• header

OUR JOURNEY

Click here if you can’t see the video

Jag vill börja med att tacka er för era gratulationer och fina ord. Det värmer så mycket. Det är fortfarande lite svårt för mig att tro att detta verkligen händer mig, jag antar att jag alltid kommer vara ärrad efter vad vi gått igenom. Går igenom.

För ett år sedan, i samma veva som min pappa gick bort, så visade det sig att min oro var sann. Vi hade försökt bli med barn ett tag och prickat in rätt varenda månad och jag bara visste att något var fel. Första halvåret var man pirrig, allt var kul och spännande och man hade tålamod. Visste ju att det kunde ta tid. Men sedan började det bli frustrerande, och varför är min menscykel så konstig? Tänkte att det var hormonfel, kanske pga min sköldkörtel eller något. Efter utredning på IVF-kliniken visade det sig vara värre än vad vi hade kunnat tänka oss. Jag närmar mig klimakteriet. 26 år gammal fick jag höra att mina ägg snart är slut och att vi kanske behöver fundera på äggdonation.

För några veckor sedan, när vi hade tagit oss förbi de känsliga 13 veckorna, valde jag att göra en video om detta. Hur läskigt det än är att blotta sig på detta sätt så vill jag göra det, dels för att förklara för er varför jag mått så dåligt under 2018 men främst för att ta bort skammen kring fertilitetproblem. Jag hoppas att jag kan hjälpa någon där ute att känna sig lite mindre ensam, och lite mer hoppfull.

PS. Jag är medveten om att jag använder fel ordval i videon. Kvinnan som bär barnet ÄR biologisk mamma, det jag menar är genetisk. Lite svårt med engelskan ibland. Jag är ledsen för detta, hoppas inte någon tar illa upp. <3 // I want to start with thanking you for all your congratulations and kind words. It warms our hearts. It still a bit hard for me to believe that this is actually happening to me, I guess I will always be scarred from what we’ve been through. Are going through.

A year ago, at the same time my father passed away, it turned out that my worries were true. We had been trying to conceive for a while and we had timed it correct each month and I just new that something was wrong. The first half year were exciting, everything was fun and we were patience. We knew it could take time. But then it started to become frustrating, and why is my menstrual cycle so weird? I thought it was something wrong with my hormons, maybe because of my thyroid or something. After doing all the tests at the IVF clinic it turned out to be worse than we had imagined. I’m getting closer to menopause. I was 26 years old and they told me that I’m almost out of eggs and that we might have to consider egg donation.

A couple of weeks ago, when we had made it through the sensitive 13 weeks, I decided to make a video about this. Even though it’s so scary to expose myself like this, I want to do it. Partly to explain to you why I’ve been feeling so bad during 2018, but mostly to take away the shame about fertility problems. I hope I can help someone out there to feel less alone, and a bit more hopeful. 

PS. I’m very aware of that the woman who carries a child IS the biological mother, I’m using the wrong word (English is not my mother tounge) what I meant is genetic. I’m sorry for that, I hope I won’t offend anyone. <3

3

594 Comments

Emily

Massa massa kärlek till dig, helt fantastiskt!! Massa kramar till dig och Aleks och er bebis, och till alla andra kvinnor som kämpar med detta. Du är en förebild, tack för ditt mod Kenza.

Reply
GRATTIS

Jag gråter och gråter och gråter. Jag har själv endometrios och svårt att bli gravid, så det här var verkligen helt lägligt. Jag känner att vi oftast är en grupp som glöms bort, för att det ska vara “så självklart” att alla kvinnor kan föda barn. Man skyddar sig konstant mot graviditet, men sedan inser man att man helt plötsligt inte ens kan bli gravid. Hjärtat bryts i tusen bitar och man går igenom hormonbehandling efter hormonbehandling. Usch

Käraste Kenza, jag är så INNERLIGT glad för er skull! Ska bara gråta klart och sedan kan jag fortsätta önska er en riktig härlig resa med graviditeten <3

Reply
Sara

Hej! I don’t understand much Swedish but noticed you are also suffering of endometriosis, like me. I just wanted to let you know that you are not alone. All the best <3

Reply
noor

Yesterday I could only think about the fact that you are pregnant and I am so sooo happy. It made me also think of my own life: no boyfriend, no social life, nothing. The only thing that is on my mind is somebody who I have known for 4 years now. Because of your post yesterday, I was thinking: let him go. And find somebody else, even though nobody can ever.compare to him. Ofcourse it’s nothing compared to you, but that post made me think and made me reflect on things…

It’s very brave of you to share this stuff. I hope 2019 will be yours and Aleks year and your child will be so beautiful <3 how many nationalities will your baby have?! Haha :)

Reply
Hanna

GRATTIS! Jag har också precis blivit gravid, og sitter såklart och gråter över eran lycka. Fantastiska hormoner!

Reply
Maria

Herregud…man vet aldrig vad folk går igenom. Är oerhört glad för er skull!!!!🎉🎊
Har du fryst dina ägg för att bli gravid i framtiden?

Reply
Gittan

Som jag förstod det så har hon inte lyckats få några ägg/embryon till frysen.

Reply
Denise

Stort grattis till ert lilla mirakel! Vad roligt för er :) jag fick samma besked som du i januari 201. Hade ett amh på 0,3 och skulle enligt läkarna aldrig bli gravid naturligt. Pga att jag haft en stroke blev vi nekade ivf som skulle vara vår enda chans. Jag var totalt förkrossad. Hade även mellanblödningar konstant. Mot alla odds blev jag ändå naturligt gravid med stöd av lutinus. Vår son föddes i mars 2018! Nu är jag otroligt nog gravid igen med beräknat bf 2/8!

All lycka till er ❤️

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag ryser. Grattis! <3 Vågar inte riktigt tänka så långt som till syskon, men du ger mig hopp.

Reply
Anna

Så modigt och ärligt från dig. Att man inte tar allt för givet oavsett ålder. Att det kan finnas en baksida och sorg bakom saker också. Många bloggare/influencers som målat upp mamma-rollen som något lätt vilket i många fall inte stämmer.
All lycka till dig/er!

Reply
Elin

usch fick så mycket tårar i början av videon så var tvungen att stänga av, all lycka till dig❤️ Du förtjänar det sååå mycket ❤️

Reply
Hannah

Jag kan inte föreställa mig vad du/ni gått igenom, jag är inte redo för barn än men jag ville bara tacka dig för att du berättar din historia. Det är så viktigt. Jag hoppas med hela mitt hjärta att ni får det ni drömmer om!

Reply
Emma

Så fint att du delar med dig!

Har själv gått igenom samma resa. Vi försökte i 3 år, men ingenting hände. Det visade sig att jag var påväg i ett förtidigt klimakterie där min äggreserv var extremt låg. (Är idag 30 år) Vi rekommenderades att göra IVF privat då tiden var avgörande och en lång väntetid på IVF skulle vi inte hinna med. I mars 2017 började vi med IVF, gick på högsta hormondoserna med sprutor, men inte ett enda ägg fick vi fram. Testade nytt protokoll men inte ett enda ägg blev det då heller. Vi kunde alltså inte ens få fram något ägg att plocka ut. Vi rekommenderades ÄD eller adoption. Vi tänkte starta med ÄD hösten 2017, men i slutet av juli 2017 fick jag väldigt ont i magen, huvudvärk och spända bröst och som tusen anndra gånger tog jag ett graviditetstest bara för att, men denna gången visade det plus! Hade så svårt att förstå att jag var gravid och var så rädd att något skulle hända under graviditeten. Allt gick bra och nu är vår mirakelprins 9 månader gammal.

Jag kände mig så ensam när vi inte lyckades och jag tycker att det är så bra att få höra att det finns fler därute som också kämpar och att det inte “bara är att bli gravid”. Tack för att du lyfter detta!

Stort grattis till er!

Reply
Madeleine

Fina Kenza! Är så glad för er skull och tacksam att du tar upp detta. Jag är 26 år gammal och går igenom samma sak med min man! Vi har inte börjat med IVF ännu men ingenting händer och jag känner ända in i benmärgen att det inte kommer att gå för mig. Vi har försökt i 2 år! TACK!

Reply
S

Grät hela videon. Den mest genuina videon jag sett på youtube. Tack för du belyser det här skamfulla ämnet. <3

Reply
Natta

Din berättelse berörde mig så oerhört mycket. Satt på tåget när jag började kolla på videon men var tvungen att pausa för att jag började gråta. Så fort jag kom hem fortsatte jag titta och jag tror att tårarna tagit slut.
Din berättelse är viktig och jag hoppas den när ut till så många som möjligt.
Du kommer bli en grym mamma och jag önskar er verkligen all lycka från botten av mitt hjärta.

Reply
Matilda

Bland det finaste jag hört. Vackra Kenza. Det skär i hjärtat att veta vad ni behövt gå igenom. Det glädjer mig så otroligt mycket att ni äntligen väntar ert lilla mirakel. Så fint att ni delar med er av er resa. Jag önskar er ALL lycka. STORT grattis. DU STRÅLAR.

Reply
Nathalie

Fina vackra Kenza! Glädjen jag känner för dig o din man är så stor! Är så glad för eran skull o ni förtjänar detta såååå mycket! Efter att ha följt dig o din blogg sen start så känns det nästan som jag känner dig, trots att vi aldrig ens träffats o det är sä galet vilken glädje man kan känna för någon trots att man inte känner personen. Jag önskar dig, Alexs o erat lilla mirakel allt det bästa. Och trots att inte ni är troende så ska jag be för er o erat mirakel! Må Gud välsigna er, o jag hoppas allting går bra för er!
Många kramar❤️

Reply
Tilda

Tack för att du delar med dig <3! Går själv igenom IVF, väntar på vårt tredje försök och känner igen varenda känsla och tanke som du beskriver. Det är svårt att känna hopp och styrka i denna process men att veta att man inte är ensam underlättar, tack! Och STORT grattis! <3

Reply
Ann

Känner så igen mig. Har endometrios och vi kämpade 1,5år innan jag blev gravid på naturlig väg. Har fått zonterapi och ätit massa vitaminer precis som du. Jag tror att det hände när jag försökte slappna av mera och tänka på annat också. Men jag vet hur svårt det är att göra det, när man lever en månad i taget mellan hopp och förtvivlan. Glad att du tar opp detta jobbiga men vanliga problem.

Reply
Marisa

I’m so happy for you and so happy that the universe has blessed you two with this after all that youve been through <3 you deserve it and im sending all my good energy towards you!

Reply
Java

I never comment on things but I just want to tell you: WOW, YOU ARE SO STRONG! I can’t imagine what you where/are going through but you are so brave for telling your story. And I’m so happy for you two that you are expacting! You deserve it so bad and I know you will be the best mom ever. Congratulations!!! 💘

Lots and lots of love!

Reply
Sofia Frisk

Kanske den finaste video jag någonsin har sett! Blev otroligt berörd! All kärlek till dig och din lilla familj <3

Reply
Ellen

Gråter ihjäl mig. Har förträngt allt jag gått igenom. Är gravid i v 19 efter tre ivf försök. Har försökt få barn i fyra år. Nu kom alla känslor tillbaka. Tack Kenza för att du är så öppen med det här. Fler som du behövs. Nu måste jag jobba vidare men måste nog fixa mitt smink först. Im a mess :)

Reply
Linda

Grattis fina Kenza! Ni klarar det, trots alla motgångar så finns det framgång tillslut! Själv har jag PCOS och endometrios och läkarna sa att jag aldrig kan bli gravid naturligt, här ligger jag nu med min dotter som föddes 14e Augusti 2018 och myser och bevisade alla fel, t.om läkarna!

