• header

WATER VILLA

I miss our villa! Bikini from Coco & Nuts swim, beach dress from Monday Swimwear, beach bag from Gina Tricot

Hej hjärtan! Vad har ni för er denna lördagskväll? Aleks har vänner över på spelkväll men jag har massa jobb att göra så jag har stängt in mig på sovrummet med Alice & Bianca i lurarna samtidigt som jag jobbar vid datorn. Har haft så mycket sedan vi kom hem från Maldiverna (och inte mått så bra som jag berättade igår hehe) så jag har knappt hunnit tänka på vilken fantastisk plats vi var på alldeles nyss. Åh vad jag saknar denna villa! Så himla härligt att bara KLIVA rakt ner i havet från sängen typ. Åh.

Jag hoppas verkligen att vi kommer åka tillbaka till Maldiverna någongång. Det är ju verkligen barnvänligt så vem vet, kanske vår första resa med Bebor blir dit nästa vinter? Känns helt sjukt att ens tänka så. Vi TRE. En familj. <3

// Hi sweeties! What are you up to this Saturday night? Aleks has friends over on game night but I’ve got lots of work to do so I’m in the bedroom, listening to Alice & Bianca’s podcast while working on my laptop. I’ve had so much to do since we got home from the Maldives (and I haven’t been feeling so well as I said yesterday hehe) so I have barely had time to think about what an amazing place we were at just a few days ago. Oh, how much I miss this villa! It was so lovely to just step down straight into the ocean from bed. Oh. 

I really hope we will go back to the Maldives one day. It’s really kids friendly so who knows, maybe our first trip with Bebor till be to the Maldives next winter? It feels crazy to even think something like that. Us THREE. A family. <3

46 Comments

Lucia

This reaaally looks like a dream! ❤️ Can I ask what size top and bottom are you wearing in the swimwear? Thank you! :)

Reply
Maria

Hej kenza! Stort grattis till graviditeten! Jag har en så underlig fråga jag hoppas att du kanske tog reda på inför er maldivernaresa. Vi gifter oss i maj och har planer på att åka på bröllopsresa till maldiverna i maj eller januari året efter. Efter bröllopet är tanken att jag ska sluta med p piller då vi gärna välkomnar ett barn. Nu har vi läst massor av artiklar om att zikavirus finns i hela Asien och bla maldiverna därmed avråder folkhälsomyndigheten för oskyddad sex även med partner och att man inte ska försöka bli gravid på 6 mån efter hemkomst då Zika kan överleva i sperman upp till 6 mån. Eftersom du redan var gravid på er resa tog ni reda på något extra? Är så orolig det finns tydlig forskning på att barnen föds med hjärnskador vilket ger oss panik och då väntar vi självklart med att bli gravida/ ens försöka.

Er resa såg förävrigt fantastiskt ut!

Reply
Sara

Jag sitter i samma situation. Jag har kommit fram till att jag kommer vänta med att bli gravid. Det känns bäst för mig. Vet dock många som rest utan problem och utan någon tanke på det. Men jag känner mig själv och vet att jag bara kommer att ha ångest och undra. När man är gravid är det dock risken mindre, i alla fall efter första trimestern. Gör det som känns bäst för dig, boka in ett möte med barnmorskan och rådfråga så kan du få stöd där.

Reply
Maria

Skönt att ni ändå var två som svarade. Jag ska boka möte med barnmorskan dela för att ta reda på hur man smidigast slutar med p piller efter att ha ätit konstant i 12 år samt om zika. Vill absolut inte riskera något så vi får vänta isf :) vi kikade också på Seychellerna men kändes inte lika bra.

Reply
Anna

Står inför samma dilemma och har kikat lite på Seychellerna i stället, som verkar vara zikafritt enligt mina googlingar!

Reply
En anonym och tidigt gravid :)

Hej! Sannolikhetsmässigt är ju risken extremt liten så fatta beslutet efter hurdan du är som person, om du är sådan som oroar dig mycket eller ej. Jag var i Mexiko nyss (tidigt gravid) och är inte det minsta orolig. Det rapporterades ett (!!!) fall zika i den provinsen vi var under förra året. Risken är dessutom mycket större för de kvinnor som lever och bor i dessa områden och ändå föds det i princip inga barn (i Mexiko) med den zika-relaterade åkomman. Hade alla mygg haft zika och alla gravida som blivit smittade fått defekta barn hade omfattningen varit ENORM. Självklart ska man ta sjukdomar och sådant på allvar men när jag läste senaste rapporterna och la ihop sannolikheten att drabbas och dessutom den med sannolikhet att vara drabbad och få ett defekt barn så hamnar man (matematiskt) på nivån ytterst osannolikt. För min del känns det som en trygghet, tror att sannolikheten att jag är med i en bilolycka och förlorar min graviditet är större (dock inte särskilt troligt med ändå troligare än missbildat barn pga zika). Hade jag valt bort Mexiko pga zika hade det alltså (ur ett logiskt perspektiv) då varit lika naturligt att välja bort bilresor ex. Men beror på hurdan man är som person och om man känner att man kan slappna av eller inte.

Reply
Maria

Åh skönt att höra ändå. Jag skulle vilja prata med en barnmorska så att man åndå känner sig trygg. Vill risken inte själv bidra till risken till ett missbildat barn (missförstå mig rätt).

