• header

MALDIVES, I LOVE YOU

Alltså, jag visste att jag skulle älska Maldiverna för man har ju fattat hur vackert det är…. Men jag har nog ändå alltid tänkt att jag skulle bli lite uttråkad här? Men NEJ, verkligen inte! Tvärtom så går dagarna sjukt fort haha. På tisdag kväll åker vi hem… Vill inte!!

MEN det ska vi inte tänka på än. Nu ska vi njuta av de sista dagarna här! Med lite snorkling bland annat! Det finns så häftiga grejer i vattnet här, även om jag är rädd för vissa och håller mig på avstånd. :-))) Igår stötte vi på en bläckfisk som gick från att vara rödbrun till ISBLÅ så fort vi kom nära! Så häftigt.

// Seriously, I knew I would love the Maldives because I’ve understood how beautiful it is here… But I think I always thought I would get a little bit bored here? But NO, definitely not! Opposite, the days are passing by so fast haha. We’re going home on Tuesday night… I don’t want too! 

BUT we’re not gonna think about that now. Let’s enjoy the last couple of days here! Maybe with some snorkling? There are so many cool stuff in the water here, even though I’m scared of some of them and keep the distance. :-))) Yesterday we bumped into an octopus that went from being red/brown to ICE BLUE when we got close! So cool.

Vår villa, inte illa att vakna upp här! Tror det här är den vackraste utsikten vi någonsin haft på en resa. Vi bor nästan längst ut på denna “pir”, plus att vi går runt ön varje dag, så vi går rätt mycket. En mil om dagen typ, det trodde jag inte vi skulle på denna lilla ö!

PS. Nu skrek Aleks precis att en stor rocka simmade förbi nedanför vår pool.

// Our villa, not bad waking up here! I think this is the most beautiful view we’ve ever had on a trip. We live almost in the end of this “pier”, plus we walk around the island every day, so we walk pretty much. Like 10 km a day, I never thought we would on this small island!

PS. Now Aleks yelled that a big stingray swam by under our pool.

Vi hänger mycket på stranden, promenerar, letar efter minihajarna & vackra snäckor, men på eftermiddagarna kommer vi tillbaka till vår villa och badar här.

Han är så vacker, min man. <3

// We hang out on the beach a lot, walking, looking for the mini sharks & beautiful sea shells, but in the afternoon we get back here to our villa and swim here. 

He’s so beautiful, my man. <3

En kompis vi stötte på häromdagen! Tidigare har vi bara sett små, men den här var nog en meter bred iallafall.

Tyvärr har det blåst mycket varje dag här så utflykterna vi har velat göra har varit inställda pga vågor. :-( Hade varit SÅ coolt att se stora manta rays!! Vi har en sista chans på måndag om vinden tillåter, men är det inte fler som bokar in sig på det så blir det inte av säger dem…

Vi såg iallafall delfiner och en havssköldpadda igår när vi snorklade en liten bit utanför ön! Så fina.

// A friend we saw the other day! Before this we had only seen small ones, but this one was about 1 meter wide.

Unfortunately it’s been very windy here every day so the excursions we’ve been wanting to do have been cancelled because of waves. :-( It would have been SO cool to see big manta rays!! We have one last chance on Monday if the wind allows it but if more people don’t book it, it will be cancelled again they say….

Anyway, we saw dolphins and a sea turtle yesterday when we snorkeled right outside the island! So beautiful.

Klart vi dricker kokosnötter också! Älskarrrrr. Dubbelt så dyra som i Thailand dock, hehe.

// Of course we’re drinking coconuts as well! Looooove it. Twice as expensive as in Thailand though, hehe.
 

Solnedgångarna här är magiska. Vi ska faktiskt promenera till andra sidan ön nu och titta på den! Klockan är sex här och solen är helt nere vid sju.

// The sunsets here are magical. We’re actually gonna go now to the other side of the island and watch it! It’s 6 pm here and the sun is completely gone by seven.

Jag och lelle magen häromkvällen. Den är alltid dubbelt så stor på kvällen än på morgonen. Längtar tills den blir ännu större! Vi kommer alltid titta tillbaka på den här resan som då bebor (det är det vi kallar bebis sedan dag 1 hehe) låg i magen och vi började landa i att vi ska bli tre. <3

Nu skriker Aleks igen att jag måste hjälpa honom filma rockan. Vi hörs!

// Me and little bumpy a few evenings ago. It’s always twice as big in the evening than in the morning. Can’t wait for it to get even bigger! We will always look back at this trip and think that this was when bebor (it’s what we call the baby since day 1 hehe, our version of “bebis” which is baby in Swedish) was in my belly and we started to understand that we are becoming three. <3

Aleks is yelling again that I have to help him film the stingray. See you later!