Ge aldrig upp! Kärlek och styrka till dig!

Kram / Linda

Reply
Tina

Stort grattis till er, jag är så otroligt glad för er skull, även om jag inte känner er. :-)

Jag har i alla år tänkt att jag inte vill bli förälder, det har inte varit något för mig. För två år sedan fick jag veta att jag heller inte kan bli mamma, och jag blev chockad över hur ledsen jag blev. Jag ville ju inte bli förälder, men det att själv inte kunna välja själv blev en stor sorg. Det låter kanske själviskt, men känslan var obeskrivlig och jag känner mig igen en del i det du beskriver, även om vi har olika utgångspunkt.
Jag erkänner att jag nu efter en tid har fått en helt annan känsla när det gäller barn, och vi har påbörjat en adoptionsprocess. Jag är förväntansfull, men också förberedd på hårt arbete i den processen.
Därfor vill jag också säga tack för att du delar detta. Det är starkt av dig, och jag är 100% säker på att det hjälper många i samma/liknande situation.

Jag önskar dig och Aleks all lycka till i världen. <3

Reply
lollo

Jeez kenza, i feel you. We are in the same position, trying to make a baby but every damn month, when my period presents itself, i just wanna cry. How much did your procedure cost you?

Reply
Maria

The first 3 ”rounds” (it differs where you live but usually 3) are free in Sweden, or until you succeed, so up to 3 rounds. Unless you choose to go directly to a private clinic for whatever reason and pay the usual astronomical costs.

Reply
Emelie

Tack för att du delar med dig! Otroligt starkt av dig! All lycka till er❤️

Reply
Matilda

Tack snälla fina Kenza för att du delar med dig, är så himla viktigt att det kommer ut så som du säger andra i samma situation inte känner sig lika ensam <3 tack för att du ger oss hopp och tack för att du öppnar upp dig om detta!

Reply
Matilda

Jag grät såååå mycket när jag kollade på denna videon. INGEN människa förtjänar att gå igenom något liknande, men gud vad jag är glad att det gick vägen för er tillslut. Vilket litet mirakel du har som jäser i magen just nu – wow. Är övertygad om att ni kommer bli fantastiska föräldrar och jag önskar er verkligen bara allt gott i livet <3 What doesn’t kill you makes you stronger

Reply
Hanna

Alltså, grinar efter denna video. Så viktigt att prata om ofrivillig barnlöshet!! Är så glad för er skull och håller alla tummar och tår för att allt fortsätter att gå bra ♥️♥️ Stort grattis!!

Reply
Felicia

Fina Kenza! Videon berörde mig så otroligt mycket fastän jag inte varit med om samma resa. Jag sitter här nu och gråter och är tacksam över min dotter jag har. Att det verkligen inte är självklart att det funkar visste jag så väl sen innan då jag jobbar på ett ställe som delvis berörs av detta. Och jag har en del vänner som har det riktigt tufft. Men jag känner igen mig så otroligt mycket i det du sa att vid varje mens så vill man bara ge upp men när det närmar sig ägglossning så är man taggad igen! Och så håller det på tills det för oss funkade och då går oron över till att kommer det verkligen att hålla och funka, kommer det att bli någon bebis i slutändan.
Jag vill bara säga tack för att du vågar vara så ärlig om detta och du berör så otroligt många fler än vad du tror. Jag önskar er all lycka och håller verkligen allt jag har för att det ska gå vägen för er!

Reply
Dixi Wonderland

Jag tycker det är så himla starkt av dig att prata om detta öppet inför så många människor. Jag tror du ger så många andra hopp som går igenom exakt samma situation. Jag hoppas också att personerna som konstant fortsatt skriva ut gravidfrågor trots att vi var många som sa ifrån verkligen tar åt sig av det du skriver i videon. Oavsett om man är nyfiken eller inte så frågar man aldrig och absolut inte personer som man inte känner. Jag kan inte ens föreställa mig den smärtan dessa frågor måste ha orsakat dig och Aleks.

Nu hoppas jag att du får en helt fantastisk tid framför dig. Trots din oro så hoppas jag att du också får tid att njuta och känna dig lycklig. Du är verkligen värd all lycka i världen Kenza. Vi är så många som är så glada för dig och Aleks. Jag håller alla tummar och tår för att allt ska gå bra. En massa massa kärlek till er båda ❤️❤️❤️

Reply
Emilie

Tusen tusen takk for den her videon Kenza. Jeg har lest din blogg nu i typ 10 år, og jeg har alltid kjent meg igjen i så mye av de tingene du har gått gjennom. Spesielt når det gjelder ditt forhold til din pappa – da jeg føler vi har hatt ganske lik oppvekst. Nå lever min pappa enda, men jeg har ingen kontakt med han, og jeg forstår så godt de valgene du tok rundt det. Jeg er så lei meg for det tapet du har måttet lide etter å ha sluppet han inn i ditt liv på nytt..<3

Tusen takk for at du tør å snakke høyt om dette med fertilitetsproblemer. Jeg og min samboer har forsøkt å få barn nå i litt over 1,5 år, og har gått gjennom 2 spontanaborter. Vi skal snart sette i gang med forsøk nr 5, og jeg føler meg så utrolig alene.. Det kjennes som at alle andre blir gravide bare av å bli pustet på typ. Det hjelper så veldig å høre at det er andre som har samme problem, selv om det ikke er noe jeg ønsker for noen..
Gratulerer så vanvittig med graviditeten!<3 Dere kommer til å bli et par fantastiske foreldre! Stor og varm klem fra norsk leser <3

Reply
Amber

I don’t even know what to say, I’m so sorry you had to go through this. Especially with people asking you if you were pregnant – I can’t even imagine how extra hard that must have been. I’m so, so happy for you and Aleks and it’s extremely brave that you made this video! X

Reply
tessi

:( :( vilket helvete ni har varit med om. vilket mirakel!! jag sitter här och gråter ! stort stort grattis till er <3 Mirakel finns och ni har fått uppleva det! själv försöker jag också bli gravid… jag fick mens imorse så man är inte sitt gladaste jag just nu … men hoppet är det sista som lämnar människan! KRAM TILL ER

Reply
Sara

Grattis till ert lilla mirakel<3 Blir så rörd av allt detta och så glad för er skull. Galet att man kan bli så himla glad för någon man inte känner, men det känns ju som att jag känner dig efter alla dessa år som jag följt dig! Åh, gråter så mycket till videon. Stort grattis igen<3

Reply
Jessica

Hej Kenza!
Tack för att du är modig och delar med dig av er svåra resa. Jag har följt din blogg av och till sedan gymnasiet. Vi är lika gamla och jag väntar nu barn om 1 månad. Men det har varit svårt för oss också.
Ett år utan ett positivt grav-test. De visade sig att chansen för oss var mindre än 2% att få helt egna biologiska barn. Men som genom ett mirakel på den sista undersökningen hittade man spermier och vi kunde få göra IVF. Nu 3 år senare är vår älskade Skrutt snart här. Jag önskar er all lycka med ert mirakel och tack igen för att du vågar prata om något som många inte förstår. Grät igenom hela klippet då jag tänkt precis som du så många gånger!

Reply
Manna

Älskade Kenza, är obeskrivligt lycklig för din/er skull! <3

Se bara till att ej bli myggbiten i Maldiverna bara, viktigt att lyfta fram att ZIKA viruset finns fortfarande i stor utstäckning där borta och är man gravid och blir smittad kan barnet få hjärnskador :-( Så var rädd om ert fina mirakel nu! <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Inte sett en enda mygga här och vi pratade med dem innan om det (och med massa tjejer som varit på Maldiverna när de var gravida), men jag kör myggspray ändå för säkerhetsskull. :-)

Reply
Manna

Åh så bra!! Är själv lite orolig då jag vill dit i år men vill heller inte vänta att försöka bli preggers! Så bara skönt att höra att det är lugnt där :)

Önskar er all lycka! Många pussar och kramar! <3

Reply
F

Väldigt starkt av dig att berätta allt, tror du har tröstat många hjärtan. Fina Kenza hoppas allt går vägen för er hjärtat ❤️

Reply
Ina

Det här är så så så viktigt, tack för att ni delar med er av allt det här!! Otroligt starkt av er och så viktigt!
Stort stort stort grattis!! Ni kommer att bli världens finaste föräldrar, oavsett hur det går till. Håller alla tummar och tår för er❤️❤️❤️

Reply
Alize

I am crying watching your videos, I am sooooooo happy for you and Aleks to be able to be parent. You touched me in the heart. Your video make us realise that we never have to take all for granted <3 Your are beautiful inside and out and will be a awesome mother to this lucky little baby <3 Lots of love for your family. xxx

Reply
VB

Måste börja med att tacka dig för att du öppnar upp dig❤️ Jag blev så himla berörd av din video, har gråtit floder. Jag själv är i det tresket, jag och min man har försökt skaffa barn i snart 1 år men inget händer, har sökt hjälp men det känns som att dom inte tar en på allvar:(
Jag kände så igen mig i din video, jag har provat allt jag kan själv, men inget har fungerat. Denna jäkla eviga väntan, hoppen, och sorgen varje gång mensen kommer.
Jag önskar er verkligen all lycka, och jag tackar dig igen för att du öppnar upp dig för ett så känsligt ämne.

Reply
Iz

Grät mig igenom hela videon. Min största längtani livet är också att få barn. Kan inte ens föreställa mig hur det kändes för dig att få det beskedet. Tack för att du delar med dig och ett stort grattis till graviditeten!❤️

Reply
Linnéa

Detta är de viktigaste jag sett, lyckan jag känner för er är orimlig med tanke på att vi inte känner varandra. Så stort för er, livets gåva.

