• header

TODAY’S PLANS

Today’s plans – swim and read! LOOK at that beautiful clear water!!!

God morgon där hemma! Här på Malledivve är klockan halv 12 och Aleks är iväg på utflykt (simma med manta rays!! gissa vad glad han blev över att det blev av!) medan jag själv chillar på vår terrass. Jag fick inte följa med då de anser att det är alldeles för guppigt på speedboaten för en gravid kvinna, så jag hänger själv några timmar nu. Lite avis på Aleks men jag badar och läser och har det gött! Han är tillbaka om 2 timmar, då ska vi käka lunch och njuta av vår sista heldag här. Vi åker hem till vintern imorgonkväll.

Förresten, här har ni böckerna jag läst här: Kvinnan i fönstret, Offer utan ansikte och Lazarus. Ni vet ju att jag älskar deckare! :-) Kepler har jag precis börjat med, älskar deras böcker så har sett fram emot en ny. De andra två har jag läst ut och de var riktigt bra! Älskar att vara på Arlanda lite tidigare innan en resa bara för att hinna köpa med mig lite nya böcker… (Offer utan ansikte snodde jag dock av syrran)

PS. Hur ambitiöst av mig att lägga snäckorna sådär för att få till en fin bild på böckerna till er? Haha. PS2. HUR fina snäckor har vi hittat här? Det är så coolt hur de skapas. Vill ta hem dem men vet inte vad jag ska göra av dem hemma.

// Good morning to you at home! Here in the Maldives it’s 11.30 am and Aleks is out on a trip (swim with manta rays!! guess how happy he got when they said it’s on!) while I’m chilling alone at our terrace. They didn’t want me to come because they believe it’s way too bumpy on the speedboat for a pregnant woman, so I have some time alone now. I’m a bit jealous of Aleks but I’m swimming and reading and having a good time! He will be back in two hours, then we’re gonna eat lunch and enjoy our last full day here. We’re going home to winter tomorrow night. 

Btw, here are the books I’ve been reading here! You know I love crime novels. :-) I just started on Kepler, I love their books so I’ve been looking forward to a new one. I’ve finished the other two and they were really good! I love being at the airport a bit earlier before a trip just to have time to buy some new books to take with me…. (I stole the one by Ahnhem from my sister though)

PS. How ambitious of me to put the sea shells like that just to get a pretty photo of the books for you guys? Haha. PS2. HOW beautiful are those sea shells we’ve found here? It’s so cool how they are created. I want to take them home but I don’t know what to do with them at home. 

72 Comments

M

Har för mig att det är väldigt olagligt att ta hem snäckor haha! Så dont do it! :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hade ingen aning! Då får vi slänga tillbaka dem i havet imorgon :-)

Reply
R-M

Snackor ar jattefina, dock ar det olagligt att ta med sig fran de flesta lander, man kan fa boter pa flygplatsen (nar de scannar vaskorna). Jag brukar ta bilder pa snackor, speciallt med det vattnet I bakgrunden, sa kan man printa tavlor bland annat.

Reply
Sophia

Det ser fantastiskt ut! Men lämna snäckorna där de hör hemma, de är viktiga för området :) De flesta länder förbjuder att folk tar med sig snäckor och sand men det är många som inte vet om det eller bryr sig om att följa det tyvärr. Ha en fortsatt fin resa! :)

Reply
Elin

Lägg snäckorna på ett fint fat och ha i badrummet/sovrummet/på sminkbordet? Eller går det att göra ett fint smycke? :)

Reply
Anna S

Så fina ni är, du och bebis 🥰
Maldiverna är magiskt – njut sista dagen till fullo! Är osäker på vad som gäller per idag och om det finns lokala bestämmelser, men de gånger vi har varit till Maldiverna och på de öar vi har varit så har man inte fått plocka med sig varken snäckor eller koraller hem. Men kolla med hotellet innan du packar med hem ☺️

Reply
Emelie

HAHA! Man är en riktig boknörd när man inte ens såg snäckorna :/ Fick skrolla upp igen när jag läste texten… Kram

Reply
Moa

tänker att det skulle vara fint att exempelvis ha snäckorna i en burk hemma i bokhyllan, som en inredningsdetalj och härligt minne från denna resa. :-) <3

Reply
Sofia

Åååh så härligt ni verkar ha det! ❤️ Tips för snäckor: köp en fin glasburk att stoppa dem i. Så kan man fylla på den allt eftersom.