48 Comments

Annie

Trodde faktiskt inte jag kunde vara så här lycklig å någon annans vägnar när det är en person jag aldrig träffat. Men du bevisar motsatsen. Så otroligt glad för er skull!!!!

Reply
lise

hei
gratulerer med baby i magen <3
VI er selv i prosessen med å prøve å få barn, i tillegg ser vi på muligheten for å dra på ferie til sommeren. Men jeg er noe bekymret på grunn av zika virus og graviditet.
Jeg lurer på hva du tenker om å reise når du er gravid? Har dere fått råd fra lege om hvor det er ok å reise?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tusen tack! Vi har varit försiktiga och noggranna med myggspray på våra tidigare resor (vi var t.ex. i Thailand förra året där det också finns risk för Zika) eftersom att vi försökte bli med barn, och inför Maldiverna nu så kollade jag runt och det verkade okej. Har inte sett en enda mygga här, men vi har ändå myggspray på kvällen när vi går och käkar. Ställde dock in en Bali-resa i första trimestern pga min oro, det kändes inte rätt då. Men nu kände jag mig tryggare. Kram!

Reply
Selma

Åååhh kallade ni inte Mani för Hundor också? 😂.. STORT grattis till bebbii. Bölade som ett litet barn när jag såg videon du la upp om kampen att bli gravid. Fyfan vad du har förtjänat att få vara lycklig!!

Reply
Marie

Man grät av såå fina bilderna och den sist på dig med bebis mage. Såååå vacker är du !!

Är sååå glad för era skull !! Ser fram emot spänd tills där dagen ni är tre på riktigt !! ❤️❤️❤️ Du är jordnära person! Har träffades dig en gång, du var såå supertrevlig och snäll !

Många Varmar kramar

Reply
Sylvia

How lovely it is to see you smile again. By reading your posts,you can actually feel the joy you have now. It for sure was never an easy life for you nor your family but you managed to fight through all the shit and now you can just see that you burst pure happiness. You deserve to be happy with the people you love and the little bump that is growing bigger every day. I hope this year you will laugh a little louder, smile a little brighter and enjoy life a little more. I wish you and your little family all the best – this little one is already so much loved and probably will be a big fighter as well :-* We need more of those people – way more. Just never give up :) By now enjoy your last days in the Maldives. Good luck with everything – you are gonna be great parents <3

Reply
Karolin

Du strålar verkligen. Jag blev så glad när jag fick veta att du var gravid. 😍😍😍😍😍

Reply
Mathilda

Alltså, ni tre, din blogg, ert äktenskap😭❤😭❤😭❤ Tack för att du delar med dig! Det är som att sitta i telefon med dig när du berättar om era äventyr, det är fint av dig att vara så personlig❤ Kan liksom se framför sig hur han står helt exallterad och skriker efter dig😂😂

Reply
ISA

Blir så känslosam av dina uppdateringar nuförtiden, kanske för att man verkligen kan känna glädjen hos er genom skärmen till och med!! haha. Så glad för er skull, ger hopp till mig också som alltid haft en känsla av att jag kommer ha väldigt svårt att bli gravid..så tack för det <3
Verkar förövrigt som en paradisö och en sån plats man verkligen måste till någongång :)

Reply
Bell-Eve Therese

Orkar inte vad fantastiskt det ser ut! Hoppas kunna göra något liknande en dag. Och stort grattis till graviditeten! Såg videon om eran resa igår och grät som ett barn. Vilket mirakel. Kan tänka mig hur älskat det barnet redan är. Kram på er!

Reply
Lotta

Hoppas så att ni kommer iväg och får se manta rays. Kan vara bland de häftigaste djuren i havet. Brukar funka att betala lite extra för att dom ska åka ut trots att det är lite folk. Är sååå värt när ni ändå är där. 😍 grattis till bebis förresten! Så glad för er skull! 😍👶

Reply
Emma

Så vacker är du, sista bilden, wow! Tycker det märks att du mår bättre i dina blogginlägg, så glad att du är tillbaka! <3

Reply
M

Hej Kenza!
Jag såg precis din video tillsammans med min mamma och vi blev helt tagna. Jag är mina föräldrars mirakel. De försökte i över 5 år och trodde aldrig jag skulle komma till, samtidigt som de blev äldre och deras vänner fick barn efter barn. När mamma väl blev gravid var de livrädda – de tittade inte könet för att de var rädda att göra en ”person” av mig, köpte barnvagn när mamma var 7 dagar över tiden och pappa sprang ner och köpte mina första kläder när jag väl var född.
För att återgå till din video så sa mamma att hon önskat att hon hade kunnat höra din historia när hon kände sig ensam. Och jag som är rädd att ha samma svårigheter kände ett stort hopp.
Jag vill tacka dig för att du valde att dela med dig av Er historia. Önskar dig, Aleks och bebisen all den lycka ni förtjänar. <3

Reply
Jessica

I’ve never felt so much joy coming from you through your posts. It’s so cute!! You’re gonna be a great and caring mom. Enjoy your last days! Hugs and kisses!

