• header

FEELING BABY KICKS

I will remember this trip forever ♥

Nu sitter vi på flygplatsen i Malé och väntar på planet som går om ett par timmar. Långflyg till Istanbul där vi mellanlandar, och sedan därifrån till Stockholm (landar hemma imorgon vid lunch). Ville verkligen inte lämna paradisön när vi åkte därifrån i eftermiddags, men nu vill jag bara komma hem och tycker att det ska bli skönt. Saknar Mani också SÅ mycket!!

Jag har redan sagt detta men fan vad jag kommer minnas denna resa, för alltid. Det har verkligen varit en speciell resa, dels för att det var här vi gick ut med graviditeten och allt vi gått igenom (det var som en stor tyngd som släppte från mina axlar) och dels för att det var här vi båda vågade inse att vi ska bli föräldrar snart. Vi har pratat så mycket om Bebor denna resa, om namn, om hur vi ska göra om hemma, om våra framtidsplaner och allt sånt.

Och magen kikade fram! Och……och….. Det var under denna resa jag inte längre kunde missta Bebors rörelser för att vara gaser haha! Nu har jag känt rörelserna så tydligt, som små knuffar inifrån. Och idag såg jag det för första gången utanpå magen också. Så himla speciell känsla… Tyvärr missade Aleks det, men han får nog känna snart också. :-)

// Now we’re at the airport in Male waiting for our flight that leaves in a few hours. Long flight to Istanbul, and then from there to Stockholm (we will land at home tomorrow at lunch time). I really didn’t want to leave the paradise island when we left this afternoon, but now I just want to come home and I think it will be nice. I miss Mani SO much as well!!

I’ve said this before but damn I’m gonna remember this trip, forever. It has sure been a special trip, partly because it was here we revealed the pregnancy and everything we’ve been through (it was like a huge weight that was lifted off my shoulder) and partly because it was here we both dared to realize that we will become parents soon. We have talked so much about Bebor during this trip, about names, how we’re gonna change the apartment, our future plans and all that.

And my belly popped out! And……and…. It was during this trip that I no longer could mistake Bebor’s movement for being gases haha! I’ve felt the movements so clearly now, like small pushes from the inside. And today I saw it for the first time on my belly. Such a special feeling… Unfortunately Aleks missed it, but he will probably feel it soon too. :-)

66 Comments

Clara

so excited to follow you now during the 2. half of your pregancy. i cant wait for all the updates both here and on your youtube :)))) <3

i hope i am not insensitive if i dare to ask you following: when i watched your youtube video you said you want (wish) to have more than one child and its gonna happen on one way or another. did you already discussed that with aleks? or do you think like: for now i will enjoy my pregancy and we will think about all other things later (which would ofc be totally understandable).
i just wonder if you would freeze your eggs (you mentioned that as well) is it possible to still get pregnant after the meno-pause?
sorry my knowledge is a bit limited when it comes to that since i never had to educate myself before on that topic (which ofc acutally should be teached in school. or maybe i should have educated myself a bit more so i know all around the womans body) but i always thought once you hit the meno pause you cant get pregnant anymore. but then again i dont know if it works differently if you have frozen eggs that could be used. again i am sorry if this question is going to far, i dont mean to hurt you in any way.
i just thought you are so open with us now so maybe you would also be ok with telling us how you probably gonna do it when it comes to future kids (in case you have made your mind up already) like if you prepare before ahead for that and will get (try to get) pregnant as soon as possible again or wait and see.

Reply
Moa

Jag älskar att du uppdaterar så mycket :D så sjukt intressant att vara med på din gravidresa. Jag är i vecka 5. Längtar tills bebisen blir större.

Reply
Toba

Åh det är såå mysigt 🥰🥰 kände också första gången vi var på vår resa i november, i typ vecka 19. Min moderkaka ligger framåt så det är fortfarande rätt dovt både positivt å negativt 🙈

Reply
Mia

Aaaaaah så roligt och spännande resa ni har framför er!! Och jag undrar så vad det blir för kön, tror en tjej😊!

Reply
Lo

Kan du inte dela med dig av era framtidsplaner :) tycker sånt är så roligt att höra <3 bebis behöver oftast inget eget rum på ett bra tag så känns ingen stress att flytta/göra om direkt 😊

Reply
Elle

Underbara känsla❣️ Och skönt att ni äntligen kan börja tro på vad som komma skall😊 Välkomna hem!!!

Reply
Diana

Alltså jag blir så glad för din skull, så fin du verkar vara. Du kommer att bli en kanonbra mamma, Aleks också en fin pappa. Ni är så härliga, så jordnära på något sätt, ni tar inte saker för givet, ni har inte gått lost på ytligamoln även om det är en del av jobbet och vardagen. Ni kombinerar allt så fint. <3
Det är en härlig känsla att känna sparkar, buffar, knuffar där inne i magen, en sån härlig känsla. Aleks kommer garanterat att snart få känna en han med, det kommer många fler. :D
Välkomna hem!

