• header

7 YEARS AGO

Genom en sån “tillbakablick” på FB så blev jag precis påmind om min fantastiska klädstil 2011. :-))) Jag tänkte vi skulle dyka ner i arkivet från den vintern och se hur jag såg ut då. I present to you, FASHION of Kenza Zouiten 20 years old:

// Through one of those “memories” on FB I just got reminded of my amazing style in 2011. :-))) I thought we could dive in to the archive from that winter and take a look. I present to you, FASHION of Kenza Zouiten 20 years old:

Klänningen var väl ändå helt okej men skorna? Hur kunde jag gå? Och min väska ser ut som en mapp haha.

// The dress was alright but those shoes? How could I walk? And my purse looks like a folder haha.

Mina kära gamla Jeffrey Campbells på, skinnshorts, en turban, solbrillor, röda läppar, en transparent cape….. Mycket av allt helt enkelt haha. MEN vad tjockt och fint hår jag hade. :-(

// My dear old Jeffrey Campbells, leather shorts, a turban, sunglasses, red lips, a cape….. A lot of everything haha. BUT, I had thick and pretty hair. :-(

Där har vi dem, de eftertraktade skorna. Erkänn nu, HUR många av er var lite avis på mig som hade dem?

// There we have them, the most wanted shoes. Admit it now, HOW many of you were a bit jealous of me for having them?

Förutom att skorna ser “lite” kalla ut så var jag ju ändå rätt söt.

// Except that my shoes looks a “little bit” cold, I was kinda cute.

TB till outfitbilderna hemma mot väggen. Och spik-skorna som bara stod som prydnad i bokhyllan hehe.

// TB to the outfit photos taken at home against the wall. And the spike shoes that was only for decoration in my bookshelf hehe.

Man kan tro att det är 2005 på bildkvalitén men jag hade nog bara inte investerat i en tillräckligt bra kamera än. :-)) Ändå kredd för att jag klädde upp mig så mycket för typ en lunch på stan…

// Looks like it’s 2005 on the photo quality but I guess I just hadn’t invested in a good camera yet. :-)) Cred to me who dressed up that much for like a lunch….

Solglasögon på vintern verkar ha varit min grej haha. Minns att HÄR kände jag mig riktigt fashion i mina Acne-boots, den slickade frillan och ormskjortan. :’)

// Sunglasses in the winter might have been my thing haha. I remember that I felt SO fashion here in my Acne boots, the sleek hairdo and the snake shirt. :’)

Hörrni är det ÄLGAR eller RENAR på brallorna nu då?!??! Sen när åker tomten på älgar?! Syftar nu på julbelysningen jag skrev om här om dagen och folk gick i taket haha. Jag ser väl att det är älgar nu när jag kollar men jag tog ju för givet att det var renar…. Inte mitt fel att Stockholm Stad gjort fel. ;-)

Tillbaka till looken: vet inte vad jag ska säga. Ville väl komma i lite julkänsla.

// Hey guys is it MOOSES or REINDEERS on my pants?!?!?!? Since when is Santa riding on mooses?! I’m talking about the Christmas lights I wrote about the other day when people went nuts haha. Well I see that they are moose now that I check but I took for granted that it was reindeers…. Not my fault that Stockholm City made a mistake. ;-)

Back to the look: I don’t know what to say. I guess I wanted some Christmas spirit.

82 Comments

StrongMama

Så himla kul att se gamla bilder. Sånt är skoj både för en själv och att visa upp faktiskt. Man kan många gånger inte förstå hur det kunde vara så annorlunda mot hur det är nu men så är det nog för alla och i alla typ av år.. Tack för att du delade med dig, jättefina bilder. :)

Reply
Lisa

Älskar sånna här inlägg! Ärligt talat tycker jag din stil då fortfarande funkar och i många fall ser bättre ut än dagens mode 😅

Reply
Amanda

Dont think the fashion was bad at all…maybe the last look (the pants) isnt my favorite but other than that its cute. But i dont get how you didnt change. you were only 20 and now 27 and nothing changed. besides you got slimmer especially on your legs. thats also smth i dont get. like you were always naturally skinny but even those woman ususally gain at least a little but weight as they grew older but you only got slimmer? maybe your hairloss has also smth to do with it. i noticed many who dont feed their body with enough food loose hair (you can especially notice that on woman with an eating disorder that the hair always sufferes from it and is one of the first signs besides skinny frame)

Reply
elsa

Men gud vad sjukt att det är 7 år sedan!!! Jag minns mycket väl HUR avis jag var på din samling av jeffrey campbells (köpte ett par bruna med öppen tå för du inspirerade (och bar på skolavslutningen i nian)). Och din “C” tatuering minns jag ju när du gjorde, att du hade den redan då?! Minns också den vita skjortan med guldtdetaljer på kragen, ville ha en sån. För att inte tala om jofama shortsen som jag önskade mig så mycket men aldrig fick.