Reply
Rena

I think it is wise that you are not with your husband today. And I want to thank you for your video from yesterday! Normally I don’t watch videos but your video is so touching and I’m still happy with you finally you got pregnant! All the best to you.
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com

Reply
Emelie

Ser helt ljuvligt ut!😍 Lägg snäckorna i en stor glasvas i tex fönstret och ta med några hem efter varje resa där det finns, blir ett fint minne och inredningsdetalj😊

Reply
Jennifer

Så härligt att ha glada spralliga Kenza tillbaka, 2019 är ditt år av lycka och glädje!

PS tillbaka: Man ska helst inte ta med sig snäckor hem utan låta de vara i sin naturliga miljö där de hör hemma 😊

Reply
Bella

Fina snäckor, men man ska faktiskt inte ta med dom hem! Jag jobbar på ett dyk resort i Malaysia, och vi får säga till våra kunder hela tiden för många vet inte om det. Men snäckorna är hem för flera olika djur i havet, som små krabbor/räkor och till och med bläckfisk, så bättre att ta foton och sen slänga tillbaka snäckorna i havet där dom hör hemma! :)

Reply
Z

Jo, ta med dom hem! Använd dom sen tex till att pynta en ram eller ja, något annat, till bebis 😍 Blir som ett fint minne från graviditeten hihi. Kram!!!

Reply
Lina

Ta en fin glasburk. lägg i lite sand i botten och lite snäckor från resan, sen stoppar du i ett litet kort på er och stänger burken så har du ett fint minne att titta på <3

Reply
Linda

Jag skulle inte ta hem dem, för det skulle bara sluta med att de ligger och skräpar någonstans och man slutar uppskatta hur vackra de är. Fast jag är lite av en minimalist när det kommer till inredning 🙂

Reply
PYSSLA

Heej! Följt dig sedan start, första gången jag kommenterar. Det är kanske lite långt borta i tid nu…men som mamma till tre (den äldsta fyllde precis 4 år) så var det första jag tänkte på när jag såg snäckorna; PYSSELMATERIAL. Så kul när ert barn är lite större och får snäckorna att pyssla med. Kanske limma fast på en fin box som barnet fått, eller limma fast på en ram med en fin bild på dig med bebor i magen? :-) Ta hem snäckorna! Det var allt för mig, heeej :o)

Reply
Karin

Hej finaste! Vilken storlek har du vanligtvis på dina kläder från saboskirt? =)

Reply
Dixi Wonderland

Om du får ta med snäckorna så tycker jag absolut att du ska göra det. Kan vara fint att ha det i en glas skål :D Och kul att du tipsar om böcker! Hoppas att du fortsätter med det även när ni har kommit hem :D

Reply
Helene

Snälla ta inga snäckor, krabbo använder de som hus och när vi tar ifrån dem bostaden får de använda typ läskburkar och sånt som vi människor slänger ut :(

Reply
Natassa

Vi har en skål som vi har fyllt med snäckor från resor när jag var yngre, så det kanske är ett tips! Hitta en skål eller något som passar inredningen och ha på någon hylla?

Reply
Romana

Jättefina snäckor :-) jag och min man är nyligen hemkomna från Maldiverna och väntar själv barn (v 24) men det var inte tillåtet att plocka med sig hem något. Vi hittade massa fina snäckor som vi tyvärr fick lämna tillbaka. Det kanske är andra regler på er resor.
Trevlig hemresa

Reply
Maria

Motto att komma ihåg när man reser (pga det är ett faktiskt problem att turister skräpar ner, men även plockar med sig saker och på så sätt förstör platserna, djurlivet och miljön de besöker):

“Take nothing but photos, leave nothing but footprints.”