Reply
En anonym och tidigt gravid :)

Barnmorskan kommer troligtvis säga nej eftersom dom bara går efter allmänt rekommendationen att ej låta gravida åka till zika-drabbade länder. Eller kanske hen inte säger nej, men isf typ att dom ej kan rekommendera det och att beslutet ligger hos den gravida. Men känner du oro tror jag ändå att det kanske inte blir en värd semester eller hur man ska säga? Hade hellre valt ett annat resemål då ser ex att Sri Lanka ska vara helt lugnt. Är ni mer ute efter paradis-ö så kolla Mauritius.

Reply
Sara

Härliga bilder! Hur gjorde du när du filmade folks redaktioner när du berättade att du var gravid? Förutom när man ser att du gillar med telefonen, alltså.

Reply
Melanie

Congrats on the baby! x

i wonder why there are two doors, do you have to share the little house (and pool) with someone else?

Reply
Karina

Så UNDERBART!!! Jag har följt dig sen jag var 13-14 år (är 25 nu) och åh… upplever bara en massa hopp och kärlek när jag läser dina inlägg.. blir SÅÅ GLAD OCH RÖRD över allt du upplever just nu!

Btw tror det är FÖRSTA gången jag kommenterar här! 😅 efter alla dessa år man följt dig. Bättre sent än aldrig hehe.

KRAM!!! 😻😻😻❤️

Reply
Caroline Nygren

Hehe “verkligen barnvänligt” kanske du känner att det är just nu, men vänta bara tills du ser barnets packning (vagn, skötväska, mat, etc.) och hur “enkelt” det är att dra runt en vagn i sanden! I all välmening är det såklart bra med drömmar och idėer, men även att ändra sig efteråt! 😉

Reply
Jenny

Ok, så då ska man skippa semestern pga att det blir för jobbigt med vagnen i sanden? Du verkar vara positiv och lösningsorienterad! ;-)

Jag har två barn och det har aldrig varit något problem här!

Reply
Caroline

Eller så kan man skippa att resa utomlands överhuvudtaget med barn som är så små att de inte ens kommer minnas resan och spara på de koldioxidutsläppen så att våra barn och barnbarn faktiskt HAR en planet att växa upp på. Kan låta överdrivet, men om man sätter sig in bara lite lite i klimatkrisen som ligger framför oss så inser man snabbt att det inte är så. (Och please, bespara mig kommentarer om att jag är avundsjuk och yada yada…det handlar inte om mig det här utan om oss alla ❤️😔)

Reply
noor

Everything looks so clean. Are there any ”rules” in the Maldives that you have to keep it clean and for example you’re not allowed to bring plastic with you?

Reply
Suza

I just must say that the black model girl at Ivyrevel now is so great! I want to but everything shes wearing! Thats how a model should inspire! Beautiful place! and you two are like made for eachother!🥰

Reply
Linda

Kollade dina senaste videos. Shit. Du ser verkligen ut som en groda!! Dina ögon spärras upp så mycket så man tror de ska ploppa ut!! Läskigt.

Reply
Malin

Så fint! Synd att Maldiverna inte kommer finnas kvar länge till pga vår miljöpåverkan (såsom flyg). En resa dit innebär t.ex mer utsläpp än varje person kan göra sig skyldig till per år om vi ska nå klimatmålet om maximalt 1 grads uppvärmning. Det är tragikomiskt egentligen… genom att flyga dit bidrar man indirekt till att Maldiverna inom kort kommer försvinna.

Jag vill verkligen inte vara en hemsk människa som förstör och sprider dålig stämning. Men snälla Kenza, försök res mindre – för planeten och allas barns framtid! Använd ditt forum för att försöka påverka andra att sluta resa, istället för att ge dem inspiration till fler resor. <3

Kram!

Reply
Anne-Mari

Congratulations for your baby! Your story is very touching and I’m so happy for you two. These holiday photos are beautiful, I wish I have the chance to visit Maldives someday in the future.

Reply
ndkdkdkd

hehe det ser faktist Inte bebis vänligt ut eller barn vänligt under 3 år. Mellan 10 månader till 2 år får man jaga barnen konstant. jaga jaga från farliga vägar farliga kanter speciellt vatten.Till
o
me
jaga dom att inte ens hoppas från soffan där man slår i sig. 10 ggr om dagen jaga! hehe så detta ställe ser ut som en plats att man får jaga 1-2 åringar på . Men visst innan 6 månader funkar de. då kan bebben sova o ni kan doppa fötterna eller simma en tur. och inget jagande eller vaktande. good lucky

Reply
Vanja

Håller med Malin! Som influenser tycker jag också du har ett särskilt ansvar att inte uppmuntra till flygresor. Det är många som ser upp till dig och de skulle kanske tänka om om du skrev om flygets negativa påverkan. Som Malin skrev, dessa paradis på jorden kommer inte finnas kvar om vi fortsätter på samma spår.

Reply
Trollhattan

What alternative treatments did you try? Think any lf those were the reason for your success? ♥️

Reply
sandra

Åh så mysigt!! Förstår om ni hållet könet hemligt men undrar mer om ni tittat vad det är för kön på bebisen och vet om det nuu?

Reply
StrongMama

Vilka underbara och härliga bilder. 😍
Det är ju en dröm att åka till Maldiverna så någon gång ska vi väl kunna åka. :D Nu har vi två barn så det bli aningen dyrare men det går alltid att lösa ändå.🙄😊
Ha en fin måndag Kenza

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*