Jag har nog följt dig i 10 år nu Kenza, galet!!!

Kram

Reply
Annsofi

GUILTY!! Jag var avis på Jeffery Campell-skorna de svarta m nitar… Så pass att jag har ett par hemma i garderoben som mest har legat i sin kartong! Haha..

Reply
Alexandra Alvis

Åhhh alltså haha BÄSTA! Älskar sådana här tillbakablickar. Man kommer ju ihåg alla dessa bilder så väl! Av outfittorna att döma så var ju 2011 SJUKT längesen? Men nej, minns det som igår, när jag blev antagen till universitetet, och så har det gått sju svåra år :’)

Minns också hur sjukt snygg jag tyckte att du var med den där transparenta tunikan/capen som släpade efter en i vinde, så vara bara TVUNGEN att köpa den. Använde den en gång, haha. Men fan vad cool jag kände mig när jag hade den.

Reply
Angelika

It’s so funny to watch it! And it’s terrifying how fast the times flies. I remember times when I was reading your blog back then. Actually the first post I ever read here was the one about Tokio Hotel and MTV. It’s been like… too many years haha I can bet that when you’ll look at some of your outfits from 2018 in few years it’s gonna be the same feeling. ;) We can’t forget that fashion changes, people change, what we like and what we don’t like change too. ;) Lots of love Kenza <3 Oh! I had a dream about you today haha It was funny, I guess I visited your ivy revel store and then we went party in my small home town or something like that :D

Reply
Lina Öhman

JAG ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR såna här inlägg!!! Ville inte att det skulle ta slut :'( Du borde göra detta varje månad!
Snyggast och skönast i Sverige btw :-) PUSS

Reply
Hana

Hahaha I really still think you were the most fashionable chick on planet earth, hahaha.

Reply
Karoline

Ååååh jeg husker alle disse antrekkene! Begynte å lese bloggen din rundt denne tiden, jeg hadde også to par Jeffrey Campbell sko, Jofama by Kenza-skinnjakken (den originale) og sko med studs. Those were the days haha

Reply
Jelina

Älskar tillbakablickar i arkivet! Så kul för oss som följt med länge och minns flera av outfitsen.

Angående Campbellskorna, såklart var man lite avis på dom… ;)

Kramar, Jelina

Reply
Denise

Finns ärligt talat inte en enda outfit här som jag inte tycker ser bra ut.. Hade kunnat ha på mig allt än idag 😐 Är det något fel på mig då? 😂 Och ja, jag var avundsjuk som fasen!

Reply
Elin Kero

Hahaha JAG var SÅ JC-avis på de skorna – men jag lyckades komma över ett par såna där brutalt höga Acne-boots istället. Var sjukt stolt. 😂

Reply
Sofia

Haha, älskar det här inlägget. Älg-byxorna är ju ändå det bästa… Btw, tycker inte att ditt hår ser tunt ut idag, ser normaltjockt ut. :)

Reply
Isabelle

Jag kommer ju ihåg den här tiden! Känns inte alls länge sen ju 😝 tyckte du såg så jäkla bra ut haha. Men jag tycker en del är fint fortfarande!

Reply
ule

In 7 years you’ll look at Balenciaga sneakers this way :)
3rd-5th outfits are the best.

Reply
Mathilda

Köpte jeffrey nitskorna enbart för att du hade dom hahaha, använda 3 ggr och står fortfarande i hyllan 7 år senare😅🙈

Reply
KC

I love these throwback posts! You should do them more so we can all take a trip down memory lane with you

Reply
Leanne

Jag är lära mig svenska och din blogg är hjälpa mig. Tack så mycket!

Nu ni har ytterligare en följare. Hur gjorde jag? Kan ni förstår mig?

Reply
M

Så härlig kommentar.
Förstår allt fint! Fortsätt jobba så kommer det bli perfekt.

Reply
Maria

Hahaha love the post 🖤🖤actually, 4 and 5 outfits are still ok 👌🏽 I would change the shoes and necklace at the look #5 and why not?

