• header

Christmas Eve 18

God jul bloggen! Hoppas ni har ett par lika lata juldagar som jag. :-))

Igår firade vi jul med vår familj uppe hos Aleks bror och barnen! Vi är alltid där på julen eftersom de bor större än oss, och det är så smidigt att det bara är över gatan för vi kan springa fram och tillbaka med all mat osv hehe. Så jag och Aleks lagade maten på morgonen hemma hos oss, mamma kom och hjälpte till också eftersom att Aleks hade lite feber och inte mådde så bra. När vi var klara med maten så sprang vi över till dem och med oss hade vi även lite paket till barnen!

// Merry Christmas guys! I hope you’re having a couple of lazy Christmas days just like me. :-))

Yesterday we celebrated Christmas with our family at Aleks brother’s place! We’re always there on Christmas since they have a bigger apartment than us, and it’s so easy since it’s just across the street so we can run back and forth with all the food etc hehe. So Aleks and I cooked the food in the morning at our place, my mom came and helped as well since Aleks had the fever and didn’t feel so good. When we were done with the food we went over to them and with us we also had some Christmas gifts to the kids!

Tvingade stackars Aleks att vara med på bild haha. Man slipper inte undan bara för att man är sjuk. Vi måste ju ta våra julbilder som alltid!!! ;-)

Min söta klänning köpte jag på Asos.

// I forced poor Aleks to take photos with me haha. He won’t get away with it just because he’s sick. We have to take our Christmas photos like always!!! ;-)

My pretty dress is from Asos.

Åh glömde ju ha med Mani på bilderna. :-( Tog en på honom vid granen iallafall, min gamle gubbe. <3 Han hade det gött igår, blev matad med korv och köttbullar i mängder av Aleks pappa.

// Oh we forgot to have Mani in the photos too. :-( At least I took one of him infront of the tree, my old man. <3 He had a great time yesterday, got fed with lots of sausage and meatballs by Aleks dad.

Äääääntligen dags för jullunch! Mmmm…. Aleks kusiner kom också och så satte vi oss ner och åt en massa. Det var lite tomt utan min syster och flickorna i år, men vi hade det mysigt ändå.

// Fiiiiiinally time for Christmas lunch! Mmmm… Aleks cousins came as well and then we all sat down and ate lots of food. It was a bit empty without my sister and the girls this year, but we still had a cozy time. 

Efter maten fick barnen öppna sina julklappar. Jag och Aleks har ju hängt ihop i snart tio år så jag har ju känt dessa tjejer sedan de sprang runt i blöjor och det är så kul att se hur julklapparna ändras varje år. På önskelistan i år stod inte längre leksaker utan nu var det Fila-skor och smink haha.

// After the food, the kids got to open their gifts. As you know Aleks and I have been together for almost 10 years so I’ve known these girls since they were in diapers and it’s so fun to see how the gifts change each year. On the wish list this year there weren’t any toys, it was Fila shoes and make up haha.

Sen var det såklart dags för Kalle Anka! Aleks däckade på två sek.

// Then it was time for Donald Duck of course! Aleks fell asleep in two seconds.
 

Min bror somnade också haha. GOD JUL HÖRRNI

// My brother fell asleep too haha. MERRY CHRISTMAS YOU GUYS
 

På kvällen skulle barnen vidare och vi andra spelade tv-spel ett tag. Sedan gick jag, Aleks, mamma och Ali ner till oss och hade vår lilla jultradition. Nämligen frågespel och tomtegröt. :-)

Det var min julafton det! Idag fyller min älskade underbara man 34 år. Grattis älskling!! Han mår fortfarande inte bra så vi har bara varit hemma hela dagen, tittat på filmer och ätit massa mat. Vi får fira lite på Maldiverna istället, vi åker på torsdag!

// The kids had to leave in the evening and the rest of us played video games for a while. Then me, Aleks, mom and Ali went down to our place for our little Christmas tradition. Which is quiz games and porridge. :-)

So that was my Christmas Eve! Today it’s my wonderful husband’s 34th birthday. Happy birthday honey!! He still doesn’t feel well so we’ve been at home all day, watching movies and eating lots of food. We can celebrate some more in the Maldives instead, we’re leaving on Thursday!

27 Comments

Johanna

Hej Kenza,
Har läst din blogg i många år, alltid gillat det du skriver:) keep it up!

Har en liten fråga, du skriver ofta om Aleks bror och brorsdöttrar (de är så söta:) ) men nämner aldrig brorsdöttrarnas mamma. Är hon inte med i bilden?

Ha en fantastisk julledighet å resa till Maldiverna!

Reply
Rena

Hopefully your husband feels better now! I see you had a wonderful Christmas Eve and I can imagine how funny it is to see the changing gifts of the kids from year to year. You look super cute in your Christmas dress!
Merry Christmas!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com

Reply
F

Så mysigt!! Och wow vilken fin lägenhet :)

Bara så du vet så är köttbullar giftigt för hundar. Eller… löken som är i köttbullarna är det. Så man ska inte mata hundar med det. De kan faktiskt vara dödligt :/

Reply
Jessi

Använder du den vita eller blå natt krämen från Ole henrikssen ?? 😍🤩 du har helt felfri hy.

Reply
Therese Eriksson

Aldrig tänkt på det innan men konstigt att programmet kl 15 är inofficiellt döpt till ”Kalle Anka”. Vi säger också så. ”Kom i tid, får inte missa Kalle Anka klockan tre”. Men Kalle Anka är knappt med. Varför kallar vi det inte Disney?

Reply
Linda

Om hon gör de så är det ändå inget du har med att göra. Riktigt konstig fråga att ställa någon du inte ens känner.

Reply
StrongMama

God Jul Kenza !!
God jul till hela familjen.

Men du, haha, skrattade gott över bilderna och kommentaren “God jul hörrni..”
Alltså det där är så trist, min släkt är samma, somnar alltid på soffan, så trist men men, vad göra. :D

Krya på Aleks

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*