Reply
Hanna

Ååååh var själv nyss i Maldiverna också, två veckor var vi där! SÅ.HIMLA.UNDERBART. Trodde också, precis som du, att man skulle vara jäkligt uttråkad när man var där… Men nää-ä. Det var så otroligt skönt att va där, och nåt att göra har man ju hela tiden med alla mysko fiskar & grejer i vattnet att spana på, haha! Vi åkte på en del utflykter trots att det blåste/vågade… Aningen scary var det, men kul att vi kom oss iväg iaf :) NJUT nu av de sista dagarna!

xo
Hanna
https://hananaa.com/

Reply
Maria

Dear Kenza! I’ve been following you since 2008 and your blog is like the part of my daily routine <3 I can't describe how happy I'm for you and your small family. Can't wait to see even more mini Kenza and Aleks in near future ;) Thank you so much for sharing your story with us, I cried so much while I was watching your video. My sister has an ectopic pregnancy last year and she also had surgery because of it (and she lost her father as wel…) so I told her your story and it's really cheered her up a bit. Now she is on hormones and stuff but a few month later they will start trying again. And it's sad that the most women feel the same way as you said at your video – shame and useless… I'm sure your story will help a lot of them to understand that there is no reason to hate yourself. Tack Kenza!
PS. And I just can't keep silent about how cute and pretty you look with your bump! AND HAPPY, most of all. I think a few weeks ago I wrote here something about how happy and shiny you look again and now I know why! ;) You and Aleks will be the best parents, that baby will be spoil with love and care! <3 Can't wait to know is it a boy or a girl. I think it's a boy…. but at the same time you and Aleks only have nieces haha, will see when you will be ready to share it with us :)

Reply
Josefin

Så mysigt ni verkar ha det😍 Så mycket häftigt i havet! Men vill bara varna att inte gå för nära för min syster som är i Thailand nu blev stucken i tån av en stingrocka när hon skulle gå i en longboat och giftet har inflamerat tån :( Som tur är har det inte spridit sig och vi hoppas allt blir återställt med tån! Men hennes semester är tyvärr väldigt nedsatt pga detta för hon är mkt hos läkaren och är orolig, får inte gå mkt o röra sig så giftet sprider sig, inte bada (!) eller blöta foten eller dricka alkohol… Så ta det försiktigt men fortsätt njut😍😘

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Åh nej stackars syrran! Jag håller mig på avstånd men Aleks är galen och går alldeles för nära haha..

Reply
Alexandra

it’s so beautiful out there!
I believe you shouldn’t do snorkeling while pregnant though

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: No problem at all actually. Just like with everything else – you stop if you start to feel uncomfortable. ;-)

Reply
Mela

Men alltså herre jävla GUD vad du strålar kvinna! Så otroligt häftigt att se, du kommer bli en alldeles fantastisk mamma! All lycka och kärlek <3

Reply
Anonym

Menar inget illa men varför står du så konstigt med foten? Vad ger det för effekt?

Reply
Adelina

Fina fina du!
Din blogg är den allra första jag började läsa då du precis hade börjat blogga. Du var en stor inspiration för mig då och är det än idag. Är SÅ glad för er skull!! Jag önskar er verkligen all lycka <3

Maldiverna är mitt stora drömresmål så skulle gärna önska ett inlägg om vart man kan hitta bäst priser på flyg och boende. Kram!

http://adelinaadelina.se

Reply
Emma

WOW, alltså den sista bilden i detta inlägget är utan tvekan en av de finaste bilderna jag sett någonsin typ. Stranden, palmerna, solnedgången, vattnet, MAGEN <3333 WOW.

Reply
emma

Grattis till bebben, va kul! Måste bara få fråga lite försynt om ni nu väntar barn. Ni reser väldigt mycket och verkar konsumera mycket nya saker. Hur känns det när du lämnar så mycket avryck på vår miljö och ditt barn kommer att få ta konsekvenserna av detta? En resa till Maldiverna släpper ungefär ute ca 4 ton koldioxid. Och det är 1 resa. Vi bör ligga runt 1 ton/person för att ens få den här världen att överleva innan decenniets slut. Vill inte hoppa på, men tycker att även ni offentliga personer har ett ansvar och dessutom stor möjlighet att påverka om ni skulle vilja.

Reply
Asna

Hi Kenza.
Congratulations, pregnancy looks good on you and you seem very happy.
I am also pregnant and planned my trip to the maldives in February (planned it before I knew i was pregnant). I’ve seen that there is a risk of zika there. How is it for you and what preventive actions do you take while you are there please?
Thank you!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*