Reply
Sara

Haha, jag dör. Tänk att dessa outfits verkligen var ”the shit” just då! Och ja, jag var avundsjuk på skorna! Köpte ett par fejk från Din sko. Ändå lite kul att man minns vissa av dessa outfits.

Reply
Camilla

Jag fullkomligt ÄLSKAR såna här inlägg! Lite ångest också eftersom jag inser att det är 8 år sen och det känns som igår haha
Jag kommer också ihåg hur jag älskade din look med Acne-bootsen, skinnjacka och läpparna och försökte efterapa den looken själv. Kan Kenza i Stockholm kan väl Camilla i lilla Sala haha Saknar helt klart den lite oskyldiga kvalitén på bilderna, även om jag blir väldigt imponerad och inspirerad med dagens kvalle! :D

Reply
Linnea W

Hahahah asså åh minns att du var min största inspirationskälla när det gällde kläder på den tiden också😭 den där svarta väskan med guldiga nitar under hade jag…… prickiga strumbyxor köpte man när du gjorde…. jofama by Kenza jacka check! Olika ringar med nitar och dödskallar på med turkost nagellack hade jag för att du hade det 😂 helt sjukt när jag tänker efter man såg ju inte klok ut Heller fast gulligt såklart…. min bästa komplimang var när någon uppmärksammade att vi hade ”lika” stil man ba nej jag köpte bara allt jag kunde som du hade :/

Reply
Josefin

Så kul med dessa inlägg när man följt dig sedan dess. Minns att du var min stora stil-idol och jag tyckte ALLT du tog på dig var sååååå snyggt 😍😍 tycker såklsrt du fortfarande klär dig snyggt!!

Reply
Linnea

Fullständigt älskar det här! Och ja jag var SÅ avis på Jeffrey Campellsen haha

Reply
Sandra

Alltså gud! älskar dina tillbakablickar haha! Kommer ihåg själv hur mycket jag ville ha dina kläder och hur jag brukade styla mig själv utifrån hur du klädde dig.. och ja jag ville ha de där skorna då haha. Kram!

Reply
lii

jag älskar såna här inlägg!!!! hahahha gudars vad länge en följt dig. minns att jag var så avundsjuk på klänningen på klänningen på första bilden

Reply
Alex

Det är SÅ roligt att läsa din blogg igen!!! Hoppas du tycker det är lika roligt att skriva som vi tycker det är att läsa 🙃🙃🙃🤩🤩🤩

Reply
@inredningsdesign / Instagram

Jag erkänner. Jag var avis på dina skor haha. Så avis att jag köpte likadana tack vare dig. Nostalgi! ;)

Älskar dina mer personliga inlägg igen. Fick dåligt samvete över att jag skrev (dock snällt) att jag saknade dem när du inlägget efter skrev hur dåligt du mått. God jul fina! Må ett underbart 2019 komma nu!!

Reply
Malin

Har börjat läsa din blogg igen med glädje. Älskar tillbakablickar eftersom jag följt dig sen blogg.se tiden! Snälla mer sånt om du orkar <3

Reply
L

Liite avis på skorna- dock köpte jag ett par Campbells utan nitar (mest för att titta på)! Det jag var mer avis på var att du kunde pull up en sån look, och ännu mer avis på att du bor i en stad där man kan gå runt i såna skor. Jag bor i en byhåla och hade jag gått ut i mina hade folket här stirrat sönder en. Hahah :(

Reply
Nellie Winskog

Åh vad jag minns detta år! Var elva och hade läst din blogg i ett år. Jag hade precis börjat sexan och följde dig och din stil slaviskt! Önskade mig skorna från Jeffrey Campbell (som att mina föräldrar skulle ge mig dem…) och försökte alltid hitta plagg som skulle vara lika dina. Elvaåriga jag såg verkligen upp till tjugoåriga Kenza (vilket jag fortfarande gör)! <3

Reply
Ebba

Varje gång du, eller någon annan bloggerska, gör ett sådant här inlägg slås jag av hur länge jag hängt med i ditt liv. Kommer ihåg detta som om det vore igår – och ja, jag var SÅ avundsjuk på Lita-skorna! Såhär i efterhand är jag ganska nöjd med att jag aldrig investerade i ett par… Minns även många av dessa outfitbilder och att jag tyckte att du tog så himla bra foton… Nu tänkte jag precis som du, är bilderna verkligen från 2011 och inte 2005? Anyways, tack för att du fortfarande bloggar och delar med dig! Du gör och har alltid gjort ett superjobb. Allt gott till dig!