Reply
And

Dear Kenza, Congratulations with your pregnancy!! I am so happy for you!!
Almost 1,5 years ago I went to the hospitle because my menstrual cycle was also really weard. After a couple of tests I got the bad news that I am in menopauze and I then was 31 years old. They send me home and told me sorry there is nothing we can do for you. You dont have much eggs left and It will not be possible for you to have childeren of your own. Now 1,5 years later I still can’t believe it. I dont have a boyfriend and all my friends are pregnant or have childeren. I am scarred to end up alone. I follow your blog for almost 11 years now and I thougt after some of your posts that there was something wrong with your health but I am really happy that you are having a baby❤️ And that you did not loode hope and I hope all the best for you and Alex. I am sorry for my bad English

Reply
Hanna Brattberg

Jag är mamma till en fantastisk kille på 3,5 år genom äggdonation. Tack du fantastiska kvinna som donerade dina ägg ❤

Reply
Malin

Så otroligt fint. Försökte förklara för min sambo varför jag blir så glad över er bebeislycka men han förstår inte riktigt. Det är något särskilt när man som jag har följt dig sedan 2007 och vet sedan länge att du verkligen vill ha barn. Jag önskar er all lycka i världen och är så glad för er skull från botten av mitt hjärta! Kram

Reply
Malin

Vilken resa ni går igenom! <3 Alla styrkekramar i världen till er! Jag var jätteorolig att jag inte skulle kunna bli gravid när jag insåg att jag verkligen verkligen verkligen ville bli mamma. På grund av extrema smärtor, märkliga blödningar, feldiagnos av kronisk sjukdom och i princip noll hjälp från sjukvården i slutet så var jag livrädd att min dröm aldrig skulle gå i uppfyllelse. Men miraklet hände, första gången vi prickade in ägglossningen rätt (det tog ett par månader av oskyddat innan jag lärde mig min ägglossning, efter många år av minipiller som sabbat kroppen. Kommer såväl ihåg besvikelsen vid varje jävla mens som kom, den känslan kommer jag aldrig glömma!) så blev jag gravid. Livrädd att förlora liten i magen och livrädd att sätta igång förlossningen tidigare då mina sammandragningar började redan efter halva graviditeten. Det gick vägen för oss och vi har nu världens finaste, underbaraste kille på 1 år och snart 8 månader och jag kan inte vara mer tacksam! Just eftersom att allt gick bra för oss i slutändan, även förlossningen och att pojken mår finfint så är jag livrädd för att försöka för fler barn och jag vet inte om jag någonsin kommer våga. Men oavsett vad så är tacksamheten man känner enorm, precis som du säger <3 Oavsett hur framtiden ser ut för er så hoppas jag av hela mitt hjärta att ni får det mycket lättare nu efter allt jobbigt ni varit med om. Att bära på sitt barn och bli förälder är det bästa någonsin även om en tuff tid kommer när barnet är i era armar. Ta hand om varandra, är säker på att ni behöver det extra mycket nu när allt varit så tufft <3
Min son kommer precis ha fyllt 2 år när ni ska få ert första barn, även om det är lite åldersskillnad mellan honom och ert första och du säkert har många i din närhet som finns där så får du gärna höra av dig på mail (skriver in min mail i fältet bara du ser) ifall att du skulle vilja prata, träffas på en fika eller så. Jag bor också i Stockholm och kommer vara ledig hela sommaren med sonen. Tycker det ibland är väldigt svårt för andra att förstå oron och allt annat som kommer med mammarollen, och vet hur tufft men också underbart det är när hela världen vänds uppochner när man får en liten <3 Håller alla tummar som finns för er!

Reply
Sara

Din video berörde mig verkligen. Man ska inte ta någonting för givet. Håller tummarna för att det går bra för lilla livet i magen och att ni får bli en familj❤️

Reply
Elisabet

Så fint och omtänksamt mot andra i samma situation att du delar med dig av din historia! Jag är så glad för eran skull!

Reply
Sanna

Stort grattis till er! ❤️
Jag och min sambo har försökt under nästan 2 år, jag träffade 3 olika läkare och alla sa att jag behövde banta trots att jag var ”normalviktig”. Sen träffades jag en 4e läkare som tog mig på allvar och det visade sig att jag hade mens som vanligt men ingen ägglossning. Ägglossningsstickorna som jag tagit visar falskt. Så jag påbörjade medicinering, första försöket visade sig negativt, sedan höjde han medicineringen till dubbel dos, och 2 veckor efter plussade vi. 2 år med Så mycket oro, förtvivlan och så träffade vi rätt läkare och efter 3 månader plussade vi. Nu är jag i vecka 30, så snart kommer våran lilla älskade efterlängtade kille💙
Detta är så viktigt att vi pratar om!!
Önskar er all lycka!!!

Reply
Maria

Hej Kenza.

Jag blir så rörd av din video, jag känner igen mig i allt du säger fast för mig är det tvärtom, jag har ingen ägglossning alls och vi har försökt i 3,5 år. Under vår andra IVF blev vi äntligen gravida men slogs sönder av sorg när vår son föddes vecka 22+4 i april 2018 och klarade sig inte.
Sen fick jag missfall i november 2018 och nu ska vi påbörja FET igen i januari och vi håller alla tummar. Känslan av att misslyckas med sina graviditeter har varit enormt jobbig att hantera men någonstans måste man hoppas på att allting kommer att gå bra tillslut. 😊

Jag önskar er all lycka i världen! Varma kramar från Maria

Reply
S

Tråkigt att ert barn dog. Men man skriver inte sånt till någon som är rädd under sin graviditet. Så okänsligt.

Reply
A

Tack Kenza (& Aleks!) för att ni är modiga och pratar om det här. Du är en urkraft, ni är. Hur framtiden än blir så jäklar, jag bah gråter. Äggstremt rörande (förlåt, too soon? Inget illa menat!)

Varmaste kramarna och var rädda om er, ni är så himla vackra ihop♥️

Reply
Emelie

Grät igenom hela videon, vilken otroligt stark historia! Jag blir berörd enda in i hjärtat, tack för du vågar dela med dig. Kan överhuvudtaget inte förstå din smärta och rädsla, men känner med dig <3

Jag har ingen pojkvän ännu men tänker mycket på barn och skräms ibland av tanken att man kanske aldrig kommer dit… Känner mig ödmjuk inför livet… Pluggar till barnmorska och vet därmed hur mycket som kan gå fel och hur många som kämpar i många år. Men jag vet också efter arbete på förlossning hur extremt många barn föds trots att föräldrarna har olika sjukdomar, trots IVF, trots upprepade missfall osv. Så det finns hopp!

Skickar all styrka till dig, beundrar dig något enormt. Lycka till med denna graviditeten och i framtiden <3

Reply
Sandra

Tack för att du delar med dig! Så viktigt ämne som verkligen berör. Stort grattis till dig och Aleks!❤️

Reply
Louise

Wow, din historia är så hjärtskärande. Det går inte att titta på detta utan att gråta eller, för min del, känna igen sig i så många ord.
Jag och min sambo försökte få barn i ett år på naturlig väg innan jag kände att något måste vara fel.
Jag sökte hjälp hos en doktor som tog tester på mig och det visade sig att jag hade PCOS. Jag hade sällan eller aldrig ägglossning.
Kroppen samlade på sig äggen och när vi gjorde ett ultraljud såg det ut som ett pärlhalsband som låg där inne. Men dom var små, så jag började med hormon medicin som skulle få mina ägg att växa sig tillräckligt stora. När jag åt denna medicin blev jag mer nedstämd och irriterad, en riktig hormonkärring. Efter 2 veckor åkte jag tillbaka till sjukhuset för att se om medicinerna hade gjort något verkan, men icke. Mina ägg hade knappt växt någonting. Detta var i början av sommaren och dom skulle stänga och jag fick komma tillbaka till hösten.
Jaha? Men vad ska jag göra då, ska jag fortsätta med medicinerna eller inte? Jag fick till svar att det kunde jag om jag ville, men att jag inte kommer få någon hjälp att veta om äggen växt till sig eller inte. Kände mig övergiven och hade ingen att prata med om detta. Alla i min omkrets hade antingen precis fått barn eller väntade barn. Alla frågade mig när det var dags för oss att skaffa barn, men jag svarade att jag var inte redo, att jag ville studera först. För jag visste inte hur jag skulle kunna förklara att jag inte kunde få barn lika lätt som många andra. Varje gång någon frågade var det som att få en smäll på käften, jag ville bara skrika åt dom att hålla käften.
När sommaren var slut och kliniken på sjukhuset skulle öppna igen ställde jag klockan för jag skulle få den första tiden dom kunde erbjuda mig. Vi bestämde över telefon att jag skulle börja med dubbel dos av hormon medicinen och de bokade in mig på ett ultraljud några 1 vecka senare. Men resultaten var inte jättebra, ett ägg hade växt till sig, men inte tillräckligt mycket för att vara befruktningsbart. Men jag skulle fortsätta med medicinen och fick ett nytt ultraljud 1 vecka senare. Det tidigare ägget som hade växt till sig lite hade slutat växa och var ute ur bilden. Men då såg läkaren att det var en som växt sig tillräckligt stort och det såg bra ut. Då skulle jag börja med ägglossningstest varje dag för att se om jag fick någon ägglossning, men skulle jag inte få någon inom dom närmsta dagarna skulle jag ringa tillbaka till sjukhuset för att få en ny tid för ultraljud. Jag fick ingen ägglossning och blev så ledsen! Ny tid på sjukhuset och ägget var fortfarande kvar, då fick jag veta att jag inte alls skulle ha tagit ägglossningstester hemma utan jag skulle egentligen ha fått en spruta som jag skulle sätta i magen för att få ägglossning. Sagt och gjort, fick en snabb utbildning om hur jag skulle ta sprutan, instruktioner när vi skulle ha sex, när jag skulle ta graviditetstest.
Ungefär fyra veckor efter jag tagit sprutan vågade jag ta ett test, vågade inte tro på att det skulle vara positivt. Men, jag såg ett svagt streck på stickan och skrek rakt ut. Är det på riktigt? Väntade en stund till och strecket blev tydligare. Jag tog ett nytt test dagen efter och det var ännu tydligare och även det digitala visade positivt. Drömmen blev sann, vi lyckades!
Hade inte vi lyckats med hormonbehandlingen hade nästa steg för oss varit IVF.
Men jag känner igen mig i de känslor du beskrev. Kommer jag kunna bli gravid, kommer jag kunna bära ett barn, att vara ensam i resan till ett barn. Men jag bestämde mig för att nästa person som frågar mig, ska få veta sanningen. Och när jag började berätta sanningen för folk, kom deras sanning fram. Alla hade inte haft det enkelt heller och det var då jag började känna mig mindre ensam i min resa.
Tack för ditt inlägg och din video <3

Reply
johanna

Tårarna bara rinner när jag ser videon. Du (ni) är så starka, och framför allt för att du vågar blotta detta för oss. Fina Kenza, och Aleks, all kärlek och lycka till er! <3

Reply
Anna

Grattis till er! Jag har läst din blogg i många år och blir så glad för din skull, och Aleks!

Reply
May

Grattis till er! Tråkigt att gynekologerna inte tog det på allvar. En gynekolog om någon borde veta att livmodern är väldigt selektiv och ytterst få ägg blir fullt utvecklade oavsett om man är ‘frisk’ eller inte.

Reply
Lena

Stort grattis!!
Oerhört viktigt att detta tas upp. Hade själv lätt för att bli gravid, men svårt att behålla fostret (som C.Perrelli) varit med om.

Det jag tycker är viktigt att tänka på är man aldrig ska fråga när någon ska skaffa barn. För man har ingen aning om vad personen går igenom!

Har idag lyckan att nyligen fått mitt andra barn. Efter mycket tårar och försök 💖

Reply
Renee

I’ll watch the video later, but I’m so happy for you it turned out well! We were struggling to get pregnant this year as well, but fortunately only one round of ovulation stimulating drugs did the trick. I now realize how blessed we are; I don’t know if I would be able to cope if I were in your shoes. I’m looking forward to all the maternity looks (I’m 20 weeks along and find it very difficult to find nice things to wear) and please keep us updated on how you’re feeling :) Lots of love to the both of you! <3

Reply
Ayse

Grät och grät och grät… Du är sån fin tjej! InsAllah allt går perfekt och du får din lilla mirakel i famnen om några månader.

Reply
Rosa

Tack Kenza för att du vågar prata om det här, eftersom det är så oerhört viktigt…. grät typ med dig när jag såg videon. Du är oerhört stark och jag älskar verkligen er inställning att kämpa och bokstavligen göra allt ni kunde. Önskar er det bästa och hoppas att allting går bra<3<3

Reply
L

I’m so sorry to hear about everything you’ve had to go through. But I’m so happy for you now! Your little miracle baby will have such great parents and I hope you will blog about your journey throughout your pregnancy and into motherhood. Although if you choose not to, that is completely understandable as well! I just wish you guys all the best <3

Reply
Malin

Stort grattis, så starkt av dig att dela med dig av er resa.
Jag önskar er all lycka!
Ps. Jag vet inte alltid vad jag tror på i livet, men jag måste säga att jag tror din pappa hjälper er med detta ♡

Reply
Sara

Grät, grät och grät åt din film! Jag och min kille har precis fått reda på att vi inte kommer kunna få barn naturlig väg och ska testa IVF nästa år. Livrädd just nu. Så fint att du orkar dela med dig, du hjälper iaf mig<3

Reply
Sophie

Mina varmaste lyckönskningar till er båda och tack för att ni är så modiga och pratar om detta. Det är svårt att visa sig svag men det är det som ger mest styrka till alla runt omkring. Ser fram emot att få följa er historia.

