså förlåt, men man får väl göra fillers och botox om man vill? Det är väl bättre än att ständigt lägga pengar på nya krämer? Nästan alla kändisar ni ser har gjort något sånt, men det syns inte för går man till en bra så blir det bara snyggt. Hade jag haft råd hade jag fixat såååå mycket. Jag tycker sånt är kul. Är det nåt man funderat över väldigt länge, varför inte? Alltså det äe så mycket vanligare än man tror. Låt henne vara, hon är ju i alla fall öppen om det? Folk är fan aldrig nöjda haha. Samma människor hade säkert börja kommentera kommande rynkor haha.

Reply
Lala Fiercee

U look the best! Age is just a number, live a healthy life filled with love and happiness. That should be the elixir and not botox and fillers. It’s your choice, but from my viewpoint u don’t need it at all. Wish u a good week 😘

Love from Hamburg

Reply
Marta Fernandes

The best cream you can use to prevent skin aging is one with retinoic acid. Notice I didn’t say “retinol”, I said “retinoic acid”. Retinol is a weaker version of retinoic acid that can be effective in the long term, but retinoic acid is the real workhorse of anti-aging and skin repair ingredients. Don’t take my word for it, ask your dermatologist about it, although it’s likely that he/she will tell you you’re too young to start using it. Another good thing about creams with retinoic acid is that, because they’re considered medications and not cosmetics, they can be quite cheap (I buy it for about 3€). For the same reason you’re likely to need a medical prescription.

The “problem” with retinoic acid is that it can be very irritating to the skin. You need to start using it very slowly (once a week for 2 or 3 weeks, then twice a week for a month, etc) so that your skin can adjust without any major issues (some initial peeling and purging are common) and you need to protect your skin with sunscreen every day, since retinoic acid makes the skin more photosensitive. I know it sounds like a pain to use, but there’s nothing quite like it when it comes to anti-aging ingredients (don’t expect miracles though. It can’t make a 40 year old look like a 20 year old).

Reply
M

I second this, tretinoin is the best! 😊 Combine with vitamin C, a great moisturiser and an oil and you have an excellent routine. Then add peptides and other specific treatments as needed. And of course sunscreen! I never leave the house without spf 50 on. Even if it’s winter or raining.

Don’t do fillers! You are so beautiful Kenza and your face has amazing structure. Fillers change your face and it doesn’t make you look younger at all, it just makes your face bloated and your lips swollen. You look the same age but with fillers, which isn’t a great look. Sorry girls, doesn’t matter how much you claim that yours look sooo natural no one can tell. We can tell! Botox doesn’t change your features like fillers, it just stops you from making certain wrinkle causing expressions like frowning. Meaning it won’t show until you try to look angry and you just can’t. It’s pretty obvious in irl if someone has botox. I get medical botox for severe migraines and it’s the only thing that’s helped me. I love it. But sure people can tell I have it if they know what to look for. I can lift my brows a bit but not like before the botox. It’s not natural to have a forehead that barely moves. Also it doesn’t stop your skin from looking older, it only works on the deep expression lines on the forehead.

Reply
Antonia

Så skönt med någon som inte tänker ta fillers! Inte för att det är fel om man gör det, men tycker det är absurt hur mycket man nuförtiden skall “fixa” på sig själv för att nå skönhetsidealet.

Reply
Nora

Tycker oftast det är finare utan fillers! Många man ser på instagram osv har en tendens att ta det för långt och ser bara onaturliga ut. Dessutom bidrar man heller inte till skönhetshets och att människor (framförallt unga tjejer) känner pressen att se ut på ett visst sätt. Tycker det är tråkigt när andra gör fillers/operationer och resonerar att det endast påverkar dem själva. Förstår inte riktigt den tankebanan…. hur enkelt är det sen att säga till sina egna barn att ”dom är fina som dom är och behöver inte skaffa fillers”.

Reply
Malin

Men gud så ytligt. Du är 27, inte 57!
Linjer får vi alla. Det kommer liksom i paketet.
Ät ordentlig mat, träna, drick inte alkohol, rök inte osv så ska nog kroppen re ut sig själv ett par år till.

Reply
Hanna

Hej Kenza!
Jag har egentligen ingen stark åsikt om vad man borde eller inte borde göra när det kommer till utseende. Det jag kan känna är att jag själv (just nu 21) funderar på hur vi ser på åldrande och om inte det är något vi borde jobba på, snarare än att leta metoder för att behålla våra ungdomliga yttren. När jag var yngre tyckte jag att tjugoåringar var gamla och tänkte inte på deras kroppsform, hår, ansikten osv, utan var glad och lekte med mina kompisar. Jag såg aldrig min mamma som en person med hade rynkor, hud som blev lenare och mjukare för vart år eller min farmor och farfar som gråhåriga, långsamma och äldre. Allting bara var och fanns och det kändes helt självklart. Förhoppningsvis kommer jag, du och många runt omkring oss att leva tills vi uppnår hög ålder, kanske över 80 år. Största delen av den tiden kommer vi att vara över 30. I decennier kommer livet att pågå för oss och vi kommer oundvikligen att åldras. Genom en massa lycka, kärlek och sorg ska vi finnas med rynkor. Ingen kan vara 20 år ung mer än en gång. Ungdomen är fantastisk, men flyktig. Alla åldrar är viktiga och värdefulla trots att samhället inte ger oss den bilden. Du verkar vara en underbar person och jag tycker mycket om att läsa din blogg och höra om hur livet går för dig. Jag hoppas att du vill dela med dig fortsättningsvis också. Jag inser att utseendefixering finns hos de flesta, men det hugger verkligen till i mig ibland när jag hör vänner, läser bloggar eller ser instagraminlägg som hintar om att bevisen på åldrande är något som ska döljas. 21 år gammal är jag. 21 år gammal och redan rädd för att se äldre ut, smått hjärntvättad av världen jag lever i. Det känns så fel att känna så eftersom jag alltid vetat att de som älskar mig betyder mest för mig och är mitt liv. Ett liv som jag vill vara med i så länge som möjligt. Jag vill bli mamma. Jag vill bli farmor eller mormor. Jag vill se min framtida 20-åring åldras och tycka om sig själv och sitt liv. Det är saker jag försöker tänka på för att jag förhoppningsvis ska kunna le även mot min äldre spegelbild.

Kram

Reply
Ninni

Så klok 21-åring. Hoppas Kenza och alla andra influencers som påverkar mycket kring det ytliga läser detta och tar till sig. De har ju också makt att kunna hjälpa till att bryta mönster och trender. Problemet egentligen ligger väl inte hos dom utan problemet ligger i vart det finns pengar att tjäna. Skönhetsindustrun är ju tillsammans med köttindustrin klart överlägsna.

Reply
Matilda

Guuurl, prata inte om rynkor och skit nu, du är ju bara 27 typ som jag! Vad gör det om lite linjer syns :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*