Reply
Cissi

Åh det är det absolut mysigaste med att vara gravid! Vilken lycka <3 Snart kommer du att kunna få "svar" inifrån magen när du pratar med den :) Stort och varmt lycka till, till er !

Reply
Julia

❤️👪/👨‍👩‍👧❤️ I think it’s gonna be a … Babygirl! Safe trip back home xxx

Reply
Mkt nyfiken

Heeej Kenza!!
Vill först och främst säga STORT grattis!!! Så glad för er skull!!! Till något helt annat, vem är det som tar bilderna på dig och Aleks när ni är utomlands? Som bilden ovan?? Är det en främling och huuur fick ni isåfall till en sådär fin bild? Det ser ju naturligt ut och inte som att kameran står på marken??? Om kameran nu ändå gör det: wow du lyckas ju med allt
// väldigt nyfiken

Reply
Åsa

Fina Kenza! Hela du strålar på alla dina bilder sen ni gick ut med att ni väntar en liten. Så fantastiskt underbart! Och TACK från botten av mitt hjärta för att du vågar gå ut med er kamp. Jag vet hur det känns. Återigen stort gratttis till er!

Reply
Emelie

Är i v28 och sambon känner inget än :)
Har min i framvägg. Så tar lite längre tid!
Men jag känner henne varje dag <3

Reply
Frida

Det är en sån himla märklig känsla med sparkarna i magen! I början är de gulliga sen kan de göra riktigt ont haha 😅 Det tog lång tid innan min sambo kunde känna sparkarna för varje gång han la handen på magen så slutade det, som om bebisen lurades :) nu är han 7 månader vår son! Lycka till med allt!

Reply
Edith

Det är så mysigt när man känner de små rörelserna därinne😍 Helt magiskt! Det saknar jag mest med att vara gravid, att känna lillan därinne 💕

Reply
Isabelle

Det är en speciell känsla med att känna första rörelserna. Kände mina första runt v 18, nu i vecka 28 är dom jättetydliga både inuti och utanpå. Man ser hela magen röra sig ibland, haha :-)

Reply
johanna

Man blir så lycklig av att se er och läsa era ord, det är som att din (er) glädje tar sig igenom dataskärmen. Vilket låter himla konstigt men det är ju som att man känner dig eftersom amn följt din resa så himla länge nu. Det ska bli helt fantastiskt att följa er genom denna resa! :)

Reply
Joanna

Kommer ihåg känslan när man känner sparkar i magen. Så härlig men samtidigt konstig känsla.
Jätte fina bilder 🙂

Reply
Dixi Wonderland

Ska bli så himla kul att se vad ni ska ge barnet för namn :D Härligt att resan blev så himla lyckad. Men i ett sånt paradis är det nog svårt att inte få en bra semester :D

Reply
Maria

you wrote a few days ago that you are weight now – 3 kg from before the pregnancy. i know from my own pregnancy that by week 39 woman ususally have gained around 5kg (ofc that varies, some have onlyn gained 3 by then some 7kg). but if you are now -3 did you then actually loose around 8kg during this 6 weeks? lets say you weight before (i really dont know i just guess) 57, then your weight now is 54 but it actually would be around 62 if these 6 weeks hadnt been?

Reply
S

How can this be so interesting? Does it matte what her weight was or is? Give me a break.

Reply
maria

lol all blogger have shared their weight during pregnancy its just an interesting part of it. just like cravings, feelings, etc etc. you can give me a break. no blogger had a problem to write their weight down in the weekly updates. gosh you have to stop making such a big deal about a weight of a woman -.-

Reply
Freja

Alltså!! Så mycket lycka i dina inlägg nu, blir helt varm i kroppen varje gång jag besöker din blogg eller ser dina inlägg på Instagram. Så lycklig för din skull, Kenza. Du och Aleks är sååå värda DDR här ❤️❤️

Reply
Jessica

Hej,
Måste bara säg uuuunderbara underbara bilder på dig och bebismagen 😍 bilden på dig ovanifrån och din mage sticker upp ovanför vattnet såååååååå fin. Din glädje lyser verkligen upp för mig med även om jag befinner mig i mörkaste småland😘

Reply
Love

Jag blir alldeles gosig och mosig när jag läser detta inlägg. Jag håller tummarna och tänker på er, hoppas allt går vägen med graviditeten. Ni förtjänar detta.

Reply
K.

Congratulations! Amazing photos & videos and I am so happy for you two! I was wondering are you getting spray tans while pregnant? I know there has been no study to prove one or another and it’s my second pregnancy and I really want a spray tan because what’s the difference between spray mousse or spray tan I guess the ingredients are almost the same. I know you have a friend working in that business maybe you could ask? What’s her opinion? :)

Reply
A

Vad tycker du egentligen om bloggbevakning? Nu skvallras det en del om dig och Klara och er vänskap. Tycker det är lågt, men vardag på den bloggen. Tycker du att den uppfyller sitt syfte som bevakare och granskare? Eller ser du det mer som en skvallerblogg i stil med ”hänt extra”.