Kram <3

Reply
Sofia

Så otroligt glad för er skull, finaste Kenza! Ni kommer att bli såna toppenföräldrar. Hoppas att den värsta oron lagt sig och att du kan glädja över att du faktiskt är gravid och att ni ska ha barn tillsammans.

Reply
Jess

Vad modig du är och vad starkt utav dig att berätta din historia. Du hjälper så många par om försöker. Det är precis som du säger, detta är absolut inget att skämmas för. Bara väldigt sorgligt att vissa av olika anledningar inte kan bli gravid.
Jag tycker om att följa dig för att du känns ärlig. Det känns som den Kenza vi ser/läser är den riktiga Kenza. Och att du värnar om ditt privatliv, gör dig bara ännu ärligare. Och så gillar jag den tokiga Kenza som kan göra fula miner, prata konstigt 😊 Tack för att du är du!
Lycka till med allt ❤️❤️❤️

Kramar & Kärlek

Reply
Matilda

Fina Kenza
Jag har följt dig sedan början och du är sån otrolig människa och förebild.
Jag är så glad för din skull, för Aleks skull. Du är så inspirerande, motiverande och en så himla fin förebild. Du kommer bli världens bästa mamma ❤️

Reply
Hanna

Har följt dig i över 10 år men aldrig lämnat en kommentar eller kollat på någon video. Denna tittade jag dock på. SÅ starkt och fint och bra och modigt och ffa VIKTIGT att prata om detta. Jag har nu två barn men det var en mkt lång och osäker väg dit så jag vet vad du menar när man känner sig ensammast i världen. ALL LYCKA till er och den lilla i din mage som kommer få två fantastiskt ödmjuka föräldrar.

Reply
Lovisa

Du förtjänar inget annat än det bästa. Du och Aleks kommer bli fantastiska föräldrar ❤️

Reply
Birgitta

I have never left a comment on your blog before but I’ve been following you already for years and years. Now I am completely speechless after watching your video and hearing everything you are going through. I am speechless but I still feel like I want to/need to say something.
Firstly thank you so much for posting this video and telling your story. This truly opened my eyes to notice that pregnancy is not just something that you can so easily plan, it’s not obvious at all, which I now learned from you.

I think you are extremely brave and down to earth. You have a beautiful personality. No one deserves to go through these things.
I really hope your pregnancy will be beautiful and everything will be good.

Congratulations & all the best to you three! <3

Reply
Lisa

Tack för det här Kenza. För att du skiner ljus på oss alla som går igenom detta helvete.

I över två år har jag och min man försökt få barn, utan ett enda plus någonsin. Vår första ivf blev som eran, jag grät när du berättade om hur samtalet från kliniken kom när ni skulle på återföring. Sanningen är att jag grät hela tiden, men just den biten kändes så mycket. Dom skulle ringa oss på förmiddagen om embryona såg så bra ut att de ville odla vidare, och ringa på eftermiddagen om det inte skulle bli någon återföring alls.

Jag gick och hoppades så innerligt på det där samtalet på förmiddagen, men så blev klockan 14 och jag visste att snart kommer det andra samtalet. Det jag inte ville få. Allt brast när numret till kliniken dök upp på skärmen. Min man fick ta samtalet, jag låg i fosterställning på golvet och skakade. Inga av våra ägg hade blivit befruktade ens. Allt var över innan det ens börjat.

Sedan följde en lång väntan, vi fick inte börja om direkt, och nästa tillfälle hade vi bokat vår bröllopsresa utan avbokningsskydd, så det blev inget då heller. Månaden efter det var det julstängt. Så i över tre månader har vi nu fått vänta, och börjar snart vår 2a ivf behandling. Jag är livrädd för att samma sak ska hända igen. Vet inte om jag kan plocka ihop mig själv igen.

Ingen som inte upplevt ofrivillig barnlöshet kan någonsin förstå den smärta och den livskris man går igenom. Det är en sorg som går så djupt, och du kan inte bearbeta den för att du är mitt i den och den kommer inte gå över. Man slits mellan hopp och förtvivlan och varje mens dör en liten bit av en själv. Man blir lite mer trasig, lite mer mörk och ofixbar för varje gång.

Vi har inte fått vårt lyckliga slut än. Vi kanske aldrig får det. Men vi kommer aldrig sluta försöka.

Tack, Kenza, för att du under denna halvtimmen fick mig att känna mig lite mindre ensam. Att höra dig prata om sådant jag inte hör någon annan prata om kändes så sjukt, men så tryggt. Om vi alla som går igenom det här pratade om det kanske skammen runt det skulle försvinna. Och du har påbörjat den förändringen ❤️

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Åh, jag började gråta när jag läste din kommentar. Massa styrkekramar till dig <3

Reply
James

You’re so brave! Thank you for sharing your story and thank god for your miracle. Remember always to be kind to yourself. (L) and enjoy your pregnancy.

Reply
-Jenny-

Herregud, gråter ihjäl mig på jobbet. Jag vet att detta är tufft för alla som går igenom det men för dig måste det varit outhärdligt eftersom du blir så granskad hela tiden. Alla dessa kommentarer och antydningar. Jag blir GALEN!!!! Jag har aldrig och skulle aldrig fråga en enda människa detta, sånt gör man inte.
Sååååå lycklig för er skull, vilket underbart mirakel. 😭❤️

Reply
VB

Först och främst, stort stort grattis. Helt fantastiskt! Grät mig igenom hela videon. Och du ska ha en stor eloge för att du tar upp detta otroligt viktiga ämne och delar med dig på det här sättet. Kan inte ens sätta mig in i hur tufft det måste ha varit. Har själv haft turen att ha lätt att bli gravid, men min första graviditet slutade dock i ett missfall i vecka 12. Att veckan efter man gått igenom nått sånt behöva möta ”är det inte dags för barn snart?” osv. var otroligt jobbigt och jag tycker det är så viktigt att du tar upp det i videon. Att skaffa barn är ett väldigt känsligt ämne och människor behöver tänka på det innan de kastar ur sig okänsliga frågor.

Önskar er all lycka!

Reply
Karin

Hoppas att allt går bra och så fin video öppen och ärlig. Jätte bra för andra med samma problem. Helt enkelt ett stort GRATTIS och LYCKA TILL ❤💙💚💛🧡💜💖

Reply
Marie

Sa fint skrivet och berättat i videon. Grater och grater jag med. Underbart att du delar med dig av detta och saaaa glad för er skull. Det mest fantastiska som kan hända är pa väg att hända er. Kram fran en med tva sma ivf (icsi) barn <3

Reply
Zandra

Detta är den finaste videon jag någonsin sett tror jag! Jag började gråta ungefär 20 sekunder in i videon och det fortsatte hela vägen till slutet🙈 Så otroligt personlig och öppen. Så fint att du berättar om allt detta,och kan ge hopp och hjälp till tjejer som är i samma situation! Jag har följt dig sedan 2007 tror jag och är så otroligt glad för eran skull! Nu förtjänar verkligen detta och jag hoppas verkligen för eran skull att du kan bli gravid sen igen och få den familjen ni båda vill ha. Grattis och lycka till ❤️

Reply
Malin

Så otroligt fin och viktig video! Satt och grät genom större delar av den och du lyckas förmedla dina känslor så väl.
Jag är själv rädd att något är fel med mina äggstockar då min cykel ändrats så mycket på 8 månader men blir inte tagen seriöst av min gynekolog (lider av endometrios) har alltid haft kraftig värk i samband med ägglossning och har endast känt av det två gånger sedan i våras och inte fått positivt ägglossningstest heller. Senast jag fick ägglossning va jag inne på dag 27-28 av min cykel – alltså när min mens “egentligen” ska dyka upp. Från att ha en regelbunden cykel på 27-29 dagar sedan jag var 13 har det nu bytts till 30-42 dagar lång cykel. Min sambo är inte redo för barn än medan jag känner att stressen och oron att kanske inte lyckas bli gravid äter upp mig.
Kram fina ni och all lycka till er! <3

Reply
Jennifer

Gråter! Tusen tack att du delar, denna video berör något enormt – all kärlek och lycka till er! Det KOMMER gå vägen! <3<3<3

Reply
Jessica

Massor med kärlek till er! Jag vet vad du går igenom och hur svårt det är. Tack för att du även är så ärlig i detta. Jag tror många uppskattar det då ämnet är tabu och inget man pratar om. Tack än en gång! ❤️❤️❤️

Reply
Mari

Gratulerer så mye med graviditeten. For en utrolig sterk historie. Takk for at du deler <3

Reply
Evelina

Grät mig igenom hela videon !
Du är så stark som berättar detta. Jag har själv en dotter på 2 år som vi fick genom vårt andra ivf försök. Vi hade också dåliga ägg och inga i frysen, så framtida syskon vet vi ej om vi får. Men vi är så tacksamma och glada i vårt underbara lilla mirakel ❤ vi är också väldigt öppna med att hon blev till på det sättet, just för att som du, ta bort skammen om ofrivillig barnlöshet.
Lycka till framöver <3

Reply
Stephanie

Det finns något sällsynt fint med att bli så glad för någonting att man hittar NOLL ord som rättvist kan beskriva glädjen. Det är hur jag känner för detta. Jag känner inte dig, jag har aldrig ens träffat dig, men detta gjorde mig lika lycklig som om du vore min nära vän. Jag har följt dig sen du startade din blogg och har samtidigt växt från en tonåring till en ung kvinna under denna tid. Från djupet av mitt hjärta: Stort stort stort grattis. Din genuinitet har lyst igenom sen dag ett och att du öppnar dig om detta, som är så tabubelagt, och ger hopp till andra kvinnor gör mig så glad. Jag ska aldrig mer ta något för givet och ska vara tacksam för ALLT.

Lycka till fina.

Reply
Ronja Strömvall

Jag gråter och gråter när jag ser på videon! Jag är så glad för din och Aleks skull! <3 Man tar det alldeles för mycket förgivet att kunna bli gravid när man vill. Så är det inte och det måste det pratas mer om!
Alla lyckönskningar till er!

Reply
Yvon

I just cried my eyes out! Thank you for sharing this and I’m so super happy for you that you and Alec will become parents. xoxo

Reply
Annie

Alltså Aleks också. Ni tillsammans. Vilken otrolig styrka ni besitter tillsammans, jag blir så jävla glad & lycklig & inspirerad över hur ni verkar behandla och respektera varandra. På det vackraste sätt. Oj vad jag är blödig just nu, men alltså på riktigt. GRATTIS och jag gläds så med er och beundrar dig för ditt mod att våga berätta och sprida kunskap vidare – viktigt. Nu har du ju säkerligen fullt upp i sommar, men någon gång hoppas jag att du kan sommarprata i P1 och spela Tokio hotel & få chans att dela med dig av ditt liv & dina erfarenheter i ett sånt sammanhang, för du besitter så mycket. <3 Grattis igen!!!!!!