Reply
Marta

hey Kenza, I know that those seashells are really beutiful, but dont take them home! Mass tourism has really changed the world, and their home is on the beaches, they are house for little sea animals, not useful on your shelves in Stochkolm.
have a good vacation :)
trying to raise awareness about habitats and tourism, not trying to judge

Reply
Sandra

Ta inte med snäckorna hem, det finns djur som bor i dem som behöver dem mycket mer än oss. De tillhör ekosystemet. :)

Reply
Sandra

Kenza. Vad innehöll boxarna du gav till din familj när de fick reda på överraskningen? :) Försöker se i videon men omöjligt haha :D

Reply
Julia

1: Take the prettiest seashells with you.
2: Get a photoframe to remember your best moment in the malldives.
3: Glue the shells on the sides of the frame. :)

Reply
Kim

Underbara bilder!
Man märker hur lycklig du är nu, bland dina inlägg och hur du strålar på bilderna. Så glad för er skull!
Ett tips är att inte plocka med sig snäckorna, i de flesta länder är det olagligt så för att vara på den säkra sidan så är det bäst att låta bli. Och så får maldiverna behålla sin vackra del av naturen. Men förstår att man blir sugen då dom är så fina!

Trevlig resa hem :)

Reply
Bea

Superhärliga bilder!

Kan för övrigt inte NOG rekommendera “Spåren vi lämnar efter oss” av Pernilla Ericson om du gillar deckare! Så sjukt spännande och bra skriven, den borde du verkligen läsa!

Reply
M

Kan du inte berätta hur mkt ni fick betala för resan till Maldiverna? Vill själv åka dit någon gång!

Reply
ISA

ALLT från Kepler är så fruktansvärt bra!! Kan inte sluta läsa när man väl börjat. Eller ja, lyssna i mitt fall då ;)

Reply
Nathalie

Får man ta med snäckorna hem? Vet att det var prat om att man ej fick det från Thailand förut. Vill också åka till maldiverna och barnen vill säkert ta hem snäckor då men tänkte att du kanske har koll på om man får ;-)

Reply
Alexandra

Åh dom böckerna vill jag oxå läsa! Jag har Lazarus och Offer utan ansikte men Kvinann i fönstret vill jag ha.. skulle behöva en utlandsresa i 3-4 veckor och fylla hela resväskan med böcker för att hinna läsa ut alla böcker som står i bokhyllan 🙈
Stort grattis till bebis. Har suttit och gråtit till dina videos på youtube 😅
Ha det bäst 💕

Reply
Cornelia

Läste också Kvinnan i fönstret och Lazarus när jag var i Italien i somras. Älskar att plöja böcker när jag är utomlands :) tyckte dock att slutet på Kvinnan i fönstret var lite jobbigt, allt var så tvärt!? Hade velat ha några kapitel till haha

Reply
Kristine

Grattis till bulan! Lämna kvar snäckorna i havet, de behövs där då de ofta återanvänds av mollusker o dyl! Kram

Reply
Jonna

Min mamma tog med sig snäckor från en resa hon och min pappa gjorde tillsammans. Sen köpte hon som en glasburk med lock och la dem där i! De snäckorna har stått på en hylla i vårt badrum så länge jag kan minnas. Tycker det är fint. Jag tänker på min lilla mami som gått på stranden och valt ut fina snäckor, och sen smugglat(??? Tydligen olagligt???) med sig dem hem. Stöldgods i sin renaste form haha.

Reply
Nathalie

Jag älskar också deckare!! 😍 Ett tips: Läs Chris Carters böcker, nummer ett är krucifixmördaren! Jag har aldrig läst något så bra någonsin! Riktigt råa och helt olik alla andra deckare!
Kram ❤️

Reply
Ida

Hi Kenza!

Take one small shell with you as a “lucky shell” for your small miracle, to remember the time when u were finally so happy again :-)

Lots of luck! Stay safe!

Reply
Malin

Alltså Keplers nya!!! Sjukt spännande, du kommer nästan inte kunna lägga ifrån dig den. Så sinnesjukt bra 👏🏼

Reply
Anna

Thank you, Kenza, for sharing your story with us. Just watched your videos. Wish you the best!
Anna xoxo

Reply
Karolin

Grattis till bebis, du är så vacker <3
En liten fråga, vad har hänt mellan dig och Klara? Är ni inte vänner längre? Är det pga att hon berättat för folk att du var gravid? :(

Reply
Olivia

Åh så härligt ni ser ut att ha det! Älskar att följa din gravidresa och du har nästan fått en person som aldrig tänkt på barn att vilja fundera på framtiden som förhoppningsvis gravid. Jag vet själv inte om jag kommer kunna få egna barn någon dag då jag fick reda på att jag har ”bubblor” i äggstockarna. Så det är så fint att du öppnat dig så man känner sig mindre ensam.