Reply
Bella

Gillar såna här inlägg eftersom jag har läst din blogg så länge och ofta ville ha din coola stil😛

Reply
Freja

Som en bloggläsare som följt dig lääänge älskar jag såna här inlägg med tillbakablickar! Ser gärna mer sånt om du tycker det är roligt att göra! Kram bästa Kenza!

Reply
Emmie

Haha, alltså Jeffrey Campbell! 😍👏🏼 Herregud vilken trend det blev. Minns att jag köpte ett par på Campadre och använde dem prick en gång innan de flera år senare såldes på tradera! 😂

Reply
Evelina

Kan lätt säga att jag var väldigt kär i dem där skorna, herregud tror helt klart att det var THE SHOES genom hela min högstadie tid. Alla ville ha dem där😂

Reply
malena baumgartner

omg it’s so funny to see these outfits 7 years later. I remember these looks soooo good and I thought they were so pretty I wanted all of them. aaand of corse I also wanted these shoes, jeffery campell.

I loved your style then and I still do.

wish you merry Christmas and a happy and blessed new year.
xx M

Reply
Josefine

Haha asså ååh jag klädde mig EXAKT likadant 2010, herregud kunde spendera 45-60 min på att klä mig för att få exakt rätt feeling på dessa looks, och då skulle jag bara till affären vid vissa tillfällen, herregud. du var min största inspo! :D (du är fortfarande inspiration, men på andra plan :) ) och JA jag var så avundsjuk på skorna, haha. Nu tycker jag de är skitfula! Kul hur stil och smak ändras :)

Reply
Lucia

I remember those years, I used to visit lookbook every day and wanted to be like those girls haha! And I wanted to have Jeffrey Cambells so badly but (luckily) they didnt ship to my country, my mum would have killed me if she saw them :D but some of these outfits are still good, but your background got much better haha!

Reply
Marta

I remember all these looks, am I weird?! I have been following you maybe for too long? ahahah just kidding, I am shocked that I also loved your style to bits back then, you just made me realize how much I loved those Acne shoes, glad I didn’t spend so much money in something I would never ever be wearing right now.

thanks for the memories, I love these throw backs.
lots of love since day 1 from Italy,
Marta

Reply
Johanna

Alltså, alla dessa outfits är fortfarande jättefina?! Haha! Du har verkligen inspirerat länge, och du har lyckats för du gjort det så simpelt! Bara använt kläder som läsarna också haft råd med (det gör du ju än idag till viss del, om än mycket dyrt och lyxigare idag med) och hittat snygga kombinationer mellan mjukt och tufft. Jag kör fortfarande på tighta skinnjackor med bulliga halsdukar a la Kenza-style ;) Tycker du är såå fin i röda läppar med! Kram, keep being you <3

Reply
Miss Naily

Du visade upp dom silverglittriga skorna och jag klickade snabbt hem ett par till mig fast i guld! Älskade dom så mycket så det blev ett par svarta oxå. Dom guldiga står som prynad i en hylla men dom svarta är fortfarande mina absoluta favoriter😀 Några Jeffrey har jag aldrig ägt….kul med såna här inlägg.

Reply
Sara

Åh jag älskar det här! Var såååå avundsjuk på alla dina skor! Brukade gå högklackat i skolan och i tvåan på gymnasiet hade vi besök av en italiensk skolklass, de var såååå avundsjuka på att man fick ha högklackat i skolan hahahaha

Reply
D

Men det är ju en ren i byxorna.
En ren skönhet!

(But it is a Reindeer in the trousers,
A pure beauty!)

Reply
Ellinor

Ååååh, minns dessa outfits och jag har ett par liknande älg-/ren-tights som jag köpte efter inspo från dig haha! Mina små jultights. :’)
Och japp, jag är typ fortfarande avis på att du hade Jeffrey Campbells haha! Du kommer för alltid vara ikonen för de skorna för mig haha!
Känner mig plötsligt väldigt gammal och inser att jag spenderat ca. 1/3 av mitt liv åt att följa din blogg när man tittar tillbaka såhär. Men I’ll be with you til the end. <3

Reply
Malin

Finns både renar, älgar och hjortar i form av julbelysning ute på Stockholms gator detta år:)

Reply
Alexandra

Det är ju typ så jag klär mig nu ;D haha alltid 10 år efter, eller hm 10 år före, beroende på hur man ser på det.
Du ser i alla fall superfashion ut på alla bilder oavsett klädsel, hur gör du snygga kvinna <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*