Reply
Dwb

Stort grattis Kenza! Är så glad för er skull. Jag är gravid v 23 och väntar en liten pojke. Jag satt och grät när jag hörde din historia. Tack för att du delar med dig av din historia. Du stärker många kvinnor och gör mig som kvinna (som blev gravid lätt) TACKSAM!! Hoppas allt går perfekt för er. Massa kärlek i cyberspace

Reply
C

Åh, Kenza, vilken oerhörd skillnad du kommer göra för andra kvinnor genom att vara så otrolig modig, sårbar och mänsklig. Otroligt gripande. Jag är så ledsen att du och din man gått igenom detta men ett stort grattis till graviditeten! Jag är så innerligt glad för din skull och ser fran emot att följa ert äventyr. Ni kommer bli fantastiska föräldrar! Kram

Reply
K

Stort grattis till er Kenza!

Jag och min kämpar än idag, vilket vi gjort sedan juni 2017. Jag gick till en gynekolog som sa att vi måste avvakta 1 år innan vi kan påbörja IVF-behandling. Vi skulle precis börja behandlingen i höstas när jag helt plötsligt lyckades plussa. Lyckan vara dock bara 1 vecka innan jag fick missfall.
Nu väntar vi på att slemhinnan ska “återhämta” sig så vi kan försöka igen. Sjukt jobbig period med mycket tårar. Men jag ska försätta kämpa. Jag vill tro att 2019 kommer bli bra år för mig. Jag önskar er all lycka <3

Reply
Fonsan

Jag önskar att jag kunde bara ge dig en stor kram just nu. Jag grät igenom hela videon, jag kände verkligen med dig men kan inte föreställa mig hur du kände och mådde. Jag älskar barn och vill också ha barn i framtiden, och det skulle krossa mig om inte jag inte skulle kunna få egna barn. Så att få se dig vara så modig och berätta vad du har gått igenom har verkligen träffat mig rakt in i hjärta. Jag är sååå glad för din och aleks skull, ni kommer verkligen bli världens bästa föräldrar! Jag har följt dig sen jag var en liten snorunge och det känns helt fantastisk att få se dig med bebismage! Du är och har varit min förebild så länge och den kärleken du och aleks har är som en kärleksfilm!! Ni är så fina tillsammans! Och tänk hur fin era bebis kommer bli!!! Grattis till er mirakel och stor stor stor bamsekram till dig!!!! ❤️

Reply
Hannah

Congratulations Kenza!!! I am so incredibly happy for the two of you. You are so strong. I’ve been following your blog for a long time and you once said that you will stop blogging once you have a family and children of your own. Is that still your plan? Also thank you for making this video. I think this is exactly the reason why so many people follow and love you so much, that you show your emotions and feelings and not just the perfect instagram life.

Reply
Sofia

Kan inte föreställa mig vilket helvete det måste ha varit för er.. Jag blev mamma för första gången i juni 2018 och när jag såg din video så grät jag, det kändes långt in i mammahjärtat. Det ska bli riktigt spännande att följa din graviditet och ni kommer att få ett väldigt vackert barn! Stort grattis till er❤️

Reply
P.

I’m so happy for you guys that despite all of that, you got lucky and will have a beautiful baby <3 can't wait to see your journey :*

Reply
Sofie

Blir otroligt berörd av din historia. Man tänker att man ska vänta in rätt tid när man är redo för barn. Men tänk om man då inte kan när man känner sig redo. Vi blev gravida väldigt snabbt (väntar vårt första barn i februari) och har inte gått igenom det du beskriver. Men på något sätt känner man skuld över att vi kunde så lätt medan det finns människor som kämpar för det varenda dag. Men det gör inte vår resa mindre betydelsefull, bara annorlunda. Tack för du får mig att inse att vi alla delar resa men på olika sätt och att jag måste uppskatta det som väntar på oss! Jag önskar er alla lycka och det ska bli spännande att få följa er.

Reply
Gabrielle

Blev så berörd av er berättelse! Gråter när jag skriver det här. Önskar er all lycka som finns här i världen! Tycker det är helt fantastiskt det du gör med att lyfta stigmat kring fertilitetsproblem. Åter igen, grattis!!!!

Reply
Johanna

Wow, TACK för att du delar eran historia med oss. Det är modigt att visa sig så sårbar och speciellt att dela det med världen. Jag är övertygad om att dina ord kommer vara till stor hjälp för många. Tack och STORT lycka till på ert nya äventyr. Jag skickar er kärlek och positiv energi! Kram

Reply
Jess

Blev SÅ berörd av denna video, känner mig berikad och ödmjuk. Det är otroligt starkt av dig (er!) att dela med er av detta. Önskar er all lycka ❤️

Reply
E

Stort Grattis! Vi har också äntligen blivit gravida med hjälp av ivf, efter två år av ofrivillig barnlöshet. Känner igen mig så otroligt i allt du beskriver och är glad att du delar med dig så fler inte behöver känna sig ensamma. <3

Reply
Ida

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
All lycka till er ❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
Marie

Varenda ord du säger känner jag igen mej i!
Vi kämpade i 3 år och fick aldrig någon förklaring på vad som var ”vårat fel” vi blev inte heller tagna på allvar hos kvinnokliniken och fick orden ”ingen kommer erbjudna er IVF eller någon annan hjälp pga du har för högt BMI, gå ner i vikt så bokar vi ett nytt möte där vilan prata möjligheter!”
Vi fick flera missfall, utomkvedsahavandeskap och missed abortion.
Men tillslut så fanns det ett litet frö i magen som valde att stanna, tillslut kom hon till oss.
Tre månader gammal var hon när vi plussade igen.
Så exakt ett år efter att hon föddes så kom lillebror till världen och gjorde oss kompletta.

Ibland är det märkligt vilka vägar livet tar och vad det ger oss. ❤️
Jag är så innerligt lycklig för din och eran skull, även fast man ”inte ens känner dej” så gläds jag så för er!

Reply
siri

Grattis! Jeg er såå utrolig glad på dine og Aleks sine vegne <3 3

Har fulgt deg siden du var ung, og gråt av glede da jeg så du var gravid. Og for en flott youtube-video du har lagt ut. Rørt til tårer..
Du fortjener all glede i verden <3

Reply
Jo

Blir så otroligt glad för er skull! Och så berörd eftersom jag själv hade svårigheter att bli gravid. Så viktigt att detta pratas om för det är en verklighet för så många, och som du säger så känner man sig så himla ensam i det. Folk runt omkring en blir gravida av misstag eller på första försöket och man själv kämpar med det ena misslyckade försöket efter det andra. Och folks frågor som känns som att de lika gärna kunde slått en i ansiktet. Förstår inte varför man inte kan acceptera att folk berättar när de är redo och inte vara så nyfikna.
Jag var med om ett utomkvedshavandeskap när jag väl blivit gravid för första gången och fick gå igenom en operation där de tog bort ena äggledaren. Så där och då kändes det ännu mer hopplöst, att chanserna såklart skulle minska eftersom jag bara hade en äggledare kvar. Efter många försök och undersökningar som inte visade några fel fick jag äta ägglossningsstumulerande tabletter och blev tillslut gravid igen. Dock slutade den tidigt med missfall redan i vecka 6. Vi blev såklart helt förkrossade och det kändes som att det aldrig skulle bli våran tur att få bli föräldrar. Men vi hade en så fantastisk läkare som alltid var positiv och verkligen lyssnade på oss. Två månader efter missfallet åt jag tabletter igen och denna gången blev jag också gravid. Och den gången gick det vägen och vi fick vår efterlängtade bebis som i detta nu är 1,5 år. Men tror inte att jag vågade slappna av en enda gång under graviditeten för jag var så rädd att det skulle tas ifrån mig. Har jag lyckan att bli gravid igen hoppas jag att jag kommer kunna slappna av lite mer, för oron tär verkligen på en. Så försök verkligen vara här och nu i graviditeten och ta vara på tiden. Stort grattis igen, så himla glad för er skull! Kram

Reply
Ellen

Grät så mycket hela videon. TACK för att du/ni delar med er av detta!! Ni kommer att vara så stor hjälp för andra som går igenom samma sak.
Ni kommer bli underbara föräldrar, det tvivlar jag inte en sekund på! Jag hoppas att du imellanåt kan få njuta av graviditeten och släppa oron för en stund. KRAM

Reply
H.S

Först och främst STORT GRATTIS TILL ER!!!
Ville bara berätta att jag har gråtit så till din video.
Det är så modigt av dig att berätta om er resa. Ska själv få barn i slutet av januari, så kan förstå vilken glädje ni båda känner nu.
Känner mig ännu mer tacksam nu för att få möjligheten vara gravid och bli mamma, för det är inget man kan ta för givet!
Ofrivillig barnlöshet är ett sådan viktigt ämnen att prata om, och så många som kämpar med det. Tror defentift att du hjälper många kvinnor, män och par som går igenom liknade resa som ni med detta klipp.
All lycko önskningar till er!! Ni kommer att bli dom bästa föräldrarna.
Stor Kram! ❤️

Reply
Sarah

Kenza! Fantastiskt utav dig att belysa ofrivillig barnlöshet, en stor sorg som många går igenom. Så viktigt att prata mer om! Tack för att du gör det och Stort Grattis till ert mirakel. ❤️ hälsningar en som följt dig sen din början och snart 2 barnsmamma till mina 2 Ivf mirakel ❤️

Reply
M

Det är på grund av sådana här anledningar jag ALDRIG frågar om det inte är dags för ett syskon snart, är du gravid, vill ni ha barn snart osv osv. Man vet aldrig om personerna i fråga inte kan få barn, fick missfall igår eller något annat.

Reply
Mathilda

Jag vill börja med ett stort grattis och ett tack för att du lyfter ämnet och berättar. Vi försökte i två år och efter otaliga blodprov och hormonbehandlingar för att få rätt på min ägglossning så blev vi spontant gravida när kroppen skulle få vila en månad. Nu sitter jag här med min lilla kille som snart är tre månader. Jag lider så med dig när jag ser videon och återigen, tack för att du lyfter änmet. Man känner sig SÅ ensam och jag känner så igen mig i hur du beskriver alla upp och nedgångar isamband med att ägglossningen kom och hur man golvades varje gång mensen kom. Och hur man skämdes, klandrade sig själv och kände att man berövade sin partner något som ju är de mest naturliga som finns. Jag var så arg över alla år jag stoppat i mig p-piller, varför hade ingen sagt att de kunde vara svårt att bli gravid? MEN Grattis grattis grattis! Det är underbart att höra, jag önskar er all lycka till och kommer hålla tummar och tår för er hela vägen ❤️

Reply
N

Stort grattis till utökningen! <3
Så starkt av dig att dela med dig av er rörande historia, det hjälper så många som är i samma situation. Jag och min sambo ska försöka skaffa barn det här året vilket jag är väldigt ödmjuk inför då det aldrig kan tas för givet. Tack för att du delar med dig!