Reply
emzi

åååh det är nog så härligt att ni skall få en liten! Blir så roligt att få följa med er resa :)

Reply
Nathalie

Hej Kenza,
Förlåt för tråkig kommentar men jag tror på att gå till originalkällan så att säga. På en skvallerblogg står det lite teorier om att du & Klara är osams och varför. Är det så?

Tack för att du delar med dig om allt kring graviditeten. Så starkt! Önskar dig all lycka.

Kram

Reply
J

Ja det är dom :( så himla synd då de va så nära vänner i somras o Klara var liksom med när kenza fick reda på att hon va gravid. Hoppas det inte är nått allvarligt men sååååå uppenbart att de inte är vänner längre. Kanske klara berätta för folk om kenzas problem.

Reply
Cecilia

Stort grattis till er! Jag har nu två barn men vet hur det är att kämpa för att bli gravid. Minns hur lättad, tacksam och förväntansfull jag var efter att testet visat positivt. Hoppas du mår bra i graviditeten och lycka till med allt.

Reply
Lisa

Så himla stort grattis, ni kommer bli bästa föräldrarna ❤️ Sååå nyfiken på könet. När kommer du gå ut med det?

Reply
Anonym

Hej, vet att du nämnt att du ska börja podda med klara men hon poddar ju med nån annan bloggerska nu, kommer det inte bli nägot av din podd nu?

Reply
Molly

Big congrats to the pregnancy! How were your discussions around travelling while pregnant from a zika virus perspective? I am pregnant and are trying to plan a trip this winter but the risk of zika seems to be almost everywhere it’s sunny and hot.

Reply
JW

Hi Kenza! I’m so happy for your baby news! Stort grattis <3

I would also like to hear your thoughts about travelling to zika virus area and also, if you have talked about the topic with doctors – what they have said? I'm travelling to Africa in few weeks which has postponed my plans to get pregnant. This was something I hadn't thought before I talked with my doctor and it was very depressing to hear the news that I have to wait almost 6 months after coming back before me and my husband can start to try to get pregnant again.

Reply
Aida

Jag är så glad för din skull Kenza! Jag har följt dig i så många år och du har alltid varit en favorit. Du är så jordnära och genuint snäll. Både du och Aleks kommer bli underbara föräldrar! Önskar er lycka och allt det bästa =’) .

Love,
Aida

Reply
Barbara

Dear Kenza,

Congratulations!!! I can imagine (maybe not fully but to some extent) how you must feel now. I went through something similar. We have been trying for 10 years and started with IVF 4 years ago. I was 36 when I did my first treatment of 4 in total. Shots, extraction of eggs, fertilization, transfer etc. It was hard, especially the shots because they make you so tired. After every attempt I said to myself this is the last one … I left a lot of time in between though, like half a year or even one year and tried not to make this the center of my life but also accept a possible life without kids. I also had only a few eggs (due to my age) so they only fertilized 3 in each treatment and my husband had little sperms. However they told us that we have a 30% chance so we did it. So first attempt didn’t work out but the second did (I was over the moon happy) but it turned out to be an ectopic pregnancy. So dream was crushed. Nevertheless I wasn’t going to give up and went for another one which didn’t work out. A year has passed, I got a super good job and was happy but there was still something missing so I did a fourth treatment using a lot of positive thinking this time and wishing for it to happen and it did. I was telling myself all the time that it will work out and that everything is fine. Positive thinking and mental training and it helped!!! I couldn’t believe it how much power there was in my positive thinking. So it worked out and before every check and every ultrasound I prayed and wished for it to be good. I chose to believe it in fact you don’t have another choice. There will be so many challenges along the way until you hold your baby in your arms and all you can do is be positive and believe in it. It helps so much, trust me. after the heartbeat, the prenatal diagnostic, then the baby development, then the birth itself etc, so may worries. I also had some slight complications during my pregnancy (my cervix shortened too early and they had to close it to avoid premature birth) but I still kept the faith and continued believing that I will get this baby in week 40 no earlier and that it will be healthy and beautiful. And so it happened. Theodor was born on Helloween in a c section. Not my dream birth but that doesn’t matter, as long as the baby is fine and healthy. So believe, this is my advice to you. Believe in it and visualize yourself with your baby or with more babies which you will get if you only believe in it and remain super positive. All the best for your ramaining pregnancy, a very intense time but once you are holding your baby in your arms it will be overwhelming. One thing I learned during this time that Anything is possible. Love xx

Reply
Dani

I think I’ve already wrote it in every single post (and I will probably mention it in every future post :))…but I’m so happy for you, guys. <3 hugs

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*