Tillbaka till inlägget,
Om du får mer dig några snäckor hem så hade jag gjort en liten baby-bok. Och klistrat in massa olika minnen inklusive snäckorna från bebisens första semester osv.

Reply
Sara

Såg precis din senaste video på youtube och där sa du att ni skulle få reda på könet runt julafton
Vet ni könet nu då alltså? Hela den här historien är så fin att jag som inte ens känner dig blir så glad att se en annan person så glad det är jätte konstigt 😂

Reply
Sandra

Jag sitter här med tårar i ögonen. Är så glad för din skull! Gud vad vacker du är både på ut- och insidan Grattis grattis grattis:)

Reply
Natasa

En tanke jag kom på när jag kollade på din första video där du berättar om era försök är att du nämner att under sommaren visste ni inte vad ni skulle göra när kliniken stängde så då testade ni massa saker som vitaminer, akupunktur osv och direkt efter det blev du gravid naturligt. Tänk om det var det som gjorde det? Det låter som sannolikheten är stor. Det finns en akupunktör nära dig i Vasastan som heter Dr MA och hon brukar behandla infertilitet med mera. I väntrummet finns vykort folk skickat när de fått sitt barn. Ett tips till nästa gång är att göra exakt samma sak som du gjorde.

En rolig sak är att jag ville kontakta dig för flera månader sen angående detta tips om akupunktur men du ville inte gå ut med vad det var som hade hänt så jag kunde inte. Du hade hintat lite innan men du sa klart och tydligt att du inte ville prata om det. Hoppas du läser dina kommentarer och ser denna kommentar för den är viktig. Det gick upp en snilleblixt när jag såg din video andra gången nu, såg en röd tråd.

Reply
Evelina

Är så glad för er skull och för podden! Är gravid i vecka 15 (16 snart!!! Tiden går för fort😂) känns som jag kommer ha en gravidkompis även om jag inte känner dig 🙈 Är så taggad på bebis och mitt hjärta svämmar över när min man pysslar om mig och fixar inför bebis❤️

Reply
StrongMama

haha super ambitiöst faktiskt men såå fint. :D Äkta bloggerska <3

Jag älskar dina bilder, så fina.
Bra att du stannade, inte värt att riskera något alls.
Kram

Reply
Anna-Karin

Hej Kenza! Så roligt att läsa du är gravid, o önskar dig verkligen allt gott efter vad du gått igenom och annars också! Ett barn är verkligen det bästa o tuffaste som kan hända en <3

Du som lever och andas mode, skulle det finnas någon möjlighet att du skulle börja ta upp snygga kläder för mammor? hur kombinera? När jag väntade första barnet hade jag så svårt att identifiera mig i de färdiga "mamma-kläderna" som man kunde köpa på ex. H&M. Kände mig som en tant. Köpte större storlekar i vanliga butiker, men eftersom det är en relativt kort tid man är gravid ville jag inte då o inte nu heller då jag är gravid igen, lägga mycket pengar på kläder man bara använder någon månad. Så kan du göra något inspirerande inlägg om gravidkläder som är snyggt o inte kostar skjortan och man ev kan använda sen också?

Önskar er familj allt gott!

Reply
Anna

Men ta absolut inte med snäckorna!! Tänk om alla gjorde det. Som skrivits ovan så är det hem för massor av djur. Vissa krabbor m.m flyttar in BURKAR och dylikt nu förtiden… för att vi tar snäckorna och lämnar efter oss skräp. Inte för att ni skräpar ner, men lämna snäckorna snälla <3

Reply
Caroline

Jag brukar samla på mig ett par snäckor från varje land jag besöker och lägga i en hög glasvas. Det är fint att se hur “högen” växer och minnen samlas 😀

Reply
Hejadig

Hej, har alrig hört talas om dig men såg dig på 4ans nyhetsmorgon. Gud vad du verkar vara en gullig sympatisk tjej, en förebild för dagens ungdomar, och vacker som en dag, naturligt vacker. Heja dig!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*