Reply
Inger

Takk Kenza!! Går gjennom det samme 😭 gratulerer så mye. Hilsen leser fra Norge

Reply
Matilda

Tack Kenza för att du synliggör oss som lämpar och visar att mirakel kan ske. Känner igen mig i så mycket av det du säger i din video, om skam och skuld. Sorg över att äggen är slut. Att inte kunna ge den man älskar mest ett barn. Vi sökte hjälp efter ett år. Fick ungefär samma besked som ni. Amh på 0,5 men därtill även gravt nedsatta spermier och stopp i ena äggledaren. Var 27 då. Nu fyller jag snart 29 och vi har giort fem IVFer utan att lyckas. Vi har också varit med om att få det där samtalet. Vi hade turen att få ut några embryon att frysa på de första försöken och de är de tre vi får sätta vårt hopp till nu. Lycka till med miraklet <3

Reply
Elin

Vill sända de största grattiskramarna jag kan ❤Och tack Kenza för att du lyfter detta ämne, jag har aldrig känt mig så ensam(trots bästa mannen vid min sida) och förstörd som när vi försökte. Jag har gråtit mig igenom hela videon, jag känner igen så mycket av dina ord och känslor. För oss visade det sig att jag inte har ägglossning pga för kort menscykel och att vi behövde läkemedel för att det kanske skulle fungera. Första dosen fungerade inte, men efter andra försöket med dubbel dos fungerade det. Precis som du säger, den lyckan, tacksamheten och den rädslan som uppstår är obeskrivlig. Vi är nu i vecka 27, helt överlyckliga men också helt livrädda att vi ska förlora vårt lilla mirakel. För är det något vi har lärt oss är det att inte ta något för givet. Jag är så innerligt glad för er skull och önskar er all lycka ❤

Reply
Malin

Jag är 34 och nu gravid i vecka 13 med barn nummer två. Vårt första barn kommer att vara 9 år äldre än sin syster/bror och jag har läääänge fått frågan om när ett syskon kommer och att det är konstigt att vänta så länge mellan barnen, att det skulle vara elakt mot dom – jag har hört allt! Det är inte i närheten av er och många andras resa för att få barn och tårarna rann från början till slutet på videon. Man ska aldrig ta såna här saker för givet och folk måste lära sig hur man bemöter kvinnor och par, oavsett anledning till att de inte skaffar barn eller varför de väntar så länge med syskon. Tack för den finaste videon som finns på youtube, jag tar med mig allt du sagt och tänker på det under min egna graviditet och känner tacksamhet över vad kvinnokroppen klarar av ❤️

Reply
Jo

I’ve been following your blog for years and have never commented before, but I felt the need to after seeing these last posts. I can’t even imagine what you guys have been going through over the last year. How incredibly brave and important to share your experience through this video. As a young woman with such a huge reach through all of your readers and followers, I am sure your story will help others who are going through similar things. I have so much respect for you, not sharing only the good stuff and beautifully edited photos, but keeping it real and showing the ugly sides of life as well. It makes you real and authentic, which is why I’ve been following you for so many years. Wishing you all you can hope for in 2019, a healthy and happy pregnancy, and all the luck in the world with your new little family <3.

Reply
R

Tack för att du delar med dig! Är på samma resa men den tar aldrig slut.. orkar inte kolla på din video men hoppas att jag kommer tillbaka hit så snart min resa är slut. Vet att du förstår hur det känns.

Kram på er <3 Håller alla mina tummar

Reply
S

Sitter här o gråter. Känner med dig. Vi gick också igenom en helvetesresa. När allt kändes meningslöst ville jag att min man skulle lämna mig så han kunde få barn med någon annan. Helt absurt men det var den utvägen jag såg då ..men sen så jag blev gravid med lite hjälp.. =)
Önskar er all lycka! Tack för att du delar med dig!

Reply
A

Congratulations! <3 Im SOOOOO happy for you two, and I started to cry because happiness when you told your news. I hope that everything goes well and you can also enjoy your pragnancy! You and Alex are going to be so kind, caring, and loving mom and dad, your child is so lucky <3 We have been trying almost a year now, this gives me so much hope ❤️

Reply
Elin w

Å vad fint! Jag gråter så mycket när jag ser detta och jag är så genuint glad för er skull!! Äntligen blir det er tur. Och jag tycker du är så modig och bra att du berättar det här! Tufft visst, men du är en förebild för många och nu visar du dig vara ännu mer mänsklig! Jag har två underbara barn och nu inser jag hur jäkla tur jag haft som fått de! Det är ju inte självklart! Stort lycka till nu!

Reply
Sandra

Som biologisk mamma till en 1,5 åring vill jag säga STORT GRATTIS och du är helt fantastisk och modig som delar med dig av detta otroligt viktiga som många kvinnor känner sig så ensamma i. Jag tog heller aldrig för givet att jag kunde bli gravid och den perioden innan vi visste om det skulle gå var för mig otroligt nervöst och psykiskt jobbigt.
Som fosterbarn med en mor som själv inte kunde få barn vill jag säga att man kan älska sitt adopterade barn precis lika mycket. Blodsband är just bara de, blodsband. Men trots att jag burit med mig denna vetskap hela livet var de ändå så viktigt för mig att kunna gå igenom en graviditet, jag vet verkligen inte varför men jag förstår hur du känner. Jag vill ta emot barn som behöver ett hem i framtiden. Det finns så många barn i Sverige med föräldrar som inte kan ta hand om dem. De där andra alternativet kan vara ett helt fantastiskt altenativ också.
Jag håller också med om att man inte ska fråga andra om när de ska skaffa barn osv, min mamma tyckte det var extremt jobbigt att veta att hon inte kunde bli gravid och få den frågan hela tiden.
Önskar er all lycka till och kärlek!

Reply
Sara

Wow, vilken historia, otroligt berörande. Grattis Kenza <3 Du kommer bli en fantastisk mamma!

Reply
Gabrijela

Alltså tårarna verkligen rann när jag lyssnade på vad du har gått igenom! Det är så hjärtskärande och så modigt av dig att dela med dig av det du har upplevt! Tack för att du delar med dig. En sak är säkert; man ska aldrig tappa hoppet någonsin! Mirakel kan hända. Själv är jag i den sitsen att jag detta år fyller 30 och har haft svårt att hitta den stora kärleken. Men 2018 vände det för mig och jag träffade en underbar kille i en annan stad. Nu är planen att flytta till honom och håller på att söka jobb för fullt.. visst känner jag en enorm inre stress nu när jag snart är 30 och min största önskan i livet är att få bli gravid och få ett eget barn! Men det kan ju inte direkt ske just nu (även om jag vill det). Är ju livrädd att jag väntat alldeles förlänge och att det kanske är försent. Det hade tagit knäcken på mig…. Men som du säger; man ska aldrig förlora hoppet! Jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra med din graviditet nu och att ni får ett friskt barn, för det är du verkligen värd! Och att allt löser sig för dig i framtiden med. All lycka och kärlek till er!

Reply
Josse

Din video träffade rakt i hjärtat i nån del som fortfarande behöver tid att läka. Tårarna bara rinner! Jag och min man har gjort ungefär samma resa som er. Vi hade till och med tagit kontakt med en adoptionsbyrå. Men plötsligt en sommardag 2014 plussade vi helt spontant. Och nu sitter jag här några år senare med min 3,5 år gamla son och hans lillebror som nyss blivit 6 månader. Det är en ofattbar sorg att gå igenom ofrivillig barnlöshet och jag är så obeskrivligt tacksam över att jag får vara mamma. Så jag vill önska er ett stort grattis från djupet av mitt hjärta. Är så otroligt glad för er skull, ni kommer bli alldeles underbara föräldrar <3 Tack för att du vågar prata om det!

Reply
Sanna

Stort grattis till er! Känner värmen i hela kroppen att ni får gå in i det nya året kärare än någonsin och med ett mirakelbarn påväg. Gott nytt år och grattis igen! 2019 är erat år <3

Reply
Sara

Massa massa massa kärlek till dig! ❤️ Så öppen och ärlig video att man bara gråter. Önskar ingen ett sådant fruktansvärt år som du haft. Är så himla glad för er skull och önskar er all lycka i världen ❤️❤️

Reply
Nora

I am beyond happy for you two, congratulations!❤️ I cried my eyes out watching the video. This is such a difficult subject for me. I suffer from endometriosis and have been trying for years to get pregnant with my husband. Words can’t even describe my compassion for you and your struggles – the way you discribed your feelings during this difficult journey was exactly what I have been feeling for years. I am so, so deeply grateful for your video. It really made me feel that I am not alone in this. Even though I feel hopeless and depressed over my situation, even more I am really happy for you guys. I wish you all the best of luck in the future and I pray for your pregnancy to go well until you get to hold the best price in your arms❤️Xx

Reply
Ivf-mamma

Tack Kenza! Jag följer inte din blogg men ramlade över en artikel att du var gravid så klickade mig in.
Jag fick mina mirakelbarn (tvillingar) efter 4 års kämpande. Vi förlorade min mans mamma under processen och kan relatera till mycket som du säger. Tack för att du är öppen. Det saknas “förebilder” inom infertilitet. Man är så ensam. Grät mig igenom hela din film för att du sätter ord på alla känslor man går igenom. Tack för att du ryter ifrån till folk som slänger ur sig tanklösa kommentarer. Denna video är så viktig! <3

Reply
Jonsson

Tack för att du delar med dig!!
Vi fick också kämpa många år, men när vi bestämde oss för att starta en utredning så fick vi direkt en fantastisk läkare som tog våra bekymmer på allvar. Visade sig att både maken och jag var helt friska och normala. Guldägget hade bara inte ploppat ut än. ;) Läkaren erbjöd oss IVF ändå och 5 dagar innan jag skulle påbörja med sprutorna så visade stickan positivt! Jag blev gravid naturligt och det var en overklig känsla! Nu är sonen hos oss och det känns fortfarande så overkligt. Tittar på honom och känner mig så tacksam. Nu är han här! Som vi har längtat.
Ofrivillig barnlöshet är en kamp. Så många frågor man vill ha svar på som inte finns där. Varför måste vi kämpa så hårt när andra blir på smällen bara dom kysser sin karl. Typ. :)

Tack tack tack för att ni delar med er!! <3

Reply
Denise

Så starkt och fint av dig att dela med dig och prata om det. Vill skicka massa massa grattiskramar till er. Är så genuint lycklig för er skull! Grattis till ert mirakel!<3

Reply
Bk

Gråtit genom hela videon! Så starka ni är, önskar er all lycka och hoppas allt går vägen med denna graviditet och att framtiden är ljus. Ta hand om er ❤️

Reply
Thea

Fine Kenza! Det er så godt å lese og høre om noen som går gjennom det samme som meg. Det er ikke nok fokus på det med infertilitet eller ivf, hvertfall ikke i Norge! Det er kanskje litt bedre i Sverige..? Uansett, TAKK!! Takk for at du deler! Jeg skal selv i gang med ivf i år og har lav AMH (og jeg er 28 år) så aner ikke hvordan dette skal gå, men man må ha håp i vanskelige tider:/ gratulerer så mye :*

Reply
U.

Tack så otroligt mycket att du vågar dela med dig din historia. Jag själv har inte försökt skaffa barn än men har flera kompisar som har olika gynekologiska problem som kommer troligvisst göra det svårt för de att få barn- en av mina kompisar har PCOS och en har samma gener som Angelina Jolie, vilket gör att hon med stor sannolighet kommer utvecka cancer i äggstockar eller brösten och därför har läkarna rekommenderat henne att operera bort allting (brösten, äggstockar, livmoder) innan hon fyller 30 år. Det är tyvärr ett privilegium att få barn och så många kämpar med det. En gång till- grattis! Jag vet att ni kommer bli fantastiska föräldrar!

Reply
H

Synd att du inte prata svenska, jag som inte förstår engelska så bra…
stort grattis för din baby
Har också gått igenom mkt för att bli gravid så förstår dig exakt vad du känner!

Reply
cissi

Så varmt och stort grattis till er, jag önskar er all lycka! Det är av den här anledningen som du är en av de största influencers Kenza, den här videon var så vacker och ärlig och kommer att hjälpa och skänka hopp till så många. Tack för att du vågar dela med dig! Stor kram <3

Reply
Linda

Hej! Detta är min första kommentar på en blogg i mitt 43-åriga liv. Varmt grattis till bebisen. Du kommer bli en fantastisk mamma. Jag blev så berörd och tankar från flera år tillbaka kom tillbaka. Min döttrar blev till med IVF och jag minns resan med AMH, ultraljud och sprutor. Du är en fantastisk förebild för unga kvinnor redan innan och nu när du berättar om låga äggreserver kommer du kunna påverka, utbilda och inspirera.

Reply
Chela

Åh va mysigt och gud vad modigt gjort av dig!! Ryser hela jag, är så glad för er skull! Som en annan kommentar nämnde, man vet verkligen aldrig vad som händer i en annans persons liv… Grattis ännu en gång! <3

(Älskar din blogg, och du fick mig att faktiskt börja med en egen! Skulle betyda så mkt om du kunde kolla in den!)
Massor med kramar från mig till er! <3

Reply
Amanda

Grät mig igenom hela videon. Först sorgsna tårar och sen så mycket glädje. Jag har inte varit i din situation, har inte ens försökt att bli gravid eller velat än. Men, jag kan ändå känna igen mig. Jag är adopterad så min mamma är inte min biologiska mamma. Vi har en fantastisk relation och för mig finns ingen annan än henne. Men det är ändå en viss sorg att hon inte känt dom första sparkarna eller fått känna ett liv i sin mage. Min största dröm är att bli biologisk mamma nån vacker dag. Så jag kan förstå din känsla att ert barn kommer vara 50% Aleks och 50% du.
All lycka till er och vilket mirakel ni får vara med om ❤️

Reply
Mary

Fina du❤️ Vad modig du är som delar med dig av denna otroligt jobbiga resa. Stort grattis till bebben ❤️❤️❤️

Reply
Luisa

Wow! So so so happy for you! ♥♥♥ I honestly always thought you were just waiting a little longer to have children and weren’t actually trying to conceive already. And now to hear what you were going through and how hard it must have been (and still is) and what kind of a mental pressure you must have felt during the last year when you still had to do (photo) jobs and post on your blog trying to be the ‘normal’ Kenza – heartbreaking. As a reader you don’t expect your favorit blogger to go through that. But it is important to be reminded that it can happen to anyone and we must be very careful with what we say and comment.

I wish you and Aleks and the baby the best and I hope you can enjoy the pregnancy and I would absolutey love to keep following you on this journey. Because if you stop blogging, I will literally have no other blog to read since you are the only blogger I follow (for almost 8 years now). There is really no one in this blogger/ influencer industry that does is like you do. But always do what feels best for you. That’s all that should matter. No blog, no readers, no job is worth making you feel bad or pressured.

Reply
Julia

Love you Kenza. I will pray for your family that everything will turn out positive. ❤️

Reply
Kristina

Stort tack gör att du delar din berättelse! Det betyder så otroligt mycket att få höra din och andras erfarenheter när man är i en liknande situation. TACK än en gång! Och stort grattis till er kommande familj ❤️

Reply
Elin

Tusen, tusen tack Kenza för att du delar med dig av detta. Det betyder oerhört mycket för mig (och säkerligen många andra) som precis ska påbörja utredning. Stort grattis och all lycka till er! <3

Reply
Anna

Så genuint jätteglad för din och Aleks skull!
Jag har själv gjort ett ivf-försök där det inte fanns några embryon att återföra och vet hur knäckande det känns. Gör inte ivf på grund av fertilitetsproblem förvisso utan för att jag bär på en genetisk sjukdom som man kan låta sitt barn slippa.. Fick ut 11 ägg vilket räknas som bra och jag var så glad efter äggplocket och kände att det fanns en chans, behöver få ett gäng eftersom åtminstone hälften lär ha min dåliga gen.. 9 av dem visade sig vara mogna men sen var det bara två som klarade befruktningen och kunde börja odlas – det är en lite annan process när man ska testa genetiskt då de behöver några fler dagar att odlas för att få fler celler som de sen kan ta en biopsi på. Sen fryser de ner äggen och inväntar svar från gentesterna och återföringen sker i nästa cykel. Tyvärr visade det sig att bara ett klarade sig till biopsin och det var sjukt. 1 av 11 kändes plötsligt inte så bra längre och jag grät och grät och kände mig som världens sämsta kvinna (fastän det likaväl kan ha berott på min mans spermier eller bara var otur).
Nu ska jag snart börja omgång två, har fått vänta över jul pga semestrar och vi fick också vänta på att börja första omgången eftersom det var stängt i somras, precis som ni.
Det är förstås en annan situation men jag känner så med dig! Vet hur det känns att hålla på med behandlingen (gör också långa protokollet) och att få negativa besked. För mig är inte en naturlig graviditet ett alternativ då det sista jag vill är att föra min sjukdom vidare, så det är väldigt paradoxalt att skydda sig jättenoga trots att allt man önskar är en bebis… Håller tummarna för att allt går bra och du får må bra nu! Stort lycka till och så fint att du delar med dig, jag är övertygad om att det betyder så mycket för många som följer dig!

Reply
Linda

Det är så viktigt att du valt att dela med dig av det här. Hur modigt och ärligt! Det kommer hjälpa så många i samma situation. Det pratas för lite om det här. Du är grym! Och stort stort grattis!

Reply
Elin

Grattis till graviditeten ❤
Jag och min man går också igenom liknande fertilitetsproblem. Är just nu i funderingar om vi ska våga chansa på syskon…
Lycka till med allt framöver! ❤

Reply
B

Dear Kenza, I am so happy for you and I wish you and your little family all the best. Whenever a blogger/influencer gets pregnant, I notice people getting incredible rude, asking the most personal questions and offering advice where you do not need it. I hope you will be spared from this and that you can enjoy this beautiful miracle. Never hesitate to take time off from social media if you feel like it, you owe us NOTHING! ❤️❤️❤️

Reply
Mimmii

Gud, jag vet inte ens om vad jag ska säga. STRORT GRATTIS till er ni förtjänar verkligen att vara lyckliga och få ert dröm uppfylld.
Tack för att du delar med dig. WOW, Kenza, God bless your heart for sharing this ❤❤

Reply
Isabelle

Jag blev oplanerat gravid i maj 2017. Efter 9 år av avbrutet sex (vi skyddade oss aldrig mer än så). Jag har vetat att något varit fel men levt i förnekelse. Efter mitt kejsarsnitt pratar läkaren länge med oss och säger att jag har extremt svår endometrios, i princip bara ärrvävnad överallt. Han betonar att vår lilla son är ett mirakel i sig. Vi står idag i kö till ivf och hoppas på att vi någon dag ska kunna få ett syskon. Är så oerhört lycklig och tacksam över min fantastiska lilla son som fyller 1år i snart <3 Han är allt vi någonsin önskat mig! så viktigt att prata om det här, tack för att du vågar. Och stort grattis till er! <3

Reply
Emelie

Stort grattis till er ♥️ Tack för att du delar med dig, jag har själv exakt samma problem som du. Hela världen rasar och man känner sig så misslyckad och ensam. Men din video gav mig nytt hopp om att det kanske kan gå vägen för oss med! Önskar er all lycka :)

Reply
Camilla

Wow vilken gripande text! Barn är absolut ingenting som ska tas för givet. Otroligt fint att du delar eran historia och ger fler par hopp. Vi fick vårat andra barn i oktober och barn är verkligen helt underbart. Ni kommer att bli fantastiska och kärleksfulla föräldrar ❤

Reply
Sienna in the City

I’m so happy for the three of you! Just from reading your blog I know you will be kind and loving parents. And your baby is already loved by thousands – lucky one!!! Your video is so important and, as one part of a same-sex relationship, I can’t help comparing your journey to the one many lgbt+ couples have to go through as well! Being uncertain about fertility and the possibility of children is hard. It’s great that you reach so many people who will get insight into alternative routes to parenthood.

Lots of love from London xxxx

Reply
Aleksandra S

I’m so so so happy that the long and hard journey, came to this miracle and you two will become parents. Thank you for sharing this with us and for giving hope for all the women who are going threw the same journey, problems, treatments..I myself can but at the same time can’t imagine how you and all the couples who are going or were going threw this felt. I know very well how it is to wait to find out if you are going to enter menopause early or not, I went threw that in high school but I got lucky and was diagnosed with a different situation, which is still not bright but much better then it’s yours or from women who have to go threw the same like you:( I know back then I couldn’t talk to anybody about this,not even my mother bc nobody would understand…but seeing you and other women talk about this problems is inspiring and it’s easier for women, specially young women to go threw this journeys and to give them hope, comfort and encouragement to go threw this and never to give up! And also it makes us women who have period/gynecology problems or similar problems less lonely and also it gives us hope to fight against all odds.

Thank you Kenza for sharing your journey and also Aleks journey to us. It was a thought year for you two, but it’s over and 2019 will be full of laughter and sunshine for you and your soon to come family. You two willbe wonderful parents and your baby will be blessed to have you teo as parents. Take care of you, your beautiful miracle baby and your body, everything will be alright💙

Sending you two lots of love.

Reply
Malin

Jag har aldrig och (antagligen) vill aldrig har barn. Jag är så lycklig med vad jag har, min sambo, våra djur och att resa när vi vill att vi bestämt oss för att aldrig skaffa barn. (Ja vi är gamla nog för att bestämma det, för ett sånt beslut verkar inte heller accepterat av samhället). Jag såg din video och även om jag inte förstår glädjen över ett barn så förstår jag DIN glädje och väntan och önskan över det. Jag kanske är mer mottaglig för barn och hade gärna gett dig min äggstock och ägg och fan vet allt isåfall, så kan jag ta din. För med den längtan ni har så hoppas jag verkligen allt går vägen för er! Ska hålla alla tummar och tår!

Reply
Madeleine

Tack för att du delar med dig ! Har länge själv tänkt att gå ut med min berättelse men inte riktigt vågat göra det ännu. Jag var 27 år gammal när jag fick veta att jag kommit in i för tidigt klimakterie. Hela världen rasades samman och jag mådde så dåligt psykiskt och såg ingen utväg
Efter att vi försökt få barn i år så fick jag äntligen göra en äggdonation som resulterade i en fantastisk liten son ❤️ Han är min biologiskt sätt även om han inte bär mina gener och jag är så lycklig över att få varit gravid ammat och burit mitt barn . Alla känslor man går igenom av att känna sig okvinnlig och värdelös. Det resulterade i en känsla av att vara oduglig och jag mår idag så bra då det var den här lilla sonen jag skulle få. Han är helt underbar och idag tänker jag inte på något annat än att han är min son som jag älskar över allt i hela världen. Massa styrka och kärlek till dig vet precis vad du går igenom och det känns fantastisk att veta att det gick bra för er. Grattis ni har vunnit största gåvan i livet ❤️🙏🏻

Reply
Sofia

Stort grattis till er och fantastiskt starkt att orka dela med sig av sin resa. Önskar er all lycka. ❤️

Reply
Elin Forsberg

Du är otroligt stark som delar med dig av detta, jag hade tänkt försöka jobba samtidigt som jag lyssnade på videon men det gick ju inte – fy fasen vilken gripande berättelse. Du och ni är så starka!!! Trots att jag inte känner dig är jag så otroligt glad för din skull för ert lilla mirakel och jag håller alla tummar för att det ska gå vägen. Och att våren går fort :) Kram!

Reply
Annonym då man inte kan väcka spekulationer

Tack för att du delar med dig och lyfter detta! Så viktigt & säkert skönt för många att du delar med dig, du som verkligen når ut!
Ett stort enormt Grattis & all lyckönskning till er & ert barn, vilken lycka. Jag & min man möter just dessa frågor du lyfter & vi försöker i all förtvivlan att bli gravida. Tyvärr bor vi också i en liten stad & har svårare att få hjälp & det är även en ekonomisk fråga. Jag har inre genomgått några tester än… men du satte så ord på mina känslor, liksom du känner jag på mig att något är fel. kanske också är så att jag är så rädd att få det bekräftat att jag väntar med att söka hjälp & tänker ”ett försök till, en månad till sen..” jag är rädd. Men denna video fick min rädsla att minska. Trots om min oro nu skulle bekräftas till sanning så har du gjort att jag ändå vågar tro & hoppas på att detta ändå ska gå vägen.
Tack för att du tar dig styrkan att berätta! Styrkan för att ge oss andra en gnutta hopp i mörkret & där vi befinner oss, som du beskrev så bra; där vi inte känner igen oss själva..

Reply
Moa

Grät så mycket till den videon, fint att du delar med dig , kram och lycka till med allt ❤

Reply
Sanna

Så otroligt genuin, hjärtskärande, informativ och ärlig video. Tack för att du förklarar på ett sätt som får en att på ett någorlunda sätt får en inblick i hur det kan vara. Jag sitter (som så många andra) med tårarna rinnande.
Ni kommer att bli fantastiska föräldrar, stort grattis till familjen ❤

Reply
Linda

Kenza, du är en sådan fantastisk förebild som berättar om er svåra process. Jag är så imponerad över ditt mod att berätta, det gör säkert skillnad för många kvinnor i vår omgivning. Tack!

Grattis till er guldklimp! Jag håller alla tummar och tår för att resten av graviditeten fortgår som den ska! 💕

Reply
Hanna

Harregud vad jag gråter! Så fint och så otroligt glad för er skull❤️ Hoppas allt går bra! Stor kram.

Reply
marie malmgren

Stort Grattis till er, har också gått igenom 3 st IFV på Linnea kliniken i Uppsala men inga lyckades så vi adoptera. Idag är vi lyckliga och våran tjej på 13 år är vår ögonsten. Hon är från Marocko (en riktig Berb) och vi fick henne när hon var 10 månader och jag sörjer absolut inte att vi inte blev gravida. Ska bli så kul att följa er graviditet. Kan verkligen förstå er lycka. Kram

Reply
Ellinor

Går inte att föreställa sig vad ni gått och går igenom, grät mig igenom videon. All kärlek och styrka till er♥️

Reply
P

Är det hjärtljuden jag hör i början av videon? <3

Går igenom samma nu och är så tacksam över att du delar med dig. Om syftet med detta var att inge hopp till oss som kämpar så har du lyckats. Kramar

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja, det är vår lilla bebis hjärtljud. <3 Önskar dig all lycka!! Kram

Reply
Hanna

Hej!

Först och främst, tusen grattis!
Jag funderar lite på det här med p-piller, du sa i klippet att ditt tillstånd inte är “självförvållat” men jag undrar om det faktum att du gick på p-piller på något sätt förvärrade situationen? Att det drog ner dina hormonnivåer ännu mer? Jag är själv 27 år gammal, är visserligen inte i något förhållande men kan inte låta bli att dra den kopplingen och framförallt bli lite skraj för egen del då jag gått på p-piller i drygt 6 år nu. Drogs det någon gång några paralleller mellan p-piller och de låga hormonnivåerna eller spelade de inte in över huvud taget?

Återigen, stort grattis!

Reply
Ida

Jag kan inte svara för Kenza eller för dig men jag frågade min barnmorska ungefär samma fråga sist. Har själv ätit p-piller till och från i 10 år, är 27 nu och frågade om det kunde minska möjligheten att bli gravid senare. Hon svarade nej inte alls, att det snarare blir tvärtom. Jag äter ihop mina kartor och har på så sätt aldrig mens eftersom jag inte har någon ägglossning, om jag inte tar ett uppehåll, och då ”sparas” äggen. Vilket ökar möjligheterna att bli gravid.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag tror att dessa hormoner vi proppar i oss påverkar kroppen mer än vad vi får höra. Att äggen “sparas” stämmer dock inte. Jag åt minipiller i 11 år och hos mig sparades inga ägg direkt. (och så är jag ju som sagt född med färre antal ägg än “vanligt”)

Reply
Maria

Nej det finns ingen koppling mellan användandet av hormonella preventivmedel och låga nivåer av AMH :) Som Kenza sa i videon är det inget självförvållat utan något man föds med. /läkare

Reply
Malin

Blir varm i själen av att du vågar prata om och ta upp detta ämne. Ingen kvinna ska behöva känna skam för huruvida hon kan/inte kan bli gravid. Och jag blev verkligen så genuint ledsen för er skull och vad ni behövt gå igenom, men också nu sååå genuint glad för er skull. Tänk om det lilla knytet bara visste hur efterlängtat och älskat hen redan är. Det här barnet är lyckligt lottad som får ha er som föräldrar. Ni kommer vara fantastiska!

Reply
Moa

Vilken fantastisk video, blev helt gråtfärdig. Vilken resa ni gjort, jag önskar er all lycka med graviditeten och bebisen. Stort grattis! <3

Reply
Tova

Vi försökte i 6-7 månader, alltså planerade och försökte. Men innan det vi började försöka på allvar så hade jag inte tagit p-piller eller något skydd alls på flera år, så det tog inte “bara” 6-7 månader. Minns också känslan att varje gång man fick sin mens så sjönk hjärtat lite. Tror att det gick till slut för att jag kände äh snart sommar sen ska vi resa så vi få ta tag i detta efter vår resa det är lugnt, det var då det hände! måste vara den “stressen” man kände. Jag trodde att det skulle vara så lätt och gå på en gång, pfft.

Men, idag är jag gravid, är i v 27. Är så glad! Och nervös! så nervös över att det ska hända något.. Så förstår dig!
Lycka till till er!

Reply
Angelika

Grät floder! GRATTIS till er två, jag håller alla tummar och tår för er <3 <3

Reply
Johanna

Ni är så starka som delar med er av detta! Jag blev så berörd av videon, det gjorde så ont i mitt hjärta. Främst för att jag upplevt något liknande själv.

Min pappa gick också bort för ett tag sedan, i självmord. Han hade alkoholproblem och jag hade sagt upp kontakten med honom. I samma veva fick jag reda på att det kunde bli svårt att bli gravid då jag (tvärt emot dig) inte hade ägglossning och hade väldigt många ägg som inte mognade. Efter två försök med sprutor och hormoner (ingen av gångerna gick det) så tog vi en paus och vips så blev jag gravid i juli. Nu väntar vi på vår lilla pojke som kommer i början av april. Men har fortfarande så svårt att förstå att detta kan gå vägen <3

Stort grattis till er, ni kommer bli världens bästa föräldrar till ert lilla underverk!

Reply
Linda Ritheim

Hej Kenza! Jag vill berätta för dig hur modig jag tycker att du är. Det du gör betyder så otroligt mycket. Jag blir alltid så glad när bloggare i din position använder sin plattform till att sprida kunskap som hjälper människor och normaliserar sådant vi pratar om alldeles för lite. Jag och min sambo har precis som du och A haft en tuff resa. Efter ett fördröjt missfall som uppdagades i v. 13 så rasade vi ner i ett mörker. Missfall kände jag till men fördröjt missfall var något helt nytt för mig. Kände mig lurad av min egen kropp och fullkomligt förstörd över att min kropp inte kunde ta hand om missfallet själv utan att det krävdes en kirurgisk abort för att kroppen skulle förstå att den inte längre var gravid. Efter aborten hamnade min kropp i någon form av hormonell rubbning och min mens och ägglossning upphörde helt. Ingen kunde ge mig svar. Vi skulle bara avvakta så skulle det ordna sig. Men tiden gick. Jag visste att något var fel tre månader efter aborten. Jag känner igen mig i så mycket som du beskriver om ensamhet, skuld, skam och en fruktansvärt otålighet och ovisshet. Också om gynekologer vi träffade som inte lyssnade och tog oss på allvar. Efter att ha varit runt en sväng i vården med hormonbehandlingar, prover och oro över att jag hade skadats under aborten så hamnade vi på IVF kliniken/ Sophiahemmet. Då hade min kropp strejkat i 11 månader. Där fick vi hjälp, svar på våra oändliga frågor och gjorde upp en långsiktig plan i flera steg. Men ingen plan behövdes då vi spontant blev gravida innan nästa återbesök!

Nu väntar vi precis som du och A vårt första barn som beräknas komma i juni 2019. Vet vet, kanske är det runt den tiden du också är beräknad. Stort Grattis till er och lycka till! Många kramar Linda

Reply
Anonym

Ett stoooooort grattis till er! Verkligen ett underbart mirakel.
Jag försökte bli gravid i nästan 12 år så jag förstår känslorna. Verkligen.
Hamnade också i tidigt klimakterium och det blev inget litet mirakel för vår del. Men jag är glad att ni lyckades.

Reply
Elin

Jag har aldrig kommenterat din blogg, men följt dig sedan starten och vill bara säga att jag är SÅ glad för er skull! Och även om jag förstår att er situation varit outhärdligt tuff så är jag så glad och tacksam för att du nu öppet går ut och berättar om den. Jag har själv fått diagnosen PCO och även om jag inte känner mig redo för barn just nu vet jag om att det kommer bli tufft när och om jag känner mig redo och att få se att dessa frågor lyfts i sociala medier betyder mycket för mig och andra som befinner sig i samma situation. Njut av tiden och varandra och stort grattis! ❤️❤️

Reply
Betty

Grattis fina fina Kenza!! <3 <3 Detta var så fint, och jag hoppas att allting kommer gå jättebra. Du kommer att bli en så bra mamma! All kärlek och styrka till er.

Reply
Rebecca

Helt underbart! Så mycket kärlek denna lilla bebisen har framför sig ❤️

Reply
Anna L

Först och främst, stort grattis till er båda. Blev genuint glad när jag såg nyheten på din Instagram :)
Sen- tack för att du delar med dig, så viktigt att prata om. Skickar massa lycko-önskningar till er!!

Reply
Caroline

♥️ Försök njut av tiden som gravid. Jag vet, jag och min man kämpade med flera IVF försök och masdor av misslyckande innan vi tillslut lyckades på det vi sanvar sista försöket då min kropp och själv var helt slut. Äntligen gravida var jag som du orolig jämnt. Vågade knappt röra mig, äta mm. Önskar nu att jag bara lyssnade på kroppen och njöt mer av tiden. Nu sitter han brevid mig vårt mirakel 2 år gammal. Det är mahiskt. Att bli mamma, vara mamma fyller alla håll man har i själen.

Vi fick inte gör IVF i sverige pga min mans cancer diagnos. Så vi vände oss till danmark. Bara ett tips till alla som kämpar. I danmark har de öppet året runt pch de tar emot alla som önskar ett barn. Att bli nekad att bli mamma i Sverige var ett enormt slag i ansiktet.

Grattis igen finaste Kenza, du kommer att vara en fantastisk mamma.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*